♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, July 26, 2012

♥ Mood Ke Laut ♥

Adeh lately mood nak berblog melayang² jer, nak masuk blog pun malas....rasanyer ramai dah ai terlepas n3² yang best & terhangat di pasaran gituew...gomen ne uols. Plus diri not feeling well...dugaan bulan poser...alhamdulliah ai terima. Bukan jer malas nak masuk blog nak ryori/masak pun sama adeh...apa nak jadi ni...ader penyakit M ni memang satu keja pun tak jadi.


Busy juga 2-3 hari ni nak buat preparation pulang ke tanah melayu weekend nanti. Baju dah start packing but full ngan baju adam ngan souvenir jer luggage tue * tepuk dahi * jenuh nak menolak luggage nanti...ini yang ai tak suka if darl tak ikut sekali....selalu dia yang settle semua ai goyang kaki jer now everything kena buat sendiri ...dah tak boleh jadi bini MANJA ngeeee DUSH!!!.


see penuh ngan baju adam khen....last baju terpaksa di gulung kecik² tak boleh lipat macam ni sebab guna space yang banyak. Nak cakap awai² if kawan² kat mesia tue ada baca...sorry la tak boleh nak kasi souvenir macam selalu sebab luggage dah tak muat. Yang bawa balik kali ni just for family member & BFF`s jer. * rasa bersalah sangat....berdiri sambil bow *


Nak tempek gambar menu berbuka weols 3 hari ni...sebab mood pun ke laut masak tak mampu nak grand bagai...buat mana yang termampu jer. If yang follow me kat instagram,twitter or fesbuk sure dah tahu menu ai every day ngeee.


Iftar day 3:: udang sweet sour, ikan bakar sumbat kelapa, lala rebus, telur dadar, mini murtabak daging, pudding caramel & smoothie watermelon d(^_^o)


Iftar day 4::homemade chicken burger, kuih seri muka, popia goreng, chicken nugget & blueberry pudding ☆〜(ゝ。∂)


Iftar day 5:: set Nasi lemak + ayam goreng nyonya, kuih lapis & blueberry pudding *hat ni Adam request nak makan lg* ...(((o(*゚▽゚*)o)))


Alhamdulliah sepanjang ai ryori menu berbuka ni tak der pembaziran lagi....masak banyak jenis menu tapi buat dalam kuantiti yang sikit untuk weols 3 beranak ni. Nak masak satu² menu habis berpeluh ketiak bagai sebab sini panas ya amat. hikhikhik * star ataih kepala *. Hari ni punya menu memang tak der idea lagi kena jelajah blog masakan la jawabnyer ngeeee!!





Nota ibu jari manis ai:: ありがとう ken kun okasan buat n3 pasal cherita weols visit prince ken hari tue, nak baca boleh terjah SINI na.














38 comments:

Ijah EmoTemo said...

waaa,penuh gituh! nnt klu sempat nk jumpa aiols..roger2 la ek :p

MizzTina said...

lama ke balik mesia?? wahh, kemain puding bentuk love..hehe

❤Kamsiah❤ said...

akka pun mood ke laut jugak..sekadar bw dan komen sikit2 kat blog kekawan..

oppss..beger tu menyeksa tekak ni..

jeBateja said...

Uikkk...grand jugak menu2 berbuka pose tu.....terbaek lah hang...walaupun kuntiti sket....err...sana ada pasar ramadhan..??

Anum said...

comelnya puding bentul love
nmpk sedap makanan nie semua

Kesuma Angsana said...

aduhai semua menu tgk pagi2 ni buat KA terliuq lah ! hehe

ijayuji said...

Salam rinduuuuuuu n salam ramadhan ayuuuuuuuu!!!! eh? baju tu cuba u lipat 2 jerr ai biasanyer buat mcm tu, seluar pulak ai tak lipat biar dia terbaring gitu jadi boleh save sikit space n boleh sumbat byk2 :D misssss uuuu!!! ai kejap2 ajerr ni maklomlah tgk cuti2 seronok ler duk round sana sini layan drama nya lagi kikiki...

Hanamiko Sakura said...

walaupun menu simple.. tapi menyelerakan... nyum.. hehe

Wani said...

mak aiii...ini ke x larat T_T grand de amor gile kot >,< kuih seri muka tu T____T
anyways,selamat berpuasa to Lady Ayu an keluarga<3

Lyaa Suriany said...

Terbaik la juadah iftar akk
smua menyelera kan..
bila la nak terror masak mcm ni

yatie chomeyl said...

macam ni kira malas? rumah I satu lauk je utk berbuka, dessert pun satu jenis je huhuuhuhuh

ct kektus said...

petang ni baru teringat nak buat puding karamel tuu.

mood berbelog dah tak de sebab dah erbang balik mesia tu kak. ;)

Eey said...

Hmmm, kalau malas dah mcm ni. Kalau x malas mesti lagi grand khennnn...
Moga selamat perjalanan ke tanah air nanti.
:p

Asrul "iLham" Sany said...

i nak hadiah gak, tak kira!

(Sambil hentak2 kaki)

hahahahhaa

best kan rasa nak alek kampung... tak sabar ~

yaNa said...

mau pulang ke tanah melayu ek..
selamat bercuti..
ohh konfem ngadu berat naik pas nie..layan mkn kt m'sia manyak2..hi3

aTy _faRed~ said...

waaahhh..balik meysia..!! beraye kat sini yer...:)

Cik Awin said...

beraya kat tanah air ke kak? berapa lm kat cni?

lieyalatif said...

seronok la sis...tgh menghitung hari la ni kan.....semoga semua urusan balik ke mesia berjalan lancar yeak...dpt lee beramah mesra ngan sedare n qada mkn mcm2 yg selame ni dok terliur kan heeheheheh.....

FnF Simple Life said...

best nye nak balik Msia... juadah iftar tuuu...kuih muih 2-3 jenis tuuu... lauk pauk pun berjenis3x...ngeee telan ayaq liuq tgh2 hari ni heeee

Cikgu Ma said...

pergghh...terbaik la...salam ramadhan =)

ieda said...

bawa balik mana yg perlu je dik
ekekek kang x muat , terlebey susah lak .. ;)

nak FM aje akk nie walau bukan BFF huhuh ;))

Hanis MY said...

menu malatops as usual.. siap ada murtabak bagai hehe... take care beb sonoknya beraya di kg ahauww... eh mcm tersalah ekspresi jek

Soo Hae Daa said...

Kak ayu balik beraya kat malaysia?? Wahhh..sonok lah nnt..!! Menu marveles je nmpk..xnmpk cm M pon..mcm2 ada..besh3

~Sweet Honesty~ said...

weee...mmg mengghairahkan la juadah tu..hihi

LYAfrina said...

wah...mau balik mesia ye.. smoga slamat tiba ye..

tgk menu tu..nmpk cam suasana kat mesia dah.. semua nyer homemade ye?? bgus sgt./ kt kt sini..smua beli kat bazar j kalo kuih muih g2...

udang sweetsour..mcm best je..resepi dia camner ye?

sitiezahim said...

dulu masa saya balik coti, tak full pon kilogram yg dapat tp sebab dah 2 beg besar plus sorong stroller n hand luggage, terpaksa la burn je kg2 yg belen tu..rugi kan..huhu..bes la nak balik coti...uwaaaaaaa

Shaofie said...

kawaiinya pudding love tu.. nak resepi kak... hahah

laskar pelangi said...

akak..kita tengok puding karamel tu..terus rasa nak nak nak! Hihi.dah la bentuk love. sayang oh nak makan =D

imie fatiema © said...

nape kepok takde ni yang..ngeettt

Zana Adieyza said...

banyaknya menu!! tp kalau mmg x membazir, xpelah la kan.. yg pntg, semuanya habis dimakan..

mesti hati tu x sabar2 nak balik malaysia kan? syoknya!!!

mama aryan said...

seronok memasak kalau semua makanan dihabiskan...sedap nampak semua menunya tu

Papa Mifz said...

byk jugak tuh makanan yer...semua nmpk menyelerakan..plus kemas jer tersusun makanan2 tuh...:)

LuN@_aiDi said...

masih lg rajin memasak tuh, mood bukan lg kelaut ler tuh..hhihihi..
biler balik M'sia? wahhhh pasti tak sabor-sabor khen??
baideway Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak ^____^

izz iizza said...

perghh nasi lemak tu..mengancam..

Juliet_iRa~" said...

sedapnyaaa..even simple..heheeh :)

biasala tu k.ayu..bila pykt M dtg mmg apa pn xjd..hikhik..

dah nak blk malaysia ea?selamat jalan dan take care tau!:)

happyichigo♥ said...

Ya Allah seronoknya tengok ayu masak untuk berbuka puasa setiap hari...dear, di sana senang nak cari bahan untuk memasak ye? Aduuui memang meleleh je lah tengok!!!smoothie watermelon tu alahaiii geram ai tengok! caramel pudding berbentuk hati, so sweet!

ayu, nak minte tolong boleh..dira nak surprise hanis nak send gift untuk hamza, ayu boleh beri address hanis tak? here is my e-mail add : izadira@hotmail.com

address ayu pun nak juge ye...hihi!!

nn lylyn said...

wah berbeza..adoi dah la tgk time tghari..nak bbuka lama lg..

Nieza said...

Assalam Ayu, akak pun samalah lately ni tak menyempat jer nak update blog dan bw. bz jer memanjang..tak lama dah nk blk for good tu sebab byk keja nak kena buat..btw, selamat balik bercuti yer semoga selamat pergi dan balik.maaf zahir batin:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...