♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, July 5, 2012

♥ Spore Trip ♥

Konichiwa mina san,

Semalam rest sebab migraine agak teruk sebab weather teramat panas plus masa tengah mengemas pagi kemarin ai tertekan button apa ntah kat keyboard ni terus jadi blind screen...terkejut opocott gituew....ai ni nama jer budak IT tapi bab² nak repair pc etc memang fail hahahaha last kena tunggu mr engineer ai la. Selalu kena perli ngan darl `ni sapa yang ambil IT ni, repair pun tak reti` hikhik dulu masa belajaq lecture tak ajaq bab repair ni darl oiiiii. Ai plak if nak buat n3 wajib guna pc sebab all pics memang ada kat sini lagipun senang guna pc compare gadget lain kecuali BW jer tak guna pc. Haiyooo mukadimah dah panjang berjela ni...ampunnnnn!!


Monday last week darl ada trip ke Singapore, sebab ada prob so darl kena attend sebab now darl jaga costumer macam seagate & hitachi. Cian darl now dia super duper busy... 1st time juga darl fly guna airbus A380 800 yang dua tingkat tue...darl cakap besar & luas. Jom layan pisc yang darl sempat snap...di PAKSA bawa camera oleh sang isteri...darl ni bukan suka sangat nak click² macam ai ni ngeee.


yang ni darl snap masa atas flight.


Bila darl cakap dia stay kat concord hotel dapat tidur kat Premier Suite memang berbuih² la ai jealous hahaha bila tengok pics lagi la sebab katil dia ada tirai or macam kelambu tue...ai memang suka ketat² katil hat jenis tue. ...terasa sangat la romantic uols awwww.


tara ini la rupa katil tue....cantek la...


antara view dalam  Premier Suite. 


tetiba jadi SUPERMAN plak...hamboiii syok nampak ngeee.


ai memang dah pesan awal² kat darl suruh bawa balik soap, shampoo etc sebab ai suka buat collections but di sebabkan darl tak bawa luggage so tak boleh bawa balik kali ni sebab liquid tue semua lebih dari 100ml so tak boleh bawa naik atas flight guna beg galas darl tue...sadissss sobs² sebab nampak bottle tue sangat lawa...yang darl bawa balik just pic kat atas tue. 


Kali ni darl punya schedule memang padat tak sempat nak shopping bagai....kali ni ai tak pesan FM dah sebab FM from spore memang terlalu banyak ada kat umah di mesia tue sebab dulu masa kat mesia darl boleh di katakan almost sebulan sekali kena turun sana meeting etc.


chocolate jer omiyage/souvenir darl kali ni...untuk staff dia kasi M&M`s tue..weols dapat hershey`s ..yang ai suka yang pembalut color merah & kuning tue la sedap sangat....ai tak suka plain chocolate kena ada SOMETHING gak dalam tue ngeee....mana nak cari ni teringin nak makan lagi DUSH!!!


lama benar tak makan burger daging macam ni....tak dapat McD or KFC burger king pun oke la ekkk ngee..sluppp alhamdulliah kenyang 2 hari hahaha...besaq giler burger ni penuh plate tue...darl beli 4 biji ...sebijii rega 10SGD mahai.



syoknyer jadi adam dapat control car lagik....suratan atau kebetulan setiap kali darl gi spore sure dia beli keta control kat adam...but dulu si adam ni kecik lagi...dia tak reti nak main lagi so last dia geget or buka semua tires yang ada last tinggai rim jer ngeee....now dah tahu istilah control car ngeee...but bising plak dengar bunyi keta tu hahaha *double DUSH*



But for me darl ada kasi something gak...di suatu petang yang redup dan nyaman berserta angin sepoi² bahasa darl cakap 'jom p sano outlets' terus mata jadi bersinar² serta senyum sampai telinga *over betui react gituew* hahahaha. Sebab bila darl ajak gi situ wajib la ai dapat idaman hati gituew auwwww....tak sempat bersiap or makeup yang vogue da vass terus lelaju terjah sano outlets. Sampai pun dah nak tutup...baru tahu semua handbag theyols simpan kat tempat lain maybe for safety kot...rak dah nak kosong, nasib baik dah usha² masa beli last handbag hari tue.


muka `makcik senah` yang belemoih *paham tak istilah BELEMOIH tue? ngeee* ni baru la di namakan bonus handbag...yang dulu tue beli bukan waktu bonus lagi.


Syukur alhamdulliah ngan segala rezeki yang Allah berikan....ramai yang tanya kenapa beli Coach bukan Gucci or Prada??? my answer nak beli sesuatu ikut kemampuan la...bukan tak mampu tapi weols ada banyak hutang nak kena settle kat mesia tue so beli something yang tak perlu menambah lagi hutang yang ada...bak kata orang beli baju ukur badan sendiri gituew....say no to istilah BIAR PAPA ASAL BERGAYA. C kat sini everyone can buy so tak der istilah nak menunjuk ke apa.










38 comments:

yatie chomeyl said...

betul tu, kat sini semua org pakai C.so xkira menunjuk la hahha

Zana Adieyza said...

sejak akk bgtau yg akk suka kumpul sabun & shampoo hotel, setiap kali gie hotel mesti zana ingat akk tau!! lepas tu zana pulak yg suka kumpul skrg.. hahahhaha..

bestnya dpt handbag baru!!! mmg murah eh kat sana? syoknya!

Anum said...

sama kan minat kt
suka kumpul sabun & shampoo
romantis sgt katil tue...

hazila said...

akak pakai beg pasar malam je dik.... kui kui kui

Kesuma Angsana said...

wah bestlah.. nak C C C jugak

FnF Simple Life said...

fuh...dpt C lagi... waaa....best tuuu... hotel tu best gile siap ada tirai cm tu...gi honeymoon best tuuu...erk suite room... hmmm...botak...ngeee

SEPHIA said...

C byk pesen...kalo gucci or prada pesen org tua2..hehehe. jeles la kt uols..ai kalo beli c kena direct US. kalo mesia mahaii..

Kamsiah said...

ayu..kelakar la ur hubby jadi superman tu...mcm anak2 akak,kalau masuk bilik hotel..cam tu la lagaknya....

Teratak Hami said...

Ayu,
Jual online la Coach macam org2 M'sia kat US buat.

Aziela said...

Rasa caiiiiirrrrr sangat tengok katil tu Ayuuuuu... Uisshh...giler jelesss. Samalah akak, kalau hubby outstation pun, akak selalu jeles nengok gambar2 dia... Ishh, next time kita kena ikut diorang lah kan. Tambang flight kita bayar sendiri. Hehehehehe

aanie said...

syoknya hotel tu....kalau ai, mmg jeles dah...

best u dpt darl yg sporting gitu kan....

ieda said...

bilik hotel concorde memang cantik .. terbaik dan ada class ..
wah2 kemain layiee sampai aksi superman layie tuu .. sape take pic dik ??

scroll laju2 x nak tgk burger punye pasal ekke ;)

Eey said...

Waaaah! Best nyer dpt handbag lg...
Jelez ai.
My son pun suka cabut tayar kereta. Pantang beli kereta, mesti kejap jer tayar dia hilang kena cabut. Penangan movie cars laa ni.
:p

Asrul "iLham" Sany said...

untung darl u leh jejalan... n leh bgi beg coach ag...hahaha

seb baik u bukan minta chanel kannn :D

シャイマ said...

heheh bwk balik gambar pun jadik la eh! sangat berbeza ngan syaima, rizwan suka bwk balik, syaima selalu marah sbb menyemak hihi.

ps. mNm tu kalau kat jepun boleh beli kat kaldi/yamaya ;)tp nak balik msia dah kan, msia banyak hihi..

MizzTina said...

untung la dia dpt beg baru..wuwuwu

Syyyy...... said...

bukan senang nk dapat hb yg sgt2 syg n menghargai wif....syukur alhamdulillah tumpang tgk n gembira....!

izz iizza said...

coach dh kira mahal juga la tu..cantik sy pun tertarik ngan jenama tu..

best tul katil tu..super..super cun..mau tido x bangun tu..hehe

babYpose said...

salam kenal...tak sabaq nak pakai beg cantik2, anak2 besarq skit boleh kut, ni kena bawk beg susu la.. mmm :)

jemarisuri said...

wow coach tu...hihi..

ayu kt sana murah ke...?...

LuN@_aiDi said...

wahhh iolls pun tumpaNg sekaki jeles tgk ur darl di hotel concorde tuh! sangat ohsem bilik nyer..huhu
n lg ohsem klu iolls pun dpt beg coach tersebut!

Cik TeN10 said...

Dalam banyak2 pic tu paling tertarik dgn kamar tidur tu.. Nak katil mcm tu jugakkkk !!! Hahaha

Hanis MY said...

Smlm dah terjah beb tp tk sempat nk komen huhu byk yang amat nk kena khatam entry. Kellas tambah koleksi i loike eh syoknya hotel tu mesti rege dia pengsan kan?

~~su manje~~~ said...

singgah petang yang sunyi....

CIK Y O N G said...

bak kata pepatah baru
Masuk Lif tokan sendiri.

lama tak dengar perkataan BELEMOIH tu..
dulu kalau ckp ngan kawan utara word nie sentiasa ada.
satu lagi word paling best Cek TAK KELAPAQ..

LYAfrina said...

bilik hotel tu mmg sgt2 syokla... amboi... superman!

et said...

wow..380..bestnyer..hehehe
uolsss dapat hendeg lagi..bestnyer...alhamdulillah..beg raya ka?hahaha

tiefazatie said...

wah..sgt b est!hee

jeBateja said...

Tersoyat hati mak nak tgk bilik hotel mcm tu....kalau le kilang den sponsor mcm tu....pehhhh...

lizz said...

waa siap ader kelambu bagai seronoknyer...

mak cik senah tak nampak belemoih pun comey jer...

Nadiah Sidek said...

haih..tergoda tengok coklat tu! nak kena makan coklat juga ni :p

coach sana murah juga ye? sini murah. murah la nak dibandingkan dengan malaysia tu. ramai juga orang malaysia kirim coach dari sini

aizamia3 said...

ai pulak suka kumpul sampul surat hotel.. ;)

psstt: tapi masih ada biar papa asal bergaya.. hutang lama tak habis tambah lagi hutang baru.. huhuhu..

Asmara said...

Singapore Airlines mmg the best kabin! tp harga mahal mak aih. Tp kdg2 nasib baik mmg boleh dpt murah, kene rajin survey.
*Enjoy tomorrow! harap2 tak hujan la esok lusa kan. ;)

Papa Mifz said...

amboi hubby siap terjun atas katil yer...lawak lak tgk...hehe

daddydee said...

memang terbaik lah superman terbang...hehehehe


coach ramai yang dok suka skang...termasuklah my wife

happyichigo♥ said...

bagus darl ayu ambil gambar masa outstation..sempat gak jeles kan ayu terbang naik katil..haha!

sapelah tanya nape tak beli bag prada ke hapa ke...bagi c tu pun dah best dah...!!

Aisha mimi said...

nak C satu plishhh..hahahahaa... *tetiba ngidam ni**

siti kektus said...

gigih ea akak paksa hubby snap gambar. haha

kite pernah sekali je makan whoper tu sekali makan mmg kenyang tak hengat lah. hewhew

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...