♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Saturday, July 30, 2011

♥ MENGIDAM ♥



actually ada 2 benda yang ai benar-benar teringin nak makan sekarang
benda itew ialah
CUCUR CEMPEDAK


&
AIR TEBU


uwaaaa hati merontak-ronta nak makan ni
macam cucur cempedak tue
memang mengidam masa balik cuti mesia bulan January lepas
but puas tawaf kat perlis,kedah and penang cari
tak jumpa gak sebab bukan musim dia
keciwaaaa hati mak ni uwaaaa
tengok kengkawan kat mesia tempek pic cucur cempedak memang mampu tengok jer
sedey nyer hati tak boleh makan
ai part makan memang sensitif giler
sebab jenis ai memang akan cari sampai boleh makan
but nak buat macam mana buah cempedak not available in Japan
but macam ai tebu tue kat kedai siam ada jual dalam tin
even tak original dan tak sesedap rasa macam selalu
sekurang-kurangnya boleh minum gak kan.
uwaaaa stress tengok ni....tengok tunggu next year baru leh makan kot
but if ada sapa-sapa yang baik hati balik nihon nak kirim buah cempedak boleh tak
make sure kena turun kat Haneda or Narita airport sebab senang ai nak jumpa
sebab memang TERINGINNNNNNNNNN sesangat
MyEm0.Com




nota ibu jari manis ai::istilah MENGIDAM tue bukan ai preggy yer cuma memang teringin dan mengidam mengalahkan orang preggy ...uols pernah tak mengidam macam ai ni....?
pics copy from uncle gugel *_____*






35 comments:

LinChan said...

Ayu ni memang ngalahkan ibu ngandung hahaha
Kalau u preggy n ngidam sure bijan kena berusaha gigih dptkan jugak

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

u ker ai yang preggy ni LIN?
hahaha khenn ramai cakap gitew....jenuh mencarik nanty :D

ijayuji said...

Ayuuuuuuuuuuuuu!!!! uuuwaaaaaaaaaa...kita nanges sama2!!! kita setiap kali balik mesia pun bukan musim cempedak! :-( sedih tauuuuuu!!!! mmg skrg musim dia kan sana sini tyg cempedak goreng rangup lahhhh tukar bahasa sikit ke crispy lahhh hihihi... ai lg ngalahkan org ngidam nak makan tp sib baik ai sanggup tahan buat2 tak nampk, :D meh sini makan nasi daging dgn air asam, special 4 u!! :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ika kiter geng rupanyer...ai mmg teringin since last year lagik tapy balek x der until now dok terbanyang2 ni....wah curlastt nasik daging ngan ayaq asam perhhh melatop gitew...ai tgh homemade roti burger ngan daging burger ayam plus roti mexico....mmg sepak kitchen ai now...ngeeee

YONG JIAO XIU said...

ciannya...cempedak mmg best klo mkn. selalu org jual sekali gan goreng pisang. kat kelantan org panggil goreng cempedak. sama cam goreng pisang n goreng ubi. yang sepatutnya klo bm betul ubi/pisang/cempedak goreng.
Air tebu? mmg tak sedap yang dlm tin. Ingat td ayu nak cter pasal mknan n minuman bulan puasa. hehehe selalu aair tebu ada jual masa bulan puasa. tak sabar2 nak puasa. tgl lagi 2hari.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong kat belah utara memang pangey cucur cempedak....nak demand tak boley sebab jauh...asal rasa air tebu dah la...rindu nyer bazar ramadhan :((

jeBateja said...

alahai kesiannya...den memahami perasaan hang....masa kat jepun dulu...den gi 2 minggu..tapi dah teringin nak makan nasi lemak....ahakz...mmg susah hati beb...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jebat 2 minggu x pa lagik...dah dekat 2 thn x makan...uwaaa balek salah musim buah daaa

Amie said...

aduh kasihan sungguh.... faham benarlah perasaan tu, tak apalah ada rezeki balik sini dapatlah semua yang diidamkan.... uuwaaaaa...uwwaaaaa...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Kak amie:: uwaaaaaa hentak kaki
Nk balekkk 。・°°・(>_<)・°°・。

yatie chomeyl said...

I selalu je mengidam sepanjang tahun...masa x preggy lagi dasyat tahap menigdam berbanding masa preggy hahahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yatie if gitew kena preggy baru kureng rasa mengidam tue ek ngeeeee (^_−)−☆

Hanis MY said...

owhhh noooo i pun nak jugak...mana nk cr kan huhu...

Ijah EmoTemo said...

alalala , sian nya kaka ayu. hihihi. meh meh ai makan dulu utk kaka ayu. erkkk

jeBateja said...

itu le pasal...2 week pun tak tahan...mcm ne le nak nanggung 2 tahun...pehhhh

sitiezahim said...

bab makanan Msia ni memang lemah sket semangat...huhuhu

Juwita Jamaludin said...

Ayu.. Sedapnya juga cempedak goreng... Suka juga.. Tp apa nak buat kat sini takde nangka adala... Huhuhu... Sabar no.. Moga2 ada rezeki org nak bawakan nanti

LuN@_aiDi said...

sy pun teringin sangat sangat sangat nak ngap cucur cempedek ituu.. :( b4 dtg cni r2 langsung tak teringat sang cempedak tersebut! iskisk

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kesiannya....sabo ye adik2...

ayu apa nama acc.FB ayu kakD nak add ni...

azam said...

sini banyak la.....hehehe

LuN@_aiDi said...

p/s:Sis ayu sekeluarga Selamat Menyambut Ramadhan al Mubarak^^

Aisha mimi said...

boleh ka nk bwk cempedak..sbb tu spesis dorian la yg bau sgt kot ka epot mesia da kena reject hehe..awat xbalik raya...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis:: yang pasty tiada di nippon...uwaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jebat::meroyan taw 2thn x boley makan

mek ijah::menciiii taw...uwaaaa hentak kaki

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::sampai semangat x der dah ni....:(


k.ita::ader ke yang sudi bawa kat ayu...x bawa buah bawa cucur terus pow tak per :p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Luna::tertiba ekkkk hahaha susah nak carik tue....selamat menyambut ramadhan juga buat luna and husband :)

kakD::owh susah nak add sebab search name just for friend

azam::x habaq pow ai dah taw ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mimi::not sure bab tue...
x boley buah kasi cucur jer kat aku ngeh ngeh ngeh...x balek sebab anak aku sekolah and darl aku keja ....uwaaaaaaa

Hanis MY said...

Syoknya p j
Nanti story mori naa...selamat berpuasa take care dearie

Diana @ bilakukatacinta said...

dear...kalau i pos karang jadi ape lah pulak sampai st nt??....huhu..cempedak masam kot...

ps: sabor2...nt sebelom balik mesia warwarkan dalam blog..GA sape dpt sediakan cempedak dapat GA dari U..hheeheeh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::tq dear....u 2 yer :D

diana::hahahah curlasttt idea itew...nnt ai pikirkan ngeee

ieda said...

uikk pagi2 layie dah mengidam nieee kekekek .. lepas nie berbuka kena cari nie dik ! ..

bila tepek akak lak cam nak sgt nie ... adehhhh ! :)

mizzkechique said...

nt MK post gambar cempedak eh... hehe

Papa Mifz said...

baru pas buka minum air tebu ni ha tadi....best....nak ke...hehe

IDA said...

ayu,skrg musim cempedak kat msia.ida pun suke.byk sgt org dok bagi..tadi pun sahur dgn cucur cempedak..air tebu pun suke..tp tak dpt minum lagi..tak sempat nk cari lagi huhu..dulu kan kalau teringin nk mkn cucur cempaedak..sellau beli nangka dlm tin tu buat mcm cucur cempedak :-p terubat gak rindu

sephia said...

haaa..bab2 malan jgn main2..ai pon kalo tak dpt benda yg di idam2 kan ai boleh jiwa kaco sentap segala..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...