♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, August 18, 2011

♥ Chenta Bermula Di YM ♥

Wahhh pompompom *nampak ai menari pompom gurl ni?* curlasttt tak tajuk? macam drama or novel ek? but ni bukan drama bukan juga novel ni kisah chenta ai gitew..ahaks... Tertiba mood nak type pasal kisah chenta ai ngan darl....actually dari last month ada kawan yang asyik tanya mcam mana kenal ngan husband ...letih sometimes nak citer kat sorang2 citer yang sama then ai cakap kat kawan itew nanti ai citer kat blog...maybe dah LAMA sangat kot macam ai buat janji tinggal janji ni ngeee so hari ini ai akan citer so jangan fengsan baca ek...nak muntah pun tak boley kang batal posa uols ngeh ngeh ngeh.


Al kisahnyer weols kenal kat YM pada 7-8-03 *mak hingat datenyer jah...siler la percaya ngeee* sebelah malam jam tak ingat pukul berapa bila tertiba ada sorang manusia buzz ai kat YM ngan nama ayam dotdotdot hahaha...profile pic pow dia letak cop ayam brand ....terjah sambil tanya hang orang kedah ka? Owh sungguh kureng sopan terjah YM orang without salam(jangan buat gitew jer uols :D) ai ingat dialog itew sebab darl orang pertama yang tegur ai sebegitew ropa...sedangkan lelaki-lelaki yang lain datang penuh ngan puisi dan ayat-ayat chenta nak ngorat gitew....see beza tak...Terdetik di hati isssyyy kasar la mamat ni but ai  chat ngan dia macam biasa gak...lepas cakap ai memang orang kedah baru la darl buka citer  yang dia pernah sekolah kat mat jiwa 5 tahun kira town SP (sungai petani) itew dia kenal sangat la. Memula dengar mat jiwa ai tataw sekolah apa lepas dia cakap sek.men sains sultan mat jiwa pow still dok blur lagi ngeeee...dush dush dush.


Lepas dia citer detail baru perasan yang sekolah dekat ngan penjara SP tue...ampun ex student mat jiwa hamba jarang ambil pusing part sekolah-sekolah ni :D....so kira start dari date tu la bermula sesi perkenalan weols dia macam teman bicara ai...ai luahkan apa jer kat dia tanpa kenal ropa sebenar dia...hukhukhuk siler percaya sekali lagi alah macam ada tarikan kimia gitew *pinjam ayat ahkak OGY*....kira weols hanya sekadar teman tapi mesra gitew selama 7 bulan sebab darl cakap dia nak focus study *wink* masa tahun 2003 itew ai tengah practical then darl pun dah final year...weols selalu chat kat YM almost every night then ada satu hari itew darl tak on9 almost sebulan....bila jadi gitew terdetik di hati rindu plak ngan mamat ni sebab dia HILANG tertiba tanpa kata gitew...seksa juga jiwa raga every night bila on9 tunggu tak kunjung tiba....uwaaaaa. Then lepas sebulan baru dia on9 macam biasa dia cakap computer rosak so take time nak repair...start hari tu juga dia selalu gak call ai....memula terkejut dia call umah sembang dekat half hour lama gak sembang macam duduk same country jer.



darl waktu zaman mudia belia...muka dia bermacam jenis..zaman rock kapak..rambut pow panjang*guna jari pow boley taw*...misai dan janggut pow ader waktu ni....ada badan yang kurus ada badan yang berzat...now terlebey zat plak ngeeee


Bila dah kenal lama skit baru dia kasi tengok pic dia....1st time tengok rupa macam pak cik pun ada gara-gara dulu dia suka simpan misai....adek ai yang tengok dia cakap issyyy kak ayu nak kawan ngan pak cik ni ker??? hahaha memang lawak bila ingat balik...then ai cakap ai tak suka lelaki berjambang,misai etc kira benda yang berkaitan ngan bulu selain bulu kening ngan mata kat muka tue ngeee sangat semak sebab ai suka BERSIH gitew....tak sangka lepas tue dia cukur misai tue ngeeee...apa tanda nyer itew???? Selama 7 bulan weols berhubung guna YM videocall,email dan hp jer but sebagai kawan. Tup Tup tanggal 2 feb 04 darl call ai masa itew ai ngan kaka dan adek kat cinema nak tengok movie kuliah cinta *ai nie peminat fanatik ahkak erra fazira yer*...tengah Q nak beli ticket masa itew..terkejut juga bila dia call siang sebab selalu sebelah malam jer sebab bz ngan kualiah kan....dia cakap ada something nak bagitahu....dup dap dup dap yalah sebab dia kata pekara penting dan dengar baik-baik sebab dia nak cakap sekali jer....dah la masa itew kat cinema orang ramai plus bising giler ....dia cakap kannnnn diaaaaa *tone sora tarik kasi panjang ikut harkat yang betul oke * sukakan ai dan nak declare as gf and bf  *lap peluh rasa nak fengsan masa itew....* nak melompat pow ader juga *gedikzzz*.... rupanya dia pun ada rasa something kat ai gak hahahaha....but ai tak gelojoh kasi keputusan ai cakap ngan dia kasi ai masa seminggu nanti ai fikirkan, then dia cakap ok ...dia cakap hope good news sebab memang dia hope sangat  hukhuk. Lepas hari tu selalu gak dia call then mesti dia tanya dah ada jawapan ker belum. Then lepas 5 hari dah puas tanya hati dan akal finally ai call dia but dia tak jawab sebab ada class waktu tue...lepas dia call me back ai cakap ok....dia jawap really? betul niiiii??? ai agak dia melompat keriangan waktu itew *dush berangan lagik* ngeh ngeh ngeh.


Kira weols declare 2 bulan sebelum dia balik mesia for good...bulan march 2004 weols konvo cuma beza ai konvo awal bulan then darl hujan bulan march ....masa konvo tue memang ramai kengkawan bawa kareshi/kanojyo *BF & GF* masing2 but ai bawa umi ngan adik temankan...ramai dapat bunga dari kareshi ai pow dapat bunga from my umi la...*sayang umi ketat2* masa tue terasa juga la...lepas habis malam tu siap mengadu lagi but darl pandai pujuk ....ai cair dush dush...but dia pun mengadu gak yang konvo dia tak semeriah konvo kat mesia....tak pakai jubah etc...cian dengar but bagi ai ilmu yang penting ek...konvo ni masa interview keja bukan orang tengok pun....tak gitew????


For da 1st time ai jumpa darl waktu dia dah balik for good hujung bulan 3....tempat pertemuan adalah di Shahab Perdana sebab dia naik bus from penang....masa jumpa tu tak sangka dia tinggi dan seputih itew...dush lagikk....ai ni coklat dia putih so nampak sangat beza kat citu ngeeee owh one more thing dia sungguh wangi *fengsan*....sedap sungguh bau perfume CK dia tue ...hari tu dia pakai baju putih ,seluar jeans biru, kasut dan bag adidas...perhhh masih segar di ingatan ni siap nampak smile dia lagi...owh ai terpersona *siler tahan muntah uols sebentar yer* ngeeee. 1st time jumpa dia datang terus jumpa family ai...1st time juga ai dapat yukata biru tue....dah berzaman actually sebab tu yukata tu ada value tersendiri...cangat sangat.


Bulan 4 dia dah start keja...sampailah satu saat dia cakap dia kena training kat japan selama 3 bulan but dia kata kalo boleh dia nak kawen dulu before fly ke sana. Kawen??? dia melamar ai ker?? blur waktu tue...bunga ngan cincin tak der pow....*berangan dilamar macam dalam movie* Nampak macam rush jer kan buat ai ada waktu prepare apa yang patut...210804 detik terindah dalam hidup weols...dua hati telah menjadi satu syukur alhamdulliah...even ramai yang terkejut gara-gara ai kawen muda umur 22 waktu tu dan darl 24 tahun. Ada sorang kaka dalam puteri  kata betul ker hang nak kawen ni? sebab dia ingat ai main-main jer...dia orang tak pernah nampak yang ai serius ngan lelaki selalu if ai kuar pow reramai*sebab umi pesan jangan keluar berdua ngan lelaki* ngeeee.Kira banyak moment terindah terjadi dalam tahun 2004.....lepas weols kawen 2 minggu lepas tue darl dah fly ker japan hantar gi airport ngan air mata chenta jer...inai di jari pow dok merah lagi dah kena berpisah 3 bulan...bertambah sedih sebab puasa dan raya  seorang diri tanpa somi disisi uwaaaa....nasib baik ada family tempat bermanja gitew.


Itew antara kenangan yang ai boleh share ngan uols semua....alhamdulliah next weekend genap 7 tahun weols berkawen...tapi macam pasangan lain juga rumahtangga weols pernah diuji bak kata orang sedangkan lidah boleh tergigit inikan pula somi isteri but alhamdulliah berkat doa dan kecekalan weols mampu hadapinya.... bak kata seorang ustaz tue...rumahtangga akan diuji dalam 5 tahun pertama ...insyaAllah lepas 5 tahun rumahtangga akan ok...ntah la itew terpulang pada diri masaing-masing macam mana nak kukuhkan lagi hubungan itew. Dugaan dalam rumahtangga ini sentiasa ada...even yang kawen berpuluh-puluh tahun pun ada yang berpisah inikan pula yang setahun jagung macam weols ni...cuma ai selalu doakan semoga Allah berkati hubungan weols sampai ke syurga hendaknya.


Alhamdulliah sepanjang 7 tahun weols kawen di kurniakan Adam yang bijak dan petah bercakap ni sebagai pernyeri hidup weols...terasa mudah plak masa lekat Adam ni but untuk yang 2nd masih cuba tapi tak der rezeki tika,saat dan waktu ini...sungguh ai teringin nak ada baby lagi....rindu bau baby...if tengok kawan-kawan dapat baby jelez juga sebab memang teringin tapi tak der rezeki nak buat macam mana kan...tapi ai percaya ngan takdir yang Allah buatkan untuk kiter....DIA tahu apa yang terbaik bukan? Yang pasti yang jangan putus berharap dan berdoa.


Mr Bijan family 


Even kisah chenta ai tak seromantik romeo dan juliet, tidak seagung chenta khadijah kepada rasulullah tapi kasih dan chenta kami suci dan ai suka ngan kata-kata ini Cinta itu ibarat pohon.Akarnya tumbuh ketika kita mulai berinteraksi dengan pasangan kita.Cinta pun akan bersemi ketika kita mulai menerima segala kelebihan dan kekurangan pasangan kita.Kita sirami dan pupuk ia dengan kasih sayang dan perhatian. Ia akan mekar dan berbuah ranum ketika kita berusaha memberi yang terbaik untuk pasangan kita. Namun ia tidak akan tumbuh begitu sahaja. Ia perlu dirawat dan dijaga dari penyakit dan hama yang menganggu.





nota ibu jari manis ai::Panjangnya n3 kali ini hope uols tak buhsan ek.....*senyum sambey kelip2 bulu mata pelesu yang comey ni*...actually ai suka baca kisah pertemuan pasangan masing-masing...uols rajin tak? buat la sama boley gak ai baca.Tambahan yang kawen ngan nihonjin macam Ika dan kaka Anie memang best dengar theyols citer....cantek menarik tertarik kau memang da boommm laaaa.(motip sangat pics kali ni buat saiz kecil ngeeee)







.

103 comments:

laskar pelangi said...

akak! hows sweet kisah hidup akak bersama si suami:) pelangi pun suka baca kisah cinta orang :) bahagia betul..dan ada yg macam2 dugaan..last2 bersama juga..dh jodoh tak kemana kan..:)

comel lah adam tu:))

mizzkechique said...

wahhh gitu.. dulu kalau berkenalan musti dr YM atau slh no tepon.. hikhik.. skang, dh beranak pinak dh.. semoga berkekalan hendaknya..

Anum said...

ooooo sweet couple

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

laskar pelangi::hanya kisah biasa jer.....khen mmg best baca kisah chenta orang ni,motip la sgt ngeeee
comey ker?? tq dear

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MK::dulu zaman YM la...x der fb blog bagai macam skrng nie...hikhik...tq uols

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::tq @_____@

azam said...

wow.....alhamdulillah.....

kenal mana² pun xpe...kalau dah jodoh tu kan?

XORA said...

mak suker..suker..suker...soo sweetttt uuollszzzzzz..moga brkekalan hingga ke syurga aminnn:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

AZAM::itew la kenal mcm mana pow if dah tertulis itew jodoh kiter akan bersama akhirnyer gitew

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

XORA/eja::pompompom
lekas nak baca kisah uols plak
amin insyaAllah sampai syurga juga uols sama ek...

sabar kagawa japan said...

hehe mcm cite kite aje nih...tp cinte kite brputik dkt friendster...hehehehe

XORA said...

alaaa mak malu la nk citerr hehehhehe :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

saba::tq kat ternet sebab ketemu chenta haty kiter semua...owh darl ai friendster x der masa tue ngeeee

ieda said...

so sweet .. alhamdulillah dik
akak baca sambil; senyum2 kambing sorang2 ekekek lucu pun ada bab rambut panjang rock kapak tuu :)

adik akak tgk ok jer .. yg berubah sikit hubby lah dia lebih chubby kan :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

XORA::gataiiiiii hahahaha
tulis la...nak bacer plissss
buat muker comey ni :D

LinChan said...

i pon dh lama nk tau camne kenal bijan hehehhe.. cinta internet rupanya.. & alhamdulillah kekal. doakan u ols bahagia forever n eva.

LuN@_aiDi said...

Dapat juge bace kisah chenta kak ayu^^
sweetnyer berkenalan melalui YM jer terus ada jodoh..
Alhamdulillah^^
Moga berkekalan hingga hujung Nyawa ^^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::lelaki biler dah kawen mmg berubah mcm belon gara2 sang isteri asyik masak dan dia makan ngeeee...

ai sama jer ker??? lain banyak itew akak uwaaa...seluar tu kalo pakai harus x muat kat paha ngeeee...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

LinChan::uiks ai tak citer kat u lagik ngeee....
amin babe sama ngan u gak meor gak na

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Luna::bukan chenta luar biasa nie,biasa jer.....itew la namanya jodohkan....amin dear...same to u too

NM02 said...

madah cinta tu hubby yu karang ker?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

NM02::which one ek....ai ni mmg kaki jiwang gitew ngeee

yatie chomeyl said...

cinta jarak jauh macam I jugak la ni. tp at least I dh kenal dgn hubby sebelum kitorg cinta jarak jauh tu...yang u ni mmg lansung x pernah tgk muka sblm tu kan...dasyat2x

semoga bahagia dunia & akhirat :)

WuMing said...

Wah... macam baca Novel pulak..

Tahniah kerana segalanya beejalan dgn lancar..

Biasa laa rumah tangga ada sikit pahit dan manisnya..

Skarang dah 7 tahun.. Harap jodoh berpanjangan sampai ke akhir hayat..

WuMing juga orang Kedah.. Pernah gak menetap di SP..

Tahniah skali lagi..

@tune® said...

BEB..kalau dolu² nye chatting leh bawa ke jinjang pelamin..

tp skang...xleh caye sgt dah...
byk yg tipu..bahaya...

ramai gak orang jumpa jodoh dlm YM...
xsalah pon...kn?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yatie::PJJ ni susah khen....
mmg x kenal tapi haty pecaya dialah prince charming ai gitew ngeee...u to dear

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::hikhik nak karang novel tapy apakan daya tulisan bersimpang tiga lagik ngeee...uiks org SP ka? ikan bakar kat SP best oo...woot woot...motip tertiba ingat sp teringat ikan bakar? hahaha...tqtqtq

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

@tune::owh zaman sekarang susah nak percaya ...betul cakap u...ramai yang menipu...itew la ada kwn ai kenal kt ym gak then dah kawen jugak...sepatutnya tema kawen kena buat YM gak ngeeee

wa khairul onggon said...

Best! Semoga jodoh berkekalan berbahagia sampailah ke anak cucu.. AMinn..

Asmara said...

vavava.. cerpen gitu! hehe..harus abadikan. kot2 la dah tua2 nnti boleh anak cucu baca pulak. ngeh3x.. moga sama2 kita kekal bahagia hingga ke syorga. Amin...:D

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

wah!so sweet! =0).
seronok saya baca kisah cinta kak ayu =0).

hazila said...

Ayu,
boleh buat drama samarinda cam kat TV3 tu. Meh akak jadi penerbit... Sape nak jadi pelakon utama?

アヌムちゃん said...

wah sweeet gituu..kalau dh biase hari2 chat tiba hilang mmg rindu kan.heee.mula2 scroll nmpk pnjg bila dh start baca eh pendek pulak..heee..ada sambungan part 2 tak k.ayu.heeeee

Kamalia said...

ai yg baca ni pulak yg trsenyum2..so sweet hokaay.dpt bygkan mcm mana tuh.semoga brkekalan dan bahagia dunia akhirat..
p/s:yeay..ai sokong cdgn ayu tuk ika n kak anie tuh..

Asrul "iLham" Sany said...

skunk lagi kacak dan jelita...

curlast

;D

Niena Pengembara Ilahi said...

sweet nye, muka husband msa muda cam penyanyi rock.. tpi rambut jela hehe

fazilzura said...

AWAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK... suke gile entry awk kali ni, tetiba ai pun tingat zaman kawin dulu , .. ai kawin 060703 hihhihihii ... aci beranniversary sesama..

emm betui2, ujian dlm rumahtgga mmg banyak .. huhuu kdng2 x tertahan , tp alhamdullah stil ada iman di dada, pehtu dpt huby yg memahami...so stay smp no dh masuk 8thn.. dpt dak kecik Akil .. (yg sulong 'simpan' saham akhirat)

ijayuji said...

Salam ayuuu!! aaaawwwwwwww! sambil bwk balang kuih niii hihihi.... kelakar betul gmbr darl ayu rambut panjang tu mmg kapak2 betul niii ehehehe.... tak kesahlah tak seromtik romeo n juliet hanya u n ur darl ajer yg tahu sejauh mana romantiknyerrrrrr masa dulu2 n sekarang kan kan kan, lap air mata nii sedih n gembira tahu citer u nii :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

wa khairul onggon::nama mcm org indonesia jer ngeee

amin itew yg di harapkan :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.As::cerpen pendek boley la....arr tunggu adam reti main blog boley dia baca hahahaha....amin akak :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

V::x der la sweet mana pow
macam org lain berchenta juga
beza chenta ai PJJ gitew :-p

aTy _faRed~ said...

sweeetnyer...tu lar jodoh kan name... dari alam maya..alhamdulillah... :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kak hazila::culastttt
tertiba suruh buat drama fengsan hahaha...duwet tak cukup nk buat drama ngeh ngeh ngeh...kiter ambil pelakon hollywood voley x? dush x sedaq diri hahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::tepat sekali kiter hanya akak tahu sesuatu benda iler benda itew hilang....so dah tahu haty macam mana kan...

part2? x mampu kot ngeee...x reti nak mengarang...ni pow bersimpang2 ai tulis ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

LIA::moment gini mmg buat kiter tersenyum sendiri...

p/s::ada sokongan ni so IKA ngan kaka ANIE siler siapkan draft scrip uols yer

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asrul::wah curlastt puji nak suruh beli novel ekk hahaha....gurau na

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

niena::rambut dulu ada yg pnjng lagik...kena bebel ngan pak ngeee...ai rasa ai rock lagik dari dia kot hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

fazilzura::khen mmg if baca kisah chenta org lain pow terkenang kisah chenta diri sendiri....uik dah 8 thn ek,....hepi anniversary lewat sebulan dah hahaha...

alhamdulliah dah ada penenman di syurga bertuahnya awakkkk

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

IKA::siakan draft citer chenta uols plak...ni request taw....gaya lebey kapak hahahaha....khen harus weols jer yang tahu tahap keromantikan weols ngeee tq uols

Syaima' said...

wahhh. nanti dah tua2 boleh baca balik kan tulis kat sinii.hehe. i pon pjj gak 5 tahun!

semoga bahagia sampai syurga eh k.ayu n hubbyy

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Syaima::PJJ masa berchenta ok lagik
PJJ lepas kawen itew yg x tahan uwaaaaa...amin moga both of u pow sama gak ek

CIK JATT said...

sweett:) suka2..
u know, i ngan cik abang pun kenal from YM jugak:)

Ana Ghazali said...

hehe..romantiknyer...bermula dr Ym akhirnya kejinjang pelamin...(pertemuan pertama kat Shahab ...jadilah..ana pulak kat stesen bas pudu..hehe), Adam pulak comel...semoga kekal bahagia hngga akhir hayat...<3

mesuya said...

auwww... auwwww suweet tapi cool.. boleh?

Nadzirah K. said...

ala,comel je kisah cinta die :)

Hanis MY said...

i very like entri chenta chentunnsss...so sweeettt semoga jodoh berkekalan dunia akhirat.. sama2 doa dn usaha utk baby i ni dah lamaaaa dah nk sgt2...insyaAllah...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Cik Jatt::la sama ek...geng YM gak ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ana::owh awak kat pudu ek...kebetulan kat citu ekkk...same to u dear

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nesuya::auwwwwwwwwww...voley jer

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nadzirah k::comey ker hahahaha tq dear

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::sekali kuar jiwa mmg susah nak control ngeee....sama2 kiter berusaha ke arah baby tue nan....amin dear

Soo Hae Daa said...

Besh kesah chenta kak ayu ni.. Auwww...hehhehhe
Sy pon snasib la ngn kak ayu.. Lps nikah 2 mgu trrus kena tgl.. Sib baik de fmly kn..

kyo_9 said...

uwaaaa...
biasa dgr dari facebook la.. friendster la.. ni first time kot dgr dari YM.. ;p

happy anniversary kak ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Soo Hae Daa::uiks kenapa kena tinggal???? sedey kan uwaaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kyo::ha chenta zaman dulu chat kat YM jer...dulu mana ada fb bagai ngeeee tq adek

YONG JIAO XIU said...

woah byknye komen dapat,npk sgt cter best kan. sekali baca macam kisah novel pulak.hehehe cuma takde dialog byk sgt. hehehe ni macam summary novel cinta.
hmm igt tajuk novel biar YM berbicara....
kisah ayu ni sweet sgt lah, kira bercinta tak berjumpa kerap sgt kan. bagus lah, gaya cm tu mmg tabik spring ni. sengih je dok baca kisah ayu ni. rock kapak ye..mmg npk rambut rock, gamaknye zaman rock husband ayu tu rambut panjang kalah rambut ayu eh.hahaha. oh ye dah dpt tak email kad raya sy?

zaty luvlianncezzz said...

real love story!
lovin sgt2

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
petua cari jodoh!

Lebai Madhan said...

Asek senyum tersengih ja baca entry nih..suka sangat !

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yong::kat YM weols selalu video call hikhik....nak buat dialog boley tapy masa x der nak type pepanjang gini...owh rambut ai panjang lagik dari dia...ngeee

p/s::dah dapat terharu...dah reply pow kat email tq yong...nak gantung sini x boley sebab guna flash :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

zaty::true story gitew
nnt ai terjah na :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Lebai Madhan::mesti senyum kambing nie maklum la baru lepas mkn daging kambing ngeee....tq bro

ajumohit said...

1st time dgr cinta Internet ini mmg cinta sejati, huhu mmg kuruihnya Ayu, hepi anniversary yg ke 7 next weekend ye, smg hubungan kekal ke akhir hayat

Teratak Hami said...

Akak pulak yg tersipu2 malu baca n3 awak ... so sweet. Kisah chenta kami tak romantik pong !!

Biasalah rumahtangga dilanda badai. Lebih dari 5 years dah takde idea nak bergaduh pasal apa. Ada jugak tapi still boleh dikawal.

sitiezahim said...

lebih kurang aje cerita kita..dr internet..kawen muda..en husben study jepun..dapat anak 1st cepat..anak 2nd lambat (dan saya banyak dugaan plak pasal anak lepas tuh)....mmm semoga bahagia selalu..eppi anniversary..psstt buat la kek devil tuh bes tau..hik hik hik

nyonyacyber said...

wow! kelasss ko nyer kisah Cinta nih.. leh buat novel ni weihh :) apa2 pun aku doakan kasih sayang dan bahagia korang berkekalan selamanya.. aminnn

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Aju::actually ramai yang bertemu chenta kat ternet just x ramai yag citer...tq dear

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::akak pow malu????
ngeeee owh weols pow x romantik gak...>>pang lepang lelaju kat muka ai<<

hikhikhik memula kawen mmg byk point nak gaduh kan...biler dah lama tataw nk gaduh pasal aper ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::sama ek...kebetulan kan...oke gak dapat gegurl 2 orang....ai pow teringin nak dapat gegurl ni doakan ek...tataw nk buat kek ke x bln posa x mkn sgt la

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

peah::curlasttt ker???
biasa jer...novel? hahaha dlm mimpi jer kot.....tq peah sama gak kat ang na @_______@

WuMing said...

Bukan orang SP.. Org Alor Setaq...

Tapi pernah menetap kat sana setahun saja...

abah khalisha said...

Wah unik perkenalan ni..hehehe..Semoga kekal hingga akhir hayat.
Teknik Baru cara Pemakaian Shawl

PinKy MoMMa said...

skrg pun kecik molek gi kamu :)
sweet je perkenalan u dear..kalau dah jodohkan hehe tak kemana okeh..

kiteorg pulak dulu jiran belakang umah hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::sama la kiter
ai pow orang aloq staq ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

abah khalisha::unik ker??? tq bro

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

PinkyMomma::wah curlastt jiran blkng umah...mesti skodeng2 gitew terus jatuh chenta ...hikhikhik

Juwita Jamaludin said...

Ayu.. akak ketinggalan keretapi la cerita yang best ini... seronoknya.. akak busy + penat sikit sebab asyik keluar je ada jemputan jadi balik dah pengsan.. hari ini ada lagi esok pun.. tambahan bila hujung2 puasa ni jadi letih sikit badan akak ni..;(

seronoknya baca.. mendalam dan romantik ceritanya.. akak doakan agar ayu berbahagia dan akan dimurahkan lagi rezeki dengan baby baru.. gambatte ne.. jangan putus asa tau..:)

Papa Mifz said...

Wah sonok baco..semoga kekal bahagia k ;-)

Taufiq Tiramisu said...

waaa. bermula kat ym. hehehehe. saya banyak kawan ym. nk pilih la buat bini. hehehehehe :D

New entry : Kenapa Lelaki Makin Pupus?

Amie said...

hidup kita perlu ada perubahan Ayu, terutamanya untuk maju ke depan... tambah berat, tambah lemak, tambah tembam tu kira satu kemajuanlah... kih kih kih...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.Ita::Wah Bestnyer byk jemputan berbuka puasa la
Tq akak bab baby mmg never give up insyaAllah
Amin atas doa jugak (。-_-。)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Papa mifz::u jugak yer (^_−)−☆

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Taufiq::cari slow2 ek
Takut tersalah pilih plak
Curlasttt calon ramai gitew (~_~;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.amie::uwaaaaa maju part lemak tu x suka la akak
Nk cihat Mcm dulu jer ngeeee
Mimpi nk pakai baju saiz S ni hahaha (#^.^#)

Ida,Japan said...

wow romantiknyer ayu..semoga berbahagia selamanyer...nanti leh tambah sorang anak kt nihon lak

Ijah EmoTemo said...

mohtif ai baru perasan entry ni? nangiss.

halamak! sweet la kaka ayu dgn hubby punya kisah chenta! mek jing doakan agar perkahwinan akak ayu akan terus kekal bahagia hingga hujung nyawa dan moga-moga adam akan dpt adik lagi hihihi. amin.

;)

IDA said...

suke bace.tiap org ade cite masing2 kan :-)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.Ida::memang impian nak bb lagik
but mcm ayu ckp la x der rezeki buat masa ni...diakan ek :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::motip????
uols saja taw...kecik haty mak ni ngeeeee
tq mek ai dokan uols dapat result yg super cemerlang SPM nnt na

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

IDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
miss u laaaaa
hahaha cherita kiter lebey kureng jer...ahaks :D

Lovely Kitchen said...

so sweeettt!!! k.e-na pn suka baca kisah2 pertemuan begini...itulah cinta dan jodoh kan...klu dah mmg milik kita walau mcm mana pun kan jadi milik kita juga...moga ayu cepat2 dikurniakan 2nd bb...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.e-na::arigatou doakan ek part baby tue ngee...mmg ayu pow suka baca kisah chenta ornag rasa sweet sgt ngeee

Ijah EmoTemo said...

ampunn kaka ayuuu. nangis. maybe masa entry ni publish mood ai tgh merudum hari tu , tu kot ngeee.

hehe , tq kaka ayu :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hari ne nk khtam belog u lah..mcm menrik je tinggal di jepun..negara yg ila mmg terigin nak pg sbb suka tgok citer jepunmasa kecik2 dulu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...