♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, June 20, 2011

♥ Pilihanraya Masjid? ♥

(pic dari pak cik gugel)


Ini n3 agak serius but as muslim rasanya perlu juga ai luahkan apa yang di rasa waktu ni. Last week masa tengok buletin utama ada bagitahu yang kerajaan Pulau Pinang nak buat pilihanraya masjid yang ala-ala general election tue. 1st thing yang terkuar ialah masjid adalah tempat beribadat untuk semua kenapa perlu di buat pilihanraya bagai???? Selama ni pun tak pernah ada pilihanraya pun masjid ok jer.


Bila di buat pilihanraya masjid ni akan terjadi 2 puak, dan yang amat PASTI akan terjadi perpecahan dalam institusi masjid itew sendiri. Uolls dah tahu tak ada agenda tersembunyi ngan buat gini??? Tolong la tolak tepi soal politik ni sepatutnya kita sebagai orang islam bersatu di saat-saat genting bergini tapi ai tengok orang Mesia sangat pentingkan politik dari agama sendiri.


Bukan nak kata sebab dah terang lagi bersuluh lampu stadium.... sebab utama nak pecahkan orang islam dalam diam. Yang untung mereka yang rugi kita orang islam tapi sebabkan dulukan politik bab agama buat-buat BUTA. Teringat satu perpatah tak guna ada mata jika tak mampu melihat, tak guna ada akal jika tak tahu menilai.


Contoh mudah jer kalo buat demo kat public orang apa yang ramai tak situ???? ISLAM kan...ada tengok bangsa lain kat situ??? tak der kan...see kenapa mudahkan sangat orang lain mempergunakan bangsa kita? Yang itew tepuk dada tanya akal. Jangan satu hari nanti kiter mengemis di bumi sendiri. Sama-sama kita renungkan sebelum terlewat, benda gini selalu buat ai sedey...uwaaaa HENTAK KAKI!


nota ibu jari manis ai::maybe ader yang tak setuju but ni adalah apa yang ai rasa...peace yo!(sambey kelip2 mata hikhik) @______@





22 comments:

hazila said...

Salam ayu,
Entahlah apa nak jadi. Ini yang susahnya kalau hal agama nak dipolitikkan.

nyonyacyber said...

ayu,.. betul.. first thing dlm kepala otak aku bila dgr isu ini adalah cara halus nak memecahbelahkan org islam.. bagi aku itu antara strategi DAP nak bg org islam bergaduh.. aku tak tahu la naper org kita masih tak sedar semua nih..

azam said...

tak payah la ada pilihanraya....nanti ada yang tak bertauliah pulak yang menang.....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kak hazila:: salam akak
itew la semua benda nak di politikkan kat mesia...yg susah kiter jugak

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cik peah::khennn
berdoa la benda yg buruk tak jadik...takut oo keamanan ni kejap jer...uwaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam::itew la pasal biar masjid mcm sedia kala...itew lagi baik dari campur tangan org luar

YONG JIAO XIU said...

kalau suma pikir macam kita kan bagus. suma wat petition tuk bangkang benda ni. grenti takde belaku kes cmni kan...
orang kita-jangan amik peduli langsung pasal politik masjid ni. klo tak join benda ni, grenti dorg malu. biar padan muka, sibuk nak kecoh agama orang...:P:P:P

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::dan yang penting bangsa kiter jgn asyik jadik pak turut jer...

Asmara said...

alamak nape tak tau berita ni.(nampak sgt malas nak amik tau pasal berita kt msia tu). hihi.. aii nyampah kdg tu berita2 kat msia suka sgt nak timbulkan isu perkauman, kdg tu yg realitinya takde apa sgt pun. boring kan hari2 dok citer pasal politik dan kuasa). kene baca dari banyak sumber baru boleh fikir dengan tenang. heheh..
*tp mmg sedih sampai bab agama pun nak dipolitikkan. huhu..

Hanis MY said...

tula pasal aduiiyaiii hentak kaki jugak huhu...

Juwita Jamaludin said...

Salsm ayu... Pening kadang perkara2 gini.. Sedihkan patutnya lagi bersatu ni nak dipolitikkan plak..:(

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::malas gak nak ambil pusing tapy jadik kat negeri FIL...now semua kuasa dan politik...nyampah~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::hentak pelan2 na sat gi gegar lab karang :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

salam k.ita
itew la bab masjid jgn la d politikkan sebab itew tempat ibadat kiter :((

Papa Mifz said...

DAP punya stail mcm tu la....ranap Melayu or Islam kalo dorang yg memerintah...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

papa mifz::sebab tue melayu kena bersatu

Amie said...

ayu,
pada kak amie, ini perbuatan org yg buta agama sbb org yg beginilah yg sebenarnya memburukkan agama sendiri, dengan kata lain.... agama kita benar, tapi perbuatan dan tindak tanduk penganutnya yang kadangkala menyebabkan salah tafsir penganut agama lain terhadap agama kita...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tue la pasal kak.amie benda apa pow org sekeliling yg buat benda tue salah

Aisha mimi said...

aku rasa benda ni omong ja..xda nya org nak benda2 bodoh camni..aku yg duk kat penang mmg rasa kehangatan ke bangangan pentadbir skrg..kaum yg xtadbir mmg ditindas..tgok area aku sdri..mana ada dah naik rumah kos rendah, medium kos..semua naik rumah teres dua tingkat..price?? min 400k++ ada ka org kita leh beli?? nope..utk sapa project perumahan yg diluluskan itu? xtau la..majority sini yg idop org kampong kaum melayu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

giler mmg x mampu beli umah kat penang untuk golongan berpendapatan rendah...dah mcm spore jadi nya...cian dengaq...

miszlullaby said...

betul la kak ayu. tak faham dengan isu politik msia skrg ni. terlalu nak dahulukan politik, agama semua tolak belakang.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Sedey kan bila jadi gini fida?
Moga boley berubah nanty (。-_-。)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...