♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, June 8, 2011

♥ Bila senpai bertemu kohai ♥


Semalam ai sempat terjah umah kohai darl yang datang training kat oyama selama sebulan. Sebenarnya jarang nak jumpa Mesian kat Oyama ni cuma setahun sekali jer kaisha Mesia hantar datang sini.


So kali ni kohai yang datang semua budak dai dari nihon so tak ade masalah bab makan etc semua la, sebab dia orang dah tahu. Yang best sebelum dia orang sampai sini darl dah email pesan setiap sorang kena bawa milo 2 kg kat dia...so dia orang 5 orang mean 10kg la. Ai pun ada pesan dua tiga item la but tak setamak darl yang order milo macam nak buat kenduri tue. Actually kalo uolls rasa betul-betul ada beza rasa milo jepun ngan milo mesia dan yang pasti milo mesia lagi sodappp ....ngeh ngeh ngeh.


nie dia milo 10kg...berat nak angkut bawa balek...terselit di situ laksa...urmmm itew my request la stok dah habis...selalu order kat Ida jer tolong beli kat kedai siam di Yokohama tue...now Ida dah balek mesia...:((


Semalam sebelum gi sempat masak nasi lemak,kek dan agar-agar for dinner kat dia orang. Alahai bercahaya tengok muka dia orang bila nampak ai bawa makanan. Letih asyik makan soba jer hikhik.Tengok dia orang makan jadi happy plak sebab semua lincin tak tinggal sebiji nasi pow hahahaha.


see lincin kan....cian kelaparan dia orang semalam~


makan dah lama habis tapy tangan tak basuh-basuh lagi...ralit dok sembang...nampak tak tv tue...hehehe tue tv weolls la nasib baik ok dan leh guna lagik.



Semalam termiss Nora Elena half hour sebab rancak dok chit chat ngan kohai...nasib baik pagi ni dah tengok balik(sempat lagik selit NE kat situ)....so pose wajib sebelum balek adalah bergambar. InsyaAllah ai akan buat makan-makan kat umah ai nanti but this weekend memang full ngan activity.



adeh pic blur plak...dan ai terserlah sangat mokmok nyer di citu...meraung, nangesss ...siler abaikan muka kami yang tak makeup nie...muka lepas solat maghrib gitew :))



note::tengok news pagi tadi Tokyo sky three akan di buka bulan 5 next year...rega ticket ¥3500 (bapak mahai giler) ai ingatkan rega lebey kurang naik Tokyo Tower jer ¥1500.


34 comments:

saba kagawa ken said...

wah kak ayu...umah kite milo pon berkilo2...tumpang kontena org arituh...br igt kalo xhabis nk giveaway jek kt akak2 kt nihon..hihih...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

la awat saba tak cakap awal2...milo saja dah rm 126 taw...hikhik...

saba kagawa ken said...

hehehe sory kite isau jgk kang kite habaq awal2..tetibe kite bantai habiskan...kesian plak akak duk nunggu...nnti kene clearkan brg2 dapo tuh..ade la tuh bahagian2 sape yg kene hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

eh saba akak gurau jer taw...nie dah cukup untuk stok sampai hujung tahun rasanyer :))

azam said...

bak kata orang....hujan emas negara orang......hujan batu negara sediri, baik lagi negara sendiri,.....sebab hujan emas kat negara orang tu tipu je, mana ada hujan emas kan!!!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam if jadik u kan...nak pilih batu ke emas? hihihihi :D

Juwita Jamaludin said...

Ayu... Tak la sabishi sgt pasni ada adik2 ni... Wow milo 10 kg.. Buli adik2 tu yrk hihihihi... Thanks ayu rajin dtg awal blog akak.. Ada award org paling awal komen akak bagi kat ayu

Kamalia said...

slam kenal dr morioka.dah lama nmpk link ni kat umah kengkawan yg lain, baru la ni ade ms duk jenguk.sy pun suka milo mesia..mmg sodap n creamy.ala2,minum milo anda jd sihat dan kuat.ekeke.
last year, ade gak budak mesia dtg training kat hanamaki.diorg kata slalunya bulan pertama diorg akn training kat oyama.pastu, dth hanamaki.ni kaisha yg sama dr mesia ke ape?yg kaisha kat mesia tu xslh kat PJ kot.

Hanis MY said...

bertuahnyaaa kohai dpt senpai cm ayu ni... ni yg buat tak sabar nk g utsunomiya ni hehe...

ijayuji said...

Ayu, nak ketawa dulu ahahahaha..... tukar mode sedih pulak, nmpknyer kalau kita duk jepun lepas ni mmg harus buat bekalan milo tuk setahun tak pun 2 tahun :D pulaknyer budak2 ni suke sgt minum milo celup ngan cream cracker hup seng tuuuuu haish! berdebar debar nk tunggu saat tuu :D lenkali buatlah sekawah ke kasi dia org bwk balik belen2 nasi lemak tuuu rasanyer semakin bercahaya terang benderang muka kohai2 tu dpt bwk balik bekal :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::pweitttt ada award ker??
sukerrrr...clap clap clap
actually kebetulan akak pos n3 ...masa ayu on9 masa tue
pepagi lepas adam gi youchien memang layan fb,blog etc la....buat makan2 pow oke gak next month nk gi yokohama...eeeee!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kamalia::arigaou sudi terjah cini dan follow ai..yummy khen milo...owh actually kaisha tue cuma ada 1 jer kat mesia kat kulim high tech park...then spore n thai...ada 2 oyama satu kat tokyo 1 lagik kat tochigi...which one ek...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::set la date meh sini...
dok menanti udah lama dong

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ika::uolls memang taw gelak plak
alah x payah buat ayat sedey hikhiki...nasik sekawah? ai punya rice cooker pow muat 5 pot nasik jer...mana ada bekas besar2 kat cini...bkn selalu buat makan2...kalo kat mesia lain la...nak kawah besaq mana pow ader....eeeee

Nini Hartini said...

apa kata lepas ni try koko radix pulak. hehe..best juga. pd saya lebih best dari milo. huhu..

btw umur ayu berapa eh? kakak ke adik eh dgn saya ni..hehe..saya 25thn..


We Are Not Perfect Couple
.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nini::memang sah ai pangkat akak...uolls moda belia lagik hikhik...owh really selalu radix ni sis in law suka minum nnt ai suruh dia send nak try rasa :))

Nieza said...

wahh banyaknya milo tu ayu....mai pos sini skitla...hehe tapi kat sini ada jual Milo dr Malaysia tau kat kedai aseanic sini import dr Malaysia punya :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.nieza ::if ada kedai aseanic macam gitu x payah risau nak beli kat mesia...wah cheq jelez kat sini x der...kedai siam baru buka 2 bln terjah last week dah tutup daaa...cian kat cheq :D

Nini Hartini said...

hehe..ye ke? kalau cmtu lg baik. nest time boleh tukar ke Koko Radix. Buatan org Islam. heee~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

InsyaAllah I'll let u know when ai try oke ...anyway tq nini (~_~;)

Asmara said...

10kg! brapa lama tahan tu Ayu? milo rumah akk ni dulu smpai keras kejung. hihi..xde org minum, tp lepas batrisya dah stop minum susu coklat dia layan la plak milo. balik haritu sempat la pow 4kg. dia suka minum milo cicah biskut merrie buat minum petang. hehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

selalu kami ni sebulan 2 kg minum akak...
same la adam ni susu x minum so milo jer yg dia dok mintak selalu...so kira tahan 5 bulan jer kot :D

anie,Nagoya said...

kenduri milo ke?kuat minum milo?kkanie kalo beli sebyk tu pasti akan keras.no hal dear.ai kan ada.leh tolong belikan.lagi2 suami kkanie selalu blek mesia.boleh mnta tlg dari dia.kalo dia tak nak, kita gegamai sekeh dia.hahaha...zalim lak isteri dia ni....

Amie said...

bila dah ramai2 gini makan apa pun sodap kan...takyah cuci tangan, jilat jari je ...heheheh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Milo byk nie besa la k.anie
Peminat Milo Adam ngan my darl la
Ai guna buat kek ngan pudding kdng2
X baek sekeh big boss tue...ai geng dia
Boley gitew??? Ngeh ngeh ngeh (@ ̄ρ ̄@)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.amie:: tue la mau plak Ada org tlg masakkan
Heaven sangat hikhik
Jmpa geng leh smbng benda lain tolak tepi (^_−)−☆

nyonyacyber said...

hahah kelakar la cik abg hang ni... 2kg sorang tu.. gemuk ngan milo pasnih ekekeke.. tp kan hang pernah try tak laksa yg kecik2 cam laksa siam tu.. sedapkan laksa tu.. aku kalau beli laksa mesti cari yg halus2 tu.. kalau hang nak nanti aku pos utk hang..

Bigdaddyz said...

kiut yer blog ni...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cik peah::already mokmok dah nie...ngeri babe
laksa kecik umie aku suka buat...aku dok sini mana boley nak demand lebey2 asal leh makan balut jer...owh aku terharu dpt kwn2 yg baek haty nie...:))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bigdaddyz::owh arigatou bro *_____*

YONG JIAO XIU said...

oohio! i'm your new follower.
banyaknya milo! ni mmg jenis milo addicted nih. kena rawatan segera. hehehe.
Milo kat jepun tu halal ke?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hello yong jiao xiu...owh u can speak malay :))
ai x addicted sgt just my heroes suka bangat..
tq so much @___@

sephia said...

milo mmg nikmat kalo diratah2..:D

kak tak nak order shawl ngn kite ke..hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

wah jadik tokey shawl plak ker
upload kat blog leh terjah tgk ekkk :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...