♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Saturday, June 4, 2011

♥ Cherita Weekend ♥


1st plan sepatutnya today weolls keluar jejalan but semalam Adam fever plus flu and cough so cancel terus sebab since dia balik youchien asyik batuk teruk plak...salah ai bagi dia makan mikan(buah oren). So plan hari nie dah jadi jalan-jalan cari makan kat Jusco jer...(cian weolls khenn) nak buat macam mana anak tak cihat so tak leh selfish lol.


Sebelum JJCM weolls kuar hantar tv lama ke rumah kaisha sebab esok kohai(junior) my darl dari mesia nak datang training selama sebulan so dia orang tak der tv lagi. Actually weolls memang plan nak lupus dah tv tue sebab now semua pakai LCD so tv lama tak leh pakai sebab dah tukar ke digital. So alang-alang big boss tanya ada tv lebih tak kat umah my darl volunteer nak kasi tv kami. Untung gak tak payah keluarkan ¥2000 nak lupus tv nie nanti hikhikhik.


tv lama weolls tengok la sungguh JAGA ngan cermat .. penuh ngan habuk....ampunnnn :D



yang tukang angkat tue actually MD kaisha darl kat Oyama nie...bakal jadi GM kat kaisha Mesia nanti...sempoi giler if MD mesia jangan harap la siap bagi arahan jer khenn!


Sempat visit umah yang kohai nak duduk start esok...nak hentak kaki jap...sebab apa ai jelez sangat sebab umah tue besar ada 4 bilik separuh umah kami kat cini...setiap floor cuma ada sebuah umah jer....uwaaaa nangesss! hati meronta-ronta nak suruh darl apply nak duduk citu..but darl cakap susah lagipun ramai yang minta....nangess lagi...dah la sewa pun murah 1man jer compare ngan umah weolls sewa sekarang 4man plus 5sen untuk parking but umah tue cuma ada 1 bilik. Lepas lepak kat situ kejap weolls terjah ke Jusco sebab perut masing-masing dah berbunyi banyak irama *____*.


Proses memujuk darl suruh apply umah tue tak habis kat situ..meleret-leret sampai ke Jusco ngeh ngeh ngeh. Last darl cakap oke i try....yahoooo eeeee but ikut la ada kosong ke tak nanti lagi pun tinggal situ ada term boleh duduk tak lebih 2 tahun jer. urmm ada pro and kontra juga sebab after 2 year kena move ke umah lain pula ek...renyah giler bab pindah nie...serik ai! Tengokla macam mana nanti.


Sampai Jusco terjah restoran yang selalu weolls lepaking sebab tekak teringin sangat nak makan soba sejuk dan adam plak nak makan soba panas. But soba panas not available masa summer nie kat citu so adam dah tarik muka...adeh jiwa kacau betul la...last kami semua ambil soba sejuk jer...rasa lama tak makan soba sejuk ni, last year kalo tak salah weolls makan. Meh layan pics plak na...tak berapa clear sebab ai snap guna iPhone jer...tak bawa DSLR pun (~__~)!


tera nak tunggu food sampai kiter pose dulu :))))))


nie set menu ai...ada soba dan udon sejuk....ai tamakkkk!

menu adam just soba sejuk ngan french fries.


pose wajib adam...peaceeeeeeee~

see lincin khen...tak rugi if uolls belanja ai makan taw...:D

muka orang perut kenyang ngeh ngeh ngeh....(mesti uolls cakap muka ai tembam khenn...ai tahu wink*)...nie pow lepas kena perli hikhik!


Lepas JJCM weolls shopping kejap sebab kat Jusco ada summer sale...berbinau biji mata tengok sale sana sini...adeh susah jadi gegurl nie pantang jumpa sale mula nak bershopping gitew @___@.


Nota ibu jari::uolls perasan tak ai letak new watermark saja nak try oke tak? ada banyak pics yang ai try buat just ai try letak yang nie dulu...hikhik...nie keja bila buhsan godek kat adobe photoshop la jawabnyer *____~




13 comments:

Juwita Jamaludin said...

salam ayu.. sian adam moga cepat sembuh ye adam.. leh gi youchien balik... wow menarik soba tu.. ihiks... ayu racun jangan tak racun murah sangat tu sewanya.. jadi batu apai plak.. hihihihi

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

salam k.ita ...itew la blk youchien jadik plak..now fever dah ok tinggal cough and flu jer...mmg murah la k.ita tue yang excited sgt dah la luas...cheq dah berangan nie...help me...uwaaa!

anie,Nagoya said...

Hai yang....makcik bru blek umah.penat tak terhgga.pg2 kol 6.30am dah kuar ke pertandingan kendo.abis kendo,g umah mak mertua.smbut besdy dia.

Esok msing2 bz.

Abis ko mkn soba n udon tu????waduh!!!!.....handal sekali.kalo kkanie tak terabis.kalo lapo abis kot.dah panas ni sedap pekena sejuk2 ni

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ahkak cantekkk...busy mengalahkan YB gitew..x per demi anak tersayang ngan ibu mertua...bukan selalu...makan sket jer tue nmpk dlm pic mcm byk...rindu nk tgk new entry recipe apa plak lepas nie kat umah k.anie @____@

anie,Nagoya said...

ohayou.....pepagi dah bertandang umah org.sbb bau sarap yg ko buat tu.gihihhi...

smlm lupa nak tnya.watermark tu cute le.cam ne wat nya?ssh tak?nak cuba2 gatai...ari ni nak wat projek mac.sbb semlm cite pasal mac.abg ipo pun tak penh mkn.kihkihkih....

seronok lak dah lama tak borak2 gan makmertua n abg ipo.byk topik yg dicerita.dulu2 selalu melopong apa yg mereka cite.skrg leh main selit cam motor selit2 lam sesak jln raya tu.hihihi....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Awalnyer k.anie bangun ai reply ni pow atas futon lagik eee(^_−)−☆
Watermark ai buat guna adobe photoshop...byk step kena guna...basically kena tahu asas adobe should be ok...if akak nk buat nnt ai send detail step tue...nie pow dah lama tinggal adobe since dh kawen...dok perah otak hingat balek.(~_~;)
Owh Mac ker Kali ni buat jgn sedekah kt nihonjin dah ek☆〜(ゝ。∂)but sedekah kt ai Ngeh Ngeh Ngeh (#^.^#)

Asmara said...

eheh.. anak akk kalo selsema mmg makan mikan terus hilang. hihi.. lain pulak ye ayu. rumah danchi ke yg murah tu Ayu? rumah jepun ni mmg comel2 belaka, dapat 2 bilik kira dah besar abis dah kan! rajinnya buat watermark, akk malas nak edit2. kalo kecikkan sikit ok kot ayu, dah comel la gambar tu. hehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.as::bukan...umah syataku...mmg besar giler tue la gediz nk move ke citu...lately mmg Adam x brpa cihat...watermark tue mmg baru nk test hari ni pow br buat design baru rasa better sket dari ni...tq yer akak ☆〜(ゝ。∂)

Papa Mifz said...

wah licin eh makan...sedap ke soba & udon..x pernah lg try...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Papa mifz u should try sebab Sedappp (。-_-。)

Hanis MY said...

yummy! tetiba rasa nk makan soba, huhu tv lama hanis tu tatau nk letak mana, amek free je dr kohai... tp tula kena tukar tv baru kan

p/s: anteknya watermark, pandai u wat snirk nanti ajarla ai takpom wat tutorial kat blog :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::soba sejuk makan masa panas sangat heaven uolls hikhik...tv tue besar plus berat masa jishin dok risau jatuh atas kaki sebab letak dalam bilik...lepas kasi kat kohai rasa lapang sket umah ngeh ngeh ngeh..

watermark tue x blh nak buat tutorial sebab rumit la...byk step...letih nak print screen...but ai guna adobe photoshop CS5.

tiefazatie said...

adui la..makanan2..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...