♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, July 10, 2012

♥ Saya Bukan Mamak ♥

Ehemmm tajuk bukan main lagi ala² pilem gituew ngeee...dialog paling fofuler masa terjah umah pitt last weekend. Lepas visit Ken kun & Hanis weols balik ke hotel mandi & solat etc then pitt & iryd invite weols gi dinner kat umah theyols.


Weols kuar jalan kaki sebab nak pusing town Sendai.... Pitt fetch weols kat mall ke umah dia. Theyols tinggal kat university house so keluasan umah tue agak besar...lucky theyols dapat umah bawah so boleh buat macam² kat belakang tue. Malam tue pitt ryori/masak macam² kat weols...FYI pitt ni memang suka masak ...jarang jumpa lelaki yang rajin masak macam dia ni ngeee. Selain weols Su, K.Ani & family join sekali. Sayang hanis tak dapat join sekaki sebab tak di benar kuar memalam sebab dalam pantang lagi so just chenta hati nya iaitu MI yang wakilkan.


macam² menu malatop & oishii yang di sediakan oleh tuan umah...iryd masak nasi tomato *ada dalam rice cooker tue ngan sambal pedas* yang lain semua mamu pitt yang masak ngeeee.


semua pics candid...sorry la mi tak der pics lain selain pic ni....but dia tengok ok jer hikhik....bila 2 mamu penang jumpa memang kuar cherita macam² ngeee. 


su beli hanabi/fireworks for kids so apa lagi berasap la belakang umah tue...selamat hari raya ngeee...kebetulan pitt berbaju melayu hahahaha...sini memang budaya main hanabi waktu natsu/summer ni.


 di sebabkan DIVA Tochigi teringin nak makan chocolate cake so terpaksa la mamu pitt buat gak...nak hat lain pitt buat jenis lain tapi tak perlah ...kek seikhlas hati tue ai telan ngan rakusnyer hahahaha...siap letak lilin kat ataih tue sebab nak celebrate orang Tochigi turun sendai katanyer....uwaaaa rasa macam retis *pitam berkali² baca....tangan kat bahu mata kat bawah * sebab di layan 1st class gituew ngeeeee!! Muka "makcik senah" over excited happy hahaha.


Seriously hari tue ai makan banyak giler...lepas makan kat umah hanis *lunch tambah 3 kali tue* makan kat plak umah pitt&iryd yang tak terkira berapa kali ai tambah....dah langgar rule tak malam lepaih pukul 7pm hari tue...semata² syok rasa orang masak *voley gituew*. Alhamdulliah kenyang sesangat perut ketat malam tue ngeeee. Around pukul 10pm gituew mata dah mengatuk letih drive sama...then pitt hantar weols balik hotel...sebelum tue sempat gak dia bawa pusing Tohoku University but malam bukan nampak apa sangat pun...tapi sangat appreciate effort nak bawa weols jejalan tue...IA ada rezeki boleh terjah lagi nanti.


Pagi Ahad tue weols di invite sekali lagi gi umah theyols for breakfast plak. Menu kali ni ai suka ketat² sebab mamu pitt buat roti canai homemade lagi....rajin betui la dia ni. Alhamdulliah rezeki lagi.


ni diaaaa mamak penang buat roti canai...memang  hat terbaek dari ladang la...sedap giler roti canai dia....slurpppp sekali makan dah lincin.


selain roti canai pitt ada buat bihun goreng ngan kuih tue *tak hingat nama apa* bihun tue ai tambah 4 kali...ya ampun perut macam stoking hari tue semua benda nak makan....isyyy apa nak jadi ni ngeee...siap kena perli ngan darl lagik ngeee DUSH!



buat pose ala² TaeTiSeo  (SNSD) yang untuk single twinkle tue *verangan tak suda*....tak der yang control cantek semua giler² punya pose....penyakit berjangkit ai dah bawa hahaha. hat boboys tue pitt cakap pose ala² exile plak ngeee.




Puas makan weols sembang then gerak gi umah hanis plak.....Buat Pitt & Iryd ありがとう ketat² na sebab melayan karenah DIVA pencen ni ngeee. Sedey plak nak kenang yang theyols akan balik dah next year...pastinyer bumi sakura makin sunyi lepaih ni....sebab weols if jumpa memang BISING pot pet pot pet *orang kedah memang macam ni friendly ngeeee*. Can`t wait nak jumpa `adek` aichan plak lepas ni yeahhhh ♥♥♥♥




34 comments:

MizzTina said...

wahh, mkn besr gamaknya..

ros_reeza said...

bestnya buat makan2 ramai2.. kalau dah ramai2 tu, makan mesti bertambah punya :)

yatie chomeyl said...

adik ai chan nti lahir sama bulan dgn SN jr la kot ye..sbb due date I pun mid of october

Anum said...

syoknya tgk entry sis pagi2 nie

Zana Adieyza said...

makan besar!! semuanya nampak sedapppppppppp.. patutlah sis makan bertambah2.. hihihi.. ala, makan banyak pun badan macam tu jugak! jeles zana ok! hihihi

hazila said...

Wah meriahnya....dah nampak macam sambut raya. hehehehehe.... raya tahun ni balik Malaysia ke? ( Soalan cepumas ni...)

lieyalatif said...

ya Allah...meriahnye sis.....syok betul ...dirai bagaikan raja ...cewaahhh...mcm2 menu ade hah...kiter yg tgk ni pun teliur la same!

FnF Simple Life said...

semuanya nampak syedap2 sgt... lagi plak makan ramai2 lagi laaa best kan

Asmara said...

meriahnya.. mmg pesta makanan! rajin betul pitt masak, patut la dia kata ayu nk dtg kene sambut mcm puteri raja. heheh..

Kesuma Angsana said...

AYU.. gambar2 ni buat perut jadi lapaq lah pulak! tp mmg happening yek even jauh nun di negara japang sana

Cik TeN10 said...

Perghhh makanan terbaik punyaaaaaaaaa!! Hahaha

Emmm famly kt sendai makin meriah dgn kehadiran ahli2 baru..tggu next pulak adik aiichann :)))

Xpe2..skali skala isi minyak lebih sket xpe..pasni ikat perut la..hahahhh

Asrul "iLham" Sany said...

gathering bini2 n laki2 ... curlast hahhaa :D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

anak mami!! :D

meriahnyeeeeee dah mcm raya plak

Afasz said...

sedap nye makan2an tu.... nk roti canai la

izz iizza said...

meriahnya..makanan pun sedap-sedap..siap ada roti canai lagi..perghh

ADEEYA said...

roti canai tu menarik perhatian hehee

jemarisuri said...

wah meriahnye..dpt feeling cam tak kawin kejap kan ayu...hihi

kasihredha said...

rajinnya pitt tu...nak makan roti canai tu jugakkkk...nampak sedappp sgt :)
seronok tengok...meriah dan happy

Amie said...

Rezeki makan-makan... sedapnya! Rasa nak joint sekalilah Ayu...

Papa Mifz said...

walaupun di perantauan kemeriahan tuh jelas kelihatan yer...terubat sikit rindu di kampung yer...huhu

sitiezahim said...

ohhhh samalah..kalau bab open house mmg berdesit diet lari hehehe....tp betulkan, kalau orang dah balik msia mmg rasa sunyi, tambah2 pada u all, famili bekerja ni (sbb u all stay lama dr famili blaja)...

Liza Razak said...

meriah betul !! menu pun sedap2 belaka...jeles2..hehe

Ijah EmoTemo said...

wah! sedap aiols tgk segala menu tu wlu simple khenn!

Nadiah Sidek said...

ya Allah...syoknya menu! bertuahnya la iryd dapat suami yang rajin masak. harus suruh suami baca ni...sebab dia kawan pitt. mana tau kot-kot lepas baca ni dia pun rajin nak masak macam-macam :p

lizz said...

ermm semuanya sedap2 tambah makan2 ngan kawan2...syok betulkan

Lyaa Suriany said...

bikin lapar tgk makanan sdp ni

#smalam akk tanya kan tdg lya tu.aah tu tdg bawal akk.
2 helai 10 hinggit. hee

siti kektus said...

mmg kembung perut kak sumbat makanan enak2. haha :D

tak pe, tak selalu pon kan. :D

Hanis MY said...

syg sgt takleh join, kalau join pun bukan boleh makan pun huhu... jgn serik dtg, time u dtg bulan 10 nanti i tak mampu nk masak gitu beb hihi...

Langkawi Ink.Com said...

MERIAH GITU !! :)

Shahriah Abdullah Novelis said...

Hehehhe, seronoknya... waduh banyak makanan kecur ler pulak lapo pun ye :)

aisha said...

wow seronot ye..sgt meriah :)

yaNa said...

ukhwah sesama kita biler di negara org mmg kuat kan..
seronoknye ada rakan2 yg rapat n sempoi cam gnie.. ;)

Kamalia said...

pitt mmg rajin sungguh masak..untung iryd.:))
aritu nampak dia adae post recipe roti canai kat wall uols ek..
terliur tengok roti canai mamu pitt tu..
tergelak ai tengok posing korang ni ha..memang nampak meriah naa..

Teratak Hami said...

Awat le mamu Pitt tak jadik kohai kami kat Jepun dulu? Kalau lapar, sure kami terjah rumah dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...