♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, June 28, 2011

♥ Payung Berkipas? ♥






Last weekend ai tengok kat fuji tv pasal 10 benda paling laris di jual waktu natsu/summer nie
dan uolls nak tahu benda 1st yang tengah howt rite now?
adalah


P

A

Y

U

N

G


ini la rupanyer payung itew


mesti uolls kata biasalah bila summer memang orang beli payung khenn
but
payung ni special sket sebab ada KIPAS kat dalamnyer
OMG 1st time tengok payung ada kipas
adakah ai JAKUN giler kat sini?
uwaaa hentak kaki


ni bila kipas diON...abaikan muka obasan yang super excited di tepi itew :D


if nak beli payung ni kena order dulu sebab stok dah habis
di sebabkan payung ni special so harga pow agak special
1 payung ni rega ¥5889 (RM 222 kalo ikut rate now la)
glup very expansive khen uolls
theyolls cakap pakai payung ni bila on kipas suhu panas turun
tak macam payung biasa.
button ON ada kat holder bawah...lupa plak ai nak snap *____*
alahai sungguh canggih payung disini
untung tinggal di negara maju macam Japan nie



barang yang saba pos kat ai....TQVM dear


owh sebelum lupa nak say arigatou kat SABA
sebab sudi pos ovallete kat ai
pesan masa dia kat mesia lagi
tup tup tup sampai
ada benda lain lagik...siap kasi keropok ngan shawl kat ai
owh sungguh terharu ada tomodachi gini
dah la dia kasi free jer ovallete tue
rasa bersalah sebab dia beli guna duwet even benda tue tak sampai 5 hengget
tapi dia tak claim pow
mintak HALAL yer saba kang kena cari kat akhirat plak
takuttttt ooo
nanti ai cari baju yang sesuai pakai ngan shawl tue ek
macam tahu-tahu jer ai suka pakai shawl..ahaks @____@



nota ibu jari manis ai::nak type KIPAS dalam nihongo but kalo uolls sebut mesti jadi lucah dalam BM....hikhik so abaikan la yer...sapa yang tahu sila right click hahahahahaha ~_~





36 comments:

saba kagawa ken said...

hihihihhi........same2...terharu cek smpi masuk n3.....akak semua tuh kite bg ikhlas....ade gak yg sudi nk kawan dgn kite kt nihon nih....lg terharu..tuh tanda penghargaan laaa kirenyee...dont wory2 xdek nye nk kire2 kt akhirat..yg kite isau kot2 ovalette tuh mcm sikit plak...mule2 igt nk beli 1kg...hihihi....

kite pon tgh cr kipas tuh...sini lom jmp lg...arini panas xtau nk ckp la...nk p supa ke x ni...adehhhh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sebab masa pos waktu panas ovallete tue dah lembik sangat so letak dah dalam fridge ....itew pow dah banyak sebab bukan guna selalu pow ...ai kuar gi supa malam sebab x sanggup nak kuar tgh hary...hahaha

saba kagawa ken said...

aa kan....yg umah kite pon jd lembik jgk....akak..terpakseeee pg supa sbb sini arini supa murah giler....ari selasa jek...malam sure dah habis punye...nk rembat kete...tousan plak terbawak kunci....wahahhaah malang sungguh nabis...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

apa lagik naik basikal tue la...
dah ada basikal cantek jgn x guna...jgn lupa pakai sun block na plus big hat should be ok hahaha
jauh ker supa ngan umah itew??

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

WOW!!! sempoi lah siap ada payung lg...tapi harga boleh tahan gila2 la kan...

kat jepun tu semua ada kan...lepa ni kretip2 gila2 la....jgn org yg dok sana gila2 dah la...<---larrriiiiiiii 100m pecut punya.....

Hanis MY said...

wahhh syoknyaaaa dpt hadiah dr Saba... kellas la kipas tu, punyalah macam2 invention derang kan!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kakD...org duduk sini giler kalo x der duwet nak soping....uwaaaa...ligannnnnnn :D hahahaha

saba kagawa ken said...

dekat jek kak ayu...dlm 700meter jek...bukak tingkap mmg da nmpk dah...cume arini panas terik sgt222...ahhh bertahan..bertahan...

mama chari kite bwk malam2..smlm pon exercise...turun lg...ihhi sugooiiii

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis ai terkejut lebey masa dapat tue...hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

saba 700m dekat sangat la tue bawa payung jer la..yaseru la uols nanty....hikhikhik

YONG JIAO XIU said...

wah canggih tul lah. er kipas tu buleh tutup ke? ye la klo tutup tak patah ke kipas tu?hehehe jakun la katakan...imagine pelbagai bila tgk payung tu.
pic yg ayu komen kat tribute to alia tu-kitaorng mkn ikan n sotong celup tepung.kat tganu mmg murah, org sana mkn petang,sotong/ikan celup tepung. lagi menarik, makan pulut kuning dengan gulai ikan tongkol/aya.canggih tak?tapi ikan ni best sgt kat sini sebab rasa dia fresh, bkn mcm kat kl yg tak fresh rasa macam pahit(tak tau nak ckp rasa dia cmne) sikit tu.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::tutup dan buka mcm payung biasa...
wah yummy bestnyer makan seafood fresh sambey ngadap beach...dah lama x rasa nikmat gitew...alah kat kl susah nak carik yang fresh...so uolls mesti dah makan puas2 kan...:))

niey_muhaini said...

payung berkipas?? biar benar..terbeliak mata melihatnya. Jakun jgk wehh..hahaha.
Reganya mak ia..mahalnya. Klu kt mesia laku ni, skrg kn musim panas, mahal pun tak kira beli gak!

hazila said...

Diorang memang kreatif kan... Benda yg tak terfikir dek otak...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kak niey::ada geng rupanyer ingat ai sorang jer jakun hahaha...panas mesia panas lagik kat sini ...hangat tataw nk ckp mcm mana...panas mesia ada gak angin sejuk sini x der langsung...seksa jiwa raga :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.hazila::mmg pow super genius nihonjin nie...kiter mampu tgk jer ~

Juwita Jamaludin said...

Ayu canggihkan.. Jgn terbang payung tu sudah sebab ada kipas.. Hahaha.. Bestnya kalau beli tak leh bawa bebudak nanti diajolok tangan kat kipad tu...ihiks..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::thyeolls design unutk adult kot kids mcm x sesuwei jer...mmg leh putus jari la jawabnyer hahaha

noor said...

bestnyer dpt hadiah..
jom kita kenal2

Asmara said...

Memang geliga diorg ni kan! Mcm2 invention. Wah dpt ovallete mesti lg gebu kek pasni. Hihi..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

noor::memang best bangat
salam kenal...jom2 :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::jarang ayu buat kek guna ovallete sebab selalu ada sket sgt so kena save hahaha....:D

アヌム ちゃん said...

aa best2 payung berkipas tu...tapi harga mahal la pulak...kalau payung biasa 100yen dah boleh dpt..hihi..tapi betullaa kalau di translate nnt lucahan pula..hihi..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::100 yen tue 3 kali buka lingkup terus hahaha...but nie mmg mahal la...omg kena sebut betul2 hahaha

anie,Nagoya said...

tempah tak?kalo tak tempah lagi,nnt kalo ko pakai payung dari belakang kkanie pasang kipas angin beso.canggih-manggih lagi kipas payung kita tu.hihihihihi...macam2.tak nak cipta baju kipas pulak ke?alamatnya abis daging terbang.hahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

x sanggup nak tempah la k.anie hahaha
khenn kasi baju yg sejuk2 sket baru best :D

Papa Mifz said...

fuyoo dlm payung ada kipas yer...dasat la...

Umie said...

canggih kan tapi harga mmg secanggih bendanya la khenn...;-)

sedapnye kepok...huhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

papa mifz::cakap nk apa?? byk benda kat cini x tercapai dek akal :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

umie::mau lap peluh tgk rega tue nk beli payung jer...kalo iols x snaggup nak beli pa...hahaha

sephia said...

mahalnyaaaa..boleh dpt 1 handbag! hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sephia::harus mahal sebab letak kipas kat citu hikhik...uols nk handbag ek ai nk kasut...hahaha

ijayuji said...

Ayuuuuuuuuuuuu!!!!! hadiahkan payung tu kat ai maklomlah ai suke outdoor2 mmg sesuwai lah dgn payung berkipas tu wakakakaka.... org jepun ni kepala otak dia org mmg bijak2 belaka :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kalo uols mintak yang ni ai geleng kepala...ai hadiah yang payung yang jual kat daiso boley?? ngeh ngeh ngeh :D

shafiqabdshukor said...

nak payung tu...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

siler2 ...ambik la...:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...