♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, August 23, 2011

♥ OMG 10 Minute Dah Semput ♥

N3 yang agak malu nak cherita tapi nak type juga, ada yang fikir ke lain rasa bila baca tajuk n3 tue ngeee. Actually kemarin ai semangat pewira WAJA nak exercise sebab since dah puasa ni ai tak keluar walking pow sebab puasa plus weather terlalu panas but start awal minggu ni memang mendung dan hujan jer....so duduk umah sejuk-sejuk gini mood rajin nak masak ke laut dah...biskut raya jadi 4 jenis dah tak bertambah pun makin kurang ada la ngeh ngeh ngeh.


Bila tengok lebihan lemak di badan teramat stress mimpi slim sebab nak berkebaya (motip kalo kuruih boleh melawa ngan kebaya :D). So ai tersangat gigih cari kat Utube video yang berkaitan ngan exercise ni so terjumpa video ni...feeling ala-ala kat GYM ni ngeee. Tapi video ni panjang sangat sampai almost half hour ai sempat buat sampai 15minit jer....yang ni kira oke lagi la....




Untuk ikut step ni ai think kena tahu basic dulu la...tengok badan gegurl kat situ perhhh body mantap giler tak nampak lembik langsung. Then ai stop kejap search video lain konon nya nak cari step yang simple dan easy nak ikut. Then terjumpa video ni plak sebab excited baca tajuk dah macam gempak tue then ai try sebab 10 minute jer.





Memula 3 minute pertama ok lagi bila dah masuk 6 minute step ntah apa-apa even step simple giler...jump pun macam tak jump dah ai ni...then baru tahu yang ai ni badan tak fitness langsung haiyaaa. Dari cuaca sejuk dah bertukar panas gara-gara jump sana sini nasib baik tak dahaga ngeee. Then pagi ni result terbaek dari ladang ai dapat bila bangun pagi kaki start sakit macam ai jejalan gi Disneyland hari tue....ya ampun sungguh seksa jiwa raga, baru sedar yang urat ni keras macam dawai (fengsan)....dush padan la ngan muka ai nak try sangat ngeee. But ai tak akan give up nanti nak cari simple step dari yang ni bila badan dah ok baru try yang ni plak. SEMANGATTTTT giler ni uols bukan nak kurus jer tapi nak badan jadi cerdas gitew.



nota ibu jari manis ai::Sekianlah n3 layu di hujung mekar bak kata lagu Rio tue....ni dah masuk puasa hari ke 23 menu iftar makin blur apa nak masak ni help me uwaaaa....hentak kaki.....








50 comments:

mizzkechique said...

hehe..kesian... xpe, dun givap..

Anum said...

ye la biar badan kita jadi sihat dan kuat

ajumohit said...

kene kuat smgt ayu, kita wat step slow dulu, 10 minit tp step biasa je dulu..takpe, nnti dpt anak no 2 sure kuruih sml hehehehe

PinKy MoMMa said...

dulu kan pernah join gym tau..so masuk la class class ni..phewww mmg semput..semput dari kite berlari atas treadmill hohoho

LinChan said...

Ayu xpayah le buat exercise. Mari la menggemok sesama dgn i hahahahaha

yatie chomeyl said...

nasib baik i duk umah tingkat 5, x payah susah2 nk exercise. hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MK::never give up punya :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Anum moh sesama exercise :p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Aju::biler tahun nak dapat bb ni...rasa dpt bb makin mokmok ai ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

PinKy MoMMa::curlastt uols gi gym...mmg sokong 100% org yg try baru tahu apa rasanyer...ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

LinChan::u gemok sebab preggy x pa la ai ni mokmok sebab lemak x sanggup ai melihatnyer :-p

LuN@_aiDi said...

tak per sis, semangat WAJA tuh yg penting! hihihi
i pun gak wat, 20 minit, pas2 mood excersice ke laut dah..huhuhuhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::perhhhhh tingat 5 gitew
harus 2 kali naik turun dah turun 2kg gitew...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Luna::buat gak ekkk
apa2 puw semangat itew penting ngeee
moga2 bertambah fitness nanty ek

ieda said...

hahahahha cayuk2 ayu .. akak sokong walau lelah tuu akak dpt bayangkan ekekek :)

Niena Pengembara Ilahi said...

hehee.. jgn give up.. teruskan usaha ! :)

aTy _faRed~ said...

waaahhh..pose2 rajin nak bersenam jugak..!! harus gigih..chayuk2...:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda:: nampak peluh ai tak??
tq akak

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

niena::harus giteww

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aty::posa kena senam gak ngeee

Kamalia said...

haha..gelak ai baca tau n3 nih.dolu2 ai pun mcm yu gak, baru 10 minit dh semput.xpe,pas raye ni buat lg na..ai pani pindah rumah(lagi) dan dpt tgkat 5..hambik,kot xkuruih,xtaula..haha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Lia::tue dia berpindah randah lagik uols
rajinnyer angkut barang ngeee
sama tingkat nga yatie la
itew la bonus umah tinggi2 ni...panjat tangga dah turun brpa kilo ni ngeee

Syaima' said...

ehehe. rasanya semua org semput kot lagi2 time puasa. takpe normall.tapi kalau selalu buat, lama2 ok kot. exercise time dah petang2 sket,

Jya! said...

aerobic ni mmg pn pn k.ayu..huhu..lepas habis puasa ni nak jog balik la..risau ni berat naik balik..huuuu..kena amik peluang jog seblm sejuk dtg kembali..huuuu

Asrul "iLham" Sany said...

yg pentng pakai korset kak..

baru ar nampak cam akak nita hahaha

Soo Hae Daa said...

hahahha...sama la kite kak ayu...kte lagi lah...hangat2 taik ayam je..buat semgu sekali awal2 bersemangat dulu..skg dh xbuat dh...hahaha...camno la kte nk kuruih lagu ni..? =p

Umie said...

ayu....gambare....

aii pun badan tak fit..kena warm up dulu baru bole buat heavy exercise..kalau tak, merasa la 1 badan kesengalan...;-)

Ijah EmoTemo said...

hihihi , ai ni klu buat benda alah ni pun sure semputzz jgk ni hikss

Juwita Jamaludin said...

Ayu sgt rajin tau bersenam.. Akak la ni
malasnya.. Stepper pun jadi gajah putih je .. Lemak
mkin gembira duk dlm badan.. Nak hentak kski juga..:(

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

cayalah....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kalau kakD tobat tak buat dah....kira ayu ni masih ok la mau erobik bagai lg...*sebenarnya malas sungguh la kakD ni....*

Qaseh dalia adelia said...

hehe kena selalu amalkan lah baru tak semput tauu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Syaima::ni kalo bulan x posa pow semput gak kalo x pernah buat ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::uiks tukar nama suda???
khen biler dok umah mmg makin mokmok...rajinnyer jog akak walking jer la

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asrul::ahkak nita bukan mak cik nita ker
larikkkkkkkkkkkkkkkkk

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

SooHaeDaa::isyyy badan awak dah ok sgt tue...kat mesia mmg malas sebab panas ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Umie::seksa jiwa raga tgk lemak ni mmg kena buat gak la...seksa badan memula lepas tu cantik kira berbaloi gak khennn

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::if 1st time buat mmg semput noks

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kak ita::x der rajinnyer akak
kena buat something gak kat badan ni if not bertambah lemak di badan jadi tebu lagi susah.......akak tue badan dah ok sgt2

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

KakD: penyakit M ada mmg x jadi 1 benda pow khen...nak cantek x boley malas hikhikhik

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Qaseh::yes agree
sebab bukan selalu buat yg semput bagai ni

Hanis MY said...

wow gigihnyaa ganbatte uuu. dah selim lawa cm model dah takyah eksasais...

WuMing said...

Sebenarnya... senaman ini kita memang kena mula dgn 5-10 minit dulu..

Tak boleh paksa...

Rehat dan sambung.. dah ok..

Yang paling penting adalah lakukan setiap hari..

Senaman 8 jam sehari pun tak guna kalau berhenti pula 7 tahun

WuMing tak lawak memang betul... buat tiap-tiap hari... 10 minit sehari pun dah kira ok...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::slim hanya ilusi uwaaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::tq for da advice
actually ai know about that....
that why ai cari video easy step and around 5 & 10 minutes jer....actually untuk bakar lemak di badan take around half hour walking or jog :))

Teratak Hami said...

Ayu,
Carik yg 1 minit punya exercise then kasi advance skit... ceh, akak yg tak bertauliah bagi cadangan. Akak pun buat sit-up tak sampai 10x dah semput.

Run Away♥ said...

cayok!!..cayok!!..;d

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.Fizah::hahahaha 1 minit x cukup akak kena 5 minit paling kurang...sit up pow mmg semput memanjang menipu part tu x buat ngan betul ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Run Away::haittt tq

YONG JIAO XIU said...

hahaha adei biskut tu ayu bantai dah selom raya? nama biskut raya, kena tukar biskut ramadhan la.
owh try tengok menu makanan kat prevention.com untuk menu orang diet. yong langgan kat situ, ada exercise and nasihat untuk diet yang betul. ada video yoga jugak and exercise biasa. kena buat sentiasa klo takna sakit kaki. hehehe. yong pun malas nak buat gak now. just time berjalan tu, suka jalan laju-laju kalah orang lelaki. mmg blh join lari jalan kaki tu lah.hehehe suma pakat tegur, jalan kalah orang kena kejar hantu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...