♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, August 29, 2011

♥ Iftar With Hanis & da Geng ♥

Salam Monday uols sure ramai yang bz buat final touch (hikhikhik macam makeup plak) nak  hias umah,masak etc untuk raya nanti ek. Ai kat sini biasa jer just nanti malam akan buat rendang ayam,lemang,nasi himpit dan sate. Malatop tak menu raya ai...hikhikhik menu jer malatop raya tak der beraya mana pun weols anak beranak jer..:((


Ok berbalik kat tajuk al kisahnya pagi sabtu lepas bangun tidur ai masuk fesbuk tertiba tengok Hanis ada PM ai bila baca massage dia tanya ai ada umah tak hari ni sebab dia nak tumpang solat sebab theyols nak terjah sano outlet sebab nak beli baju raya...(banyak ooo baju melayu jual kat situ curlasttt ngeeee). Bila call dia cakap just nak singgah nak solat but bila ai fikir baik berbuka puasa sekali dah alang-alang sampai kan. Then ai offer datang la berbuka sama ngan ai then dia cakap eh betul ker ni tak nak susahkan u nanti. Ai actually mati kutu nak masak apa sebab datang tak plan awal-awal  so tengok dalam fridge apa yang ada last decide nak masak set nasi lemak,bihun goreng ngan laksa  dan pudding strawberry nak buat kuih muih lain dah tak sempat sebab ai start masak pukul 3 lebih jer....rasa benda tue yang paling cepat dan senang buat pun.



gegurlz without makeup muka memasing sangat SUCI ...boley gitew????


boboyz plak....buku binatang adam paling menarik minat theyols :D


hampun menu lupa nak snap lepas masak sebab kuar ambil hanis kat eki...dah lincin semua...tengok chenta hati hanis makan laksa ai hikhikhik.


Cian theyols sesat nak cari umah ai....theyols datang 6 orang plus 2 babies ke rumah sekangkang tikus ai ni. Ngan tuan umah berbau minyak tak sempat nak mandi pakai lawa-lawa pun ngeee. Gomen ne terkurang tak mana-mana dari layanan,makanan etc na....memang tak puas hati bila rasa nasi lemak ai tak selemak dan sesedap selalu ngan laksa terrrpedas sket...hanis dia memang tak makan pedas but chenta hati dia makan bertambah tertukar plak theyols ni.



over acting betul bila part posing ni....



sembunyi badan belakang hanis....style baru ngeee



souvenir dari auntie Hanis untuk Adam kun...TQVM


makan eskrim kat mini stop...theyols jer makan ai DIET la konon nyer ngeee


Memang ureshii sebab mesian kat cini weols jer so if ada yang sudi datang tue memang meriah umah sket.Bertambah pula kenalan sorang lagi kat blog iaitu Iryd. InsyaAllah murah rezeki,panjang umur boleh terjah Sendai plak.



Nota ibu jari manis ai::Buat uols semua ai ucapkan Selamat Hari Raya Aidilifitri Maaf Zahir Dan Batin....makan itew ingatkan weols kat sini.







31 comments:

yatie chomeyl said...

ok la tu, wpon short notice dpt gak u prepare menu banyak2 cenggitu.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::if bagitahu awal2 harus ai masak menu yg GEMPAK sket ngeee

Umie said...

ayu...meriah makanan uolls..;-) sangat rajin tau...

selamat hari raya ye ayu...0-0 ye... harap2x pasni rezeki kite plak bertemu ye..;-)

Anum said...

syoknya sis
rajin sis kan

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Umie::makanan paling simple dan cepat yg boley masak ni...x der rajin mana pow ngeee

yes 0-0 taw insyaAllah lepas ni hope ada rezeki kiter bertemu plak...dekat jer tapy x smpi2 pow...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::tang mana yg rajin?
masak ker?
hikhik if nak makan kena bikin la if not terlioq nanty :D

Syaima' said...

wahhh best2 bukak pose ramai2.meriahhh!rumah ka ayu 2 bilik eh?

ajumohit said...

Wahhh mmg kelas kau Ayu!!! Hihi rajin masak2 best2!!, Ayu, umie tu mmber Aju masa kt Ukm dulu....

sitiezahim said...

betul2..kalau ada orang datang memang meriah kan...hehehe

Ijah EmoTemo said...

tetap vogeh kaka ayu bergambar. kiki.

Hanis MY said...

iftar plg best 2011 ok! terima kasih byk2 tau... terharu sangat dapat makan juadah vava voom malatop, yummy sgt! mi duk teringat laksa u tu hehe... layanan yang superb... bertuah dpt kenal u semoga persahabatan kita berkelalan nanti leh la plan holidays sama2 mesti syiokk...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::yes meriah and bergegar umah mmg best bangat...arr 2 bilik jer sadis sungguh kan

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aju::owh 1 uni ngan umie rupanyer :D
x rajin sgt but tekak ni teringin sgt nk mkn apa boley buat kena masak gak la

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Hajar::u ai tgk selalu gak buat mkn2
umah ai ni mmg jauh dari mesian yg lain if ader yg sudi dtg tue memang best sgt :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::vogue ker???
muka baru lepas masak uols...uwaaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Hanis::lap ayaq mata terharu
tq sudi singgah meriahkan umah kecik ai ni...x der la sedap mana pow ngeee...nasib baik uols mkn if not ke tong smph plak kang.....plan holidays ekk best2 but kena bagitahu awal2 la...ngeeee...insyaAllah moga berkekalan even dah blk mesia pow taw *___________*

Syaima' said...

tak sadis aih, rumah kitorg 2 bilik jugakk.takpe rumah kecik senang kemas i sukaa!hehe

Kamalia said...

Da trbayang kesedapan laksa yu tu.. Hehe walaupn xpenah mkn tp ai suka laksa org kedah.. Mmg menepati selera ai la.nnt nk trjah umah yu jgkla.nk mkn laksa.. ;)). Selamat hari raya, maaf zahir batin ye..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::hikhik khen...but rumah ai penuh ngan toys sebab ada anak teruna sorang ni....pening tgk...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

LIAAAAAAAAAAAAAAAA mai la terjah sini insyaAllah ada rezeki ai masak laksa kat uols plak...kebetulan masa hanis terjah ni ada bunga kantan ngan daun kesum mmg best la kuah nyer ngeeee
selamat hari raya juga ya

LinChan said...

I dh 2x pegi sano outlet tp ms tu xkenal u. Xpe la lenkali kalau pegi ada tpt lepak dh

LuN@_aiDi said...

wahhhh beshhnyer kumpul ramai-ramai^^_
ada kak hanis skali..hihihi
baideway "Selamat Hari Raya Aidilfitri"
maaf zahir n batin..(:

p/s: kami kat Nz tak raya lagi hari nen..huhuhuhu

YONG JIAO XIU said...

igt ayu dah smpi malaysia.hehehe smlm tak post apa2 pun. mana tau kan. walaweh..canggih tu, laksa, nasik lemak-segala benda yg dianggap susah oleh saya tu. mcm rumit je.
pic yg ada pc kat belakang tu. mmg kempunan nak beli pc yg cm gitu. besar! puas hati tengok tu.

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

wah!seronok nya dpt jumpa hanis n da geng =0).
wah!sedap2 juadah yg disediakan...saya suka! =0).
kak ayu dh kemas rumah sempena raya blm? ;0)
saya dh selesai kemas..baru lepas masak ayam masak merah tadi..hehehehe =0).

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

LinChan::rajin jugak u terjah sano outlet ek...if nak dtg bagitahu awal2 taw...leh lepaking together nanty :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Luna::esok baru raya ek
x per weols makan lemang dulu la gitew ngeee
selamat hary raya :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yong::weekend mmg rajin on9 dan update blog then mmg bz masak bagai nak raya ni....nampak mcm rumit actually tak puw if selalu buat :))
pc tue kalo ikut kecil jer...but ai lagik suka guna pc dari laptop sebab lagi puas mata tgk ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

V::uiks sama plak menu kiter
ai masak ayam masak merah sekali ngan nasik hujan panas sebab darl ai request nak makan ngeee

Iryd and Pitt's little diary said...

wahhh..gambar mak mak dara melantak ice cream..haha..thanks Ayu..sedappp sangat Ayu masak..serius..Selamat hari raya..kalau turun sendai jemput la kerumah..:)

Asrul "iLham" Sany said...

semua pakai spec...comel

curlast

;D

アヌム ちゃん said...

banyak betul menu..aa teringin nak makan laksaaa..kena buat gak ni.heee..bestnyaa boleh kumpul2 gituu..huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...