♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, June 16, 2011

♥ Kisah Bulu Mata ♥


Tadi masa BW terbaca kat satu blog yang bulu mata dia gugur gara-gara salah cuci masa nak tanggal bulu mata pelesu...cian plak dah la jadi lepas kenduri. Bila baca n3 tue teringat kisah ai 10 tahun lepas mean zaman gelap dan wajib ai muda belia waktu tue ngeh ngeh ngeh.


Tersebut la kisah waktu tu ai baru practical kat pejabat gomen kat aloq staq...satu pagi yang sejuk plus mamai ai tengah nak makeup gi keja la dan ai tak perasan yang penjepit bulu mata ai yang getah kat tengah yang warna putih tue jatuh then ai ngan confident nyer kepit la ngan sekuat hati. Bila belek kat cermin nak pakai maskara baru perasan yang bula mata ai terpotong separuh....jerit sekuat hati sambey hentak kaki...gegar umah ai pagi tue...my umie terjah bilik ai tengok awat anak dara dia jerit pepagi buta...macam nak nangess jer masa tue. Bulu mata sebelah kiri terpotong kat tengah-tengah kira yang panjang ada sket sebelah kiri dan kanan but if tengok betul-betul tak balanced la....meraung giler waktu tue.


gambaq dari pak cik gugel jer nie.


Ingatkan nak poteng keja dah hari tue but esok macam mana plak bulu mata take time juga nak tumbuh balik....redha jer waktu tue gi keja. Bila lunch sempat tanya kawan ai, they all tak perasan something tak kena kat bulu mata ai? then they all cakap oke jer...dalam hati cakap uiks biar betul...then terus buka citer....lepas ai citer satu meja senyap kejap then 2 3 4 saat they all gelak macam nak pecah perut. Haaa terbaekkkkk sangat they all khennn.


Lepas tue ai dah masa fobia nak guna penjepit bulu mata... almost setahun ai tak guna then bila confident datang baru berani pakai balek...eeee seriau oooo...now nak kepit mesti make sure getah tue tak jatuh ke apa...sebab if getah tengah tu hilang penjepit tue dah jadi macam cutter yang sangat tajam...so uols be careful na.


Sebab bulu mata ai panjang tapi tak melentik sebab tue selalu guna penjepit konon-konon leh lentik lebih la....hikhik...jelez ai tengok if gegurl yang bulu mata original lentik tue...tera my darl pun bulu mata dia lentik selalu ai kena perli...uwaaa hentak kaki lagikkkkk!

nie 1st time ai try pakai bulu mata pelesu ...eeee masa eid 2008...mata nampak lain sket kan...berseri gitew..hikhik PERASAN!



Kalo part bulu mata pelesu ai rasa pernah try sekali jer sebab nak pakai renyah plus my darl tak suka dia tegur kata macam pelik jer ai pakai....hikhikhik...tak leh feeling Rozita Che Wan la uolls...kalo kat sini bulu mata pelesu ramai nihonjin pakai even gi supa pun they all pakai. So uolls plak pernah jadi jer case gini tak????





18 comments:

sephia said...

sis sila lihat sini dulu..

nadenook.blogspot.com..

nak order gtau yea..:)

fb ai... /ayupuden

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yes dah tgk...byk sold out la
carik kat fb x jumpa kasi link la senang yer dek :))

Asmara said...

hihi..nak tumpang gelak la. akk x pndai guna takut tersepit mata. muahaha...xpe2 beauty is pain kan! ;D. eh serius cantik la mata u tu! i loikee!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

uwaaaa....k.as betul2x beauty is pain...nak melawa punya pasal tara kisah punya...cantek ker??? arigatou...kembang hidung d pagi hary :D

YONG JIAO XIU said...

terputus! hehehe(gelak sikit),gelak byk, takut ayu kecik hati. hehehe. selamat la bulu mata ayu pjg. klo tak mmg cian lah.
bulu mata palsu? never wear one. hmm sebenarnya rasa cm pelik je klo tgk betul2. kecuali yg npk mcm original. klo tgk org pki maskara tebal pun sy dah rasa semacam, npk mcm pelik n tak ori. I love something natural. suggestion klo nak pki maskara, jgn pki tebal sgt, look so weird. kekadang tu rasa seram tgk sesetgh artis or kengkwn yg pki bulu mata palsu cm pelik2, or yg lngsung takde npk mcm bulu, tp nmpk mcm kertas garis hitam, tmpl kat mata.
maybe kena carik make up artis suh pki kan. hahaha br tak npk pelik sgt. penah tgk kakak senior wedding pya make up. sekali tgk mcm amat weird, mcm alien cz tebal sgt make up dia n gan warna biru atas mata yg amat tebal. huhuhu cian dia. salah pilih tukang andam.
mine, mmg pendek sgt n rasanya jarang gila lah.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::x kecik haty la benda tue pow lawak bagi ai...terbalek masa my wedding 2004 mak andam kat kasi pakai bulu mata pelesu pow sebab dia kata bulu mata ai dah oke ngeh ngeh...:D

anie,Nagoya said...

Kahkahkah.... sakit perut.sib baik kat kilang.tawa gan sopan.kalo kat umah anak tekak pun leh terkeluar.hahaha...

Tak pnh sentuh n guna sepit tu.takut sesgt.n bersyukur punyai bulu mata yg lentik.tak pakai mscara pun tetap ayu menawan.hahaha...

Suka solekan ayu tu.tak gatal ke pakai bulu mata pelesu tu?nak try,to tak geti.n risau kalo mata gatal.ptg kang nak g kedai 100yen shop.try tu dulu.apa goman rupa nnt?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.anie::dok bayang macam mana gelak dalam nada sopan itew....adakah sambey tutup mulut? hahahaha
curlasttt bulu mata lentik gitew....jelez ai dengaq *wink wink*
gatal?? ntah sebab pakai kejap jer bulu mata pelesu tue sebab dengar darl asyik pot pet pot pet ai tanggal la lepas snap pic hihihii....serius nak try ker??? mesti lawa sebab muka akak pow dah macam nihonjin lol :D

Hanis MY said...

ahaha..lawak ok tapi sonok baca... siyes cantik... nak2 pernah jumpa u secara live gitu kan,suka tengok sebab ayu pandai mekup, ai ni tak reti mekup huhu...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis x payah makeup pow x per sebab dah cantek sangat la...ikhlas nie ;))

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

Salam kenal dari kakD
cantek bulu mata tu...tapi kakD pun tak terra pakai..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hye kakD
tq sudi singgah n follow ai :))

Juwita Jamaludin said...

ayu.. sowy.. baru sempat nak online.. rindu nak dengar orang yang hentak kaki ni menulis.. ihiks... bulu mata pernah lentikkan guna maskara beberapa kali dalam hidup.. hahahaha.. selain tu x pernah.. suka tgk gak nihonjin bulu mata panjang giler tambah2 yang rambut kaler brown tu.. hihihihi

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hahaha ... nihonjin ni kalo makeup memang macam retis gitew...but makeup dia org x der mcm over mcm kat mesia ek...hairan cheq maybe sebab dia org putih kot :D

ijayuji said...

Yuhuuuuuuuuuu bergegar tak ai dtg niii?? baru balik dr umah saba tp ai dtg naik gajah sib baik tk dengar gegaran eak wakakaka... bulu mata pelesu?????? pakai masa kawen lepas tu tak denyer nak pakai lecehlah kang masa ai dr 5 min nak siap2 jadik 1 jam! wakakaka.... tp mmg lain kan kalau pakai bulu mata pelesu ni matanyer :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mau x gegar sebab uols datang naik gajah...habis pecah pasu bunger ai taw....arr tahu x per if ai pakai bulu mata pelesu nie sahih makeup jadi comot ...neeeee :D

Nieza said...

haha kelakar lak akak baca ceter ayu ni...lawak la..akak ni dulu selalu guna juga penyepit bulu mata tu..sejak dok sini jer malas nk makeup coz jarang pi dinner. bulu mata palsu tu pernah guna masa kahwin dulu jer rasa berat jer mata..tak pernah guna sendiri lagi.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.nieza penyepit ayu guna bila kuar jejln dah habit just bulu mata pelesu jer x pernah pakai kat luar lagik...eeee :-p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...