♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, June 3, 2011

♥ Fenomena NORA ELENA ♥



Sana sini orang kat mesia sibuk cakap tentang drama Nora Elena so jangan ingat orang kat nihon ketinggalan yer sebab tue ai sanggup subscribe raacuun semata-mata nak tengok NE dari isnin until khamis hikhik...alah bayar USD 10 tak sampai ¥1000 pun kat sini. Actually dulu sebelum ada raacuun ai selalu layan drama melayu kat blog yang siar drama dan movie mesia...not bad la sebab kat sini tonton kat tv3 tue tak leh tengok.


Oke berbalik pasal NE nie dah jadi fenomena macam drama Nur Kasih dulu kan cuma jalan citer yang berbeza. Ai follow NE sebab dah baca novel kasih yang suci so nak tengok kat drama macam mana plak. Banyak part dalam novel tak der dalam drama maybe sebab banyak adegan dalam bilik so nampak tak nice plak if follow 100% scene tue kat tv. Ramai lelaki jelez sebab seth tan tue sweet sangat and loving kat NE. If uolls ada twitter lepas habis NE mesti berjela-jela twit citer pasai episode hari tue, termasuklah mek ijah sanggup marathon 2 hari nak habiskan layan ep 1 until ep 16 gigih sungguh uolls hikhikhik.




But reality dalam hidup ni tak seindah citer dalam novel or drama, dan nak jumpa lelaki seperti seth tan tue 1 dalam 10. Tapi belajar lah terima kelebihan dan kekurangan pasangan masing-masing yer. Ai noticed if dalam novel melayu mesti WAJIB scene nak tidur tue if kawen ngan orang yang kita tak suka mesti tidur atas sofa atau bawah katil...serius banyak gitew nasib baik dia tak kasi contract kena follow rule hikhikhik. Sebab ai adalah peminat tegar novel melayu so ai dah boleh agak jalan citer apa lepas tue coz almost same.


Jarang drama melayu jadi fenomena macam NE or Nur Kasih boleh kira ngan jari sebab if hit memang gempak. Bagi ai ni permulaan yang bagus buat drama melayu so tak payah la dok siar drama indon dari pagi petang siang malam tue, naik pening pala tengok. Belajar appreciate drama kiter plak.

Yeahhh esok weekend nak jejalan ...have a nice weekend uolls....hugs




20 comments:

Juwita Jamaludin said...

Ayu.. Best ye cerita tue akak tak tgk pun.. Takut nak mula nanti susah nak berhenti mcm tgk nur kasih dulu.. Hihihi..:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.ita:: best tgh howt la nie citer tue
Mmg once dh follow if miss 1 episode pow dh mcm cacing kepanasan hikhikhik d(^_^o)

Ijah EmoTemo said...

ai tgh angaukan #sethtan. hiks. nnt ada drama baru tau dari aaron aziz , terus lagi teruja. hahah. matilaa gigih peromot aaron aziz nangis.

tp tgh nak cari novel tu la. adess.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Uolls suka Abe Aaron aziz ek?
Ai tgk dia makin cihat la ☆〜(ゝ。∂)
Uiks uolls x baca novel dia lagik ker?
Rasa dah sold out but u blh sewa if u want(~_~;)

Ijah EmoTemo said...

Hiks , ai mmg minat aaron aziz ;) Khenn? Badan dia berketak2 pun hade jgk hahaha.

Ai tak sure la dah pernah baca ke blom. Ades. Rasa blom lagi la. Nangis. Tu la mmg sold out aje skrg T_T

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Pompompom Curlasttt uolls
Harus Abe Aaron nangess biler baca nie
Twit2 la ngan dia Eeeee (@ ̄ρ ̄@)

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu , hiks ai tak nak tweet2. ai nk pergi terjah dia dkt lokasi terus. cehh. hahah. ;P

ai tak boleh nk tweet2 dgn mana2 retis sbb lock twitter khen. klu tak lock ada je yg menyibuk hal ai nangiss

nur easy said...

kita pun sukaaaa tgk NE..sweet je rasa..

eh cemana nak subscribe racun tu ya? ;) salam kenal

Hanis MY said...

wewittt cunnyer layout baru rabu2 gitu suka2. huhu nk ler tgk jugak drama tu..seme org duk tgk NE skang ni, nak baca novel apatah lg nak cari kat mana...

wee selamat jalan2 ai de meeting sat lg huwaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ijah::sakanyer uolls
Lock twit mcm ai jugak
Ada privacy sket
Feeling retis gitew
Larikkkkk(^_−)−☆

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Nur easy:: masuk www.raacuun.com
Ini option untuk mesian yg tinggal kt obesea (。-_-。)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Hanis::demam NE suda tiba hikhik
If susah gi tgk kt blog drama melayu
Dh upload smpi ep16
cian meeting waktu weekend gini
Ai x g jejln sbb Adam x cihat plak
Jejln cr mkn jer la !(◎_◎;)

hazila said...

Salam Ayu,
Akak tak pernah tengok pun, tak sempat dan tak notice pun. Bila dah banyak org cerita kat blog baru tau. Tapi memang tak sempat nak tengok pun...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Akak mmg bz keja x smpt nk tgk kot...
Mcm Ayu ni byk free tyme leh la follow hikhik ⊂((・⊥・))⊃

Asmara said...

hi ayu! dtg dari blog hanis. tengok tittle NE tu laju2 je klik. hihi.. aii pun sama sebb NE terus je subscribe racun tu. marathon dr malam sampai ke pagi nak tengok dr episod 1. ;D.
*eh ramai member jepun yg sama, baru perasan blog Ayu. Salam kenal ye. :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hi kak as salam kenal dari oyama...
owh akak pow join subscribe raacuun gak ek...bertambah peminat NE nie @___@

fyna said...

ramai yg lyn cite nih e...
:)



jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

thanks fyna sudi follow ai....:))
nanty ai terjah umah uolls yer

YONG JIAO XIU said...

woa..siap subscribe lagi tu...mmg semangat. rindu malaysia eh? hehehe lagi mau tanya kan..mesti la rindu(tlg jawab plk).
tak baca pun lagi novel tu, tapi tgk kat few blogs, ramai dok iklan novel tu kat side tepi. novel ni tak cliche ke gan novel lain yg jenis kawin contract bagai?
ai beli novel melayu kat sana? mmg semangat novel ni.hehehe.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mesia always in my heart...
novel melayu selalu pesan kawan or my sis pos la
mana ada novel melayu kat cini...hentak kaki...nangessss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...