♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, June 13, 2011

♥ Best Jumpa Tomodachi Baru ♥


1 word ureshi/happy dapat berkenalan dan berjumpa ngan tomodachi baru.Malam sabtu lepas ai sempat lepak kat Oyama kouen ada event tengok hotaru @ kelip-kelip bersama kak Hasnah aka Suzuko Koshikawa seorang nihonjin yang berkahwin ngan orang kelantan. Arigatou akak Hasnah sudi call nak berkawan ngan ai sebab ai kenal akak nie pun kebetulan masa makan kat restoran Pakistan halal aka Pak Curry House. Owner Pak Curry House tue la orang yang bagitahu tentang weolls dekat kak hasnah.



perbezaan tona kulit yang ketara di situ....ngeh ngeh ngeh


Sungguh tak percaya dia sangat fasih berbahasa melayu malah dalam loghat bahasa kelate. Akak ni ada anak 3 orang semua nama anak akak ni di depan ada wan....sempat jumpa anak dia yang sulung nama Wan Adli Ryu, dari jauh nampak weolls dia bagi salam ngan kuat... Assalamualaikum then datang salam weolls ...terpegun kejap tak sangka kak hasnah pandai didik anak dia. Then anak kedua nama Wan Yasmin Aiko tak berapa pandai bahasa melayu but sangat friendly and sangat la kawaii. Sayang anak bangsu kak hasnah dia tak bawa insyaAllah lepas nie boleh jumpa Wan Alif Takeru plak baru 4 bulan semua bersalin kat Mesia.


bezanya badan k.Hasnah yang beranak 3 ngan ai yang beranak 1 nie...jeleznyer agaknya badan ai nanti umur 38 tahun sesaiz macam k.hasnah tak uolls? jawapannya tidak mungkin...uwaaa hentak kaki...


Kak Hasnah ada cakap nak suruh ai ajar dia bahasa melayu ngan betul serta agama melalui buku teks....rasa sangat bangga sebab akak ni sangat mahu belajar tentang islam yang orang islam sendiri kadang-kala lupa. Alhamdulliah NUR itew ada di mana-mana, maybe sebab somi akak ni pandai bimbing isteri dan agak tegas bab ajaran walaupun dia PJJ dalam waktu 10 tahun nie.


rupanya kami ni peminat pink...tengok persamaan kami hari itew :))


Lepas tue hari Ahad petang berjumpa plak ngan kawan blogger dari Sendai iaitu HANIS yang comey bangat tue with her husband Mie San. Kalo ikutkan ini kali ketiga jumpa blogger dari nihon but yang sebelum nie memang kenal dalam fesbuk agak lama la contoh macam Ida dan Murni. Kami plan pun last week jer, bila hanis cakap nak datang Tochigi ingatkan dia gurau jer rupanyer betul lagipun dia ada urusan nak kena settle...yang tue biar dia cakap apa urusan tue but alhamdulliah syukur benda yang dia orang nak tu dapat juga akhirnya.



1st time makan udon lincin gak...gara-gara perut lapar...cian...oishii???



Memula nak jumpa kat Mibu kouen but macam susah hanis nak cari tempat tue then tempat yang hanis tahu pun kat Sano Outlet so weolls decide jumpa kat situ jer. Sempat jumpa dia orang kejap, temankan lunch...1st time dia orang makan udon hikhikhik then pusing-pusing outlet then posing sana sini dan berpecah balik. InsyaAllah ada rezeki hujang bulan or awal bulan depan boleh jumpa lagi kali ni hope dia orang leh datang umah ai.


hentak kaki leh tengok gucci jer...bila la wishlist leh jadi nyata nie......

tempat ni hanis nak snap sangat...sekali ai tumpang sekaki ngeh ngeh ngeh
ai suka pic nie sebab ai rasa ai dah berjaya kuruih ngan jayanya...yipeeee

souvenir dari hanis untuk adam kun,arigatou aunty and uncle



15 comments:

ijayuji said...

Yuhuuuuuuuu... kurus keding lah tuuu :D kalau ai duk sebelah ngan ayu ai besar kot! wakakaka.. bagus kan, betul tu nur tu ada dimana mana sahaja pokok pangkalnyer nawaitu nak kena betul.. kiranyer hsbnd org kelate? wife nihonjin?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ika::ai x sekurus tue percaya la...tertiba nmpk mcm ai kuruih giler plak ngeh ngeh maybe sebab hanis pakai baju longgar kot...tue nmpk ai kecik hikhikhik....yes wife nihonjin husband org mesia...kelate :))

saba kagawa ken said...

bangga betol dgn kak hasnah tuh....lame betol pjj yer....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bukan senang nak PJJ lelama nie...kena ada kesabaran yg tinggi

Hanis MY said...

wahh dah update curlassttt (dah jangkit ur style) hehe i likeee... hanis upload gambar kat pc pun belum, dah la kamera kecik gambar tak cun huhu.. kitarg pun g kejap je smalam, ramai sgt org, before 6 dah balik sendai... punyalah first time makan soba gambar pun lupa nk snap haha.. thanks sudi jumpa i, insyaAllah kita dating2 lg k... u mmg kurus tau, slim sgt2... mcm anak dara ahauww...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

x sabar nak tgk HASIL dari tangkapan camera comey uols tue la hanis....arr ramai sangat kan smlm nk jln pun x senang....slim sgt2 tue tidak la...nasib baik uols x jumpa ai 3 bulan lepas...serba serbi BOLAT lol....ouchhh @_____~

Juwita Jamaludin said...

wah jelesnya.. memang dah kurus ye ayu.. tu akak kata hari tu tak nampak mokmok pun dalam gambar haritu.. nanti datang jumpa akak plak ye.. tapi set date ye takut hubby akak yang tak free ..:(

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.ita::awal bln depan plan nk gi Yokohama tue
Kuruih sbb diet giler2 punya
X der rezeki if not leh jmpa k.as sama (~_~;)

Lady of Leisure said...

mari kita hentak kaki sama2 hehehe..

anie,Nagoya said...

ala....pnjg jela aku membebel.ilang lak.ada ke?komen yg pertama tu?kalo tak da, komen balek le....hentak kaki....

Umie said...

ayu..last year masa aii naik flight KL-Narita pun aii ada berkenalan ngan nihonjin muslim nie..Huriya nama Islamnye..kitorang pun berborak dlm BM..dia nie laki bini Nihonjin..betul kata uols tu, NUR ada di mana2x saje...;-)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lady::jgn hentak kuat2 sat gi sakit tumit plak :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.anie::mana yg pjng berjela tue?
uols salah type kot
uwaaaaa hentak kakiiiii....nangess

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

umie::sugoii if laki bini nihonjin leh ckp BM tue? but ikut kan bahasa kiter paling senang nak belajar kan...alhamdulliah :))

tiefazatie said...

comel kasut pinky itu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...