♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, August 12, 2011

♥ Biler Mood Rajin Datang ♥

Salam pagi Jumaat uols....lewat ai bersiaran hari ni gara-gara pepagi buta tunggu kat supa nak beli ayam sebab bila dah tengah hari panas giler kuar 5 minit dah rentung kulit...baru perasan this year ai masak banyak dari last year sebab stok ayam yang selalu order kat baticrom dah habis tak sampai sebulan ngeeee....nasib baik kat sini ada 1 supa yang jual ayam saida halal dan nasib baik juga masa pergi tadi ada stok if not makan telur jer la hahahaha


Bulan posa kali ini ai macam terrrrlebeh rajin dari selalu sebab menu ai banyak everyday...actually sebab teringin nak try new recipe plus tekak teringin nak makan. Bertuah ada blog masakan ni terjah sana cari la cari nak makan apa (macam restoran plak ekk)...almost blog masakan yang follow semua dah try sekurang-kurangnya 1 recipe gitew. Biler try new recipe ni ada yang ok ada yang error juga buat don`t give up dalam bab masakan ni. 




ini menu semalam tekak memang teringin nak makan laksa nasib baik ada sorang kaka yang baik hati pos daun kesum kat ai....buat laksa pun guna bahan yang ada jer sebab pemalas nak kuar panas-panas kemarin...sebab ai ngan adam jer makan laksa then kena buat nasi goreng untuk darl sebab dia tak makan laksa waktu berbuka....memang cari nasi juga.....nasi goreng pedas itu yang try recipe kat umah k.umie sedap dia letak cili banyak so nak try pedas macam mana...kira oklah sebab adam leh makan gak ngeee. Ai ni memang hantu laksa if everyday makan laksa pun tak per tak kisah jenis laksa apa pun semua telan....kuah plak ai suka kuah sederhana pekat....perhhh memang malatop gitew.




antara menu iftar 11 hari  ada 1 hari ai termiss upload kat fb...set mee ladna ngan bihun goreng then terlupa nak snap....tangan ai bukan jenis berseni so tak der hiasan apa benda pun....letak sekutul gitew jer ngeee.



Before terlupa nak ucap ribuan terima kasih buat seorang kaka yang terlalu baik hati sebab sudi kirim kan ai parcel yang penuh ngan makanan.....terima kasih daun keladi yer kaka....sebab kaka ni dah pesan jangan buat n3 kat blog so atas permintaan dia ai rahsiakan siapa orang itew.....sebab kaka ni sangat low profile gitew *______*


comey kan.....LUV LUV ♥ super like it , sesuwei ngan ladychenta gitew ahaks....:))...tq akak syg ketat2 taw


Posa kali ni ai macam suka giler minum mango juice ntah memang teringin everyday ada stok juice ni...memula cari susah nak jumpa yang sedap then posa hari ke 2 darl balik beli mango juice kat lawson (heart u darl)...sedap giler plus amaii rasa ngat mango tue....bukan selalu ada sebab limited ikut season gak la. Sapa tomodachi kat nihon yang suka minum mango juice ai recommend beli la yang ini sangat berbaloi222222 uols hikhik.


murah jer ¥140 if tak salah... penuh 1 gelas besar itew.



nota ibu jari manis ai::uols nak tanya fesbuk uols boley buka tak guna mobile or iPhone? sebab ai try log in dari tadi tak boley2 la.....stress mak taw uwaaa hentak kaki!





.

73 comments:

Anum said...

perut lapar, semua nampak sedap sis

NM02 said...

terasa mahu beli set pinggan mangkuk kaler putih kosong

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::tegok sekarang mmg semua nampak sedap sebab posa ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

NM02::apakah???
hahaha pinggan magkuk murah jer ni :D

Asmara said...

tengahari tengok makanan! fengsan!! hehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::ai makanan oke lagik
part air x tahan oooo :D

Hanis MY said...

wow pengsan tengok semua masakan tu...eh i baru tahu lah jus mango tu, nanti nk terjah jugak la...

sabar kagawa japan said...

wahhhh oishi souu semua lauk manyak222 nii dasyhatt akak makn yer.....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanissssss
jgn fengsan kang susah chenta nak angkat ngeee....arr u should try yummy oke :))

mizzkechique said...

wahh, rajinnya... =)

pitam kalau ai yg msk byk gitu n mkn sorang2..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

saba::eleh uols masak byk jugak....menu mcm makan 10 org jer hahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MK::bukan slealu gini bulan posa jer kot....
if makan sorang2 masak simple2 dah la

WuMing said...

Wahh. rajin memasak...

Menu yang sangat menarik..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::pening jugak fikirkan menu berbuka everyday taw

LuN@_aiDi said...

kak ayu!! banyakknyer u masak^^
nmpk sume cedap2.. i dah kering idea nk masak aper..huhuhu
laksa! my peberet too(:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Luna::today ahkak pow dah blur nie...ayam dok tunggu nk potong tue uwaaa

yatie chomeyl said...

rajinnya u masak. i ni setiap hari 1 jenis je lauk buka puasa kui2x

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::isyyy uols kan student mana ader masa nk masak2 byk2 gini...asal ada menu berbuka dah la

aleen aiden said...

woah...mabeles giler kak...rase cam nak berbuka dgn akak je arini.muahaha

ijayuji said...

Salam ayuu!! sowi ayu ai bz sikit pagi2 ni tak sempat nak terjah awal2 :D sume sedap2!! tp yg tak tahan jus mangga tuuu! alahaiiiiii.. kat thai jgn tak caya tau, payah nak jumpa jus mangga walau negara dia melambak mangga di jual sana sini tp jus boleh tak ada! huh! sabo jer lah hihihi... baru2 ni jerr baru terjumpa itu pun dr luar negara :D

hazila said...

Ayu,
banyaknya makanan tu.... kalau dekat akak hulur mangkuk sebelum balik kerja.

Ijah EmoTemo said...

yummmeh laksa! ai paling suka laksa penang :D

Syaima' said...

aduhh paling terliur laksaaa. lama dah tak pekenaaaa. nak daun kesummmm.

Ana Ghazali said...

menu dalam gambar semua nampk sedap...hehe...nyum2...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aleen aiden::dtg la boley berbuka sekali meriah gitew ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ikaaaaaaaaaaaaaa
ai pow sama bz la tue asyik lewat jer comment kat umah uols tue...uiks siam x byk ekk jus mango nie? kat baticrom ada jual jus mango dr siam satu ¥125 jer ngeeee

ijayuji said...

mengelatttt betulll siam ni tauuu! dia asyik mengexport tp dia tak jual kat sini huh! ahahaha... tu la ai bz buat sample beskut tuk ari raya ni wakakaka maklomlah dah diberi cuti lepas sahur tadi :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.hazila::mai la kiter berjiran akak...mokmok lagik ayu kalo duduk umah akak sebab akak pandai masak ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ijah::laksa penang terbaek dari ladang ooo

Teratak Hami said...

Kalau berjiran dgn Ayu kan best :-) Boleh tapau skit .. hehe.

Kat sini bahan senang nak carik pun susah nak masak. Camne tu?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::hantu laksa rupanyer awak ni ek....daun kesum pow ader sorang akak yg kasi...sampai dah nk kuning taw...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ana::skrng mmg tgk air kososng pow nampak sedap ngeeee

ieda said...

sedapnya dikkk pandai lah masak .. ok kan .. jauh2 punn ada org ingat nak kirim .. akak doakan adik seronok di sana tau :)

aduhh siap dpt adiha bekalan layie .. beruntung berblog nie kan .. kita sayang org .. org sayang kita .. insyaallahhh :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ika::ai pow tataw kat sana x der sgt jus mango tue...but mmg ai giler mango now...teringin sangat...APAKAH??????


sample biskut raya?? ambil tempahan ker? adeh di beri cuti itew yang x tahan ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.faizah::akak dtg tochigi belek la hahaha baru leh berjiran....
itew penyakit kena berubat baru oke ngeeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::x der la pandai mana pow lepas makan weols anak beranak jer :))...alahmdulliah ramai yang cayang kat adek ni....(ni buat muka chomell)

sitiezahim said...

ramadhan kali ni saya 'agak' malas masak...hahaha tak tau kenapa...nasib baik en husben i pon jenis tak kisah makan sangat so main masak yg simple2 aje...hik hik hik

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::ai jugak sometimes mood gitew dtg jugak....but kena masak sebab teringin nak mkn mcm2 ngeee

アヌム ちゃん said...

banyakyee akak masak..meriah2 pulak tu..huhuuu...

Jue said...

rajinnya Ayu..huhu..bulan2 pose ni jue dh kena Virus M yg maha kebal..hahaha..semua pun malas..tiup skit roh rajin tu ke sini..pleezz..

zaty luvlianncezzz said...

fuuuuyoooooooooooooo. meleleh sudaa air liur ku.huhu

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
jangan terseksa kerana CINTA

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Jue::ai pow kena gak penyakit tue tapy kena elek sket la if not lapaq la nanty.....
dah tiup ni hope sampai la nanty ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

zaty::ai tolong lapkan ekk air liur tue ngeeeeeee

Amie said...

adeeeehhh.... pengsan tengok makanan di sini! Macam-macam ado... tak habis sampai sahur ni...

YONG JIAO XIU said...

wah sabo je la gan ayu ni....wat org terliur je..glup...sabo sabo. npk mcm sgt sedap. adeh la, sebut pasal laksa, igt laksa penang yg kat unikeb ukm belakang pusat bahasa. sedap tak terkata. sanggup turun kajang sebelum puasa untuk mkn laksa sebelum puasa tau.
tak de hiasan? tgk cm ni pun dah npk cantik n lazat tau. terliur tul tgk pic mknan yg lawa ni.

CIK JATT said...

perghh.. banyaknya. rajin ayu masak.
suka gak makan laksa, lagi best kuah pekat giler. teringat time study dulu buat laksa guna tuna dalam tin tu:)

kyo_9 said...

alphonso mango??
sedap ke? nanti nk try beli gak la..
jarang masuk lawson lagipon ;)

kak, raya tahun ni kt mana?

Juwita Jamaludin said...

ayu... clap2 rajin tau.. suka akak tgk picture tu..:) akak pun suka pembalut love2 gitu..:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.amie::meriah sbb koleksi iftar yg lepas2 ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::jgn terlior bawa2 bersabar ekkk...sedap ek laksa citu teringin nk try gak ngee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cik jatt::hikhikhik ai semua guna ikan fresh nasib baik sini byk gak...sedapkan laksa org kedah mmg hatu laksa hikhik

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kyo::terbaek dari ladang
sedappppppppppp
raya kt umah d oyama la
uwaaaaaaaaaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita:: cayanggggggggggggg taw
lawa kan pembalut luv itew ngeee luv it :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::menu byk tapi buar sket jer...

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

wah!byk nya menu! =0).
semua sedap2 n menggoda! =0).
sampai jepun nanti, nak terjah rumah akak lah..hehehehehe ;0).

WuMing said...

Buat list laaa... nanti tukar-tukar...

Diana @ bilakukatacinta said...

dear..kerajinan terserlah gitu..memasak pelbagai juadah di bulan ramadhan..ramai tak malaysian kat sane?? heee...boleh bukak bazaar cAM GINI

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

pandai ye cheq berhias bagai...TAPI tu la tersilap masuk waktu menengok ini semua....huhuhuhuh....

laskar pelangi said...

adesssssss! kak, terliur nie..uhuuuu~

Papa Mifz said...

laksa...papa mifz sgt suko....:)

fb kat BB papa mifz ok jer...kalo x leh login,lain kali jgn la logut yer...:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

V::insyaAllah siler la datang
pintu umah ai selalu terbuka :D

WuMing::list food ker??
nnt ai fikirkan

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Diana::mesian kat sini weols jer
buka bazar weols jer yg makan ngeee


KakD::x pandai bab berhias la akak hikhikhik

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

laskar pelangi::salah waktu terjah ek?

papa mifz::owh dah boley la restart iPhone blk dah oke :)

Lovely Kitchen said...

sib baik dtg malam tau...kalau x dah melelh basah baju tgk mkanan yg meriah gitu!!!

Aisha mimi said...

lazat2nya...taon ni pn aku rajin msk sbb ada assistant.. iphone kwn aku dia pn kena download Fȧcely HD for iPhone/iPad utk facebook..so try la donlod..

IDA said...

rajin masak cik kak..kagum. i ni asyik mkn makanan org msk je skrg..lebih2 lagi time sahur...kalau tak mak yg masak biras yg msk....hahaha..bangun je sahur terus mak suruh mkn..takut irfan bangun sama :-p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mimi::curlasttt ada ass gitew ngeee
owh aku dah download la FHD tue
but tq naaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MAMA IDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
kagum benda aper benda biasa jer ni...jeleznyer leh goyang kaki kat sini like princess gitew hikhikhik...in law sayang giler la gini ngeeee

evilwannie said...

kak chenta...bole la share resepi skit...dok oversea nie bahan2 smua limited especially biler da lame xblik mys :P

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

evilwannie::recipe akak terjah blog masakan jer...mmg masak kat obesea ni x pernah cukup bahan nyer....wah curlastt u org pertama pangey ai kak chenta gitew ahaks :D

evilwannie said...

harus la kak chenta :)
baru vogey the vass :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

X per ai likee
Vass gitew khen
Larikkkk (^_−)−☆

tiefazatie said...

pergh..serius nmpk sedap je suma makanan sis masak tau..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...