♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, August 5, 2011

♥ I`m Back...Ader Yang Rindukan Ai Tak? ♥

Finally after 4 days without ternet now back to normal...ureshii. Ada sesiapa yang rindu ai hentak kaki tak??? Nak kata tak der ternet langsung tak juga sebab still on9 ngan iPhone but guna 3G ni tak berapa laju dan tak puas nak tengok pics etc. Sorry sesangat mana yang ai tak sempat terjah umah uols macam selalu...sometimes ada umah yang sempat then nak terjah umah lain signal hilang plak...ada juga yang blog nak load lebih dari seminit so sangat buhsan nak tunggu sebab blog BERAT sangat. Ader juga comment yang ai tak sempat nak balas insyaAllah nanty ai setel kan yer....tqvm kepada tomodachi yang sudi terjah even ai tak publish apa-apa n3 pow. But now ai akan active balik yer...nantykan kemunculan ai kat umah2 uols semua oke!


Tengah hari tadi staff dari NTT dah datang pasang new provider kat weols plus dapat hadiah photosmart wireless dan duit 1man (RM382), alhamdulliah rezeki di bulan ramadhan. Ok nak citer skit pasal provider nie sebab ai rasa ramai yang confuse...ada kawan ai tanya kenapa tak bayar bil ke sebab itew ternet tak boley guna? Actually line ternet kat umah ai ada cuma weols tukar provider...kat mesia line ternet dapat terus tanpa guna provider kat sini weols guna provider. Dulu weols pakai provider from YahooBB now dah tukat ke BIGlobe sebab salah satunya YahooBB tak flexible plus monthly lebih ¥7000 (RM268) then weols di suruh tukar sebab dulu provider weols pasang untuk rumah sebuah but umah weols actually kena pasang mansion type so ada sebab juga kena gini. Tanpa di minta pun benda ni jadi so alang-alang dah nak tukar weols tukar pakai provider lain la...line ternet still Hikari from NTT lagi...so kira tak beza pun kelajuan ternet weols...still boleh sampai 1G...cuma monthly kurang banyak just bayar ¥5000 (RM191)....beza kan....ngeee suker pompompom...


IMG_3764
nie la hadiahnyer 3 in 1 boleh scan,print and copy...lepas ni tak payah gi kombini dah hahaha

print
canggihkan....beg nak letak dia pow nice

IMG_3776
sampai2 weols dah explore macam2...start print pic...


Ok habis citer pasal provider ni.... but ai thing ader rahmatnyer ternet tak der 4 hari ni sebab banyak masa ia habiskan kat dapur try new menu and recipe...habis kat safari iPhone ai buka blog masakan semua ngeeee. Then sepanjang 5 hari ni menu berbuka memang lebih dari 3 jenis dan alhamdulliah semuanya habis tak perlu buang dalam cik tong sampah hikhikhik.


FOODtry
ni antara menu yang ai sempat click2...1st time buat nasi ayam penyet dan 1st time juga rasa...ai sungguh jakun...but sedap giler....tq Ika ai guna recipe uols...just ai kurengkan cili dalam sambal tue...derhaka kejap ngeee


Actually banyak benda nak citer kat cini but hold dulu la...plus malas nak type panjang2 biler sang darl ada di sisi...asyik pandang-pandang jeling-jeling kat ai ala-ala lagu DCT ngan Tan Sri SM Salim tue...geleng kepala dia blog blog blog jer bini dia ni ngeh ngeh ngeh.


Before lupa nak say arigataou buat Kaka As yang begitu baik hati kasi ai souvenir from Korean apa lagi ai request fridge magnet (FM) jer last minute ingatkan k.as lupa sebab dia tak reply pun but alhamdulliah pagi tadi sampai terkinja-kinja ai dapat...bertambah lagi koleksi FM ai...actually dulu darl ada trip ke korean but dah lama la dia beli FM jenis pembuka botol lawa tapi semua FM tu ai tinggal kat Mesia tak bawa datang pun bukan apa sayanggggg. Then k.as kasi brooch yang cute kat ai juga...tq akak sayang ketat-ketat tq ingat gak kat adek ni (panggg perasan ADEK la sangatkan).


FM
cute kan FM dan brooch tue...ingatkan FM ada muka Lee Min Ho (fengsan hahaha)




nota ibu jari manis ai::today 1st time makan nasi tak habis gara-gara minum air banyak giler sebab dahaga sangat hari ni even panas tak terik tapi humidity tinggi kat sini.




54 comments:

ijayuji said...

Salam ayuuu!! sambil makan sambil xplore jugak umah org ahahahaha...yeaaaaaaaa ayu dah guna pop up kat komen niiiiii!! senang sikit! :D Kita kalau bab2 tenet ni mmg jgn tanyer mmg tak gheti langsung! tahu guna jerrrr hihihi.... waaaaaaa..bestnyerrrrrrrr!!! kalau ada FM Lee min hoo mau buat tido! kikiki... welkem bck dear!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

salam IKAAAAAAAAAAAAA
hamboi depa sempat BW sambey berbuka...sempoi giler...

if FM LMH x letak kat fridge la...simpan buat frame :D

Ijah EmoTemo said...

mmg rinduuuu!! :D

nnt sila terjah ai punya umah ye ekekeke.

waaa best nya FM. -.-'

sabar@kagawa japan said...

wahhhh provider baru header pon baru yer....selamat kembali..kite pon pakai provider same akak hikhikhik....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::rindu ai kerrrrrrr
lap ayaq mata terharu ngeee
nnt ai terjah yer :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

saba::owh pakai biglobe gak ker??
ai mmg suka tukar2 header etc ni ngee...hobi baru ngeee

YONG JIAO XIU said...

wah buka puasa yg mavelos tu. buat terliur je.yum...yum...adei la selamat buka blog ni lps buka puasa. klo tak telan air liur je lah.glup.
hahaha really la miss u.
ceria tul warna blog ayu ni. balas dendam tak dpt on9 4hari ye.hahaha nice lah.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yong::asyik color suram jer...
sekali sekala tukar mood kasi ceria sket ok lah khen...pelangi gitew...mcm haty ai berwarna warni skrng ni hahaha...
miss u too yong tq sudi terjah sini setiap kali ada new n3 yer....

Kamalia said...

salam ayu..ai pun miss yu jugak..haha,cis,sungguh jeles tgok yu dpt FM dr kak as,tp xpe,bkn gambar LMH..wakaka.eh,ai rs ai pun guna package yg sm kot cam yu guna la ni.sbb bill lebh kurg cam tu jugakla.murahkn n trsgtla laju..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Lia::terharu lagik ni ngeee
nasib baek bukan LMH ek
owh ai pow tataw pasal wujub package ni...sebab staff NTT tue explain suruh pilih provider baru itew yang tukar ke murah sket janji line ternet x kacau ok jer :D

Umie said...

salam ramadhan ayu... aii missss youuuu...hihihi

bestnya presento dia..kitorang punye pakai OCN, takde free gift pun..cuma dia bg free bill 3 bulan pertama...;-)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

salam ramadhan untuk uols gak
miss me gak ker...auwwww suker :D

ni baru hikari biasa yang hikari satu lagik dapat hp free taw ngan duit lagik...tapy monthly mahal la lebey kurng mcm bil ai yg lama....3 bulan free kira oke la tue...janji ader ternet :D

Teratak Hami said...

Ayu,
Akak tahu ko nak balas dendam sebab tak bertenet selama 4 hari ... sabar dik oitt!!! Tapi memang berbaloi sebab dapat PhotoSmart.

aleen aiden said...

adedeh..sedapnye tengok gamba makan..hu3

teringin nak print gamba sendiri,xpnah lg buat bende2 gini.hee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::hahaha stress ilang boley jumpa ternet ni akak...berbaloi ek..yg penting free dan canggih gitew...tamak haloba sgh ai ni ek :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aleen aiden::tgk gambar makan lepas berbuka oke lagik jgn di siang hary hahahaha....

arr yg ni dia kasi free 10 keping untuk print gambar....:))

Hanis MY said...

of coz la winduu ai dah tingtong tingtong kat SB u tu hehe...waa syoknya siap dpt hadiah n duit lg... wee best2 kak as bg omiyage...nak jugakkkk uwaaa....

ajumohit said...

Wah pasni sakanlah bertenet ye Ayu, ajunya blog publish entry Dari kul 8 pg, kul 4 ptg baru publish kt blog kwn2... Ngape Gaknya ek huhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanisssssssssssssssssssssssss
alhamdulliah bulan penuh rezeki ni...jgn di tolak....kat hanis ader gak kot nnt sure k.as kasi gak :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ajumohit::x der la sakan mana mcm selalu gak...ramai kena gitew la rasanyer better set time waktu nk publish tue then tahu la dia dia lekat kat blog update nanti...:))

K.Nor said...

sapa kata k.nor tak miss ayu, rindu org suka peluk ketat2.. sampai sesak nafas.. hehehe

welcome back .. berkenan betul dgn FM tu.. tak ada lg yg seoul mari :)

kyo_9 said...

huhu..
Yahoo BB memang mahal..
tapi still hikari tu memang best aa..
waa.. dapat multiprinter siap duit 1 man tuu.... rezeki!!!

Asmara said...

yeay adek ceria is back! untuk adek sayang haruslah ingat! heheh.. thanks sebab suka. ;D aii lg suka bila u suke. nnti print muka lmh guna photosmart tu pastu tampal kat esbok guna fm tu. ekekeke..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.nor::peluk ketat2 la best makin erat ikatan gitew
Chewahhh wink....tq akak (^_−)−☆

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Kyo:: mmg terbukti mahal yahooBB tue
Ader satu lagik yg super fast hikari
Tp bil lebey kurang Mcm yg lama jer ☆〜(ゝ。∂)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.As:: Adek ceria ek???
Curlasttt gitew ai dpt gelaran baru la
Clap clap clap sukerrr
Haha if print pic LMH mau fengsan darl ai
Tqsm yer kaka cayang (((o(*゚▽゚*)o)))

Juwita Jamaludin said...

salam ayu... baru sempat datang gemen ne.. tak de kat umah semalam seharian.. wow.. bestnya dapat benda2 dari korea tu.. hihihihi bagus As ingat kat ayu.. hihiihi ayu gi la jalan2 korea best tau.. murah sikit dari japan..:)

anie,Nagoya said...

koishi yoooooo......maaf byk n3 ayu terlepas shinkansen.

photosmart wirelles tu tak perlu USB ke?idam benda tu.ongkosnya gak cukup

kkanie pun guna hikari.dah lama.lajuuuuuu n murah.berbaloi2.tgh fkr nak pasang tenet kat mesia lak.tp tak selalu kat cini.hubby ckp just cukup le dgn usb modemn.kalo somi guna, ai melopong.n kalo bru dpt guna, dah nak kuar le....nak tu le....bla bla bla.aarrrr.....hentak bdn.

Asrul "iLham" Sany said...

dapat bonus raya kah? Curlast kak...

;-)p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::it`s oke posa gini mmg bz pow lgpow akak ader nk buat majlis berbuka puasa kan....
betul la akak pow dah pergi korean ek???
terkinja2 nk gi but sang somi x brpa nk layan dia ckp baek blk mesia....huwaaaa siler la simpati kat cheq ni @_____^

yatie chomeyl said...

rajinnya masak. hantar lah kat sini 1 menu pun jadi lah hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kaka anie::berapa ek harga nyer??
ai x check pow...x perlu USB ker hapa sebab wireless direct print from pc/lappy or hp boley jer...manyak senang lol...

alahai ciannyer dengar x per bukan lama pow akak kat sana karang nak balek dah....jgn dok hentak badan kang x ilang seri raya nanty...ahaks!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Asrul::anggap la gitew
x leh raya dapat hadiah raya pow oke khen...auwwwwwwww

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::opppssssss
x der dah nak hantar pow
mana ada rajin biasa jer...
meh kiter berjiran leh tukar2 menu nanty ngeeee

LuN@_aiDi said...

winduuuu ler kat k.ayu!^____^
wahhh besh btoi adiahnyer.. len print gambaq lagi^^
berbaloi ler tuh 3,4 hari tak leh bloggingkan?hihihii

btw ehem.ehemm.. comey header baru!

Amie said...

bestlah Ayu....dapat macam-macam benda! tu masakan yang ditayang tu...wow! mengancam habislah.... sedap, cantik & menggoda selera (sib baik ari ni kita cuti... hi hi hi)pandai Ayu masak!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Luna::yihaaa mcm anak ayam terlepas dari kandang ni ngeee

berbaloi ker??
lepas ni nak tukar provider baru kena ada benda lain ai kena buat if not buhsan la....

comey ker header tue...tq ahaks :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.amie::alhamdulliah rezeki bula ramadhan gitew

ayu jarang post benda yg ayu masak sebab malas nak edit hahaha boley gitew....owh akak bendera putih rupanyer :D

アヌム ちゃん said...

wah bestnyaaphotismart wireless tu.boleh la print gmbar byk2..huhu.makanan bbuka pn sedap2..tergode tauu! fm tu pn cantik..aaa nak gk kumpul fm..yg jepun punya pn ssh nk cari cantik2..area fukui ni x berapa ada pun..huhuuu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Anum::fm jpn mmg susah nnt carik Ada kt sigh tempat jer
Owh ai mmg hantu fm ngeeee (^_−)−☆

Syaima' said...

kitorg pun pakai ntt!masa register dapat free wii.hehe.
aaa rindu ayam penyett.sedapnyeehh.tapi malas nyee nak marinade2 ayam nih.nanti i dtg umah akak boleh la masakkan ayam penyet ehh.hihi

Lovely Kitchen said...

Salam ayu...
K.e-na rasa tenet kt umah ni dah mahaiii ghupenya ada yg lg mahai ye..4000 tenet kami sebln...

psstt : ayu ikut hubby ke study kt sini?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::hikari juga ker??
wii weols pasang sendiri x hingat dulu dpt apa ngeee
menu ayam penyet hanya untuk orang yang rajin jer...hahah sebab terrrrajin hary tue jadi la ayam penyet ...mai la pintu umah sentiasa terbuka ni :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Salam kak e-na
ader yg lagik mahal la...ikut jenis ternet dan kelajuan gitew

x somi ayu keja kat cini :)

Lovely Kitchen said...

Bunga Kantan / Honje...nama bunga kantan kat baticrom...Ayu taip je bunga kantan pun kuar, honje pun kuar sebab dua2 nama tu di guna kat plastik bungkus bunga kantan tu...bolehlah wat laksa penang, asam pedas pas ni ek...jgn lupe pos nagoya hasilnya nnt tau...;)

Ana Ghazali said...

hehe 4 hari tak buka..memang ramai yang menanti & rindu yer...:)

Syaima' said...

hehe aah hikari.ambik ngan hikari tv skali dulu. tapi sbb mcm tak tgk sgt pastu potong.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

rindu la....ko rindu akak tak?heheheh....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.e-na::haittt wakatta
arigatou nnt leh beli boley buat laksa nanty...can`t wait hope ader stok lagik :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ana::rindu nak dengar ai merapu ekkk hahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::same x sempat nk layan ...tv yg ada pow x sempat nk tgk kan hahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kakDDDDDDDDDDDDDDDDD
rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu la :D

Niena Pengembara Ilahi said...

salam hiii.. :D


takde sbb kesibukan tugas + sakit.. :D

selamat berpuasa ^^

PinKy MoMMa said...

i rindu u..u rindu ai tak hehe..

wah bestnyer nak FMMMMM nihon juga huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...