♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, June 24, 2011

♥ Biler Darl Ambil JOB Potong Rambut Ai ♥



Lately kat Oyama panas membahang serius dari pagi sampai malam kipas asyik on itew pow tak rasa sejuk weolls siap buka pintu sekali tingkap itew tu angin tak datang uwaaa(baru nak masuk bulan 6 natsu/summer dah rasa gini belum bulan posa)....ni baru panas donia ek akhirat tak terbayang hazabnya....ai insap (sambey lap peluh).


Ok back to title semalam sebab tak tahan panas ai suruh darl potong rambut ai .....OMG macam mana rupa ai...

jeng

jeng

jeng

jeng



rupanyer macam rambut posh nie, tak tipu punya tertiba jadi bob style plak rambut ai nie but kat depan ok kat belakang jer yang tak berapa sama gitew ...*wink*


mesti uolls hairan nyapa ai tak gi salon ek...jawapannyer salon yang ai selalu gi tue makcik tu jarang ada so kena ganti ngan somi nya. Then ai gi terjah salon lain cari tukang gunting perempuan tapi masalahnya semua cermin kat situ transparent so ai rasa sangat tak selesa if other man tengok rambut ai nie...dulu maybe ok now sangat keberatan.


Sebab rambut ai pow dah nak sampai kat pinggang so bila panas habis berpeluh sangat tak selesa..even ai bertocang. Ai ni since kat nihon setahun sekali jer potong rambut sebab susah nak cari salon yang sesuai ...dan atas sebab itew ai suruh darl potong jer. Lagipow ai bertudung so tak der sapa nak tengok kecuali darl ngan adam jer, nanti balek mesia leh repair apa yang patut ngeh ngeh ngeh.


Ikutkan haty nak botakkan jer senang citer but darl tak izin if not ai jadi macam sharifah amani dah uolls....larikkkk! (sila jangan pengsan yer).Now sangat selesa berambut pendek, tertiba kepala pun jadi ringan...auwwwww! to darl arigatou sudi jadi tukang gunting untuk ai,ureshii :))



bayangkan rupa ai kalo ai botak gini....hentak kaki~



nota ibu jari manis ai::n3 ni auto publish masa uolls baca ai sedang berdating ngan darl tengok wayang ngeh ngeh ngeh...have a nice day uolls @_____@




25 comments:

Anum said...

yang first tue comel potongan

Kamalia said...

wah..wah..igtkan dah bertukar jadi posh bechkam td,mau ai dtg sana mintak autograp..hahaha(haip,jgn hentak kaki tau).
pnjg sungguh rmbt yu nak smpai ke pinggang ye.tabik toing2 la ngan yu ni.ai stakat lepas bahu tu bolela, pastu mula meroyan sbb rs rimas.kat nihon ni pun slalunye Mr K yg potongkn rmbut ai..

Hanis MY said...

lawanya fesyen rambut br u cun2, pandai ur darl gunting, ada bakatlah...

Juwita Jamaludin said...

ayu.. syoknya dating.. memang panaskan ayu sekarang .. ok la tu suami awak potongkan akak kadang potong sendiri awak leh bayang tak..hahahhaah

Papa Mifz said...

jgn terpotong botak dah la yer...huhu

nafham said...

agaknya darl tak nak uols nampak macam pompuan gonjeng kot??? Tu yang tak kasi botak. Kalau tak mesti sebijik cam toyol.

アヌム ちゃん said...

best2..hubby tolong potongkan rambut..heee~ ni pun semakin hari semakin panas ni.rasa nk gak potong rambut..tp mcm mls pulak..hihi.tengok cite ape tu k.ayu~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::comey kan....tgk citer x men :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lia::ai mmg suka rambut panjang if kt mesia ok lagik but sini mmg x tahan la ...hangat...curlast dato K tulun potong gak ek...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::dia pow 1st time potong rambut orang...hikhik bakat ada tapy x mau guna :-p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

OMG k.ita potong sendiri...mesti ada jadi bukit yang bertangga ek?? mmg panas sgt...1st time dating kat nihon :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

papa mifz kalo botak mmg berkilat jadi cermin hahahah :-p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nafham...kejizzzzz kutuk iols yer...hentak kaki...sampai haty...merajukkk dahhhh

Asmara said...

rambut baru mesti cun! hehe..aii pun sama asben potong, setaun 2x gitu, tp hritu baru balik potong kt msia, pendek nampak kemas tp kalau panjang nampak lagi ayu gitu macham Ayu jugak! hehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::rupanya bukan ai sorang jer yang mr husband kena tolong potong rambut ek....waktu lain ok lagi natsu mmg x tahan berambut panjang :-p

Nieza said...

ayu, sama ler kita...akak kat sini kekadang suruh hubby yg potongkan juga...biarlah tak cantik pun dia potong. nk pi kedai lagi ler tak selesa kita bertudung ni kan...lagi pun potong rambut mahal giler euro30 kat sini..kalau convert RM120...haha baik simpan jer duit tu pi shopping..heheh

Bigdaddyz said...

suka dengan header blog ni style!

nyonyacyber said...

hahah aku pun terpikir nak botakkan kepala sbb rambut aku asyik gugur.. haha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.nieza::arrr sama la cini pow mahal almost rm 200 setakat nak potong rambut sebab guna orang...hentak kaki

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bigdaddyz::haitt arigatou....:))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

peah::eh rambut aku kalo panjang pow selalu gugur risau ooo umah penuh ngan rambut aku jer ngeh ngeh :D

Lady of Leisure said...

hehe cun kan buat bob cut, tapi kalau i nak baut kene rebonding dulu sbb rambut ai kembang u.. huwaaa hentak2 kaki.. kekekeke

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lady::cun rite... ai nie nasib baek rambut ai already lurus....hahaha

YONG JIAO XIU said...

wah terer lah husband ayu gunting rambut. cantik tu...
sy pernah botakkan rambut tahun lepas. hehehe. best sangat. lepas mandi tak pyh kalut cari sikat rambut or keringkan rambut. rambut pun takde atas lantai(gugur rambut).

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yong::OMG betul ker ni? Sugoiiiiii now rambut mesti dah tumbuh elok ek (^_−)−☆

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...