♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, July 2, 2012

♥ Weekend @ Tokyo ♥

Last Saturday weols terjah Tokyo...lama nyer ai tak jejalan sana, rasa last gi hujung tahun lepas masa cuti fuyu/winter. Kebetulan adam kena jumpa dentist appointment pukul 10am, so lelaju terjah situew...after 15 minutes dah setel. If gi tokyo memang weols gi nak densha/train sebab cepat,mudah & senang. Naik densha pukul 10.45am sampai Ueno pukul 12.15pm.


 muka budak excited naik densha...angry bird tak lepas!!


lebaq nyer muka ai...yang fish eye tue lagik la terserlah kebamok ai uwaaaa



Destinasi pertama pilihan weols ialah Akihabara, yang pames ngan title electric city gituew...nak beli omiyage/souvenir kat family nanti. Lepas beli apa yang patut darl bawa gi makan nasi unagi/belut...natsu/summer memang menu wajib nihonjin makan unagi ni sebab nak kasi bertenaga...but this year unagi makin mahal la...dulu ¥550 dah boleh dapat now dah jadi ¥850...nak makan unagi ni make sure tanya dia celup ngan apa ok...takut dia letak mirin sama.



our 1st unagi this year.....ai makan tak habis pun , last darl kena perabih ngeeee.(@ p @)


Lepas lunch terjah Maihama nak beli barangan disney kat disney shop. Ya ampun weather hari tue sangat la panas nak snap pics pun tak der mood. Sikit jer pics kali ni...sebab tukang nak snap pun headache bagai DUGAAN. *puteri lilin katakan DUSH*


 Tukang bawa & tukang bayar ialah darl hikhik...tukang pilih ialah ai *lambaian DIVA sket*


yang sempat di snap...darl cakap tak der tempat lain ker nak snap?? asyik tempat yang sama jer...ngeeee...x per 10 kali terjah 10 kali kena snap pics...ladychenta memang suka click² oke (o^^o) 


From Maihama ke Asakusa pula...ini lah untung tinggal kat negara yang trains nyer sangat systematic & pantas. Banyak tempat boleh terjah dalam half day jer.


Muka "MakCik Senah" yang dah tsukareta/penat berjalan...terasa macam weols tourist kat sini ngeee...semua PEACE pose hukhuk.


Next destination ai akan letak kat new n3 esok oke....sebelum tue usha dulu hasil rembatan weols hari tue....omiyage for our family members & BFF`s jer. Dah  full luggage uwaaa ni tak masuk baju ai ngan adam lagi...macam mana ni uwaaa....sebab tue ai tak boleh nak beli banyak² macam last years sebab kali ni ai & darl balik separate so ai bawa 1 luggage jer....luggage darl plak akan penuh ngan handbag raya ai & adek jer ngeee. *hope kastam mesia tak caj tax kat handbag tue*


ada tshirt, disney cookies, key-chain & fridge magnet...ikutkan hati ai nak beli cookies yang letak dalam kotak kertas but darl suka beli hat tin...cantik katanyer...cantek memang cantek yang susah kat kastam nanti kena buka luggage nak tengok bagai...sigh. Plan nak buat GA omeyage from japan la...oke tak??? 



Start this weekend until ai nak balik semua weekend ada jer aktiviti...super duper tired..semalam down with fever plak..maybe letih berjalan macam tak cukup kaki tue...alhamdulliah today feel macam better.








35 comments:

Eey said...

Wah... Dah buat collection utk cuti raya? Mesti penat, kan? Nk fikir beli apa, buat list & jalan2 mencarinya. Lg2 kalau ada big family.

Asrul "iLham" Sany said...

best ada darl u yg curlast ni...

ni nak suh darl i pindah gi jepun ni haha

Kamalia said...

bestkan jalan kat tokyo,dlm half day boleh pi mcm2 tempat..weols terjah asakusa tu 21hb lepaih..sama la kot pastu pi ke tokyo sky tree..tapi ramai sungguh org, mcm semut tau..
suka cookie sdlm tin macam tu sbb tin tu kan cantik..

Lawa Collections✿ said...

haii...salam kenal..saya follow sini... byk info menarik kat sini... ^__^

yatie chomeyl said...

kalau xnak ken atax, masa kat dlm lugagge, jgn balu t proper2 siap letak paperbag segala. hari tu i bawak balik 3 handbag C dlm lugage, Alhamdulillah x kena tax apa2 sebab main letak campak2 je sekali dgn baju2.

Cik Eka said...

waa bestnya jalan2..untungla duduk negara yang train dia laju.boleh selalu jalan2 kan..hehehe

Sherwieyna Muzzawer said...

wah bestnya dapat jalan2 kat tokyo!

aanie said...

adam i pun minat angry bird....haha

masuk ke x dlm tokyo disneyland tu?

bestnya brg2 tu....cantik....buat la GA...please.....

Kesuma Angsana said...

seronok kan boal ad darling yg cenggini... happy for u too!

Lyaa Suriany said...

SYok nya shopping sakan akk.
bila blh sampai tokyo ni
termimpi mimpi je nk tgk bnga sakura

Tentang Kita said...

best nyer dpt gi jln? nak tanya la kak...nasi kat sana tu mmg pulut ker atau nasi masak lembik?

ieda said...

wahh sakan berjalan
ke disney tokyo layiee
seronoknyaa dikk

ekekek memang syok sopink2 bila org tersayang bayarkan .. haven !

haaaaaa nak2 FM tuu huhuhu

Kamsiah said...

ayu..biasa la kalau gi shopping...isteri tukang pilih..suami tukang bayar

cute2nya cenderamata tu

izz iizza said...

duduk kat oversea ker..bestnya..

izz iizza said...

nasi tu nampak macam pulut jer..

Zana Adieyza said...

tergoda tgk hasil shopping tu!! untung family & kawan2 yg dpt ole2 tu.. cute2 lak tu..

hope xdemam lagi k.. kalau demam, cepat2 makan ubat tau! take care..

lizz said...

tokyo disneyland cantiknyer....termasuklan tuan yang tgh berposing tu...hehe...unagi tu sedapker?...

hazila said...

Tekak akak masih tak boleh terima unagi tu... Tin cookies tu memang cantik.

Ria said...

cantik2 ny FM tu..wt GA la kak..xdpt p dpt FM pn jd la..hehe

Nadiah Sidek said...

wah, banyaknya borong. untuk saya ada tak? :p

Asmara said...

Semangat sungguh nak balik msia nih. Anyway jaga kesihatan elok2 na.. next week kalau sempat boleh pi sakuranbo gari kat sini. ;)

aisha said...

wahh seronot yeeee...jalan2, shopping lg..best ye ayu nak balik msia tu..ape2 pun take care yek :) bile nak jalan2 osaka pulak ni :)

~Sweet Honesty~ said...

bile laa nk smpai cni ne agaknyee..huhuhu

LuN@_aiDi said...

wahh jln sakan uols! ^___^
cumeeii ler key chain dr japan!

シャイマ said...

barang tu insyaallah tak kena tax. lagi2 air asia mmg dia malas bukak beg2 ni. haritu syaima bwk balik 2 prada ngan 3 gucci tak kena pape pun kat lcct tu takde nye org tu mntak bukak beg.

FnF Simple Life said...

fuh...nasi unagi tu feveret FnF tu. Biskut tu kiut. Byk betul omeyage nk bawa balik Msia. tak pi Nippori beli kain cotton jepun? boleh buat baju raya...ehhehehe

siti kektus said...

banyaknya hadiah raya kak oii. hehe

belut tu enak ke? huhuu

sitiezahim said...

waaaaaaaa pos la FM tu ke sini...cantikkkkk nyeeeee

kasihredha said...

bestnya jadi tukang pilih dan ada tukang bayar....kalau akak...akak yg pilih, akak juga yg bayar...uwaaaa

jeBateja said...

Pehhhh...bila nak balik...nak tunggu kat KLIA dan tulun angkat brg....ahakz

et said...

bestnyer dapat shoping...moga uolz sentiasa sihat dan bertenaga..takper penat sikit..satgi balik m'sia boleh rehat n pi spa kat sini..huhuhu
bekalan beraya tu uolz...

aTy _faRed~ said...

eerrr..nak pesan Fridge magnet dari sane ley tak.??

Teratak Hami said...

Buat GA, buat GA ... nak FM tu !!!

tiefazatie said...

wah..soping2..best2

happyichigo♥ said...

nak FM tuuu..buat la GA!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...