♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, June 29, 2012

♥ Hadiah 8th Anniversary Katanyer ♥

Woot Woot n3 dalam hati ada ♥♥♥♥ gituew....alhamdulliah lately even kesihatan tak berapa nak ok tapi rezeki sentiasa di murah olehNYA syukur sangat. Last weekend even tak sihat ai dapat surprise from darl lagi....*somi ai memang pemurah terhadap isterinya* Lepas dapat handbag C hari tue darl kasi hadiah 8th anniversary in advance pula...bukan 1 tapi 3...terkejut opocotttt gituew.


Next month ai akan pulang ke tanah melayu so ai ada request nak digital camera (DC) sebab ai tak mau hangkut DSLR yang gedabak besaq dan berat tue mana nak bawa luggage plak nanti...sangat menyusahkan bagi ai. So mission mencari DC bermula...dulu ai memang ada DC sendiri tapi baik hati kasi kat my sis plak ngeee. Last year plak ada kasi hadiah kat my younger sis sebab dapat dean list kasi canon soft pink kat dia. Kebetulan masa weols gi tue KOJIMA ada buat sale until 29th June....now DC dah murah tak macam dulu...beli DC ni rega asal ¥12980 (RM522) diskaun dapat ¥8900 (RM386) manyak murahhh lol...rembatan pertama DC canon bermula....



ni la rupanyer canon power shot A2300



pilihan hati ai *drum roll plzzz*



jeng




 jeng 




jeng




 jeng 




 ok tak??? harus la PINK khen...gegurl sangat ngeee....16mp...sama ngan DSLR weols juga. But dah banyak function yang canon tambah kat sini....fish eye effect, miniature effect, toy camera effect, super vivid poster effect, snow, fireworks, long shutter discreet,low light, portrait digital IS & live view control.



Ai ni memang suka sangat snap pics selalu guna iPhone jer sebab malas nak bawa DSLR tue...ai dah start DECO DC ai tue...tapi darl dah siap nag * biasalah lelaki khen.. * hahaha. Lepas tue dalam diam darl kasi surprise ke dua plak....nak hiburkan hati sang isteri yang berduka dan bersedey menahan sakit kelenjar air lioq hari tu.....* senyum sokmo sambey pintal² hujung rambut ngeee *



the new iPad & iPhone 4s...ureshiii


Ai ni start pakai iPhone start awal tahun 2010 pakai iPhone 3gs until now *tue hadiah perkenalan yang ke 7 *....even dah kuar iPhone 4 & 4s ai tak tukar pun sebab iPhone tue still elok lagi. But last month iPhone ai si Adam bagi jatuh kat clinic so dah start bengong...sekali ngan battery dah buat hal * battery iPhone memang tak tahan compare ngan nokia * guna kejap dah mati * sakit hati macam nak hempuk (garang giler) jer masa tue ngeeee * but nak beli baru tak boleh di sebabkan visa weols cuma tinggal 6 bulan jer...lepas buat visa extension baru la ok. So darl rembat 2 benda tue...ingatkan cover iPad 2 boleh muat ngan new iPad ni rupanya tak sama saiz ekkk....sama ngan iPad 2 new iPad ni tak der banyak beza sangat cuma tebal nipis jer. Ai jarang guna iPad sebab prefer guna iPhone lagi but ai guna bila baca e-novel jer ngeee....sebab besar syok nak baca hikhik. Sekarang ni ada promosi untuk student but weols tak dapat pakej tue sebab bukan student nangesss!!! hahahaha



...luv it...yang lama tue still boleh pakai lagi sebab guna wifi kat umah...thanks old baby coz banyak berjasa kat ai....hello new baby, yoroshiku  m(._.)m    




ありがとう ketat² darl ...kena pikiq nak kasi apa plak kat darl masa anniversary this August...IA weols celebrate kat Mesia nanti. Actually ai tak nak jadi isteri yang suka meminta² but seriyess darl ni macam tahu jer apa yang ai perlu...alhamdulliah tak perlu bersuara dia kasi terus...sebab tue ai chenta ketat² sama ni orang ♥♥♥♥





nota ibu jari manis ai::hope tak der yang cakap ai riak or nak menunjuk yer....sebab ai memang share banyak benda kat sini...buruk, baik, happy, duka, sakit & sihat semua doh sekali..orang cakap memories gituew....DIA tahu NIAT ai insyallah (((o(*___*)o))).
















50 comments:

yatie chomeyl said...

kamera kita sama *high five sikit*, i punya pun kaler pink jugak yg model tu eheheeh

lieyalatif said...

alalaalalala...bestnye sis....suprise bergande2 hah....sgt kawai tau ur hubby.....

hati pun ade munge2 la sis yeak dpt gajet2 baru....auwww!!

lieya jatuh hati ngan camera tu sis...sgt gurly2 tau....comel jek heheheeheheh....

Asmara said...

vavava.. ni mesti bonus tengah tahun haritukan! hihi.. Alhamdulillah rezeki gitu, bila sakit Allah uji kita dan mungkin ni balasan utk gembirakan hati pulak. sentiasa besyukur kan. :D
* dpt gak mesej dr softbank pasal promosi ipad &4s ni. giler murah monthly, geram betul rasa nk amik, byr bil yg sama tp dpt free yg ni. tp memandangkan tak berapa bulan visa simpan lah kehendak tu baik2 dlm hati. hehe.. yg ada ni harap2 boleh unlock kat msia nnti.;)

Kamsiah said...

wauuu..pink...sangat sweet...
bab nak bg hadiah kat hubby,kdg2 pening skit...akak selalu bg perfume je haha

Kesuma Angsana said...

wei... best nyer... mmg kena hug ketat2ni.. happy for u !

I`mulan said...

salam singgah... Mulan start pakai iphone 4s since earlier 2012... memang sangat setuju... bateri dia sangat cepat habis... kalo bukak kamera lagi la ko... huhu

Nadiah Sidek said...

wah...syoknya dapat 3 hadiah sekaligus!

~Sweet Honesty~ said...

waaa..caler pink tu lawa la..huhu..

Sweety suke tgk blog yg byk pic2..terutamanya pic stuff drg sndiri. maka, aktiviti brangan pn berlangsung d situ...so aii loike okehh.. hehe

ieda said...

wah2 .. seronok tuu dpt akk rasa dari kejauhan nie ..
mak aihhhh bagusnyaaa mr hubby , sgt2 memahami bila ongkos ada gak dik ekeke .. kalau x der senyap dulu ekeke ..

canon tuu pun impian akk .. lepas nie kena cari DC gak .. penat gak nak usung dslr kan huhuh ..
insyaallahh doa2 ada rejeki lebih nanti .. x sabar gak

nanti akk nak tgk balik entry lady nie nak ingatkan balik jenis ape cannon nie ;)

MizzTina said...

bestnya...bestnya.. aiols lama dh nk beli ipad, tp blm kesampaian..


uols xriak la pun..

PinQib said...

kite beli yang wana silver. wawaa.. nak yang pink gakk

Anum said...

wow syoknya

aizamia3 said...

cantik.. ;)
ai punye kat kedai lagi.. kihkihkih.. gigih memujuk nak dapatkan ala-ala pink gitu..

Tentang Kita said...

bertuahnyer akak....dapat 3 hadiah lg tu..wah..wah..hebat betul ...murah hati husband akak tu...

Teratak Hami said...

bestnya dapat hadiah. Hubby akak pulak kena bagitau nak apa, lepas tu dia pikir, keperluan / kehendak ? huk, huk ... sebab si isteri selalu beli benda, lepas tu tak pakai.

Cik Eka said...

bestnya dapat hadiah yg best2..hehehe

Eey said...

Waaaahhh...
Best nyer dapat manyak hadiah. 3 in 1 gittu. Best! Best!
Jeles I, huhuhuuuu...
:p

Afasz said...

seronok nya kalau dpt hadiah yg diimpikan >_<

et said...

hamek you ..sekali 3 dapat...alhamdulillah..

huhuhu...tapi paling mengusik mata i camera tu...chanteksss sunggoh warnanya.

FnF Simple Life said...

wah bestnye hadiah 3 in 1 terus...campur handbag lagi... murah rejeki... hehehe

Aju Mohit said...

samalah kita ye ayu, 8th anniversary, wah bertuahnya badan!!! bertambah sayang heheheh

Aziela said...

Ya Allah...untunggnya dapat hubby yg memahami nie. Most me, kena bagi hint ala2 warning, baru merasa.. Hahahahhaha. Oh, I know ur niat is ikhlas. Dun worry darling....

ros_reeza said...

salam perkenalan :)

wah,, bestnya adiah.. nak jugak..nak jugak :)

Ria said...

wah..jeles nye..iphone, DC, Ipad..kite next week balik aloq staq..nk makan nasi royal..nk2 tgh mengidam..hehe..dlm email tu kite cume nk tnye brand top value tu halal ke kt sane??

siti kektus said...

gegirl haruslah pink kak. hikhik :D


bukan selalu dapat hadiah sekalipuk. pasni, plan baik punya utk hubby akak. mesti dia suka jugak. :D

Papa Mifz said...

wah pemurah sungguh hubby kamu...terbaik...!!

jemarisuri said...

tumpang gembira dr jauh...^^

***moga kebahagian yg dikecapi ayu kini kekal buat selamanya...insyaallah

LuN@_aiDi said...

curlassstttnyer uolls dpt present byk2.,
iolls yg teruja^______^
ehh, iolls pun br nak cari DC gak..
mls nak usung DSCR merata2 utk mengambil pitcha skng neh..
maklum ler kne usung pampes n botol susu lak..huhuhu

kasihredha said...

sooooo sweetttttt
sukeeee....pink pink

Amie said...

Sweet....sweeettt! Kira romantiklah hubby dia ye Ayu... he he heh moga bahagian berkekalan!

aleya said...

alaaa..xsempat dah nk gi kojima..pdahal dekat je dgn umah.. T_T

Shahriah Abdullah Novelis said...

terbaikkk!!! cantik benor!! pink kaler lagik! waduhhhhh ngencess dah ni..:))

Lyaa Suriany said...

camera pinky tu sangat sangat sangat cantik.heee

farah wahida said...

wah...sronoknyer...;)

Cikgu Ma said...

saya pakai dc canon kaler pink jugak..hehe...

azam said...

untung la......hehehe
lama tak singgah......semua dah kena block ...hehehe

L said...

semoga kekal bhgia akak..=D

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/bapa-juta-dah-mu-derma.html

happyichigo♥ said...

sweetnye dapat bermacam2 presents dari hubby dia..awww! kiut sgt cam ai ada deco plak tu!! handbag c? channel? coach//oh wow...kene scroll down untuk catch up (ai kan weekend blogger..selalu ketinggalan lah!)..take care ayu dan adam!

nn lylyn said...

bestnye =) 16 lak tu..tambah dgn murah lg =) sy pun tgh cari DC..belum beli2 lg kak

Langkawi Ink.Com said...

Pink ? Terus terserlah kefemininan tuu.. :)

Rizki Pradana said...

aku suka banget sama blognya..
isi blog dan postinganya bagus, menarik dan bermanfaat sakali..:)
jangan lupa untuk terus menulis menulis yaa..^_^

oia salam kenal
kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

LYAfrina said...

weeeeeeeeeee...
mmg surpriseee.... seronoknyer...sure x tdo mlm ni

Liza Razak said...

uishhh...dapat hadiah combo tu..memang best.paling tak tahan dapat ipad and iphone sekali gus *happy*

Kamalia said...

ai pun skng tengha cari DC..penat wey angkut kamera gabak sana sini..tp sellau guna iphone je pun,senangkan..

izz iizza said...

mesti happy nih...:)

Zana Adieyza said...

wah, untungnya!!!! triple happy la mcm ni..

biarlah org nak kata apa sis.. yg pntg kita tau niat kita tulis entry dlm blog kita..

SEPHIA said...

cun bangat camera uolss! nak kirim! hehehe. byk x beza ngn harga sana? btw tunjuk aje ape yg boleh share..bukan nk nunjuk2 tp kita kat sini boleh tahu benda kat sana :) japan kan advance gilaa..

~~su manje~~~ said...

follower ke 415 kat blog sis nie.....nice blog...arigato.............!!!!!

tiefazatie said...

wah..best2..hee

❤paperdoll❤ said...

NANAK DIGITAL CAMERA TUUU..TUKAR PELISHHH I PUNYA COLOUR PINK GAKS..AHAKS :PPPP

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...