♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, June 29, 2011

♥ Natsu & Kotsu ♥


Apa kaitannya antara natsu/summer ngan kotsu/kasut? Jawapannyer tak der apa pun just ai suka beli kasut waktu natsu ni...jadi giler kejap....but kalo ikut banyak style kasut kuar waktu ni baji or wedge,pump, flat sandals etc but yang paling selesa kat ai paling selipar jepun jer hahaha.


Semalam gi Jusco kebetulan hari selesa so semua barang ada sale...borong kasut 2 pasang dah padahal almari kasut dah full ngan kasut ai....*wink wink*. Owh jadi gegurl ni memang hantu kalo borong kasut,handbag ngan baju....nak borong tudung jer tak der kat sini hikhik.





lawa tak kasut nie??? hikhik ai ader beli jenis ni 1...nanti ai pose yer...but maybe pakai tak nampak macam nie sebab pakai seluar labuh or dress nanti.





flat sandals ni ada gak beli wahahaha tamak haloba kan...nak pakai 3 4 bulan jer beli bukan banyak lagi...jenis ni sangat selesa pakai sebab tak ada tumit.


ai ni macam kureng calcium jer kalo pakai high heels mesti sakit urat or pinggang....uwaaa hentak kaki. but yang sakit tu lawa actually...if pakai high heel kaki dan badan nampak lawa dan slim...ni tak tipu yer.




but yang selalu jadi pilihan hati adalah sandal jenis nie... best sebab amat comfortable nak jejalan jauh mana pun ok...but jenis ni susah nak cari kat sini sebab nihonjin suka pakai macam wedge yang tinggi tue sebab very versatile and transition gitew. Suka sandal ni sebab dulu my sis tolong beli terus jatuh hati...ahaksss!


Kat umah ni selipar jepun ada 3 pasang itew yang ai punya tak termasuk yang heroes lagi....pendek kata kalo nampak kasut berbinau biji mata ai...nafsu nak beli tak boleh di tahan-tahan (jangan ikut yerrr....membazir amalan syaitan heee....ingatan diri sendiri ni :D)....nasib baik kat sini tempat nak simpan kasut tak der banyak if not dah jadi macam kasut ai kat mesia ...kasut letak dalam stok sebab banyak sangat ngeh ngeh ngeh. Yang penting kasut tue tak buat kaki berpeluh.


So apa jenis kasut pilihan hati uolls ek???


nota ibu jari manis ai::all da pics copy from uncle gugel ...harap maklum :))








28 comments:

ijayuji said...

Ayu, sume jenis kasut kita suke tgk keadaan kalau jalan sekejap guna tumit tinggi kalau jalan jauh2 biasanyer akn guna sandal yg flat jer tu dgn KASUT snikers ai wakakaka... tp biasanyer kalau jalan2 mmg pakai kasut :D selipar org thai byk guna, ninja tu selalu ckp mcm nk g pantai wakakaka...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai ader snikers 2 pasang but jarang pakai ....berhabuk dalam kotak jer....habis tue x kan jalan nak berkaki ayam plak ika cayang oiii...hamboiii uols perli ai ker???

saba kagawa ken said...

hehehe kite suke pki wedge lg..since kalo keje jmp client die nmpk lebih casual tp versatile...ehhh mcne tuh....ditambah lg ketinggian ktie 165cm..tmbh wedge 2 inci...org laki pon xberani nk dekat..hihihihih

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

curlasttt cik saba kiter nie...phewittttt
ai beli wedge jenis lembut so x dak sakit kaki nak jalan nanty...sebab ai kasut ni demand sket :D

ijayuji said...

Ayu ahahahaha... ai tak perli tp ninja tu yg ckp gitu wakakakaka... tp kalau tgk minah2 siam kat sini mmg sempoi, tp ada jugak yg tak sempoinyerrr, kalau dia org dah bertumit mak aiiii! tingginyer! tp most of pompuan thai mmg akn berselipar pastu lawankan baju ala2 baju tido g shopping complex phheewwww... sakit bijik mata mak tauu! huh!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ika ai rasa bukan kat siam jer suka pakai high heel tinggi giler kat sini pow sana...siap gi jejln ...tertanya dlm haty x sakit kaki ke? but darl ai cakap...sakit x per asal lawa ( perli ai tue hahaha)

Juwita Jamaludin said...

Ayu syoknya shoping jusco... Beli kasut lagi.., akak selesa berkasut di kdpan tp kat msia x leh kena pakai kasut half tutup sebab panas... Lama x borong kasut summer thn lepas je beli..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kebetulan jer k.ita ...ayu pergi semalam x sangka ada summer sale 1 hary hikhik...better pakai kasut terbuka sebab kasi kaki bernafas sket...asyik kena tutp dalam 8 bln jer kan...

ieda said...

adoiii dik akak x pakai lahhh kasut2 mcm nie .. leceh , lambat nak buat kerja .. huhuhu skrg nie memang sandals2 lah pilihan kiteee :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::semua pakai yang senang buat qeja ek...but sekali sekala apa salahnyer try...x gitew?

Papa Mifz said...

wife papa mifz kurang gomar high heels...kalo yg flats sandals tuh mmg pilihan di hati..:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

high heels ni zaman solo dan muda oke la pakai...ngeh ngeh ngeh

Asmara said...

jgn lupa post kasut yg dibeli tu! hihi.. mesti cantik cam tuan dia pakai nnti. :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tunggu waktu sesewei nak rasmi k.as hahaha

nafham said...

ai pakai kasut yang jenis tuk wat baling hanjing je.... senang, jimat and tersangatlah practical. uols tak berkenan ke??

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

menciiiiiiiiiii
suker kenakan iols...
x baek taw
hye nak tanya nie...nyapa x boleh buka ur belog ek???buat private ker??

Hanis MY said...

ai of koz suka flat aje hehe flat flat dan flat hahaha.... nanti lg tinggi dr hubby dah tu i takde bakat nak pakai heels sadis laaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

x per babe flat pow sempoi gak plus org yg pakai tue already kawaii :))....

Umie said...

hehe..last week keluar kenkonon nak cari groceries aje..sekali terpandang crocs tengah sale...so, pikirkan sendiri apa aksi seterusnye...hehehe

bajet beli kasut tu sebab natsu la kononnya..takmo pakai kasut tutup penuh le..hehe..tak pepasal menambah kasut..hehe

Amie said...

hi ayu,
cerita pasal kasut pilihan & handbag kan.... dulu kak amie wajib sedondon dr ujung kepala sampai ujung kaki... selagi tak padan selagi tu tak lepas pagar,kasut wajib ada dalam bonet kete...tak terkira brp puluh pasang, lama2 oleh krn kesibukan tugas, terpaksa khususkan kasut hitam dgn beg tangan hitam, sbb sesuai dgn semua warna.... lagi satu tak mahu lagi tukar2 beg tangan sbb pernah terlupa keluarkan sekantung kecil barang kemas dlm poket beg tu, tinggal di rumah... tak tuuduh sape2....hilang semua.. huhuhuuuu...tu satu lagi sbb pakai satu beg hitam je sampailah tiba masa yg sepatutnya tukar patern tp warna ttp hitam... demikianlah adanya citarasa kak amie...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

umie:: jadik membeli lagik la ek...hahaha...x per berguna gak nanty...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.amie::kalo keja elok pakai color itam la mcm akak kata senang match ngan baju gitew...uiks ilang kat umah ker brng kemas tue??? x per akak itam itew menawan :))

anie,Nagoya said...

leh jd kawan g beli kasut.gila kasut.dulu hubby ckp, wat pe nak beli kasut byk2.tp skrg dah berjaga kumpul kasut.hihihi...yg baru2 ni memang tercari2 jmpa kat thai.alahai...itu le kasut yg paling mahal.dah smpi jepun baru terperasan mahal.ms kat thai wat2 tak perasan tag arge.hihihihi....

YONG JIAO XIU said...

klo dah tak pki nti jual blk.hehehe. beli yg baru lagi. hahaha. adeh hantu kasut upenye. sy suka pki sneakers, mudah nak lari2 or jln laju.hahaha. sy jenis yg sentiasa nak cepat even takde sesapa kejar.lorat hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.anie::nk tgk kasut tue Mcm mana ek...
Yeahh Ada geng sapa la darl ai ckp kasut lagik hahaha
Jarang beli kasut mahal Dan x lebey rm 200 selalunyer
Bab handbag mmg selalu mahal dr kasut la
Dah habit..rasa handbag lagik tahan pakai dari kasut hikhik(。-_-。)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yong kt sini mmg leh jual balek tp x mahal pow dia org beli。・°°・(>_<)・°°・。wahhh pakai gitew nmpk moda and fresh...x per asal selesa

Kamalia said...

nak tgok kasut yg yu beli tuh..ai wktu balik mesia aritu, dah beli sandal 2 psg, jd bila balik sini, tutup mata je bila tgok sale..uwaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lia::nanty ai letak ek...1 ai beli jenis simple jer...1 lagik mcm pic yg atas sekali tue :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...