♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Saturday, June 11, 2011

♥ F@mily D@y at Youchien ♥


Wah dah 3 hari ai tak update blog ek...asyik BW jer sebab malas nak taip (boley gitew?) hari nie kat youchien(tadika) ada family day celebrate sekali untuk father day but pepagi buta dah hujan uolls. ai ni bila hujan memang liat nak jejalan pergi mana pun..ikutkan hati nak neru/tidur jer kat umah yalah weekend jer yang leh rest kan...sapa kata jadi housewife tak letih?


pose adam depan gate youchien


Sebab hujan so dia orang buat kat hall yang kecik tue....sekali masuk dah macam ikan sardin jer nasib baik la untuk half hour sekali semua berkumpul kat situ then follow kids masuk class masing-masing buat hadiah macam event mothers day dulu but kali ni encho sensei tak kasi snap pic dalam class la plak sebab dia orang dah hire photographer...tue ai tak suka... hentak kaki...nangess sebab ai suka snap moment adam with darl... susah nak dapat tue. Both buat hadiah. ...so kali nie darl pula ambil....


yang paper bag tue hasil tangan adam dan darl...yang sabun mandian tue dari youchien. kat dalam paper bag ada car window sun shade.



Almost 45 minit dalam class weolls gerak ke hall sebab ada games kids with parents. Kali ni ai jadi photographer jer sebab darl yang kena join. Best juga la macam-macam yang dia orang main.


nasib baik yang join games ni cuma class untuk umur 6 tahun jer...so mean just 3 class jadi tak jadi sardin sangat hikhikhik.



Lepas habis event semua otosan tolong sensei angkat meja etc...ai dan adam just tolong tengok jer ngeh ngeh ngeh ..... actually pics ada banyak but ai malas nak tempek kat blog just upload kat fesbuk...nak tengok terjah sana yer...tak der special pun semua muka dia orang jer hikhikhik.



pic ai cuma sekeping jer hari nie....today tak sempat nak melaram macam selalu sebab agak rush after buat breakfast pagi tadi plus hujan so mood nak melawa pun hilang....dan ai taw ai makin mokmok...hentak kaki...uwaaaa~





20 comments:

Hanis MY said...

best la ada aktiviti mcm ni kan...

ijayuji said...

ayuuuuuu!!! fenaaattttttttt baru balik :D eh? apanyer yg mokmok, kecikk jer tgkkk huh! ari ni kita jd jurugambar jerr kalau namanyer gmbr kita mmg tak de lah dah namanyer pun tukang ambik gmbr ahahaha... sangap** ngantuk pun ada niii :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::arr setahun sekali gitew...lepas ni si adam kena tidur kat youchien plak~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ika::uols tgk part mana ai x mokmok tue....badan indah hanya dlm pic...itew hanya ilusi...pic ai pow ader last b4 nak balek...sekeping jer...ulang sekeping....uwaaaa @_____~

saba kagawa ken said...

sonot eh....sekali sekala join anak2 buat xtvt kt skola.....musti terigt jaman budak2 duluu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ai dah Mcm kanak2 riang jer tadik wahai Saba
Excited lebey dari kids lagik masa main games tadik (。-_-。)

Ijah EmoTemo said...

wah nampak menarik. comel adam dgn topi nya itu. hiks.

p/s: lagu hapekah dlm belog kaka ayu? syok plk ai dgr hikhikhik.

Juwita Jamaludin said...

Ayu.. Dulu akak pun selalu dtg youchien fathnin buat aktiviti.. Tp best juga buat kenangan untuk fathnin.. Sekrg mak2 kelas fathnin kalau jumpa mesti kata sedih sebab fathnin x sambung sek thn ni... Best je nampak adam.. Tentu dia happy yek

anie,Nagoya said...

Penattttt......pnjg penat makcik.walaupun ujan ku gagah n paksakan tayar kete tu berpusing.esok nak golek2 je kat umah.kkanie sbtu mggu depan kene g sekolah.maleh...tp kalo dah ketemu kwn tak cukup mulut nak pot...pet...pot... pet...

YONG JIAO XIU said...

hi ai, raining day...mmg mls nak gerak time hujan. tp best ada pengalaman cam tu kan..
mesti anak ai fluent japanese, dok bergaul gan japanese. hehehe. that's good, he can speak at least 3 languages.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ijah::topi waktu summer ☆〜(ゝ。∂)
Adeh ai on9 guna phone nie tajuk lagu lupa ingatan sat nnt bila ai buka pc ai carik tajuk ni kt uols na...sbb ai pakai tekan2 jer rasa sedap dgr ai letak la kt cini...cuma ingat Ada lonely jer(~_~;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.Ita::dia best sebab Ada kawan baru so x der sorang jer
Nyapa k.Ita x smbg bg fathnin kolah sblm blk for good?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.anie::ai esok dating ngan Hanis InsyaAllah
Ni if x cukup mulut, meh ai Kasi pinjam mulut ai yg Mcm mulut murai nie....errrrr letih la helppp(`_´)ゞ

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yong just call me Ayu oke(^_−)−☆
Urmmm kids skrng cepat learn...alhamdulliah
English dia pun dh mcm nihonjin x mcm org melayu ckp (。-_-。)

Asmara said...

oh ada family day eh. bestkan dapat join aktiviti anak! sib baik hujan tak lebat kan ayu, semua aktiviti indoor ke ni. :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.as::arrr semua indoor
Lately cuaca x menentu buat apa pun x best (´-`).。oO(

Amie said...

sonoknya ada aktiviti begini, hubungan 2-3 hala dpt dijalinkan....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

alhamdulliah gitew la yang di harapkan k.amie :))

YONG JIAO XIU said...

thanks ayu, cz sudi follow yong's blog. daudsu? dia ni pemain bola kelantan, semalam bola piala FA, kelantan lawan tganu. daudsu ni tersalah tanduk bola masuk gol sendiri semalam. masa tinggal bbrapa saat je lagi yg patutnya kelantan boleh julang piala FA, apa lagi, kena tambah masa lah. Masa ni la, tganu sumbat gol lagi. memang frust gila semalam. sangat..sangat..
yang lawaknya, selama ni tak pernah la 'stat' yong tu jejak sampai beratus sehari. pas je post pasal bola tu, dalam masa 2 jam boleh jejak 100 lebih. pagi ni tgk jejak 164. hahaha. mmg ramai peminat bola.
ayu minat bola tak?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

owh gitew la citer nyer....sebab ai notice kat fb dia org buat tentang daudsu nie....tertiba jer pames hikhikhik....x de la minat sangat pasal bola nie...but sekali sekala ok la :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...