♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, August 22, 2011

♥ Cherita Hari Anniversary ♥

1st nak say TQVM pada semua kengkawan yang wish hepi anniversary kat weols...really appreciated...sayang uols ketat-ketat taw. Lalalala senangnya dalam hati bila dapat hadiah ngeee....hadiah apa hadiah anniversary lerrr dok bayang dapat bunga nie....tapi part itew in my dream jer....sob sob....ai dapat benda ni~



<
 tengok kotak jer dulu...so guess what....

♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥

♥♥♥♥

♥♥♥

♥♥


Jeng jeng jeng...this year ai dapat jam tangan sebab jam tangan ai yang sebelum ni dah habis battery so kat sini macam susah jer nak tukar battery so better beli baru ngeee....1st time dapat jam tangan agak mahal dari selalu...ai jenis tak kisah bab jam tangan ni selagi boleh pakai memang guna sebetul-betul nya. Kali ni hadiah anniversary weols keluar cari together sebab nak puaskan hati hikhikhik...memula ai nak beli jam yang murah sket sebab rasa membazir beli mahal sebab ai prefer beli handbag lagi...dush dush auwww asyik dok teringat handbag jer...request handbag darl cakap tunggu bufday ngeee tak aci taw...tak per la jam pow jam la sebab ai tak reti kuar tangan kosong selalu memang kena pakai jam la. 


jam tangan weols *_____*


Jam ai yang brand orient kira murah banyak compare ngan jam darl.....jam tangan seiko ni ai rasa antara yang paling mahal yang ada dalam collections darl sebab dia memang suka beli jam ...jam pilot katanya pening ai tengok jam dia...berapa banyak jarum daaaa. Yang ai suka jam ai sebab tak guna battery bukan juga solar dia guna movement kira dia akan hidup if ada movement manyak senang lol...if ai tak pakai sehari then jam ni mati just gerak-gerak dia akan jalan macam biasa...ngeee nampaknya macam ai akan pakai lama jam ni....syukur alhamdulliah ada juga jam khennn.


So semalam ai masak banyak menu juga untuk iftar sempena celebrate our anniversary....darl tanya nak buat cake ke nak beli dan ai menjawab ngan YAKIN ai buat jer ngeee...so pukul 2pm lebih ai bersilat bagai kat kitchen buat cake...memula ingat nak buat red velvet cake siap copy kat umah Saba tertiba check bahan banyak yang tak ada....so cancel cari-cari recipe terjumpa yang berkenan di hati dan dah lama hold nak buat cake ni iaitu jeng jeng jeng...american carrot cake rasa recipe ni ai copy kat blog si cantek manis sensei muda dari Russia  iaitu ML aka Fida but bila check link tak der la plak. But ai fail part nak hias ni...tangan memang tak der seni betul dalam part hiasan ni uwaaaaaaa....nangess hentak kaki menci tawwwwww.



american carrot cake 


comot jer hiasan kek ai khen...ngan icing masa letak tu dah nak cair sebab tu nampak tak nice....ngan si adam kalut nak tolong letak juga...so jadi la kek YuDam (ayu+adam) hahaha.....sepatutnya hiasan kek ni jenis lain but bahan tak cukup nak kuar malas sebab hujan kemarin nasib baik ada bahan-bahan untuk buat cookies raya so guna yang itew la....ngeeee but ureshii/happy bila darl puji kata sedap (rasa terawang-awang bila di puji..maluuuuu DUSH)....insyaAllah next time nak improve part hiasan luar itew...


menu iftar 21...macam-macam ada.


Darl request nasi briyani so ai bikin ngan chicken curry + ayam lemon madu recipe from Kak Amie (tq pilih blog ai dalam top 10 blog pilihan akak...sayang taw) yang rajin buat nasi berset lauk bagai ai selalu gak terjah sini cari recipe baru...+ acar + maggi goreng yang ni ai teringin nak makan + roti sosej + jelly oren recipe from umah Kak Ita yang comey dan baik hati itew and american carrot cake...adeh link kat umah ML hilang plak if nak recipe ni bila-bila ia rajin ai type la ek....mamang dasar pemalas buaya tahap dewa dewi ni ngeeeee. Ai actually suka buat nasi set gini sebab rasa berselera gitew.






nota ibu jari manis ai::dah 4 hari hujan turun non stop baju weols bertimbun nak kena cuci yang sidai pow tak kering lagi uwaaaa...tension mak just mudah puasa sebab cuaca tak panas dan tak dahaga.












56 comments:

sabar kagawa japan said...

waaaa bestnyeee dpt adiah jam....cantik lak tuh....hehee...duk obesea ni jela dpt request adiha yg dasyhat2 kan...huhu...kek tuh nnti wajib buat...kasik darl jatuh cintaa gituu hehhee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Saba::khen mmg kalo kat mesia mampu tgk jer....sini MAMPU beli ngeee....tue la frust x leh buat red velvet tu...next time bila bhn cukup ai try but taw :D

XORA said...

bestnyerrrrrr
epy anniversary noksss
moga berkekalan hingga ke syurga
amin....:)

nyonyacyber said...

wahhh beshnya! sedap cake tu aku nampak.. telan ayaq lioq aku nih.. keh keh keh.. apa2 pun aku doakan hang bahagia hingga akhir hayat.. ingat pesan aku tuh.. jgn hentak kaki kuat2 ehehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

XORA::tq noksss
mak suker ni ngeee
ameen...noks juga yer :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Peah::mmg sedap cake tu...ang kena try buat gak kasi apek rasa mesti bertambah chenta nanty ngeee....tqsm...x leh hentak kaki kat laki kang x bau syurga aku nanty ngeeeee

ajumohit said...

tahniah ayu...nak cakap skit boleh? jam lelaki tu sama ngn hubby kita punya hehehe...bestnya menu2 tu, lapa hehehehe

Aisha mimi said...

happy annibersari makcik..ekekeke..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ajumohit::wahhh curlasttt sejiwa rupanyer somi uols ngan darl ai ngeee...tq

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mimi::uwaaaa makcik ker????
adek x boley ker ngeee

Diana @ bilakukatacinta said...

comot kek ek tu? D tengok ok je....heppi anniversary..terlewat wish..makumlah weekend bz memanjang..tak on9...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Diana::it`s ok dear
paham weekend ramai yang rest kan....
comot la kalo tgk betul2 ngeee....terima kasih ya

yatie chomeyl said...

tu u buat jelly buah mcm yag kak ida share kat blog ia tu ye?

i pulak kek beli je, tak sempat nak bersilat buat kek.

Anum said...

bestnya sis
happy anniversary

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yatie::yup tepat sekali yg kak ida ada buat n3 last week if x salah...samala itew

hikhik beli lagik senang beli yg kecik dah la puasa bukan mkn sgt pow ngeee

hepi anniversary uols

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Anum::tq sweetie *________^

Amie said...

waaaa....ini memang betul2 hari ini dalam sejarah, macam-macam hidangan disediakan.... sedapnya kek karot tu Ayu, mudah-mudahan hidup akan terus bahagia di sampingnya, dan 7 tahun tu kira dah masuk usia matanglah dalam dunia perkahwinan...

terima kasih ye ... kerana sudi cuba ayam lemon madu tu!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.amie::tekak masing2 demand nak mkn macam2...so cheq yg tukang masak ni buat jer la...dah 2 kali actually buat ayam ni sebab sedap itew yang try buat sekali lagi ngeeee

Run Away♥ said...

wah....best nyer kan...santik jam tu...makanan pun best2...;d

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Run Away::jam biasa jer dear hikhik

aTy _faRed~ said...

saye pon tak biase kuar tak pakai jam tangan... rase macam 'ringan' jer..:)

hazila said...

Happy Anniversary Ayu, sorry terlewat wish. Moga berkekalan..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aty::khen mesti rasa something wrong ek if x pakai jam :-p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.hazila::it`s ok kaka
x lambat mana pow
tqqqqqqqqqqqqq

Syaima' said...

happy 7th anniversary kak ayu and hubby! sorry lambat sehari hehe. Hoping that many more years will come.
hubby i pon ade satu jam seiko.tp pakai time outstation je time pakai suit.hehe. biase2, pakai jam lain.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Syaima::tq dear
arr itew la dia org pakai jam macam kiter pakai handbag ikut tempay gitew ngeee

ieda said...

tahniah ayu .. cantik jam tuu :)

waaaaaaaa kek sedap .. kalau carrot je akak memang suke :) aduhh ada maggie grg ke dik tuu .. huhuhu sib baik last week dah makan :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::ayu lately mmg suka mkn maggi goreng compare maggi basah tataw sebab apa ngeee

sitiezahim said...

lawa la tuh deco..saya lagi hampeh..so selalu beli deco siap kat supermarket...tinggal letak2 aje atasnye...geeeeeee :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::hikhik terpaksa bikin sendiri sebab malas nk kuar...but cake hajar pow lawa la...smooth jer tgk coklat tue atas cake...jelez taw

fazilzura said...

wahh besh nye dpt jam ... zr pun dpt jam jgk thn lepas...

Ana Ghazali said...

tak pakai jam rasa tak lengkap hidup..hehe...happy anniversary...hehe...trlambat wish...:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

fazilzura::1st time dapat jam selalu dapat benda lain ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ana::khenn nk tgk masa susah kalo x der jam ngeee....tq dear

Juwita Jamaludin said...

ayu.. lawa jam ayu tu..s eronok siap beli sama2 lagi.. hiiihiii kek tu memang nampak tempting tau.. rasa nak cekup je makan.. ihik2.. banyak tul menu rajin tau ayu ni masak .. suka akak tgk.. untung adam...

btw.. insyaAllah nanti raya minggu pertama mungkin ada majlis raya kat yokohama ni.. jom la datang leh kenal ramai kawan..:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.Itaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cake comot gitew pow menggoda ker?
banyak menu pow bkn dia makan sgt...suka mkn benda merapu jer...
minggu pertama raya ek....if confirm date akak bagitahu ek mana tahu leh join x der apa2 program :))

Taufiq Tiramisu said...

woah. dapat jam. hehehe. bestnya. rasa macam lapa la plak tgk gamba makanan. hehehe. anyway, happy anniversary! :D

Jom Tukar bloglist? : Segmen Tukar Bloglist

Hanis MY said...

syoknyaaa dpt hadiah...

p/s: ha ah g masa cuti jishin hari tu

wawa abdullah said...

hepy anniversary sis..beshnye dpt jam.. kek pun nmpk sodap..hehehe :D

YONG JIAO XIU said...

wawawa rajinnya wat kek sendiri. tak lawa takpe asal sedap,klo lawa tak sedap tu yg sadis sikit. buat org teruja je.
awat tak beli jam pasangan?hehehe.
wajah baru! n lain dr konsep jepun ye kali ni. but still cute. santai je ye.

Niena Pengembara Ilahi said...

wah.. tahniah... semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. apa pn dugaan melanda... sila pertahankan! :)

PinKy MoMMa said...

ai sukaaaaaaa uols :)
cantiknyer so cweettt mcm gula gula kapas okeh huhu..terfeeling bg pihak pulak hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Taufiq::bulan puasa biler tgk mkn mmg setiasa lapar...anyway tq

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::senangnyer dlm haty ai dapat hadiah lalalala...

dah agak mesti gi masa cuti jishin hari tue

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

wawa:: tq dear

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yong::mood rajin nak buat dtg so bikin jer...khenn yg penting rasa gitew...owh couple set saja x mau sbb x berkenan di haty...
header lama ni just baru tukar

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

niena::tq for da advise insyaAllah moga ai ada kekuatan itew

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Pinky MoMMa::uols suker ker....
clap clap clap ngeee

Jya! said...

jam baru tuuu..bestnyeee..nak jam baru gk..sobsob..

Umie said...

ayu... iols pun pakai jam orient tp beli kat mesia la dulu..sampai nihon bateri dah abis..so, pi kedai tukar bateri.. biasala kat nihon kat service fee tu lg mahal dr rege bateri tu.. tp mcm sayang duit plak nak beli jam baru..;-)

LinChan said...

Waa dpt jam baruuu!!! Tp sempt gak u berangan nk handbag. Pompuannnn... Hehe sama la cam i lagi2 prefer handbag sampai meor sound - xnmpk pon u pakai bag ni? Bag tu? Hehehehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::jgn sedey nnt request kat ur husband nak jam plak ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Umie::ai rasa jam ni akan lama x ai sbb x guna btri so guna sampai dia rosak kot ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

LinChan::nama gegurl mmg terbayang handbag jer...u keja x kisah sgt boley beli sesuka haty jer...memanjang gitew la beli jer jrng pakai sometime suka pakai yg jenis selesa gitew

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

wah!bez nya dpt hadiah =0).
telan air lior sat nengok juadah iftar..uh!tergoda saya =0).

tiefazatie said...

hepi belated anniversary sis!hee..
moga bahagia sllu!

best gle mknn!hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...