♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, July 3, 2012

♥ Tokyo Skytree ♥

Finally sampai juga weols kat Tokyo Skytree (TST) ni...actually unplanned pun nak terjah sini but si Adam nampak TST masa atas densha kat UENO tue terus ajak si papa dia gi.... ok if gi naik densha or train from Ueno uols kena naik Tokyo Metro Ginza Line turun kat Asakusa station then jalan 3 minutes ke Tobu Skytree line beli ticket then turun kat Tokyo Skytree station.


view from Asakusa road....sugoi desu ne!



1st time naik tobu line ni....giler fening biji mata tengok berpuluh² eki yang ada kat situ.



we`re here...Tokyo skytree station baru jer di buka sama ngan tokyo skytree tue...buat semata² nak kasi mudah orang visit TST.


darl dah kat depan si anak duduk bersembang bukan main ngan kaka cantek...rupanyer mintak nak snap pic ngan TST plastic tue...pose plak nerd jer hahaha....m(._.)m  



lenguh tengkuk tengok lelama kat sini....speechless yang tertinggi d donia setakat hari ni...alhamdulliah ada rezeki juga tengok ngan mata sendiri  (o^^o)


Weols sampai kat TST ni around pukul 4.45pm gituew...memula dah queue nak beli ticket lepas tue staff datang cakap ada 200 orang lebih kat depan tengah queue nak naik...dia cakap takut tak sempat...uwaaaa keciwa sungguh hati hamba dengar...tak der rezeki adam nak naik atas tue...IA next time kiter gi awal² yer cayang. Last weols decide lepak kat bawah tue jer...umat manusia macam semuat waktu tue....sabaq jer la....


So bermula la pose ngan TST.


anak teruna ai dulu....

pose ala-ala terkejuzzz opocott gituew hikhik。。。。。


view from Sumida Aquarium....yang ni pun full house...nasib la terjah waktu petang....(´-`) 。。。。


Jejalan kat situ banyak kedai² yang best...kena rajin pusing baru tahu....

sazae san cafe....sazae san ni memang pames kat 日本 kat mesia orang kenai tak ekkk....nak tahu apa yang di juai kat sini...



jeng


jeng


jeng


jeng



sazae yaki...ala² taiyaki juga...setiap character flavor nyer lain²...satu ¥200 if beli full character ¥850 gurai kot...sedap gak yang ni adam beli ada rasa cinnamon sket.



sangat teringin nak try skytree shortcake serenade tue but darl tak kasi DAME katanyer sebab ai PANTANG benda sejuk macam eskrem...takut sakit balik tekak tue...nangesss tengok.



motip tempek gambar ni??? nak cakap kata penat sangat berjalan...kaki "makcik senah" lenguh giler ngeee.









35 comments:

sUke-sUki :D said...

wah..beznye dpy jupe doremon... =)

Kesuma Angsana said...

best ye kat tokyo tu.. x tau bila bleh sampai.. tq share gambar2 yg cantik!

AzuraFazil DIN said...

tmpt tu kire cm ala2 Menara KL le ye.. tinggi betui ye..

emm ghupe benda tu cm bis kut ado cm bahulu pun ado

yatie chomeyl said...

makcik senah pakai wedges ke sbb tu lenguh kot hehehe

izz iizza said...

x boleh naik ker menara tu...silang-silang jer mesti x leh naik ya..:)

kasihredha said...

baru ye ayu...best tu.
sazae yaki pun menarik gak..

lieyalatif said...

best2...suke lieya bace kalo ade gambar2 tempat kat jepun kat blog u ni sis...ye laa nak ke sane ntah bile jamannye so dpt tgk gambar2 ni pun dah hepi.....mcm nampak depanmate gitu heheehehe

kemain adam dok usya akak jepun tu...dpt gak bergambar ngan model tst tu yeak heheeheh....

Shahriah Abdullah Novelis said...

Best! best! thanks for the info..:))

~~su manje~~~ said...

Wah.
Sronoknya..
bilalah agaknya su nak kesana..?
salam kenal dari sumanje..

~~su manje~~~ said...

Thanks so much sudi follow sumanje.....

aTy _faRed~ said...

waaahhh..biler dah tinggal negare orang..ley ar merase gi tempat ni semua..saye ni tah biler nak sampai..huhu...boleh masuk tak banggunan tu macam KL tower??

Sidratul Muntaha said...

ahaha..
klu pakai wedges mmg la longuh.
huhu..
flat pump mana?flat pump...
menara tu dgn yg kat canada sama tinggi tak?!

Eey said...

Hmmm... kalau laa dapat gi Jepun lagi kan best.
:p

lizz said...

seronok bjalan2 kat tokyo...tengok gambar pun jadilah..best sangat...

Tentang Kita said...

seronok sakan dpt gi jalan2 kan...

farah wahida said...

sronoknye berjalan jalan...:)

ieda said...

HURMM macam ala2 menara KL kan
cantik ..
lebih kurang same aje kalau tgk sini ;)

Teratak Hami said...

pakai high heels ke tu? Mak aiii, tak tahan kaki lenguh.

siti kektus said...

haha. yg tu gaya terkejut yg cun kak. :D

bangunan ni semua keliling besi je. dah macam menara eifil (rasa salah eja ni kot. hoho) tu plak.

FnF Simple Life said...

gamba2 sumer sgt cantek... kami pun tak sampai lagi TST...sbb baru bukak sure ramai manuasia kan...tapi dapat bergambar dan tengok depan mata dari luar pun dah ok sgt dah.

CIK Y O N G said...

wuhaaaaa..
manyak best loor..
bila la Cik Yong sampai Japang nie

Scya Lollita said...

1st time sampai blog ni.
wahhh duk jpun k? sronoknyee <3

jeBateja said...

Pehhhh....terbaek sungguh le...dpt melawat kat bawah pun bulehhhh

laskar pelangi said...

Bestnyaaaaaaaaaa;)
Bila lah ada rezeki boleh pergi sana -____-

Ijah EmoTemo said...

nengok gmbr uols pun leh bygkan tinggi giler uolss.. mesti lenguh leher nk nengok smpi atas nangess

aisha said...

seronot ye tgk ayu jalan2 kt tokyo..rindu pulak nak turun tokyo :p

Nadiah Sidek said...

ramainya queue! mesti dapat tengok pemandangan cantik dari atas tu. takpe, lain kali boleh pergi lagi :)

Lyaa Suriany said...

bace pn dah rase mcm kt jepun..
heeee
neway semua gambar cantik akk

tiefazatie said...

wah..sgt best jln2 nie!

Mishter Izwän said...

untunglah . of coz seronok sngt an
msti ramai yg jeles ni . :D

Zana Adieyza said...

aksi terperanjat tu comel la!

bestnya dpt gie jalan2 kat sana.. dpt bergambar lagi.. tertinggi di dunia tu.. syok!

Papa Mifz said...

bila la den boleh sampai Tokyo...huhu

oh skrg tuh yg tertinggi di dunia eh...baru tau...huhu

jemarisuri said...

cantik..nape ayu tak ambik gambar tolak menara mesti lg tertarikh..hehe..


***bila la nk smpi tokyo ni...jakun la js kan..^^

SEPHIA said...

hensem adam ni..chupp buat menantu ye..haha

happyichigo♥ said...

rindunye kat asakusaaaa!!
oh ayu cun lah yg terkezut tu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...