♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, July 17, 2012

♥ Bercanda Di Tepian Pantai ♥

Finally last weekend weols berjaya juga terjah 海/umi/pantai...agak lama tak mandi laut, last year tak terjah 海 sebab jishin/earthquake+tsunami+ radiation dan di advice jangan mandi laut masa tue. So this 夏/summer heroes tak sabaq nak bermandi-manda. Sebab kat Tochigi ni tak de beach so terpaksa la terjah ke ken/negeri lain. Ajigaura beach kat Hitachi Ibaraki uols pilih....dah biasa mandi kat sini tahun 2010. From 小山 to 阿字ヶ浦 naik highway lebih kurang 2 hours juga la. Bertolak pukul 8am lebih sampai 10.15am gituew...kali ni kohai/junior join gak.


Memula berbelah bagi hati nak gi sebab check weather macam akan 雨/hujan jer but alhamdulliah mendung jer hari tue...even mendung tapi ya hampunnnnn atsuiiiii/panas la sangat. Sangat berbeza panas di negara iklim khatulistiwa ngan panas di negara 4 musim ni....panas kat sini yang bisa orang pitam berkali² *serious tak tipu*.Kebetulan masa weols terjah hari tue beach baru di buka secara RASMI la...so parking kena ¥1000 tengok number siri kat ticket tue weols 02 awwww antara yang terawal terjah...if not memang full ngan umat manusia yang macam semut tue *nak mandi pun tak de feeling reramai gituew*. So kira ok sangat la ngan weather yang super duper hot ni plus air laut yang tersangat sejuk tue...yang mandi just my heroes ...ai tukang click² ngan makan jer *keja makan jer macam mana tak bamok gini*


ureshii ne...muka happy sangat boleh mandi laut....look the skin dah jadi kelabu asap...BERKILAT....semua kids kat sini BERSALIN kulit waktu summer ngeh ngeh ngeh.


the foods...ai sempat masak nasi lemak+ayam goreng nyonya+sambal+telur rebus, fried noodles, blueberry  cheese tart, chicken sandwich yang lain syada bawa...her menu plak agar² milo, fried sausages & keropok money....lincinnnnnn oishikatta hahaha.


with model hitachi Syada, kohai yang super kawaii....  小山 meets 日立 she very da vass....


yang sempat di snap...punya syok main ayaq sampai si adam ni tak mau makan.


acara wajib adam kena buat hahaha enjoy & fun....uncle pai pun join sekali after 2 years tak jumpa *kohai darl masa kat Shinshu Uni dulu*


"makcik Senah" colorful hari tue.....hat ni edit guna instagram jer.


scene paling best...so lovely ...ai like it...pose,pose & pose *pitam* ♥♥♥♥


edit by mr pai...dia cakap keropok money tue same color ngan my dress ngeeee


Around pukul 2am gituew weols berkemas terjah market basah Nakaminato kat Oarai....best terjah sini sebab boleh dapat seafood yang cheap & fresh. Weols rembat shrimp & tai fish. Kat sini pun ramai orang juga....


candid pics ni jer sempat snap ngeee...teruknyer kulit darl , ituew la tak nak pakai sunblock sangat kan dah TERBAKAQ teruk kulit tue.


Lepas puas pusing dan beli apa yang patut weols terjah aqua world plak...tak jauh pun from market ni. Kat situ ada aquarium yang besar *weols dah banyak kali terjah sini* but kali ni tak masuk aquarium pun just lepak kat situ makan eskrem....


best makan eskrem kat sini sebab ada berbelas² flavor, satu cone eskrem tue ¥300 if makan kakigori ¥450....kat sini antara tempat fav weols lepak if terjah area Oarai ni...terbentang lautan yang luas *cewah ayat ngeee*...banyak juga gerai yang di buka jual eskrem suasana gini boleh tengok waktu summer jer. 







32 comments:

farah wahida said...

wahh...sronoknye berkelah..=)

Eey said...

Salam...
Waaaaaah best nyer berchanda di pasiran pantai.
Eey lom pernah lg bwk my kids gi pantai.
:p

MizzTina said...

beshnya pantai kt sn, xpanas..

aanie said...

uols x mandi ke?

xpe adam sekali sekala bersalin kulit....nanti pasni cerah balik....

Asrul "iLham" Sany said...

colourful akak senah... curlast sgt ~ :D

Kesuma Angsana said...

wah best nyer ayu!.. keropok color2 tu pown ado hehe

ieda said...

ahaaaaaaa bestnya ada lakk sekepala ke pantai kan .. adehhh happening ..
dah lah model x leh menahan ekeke ;))

Aju Mohit said...

wahhh bestnya bercanda di terpian pantai ye ayu, sorry dah lama tak jenguk blog ayu ye..

FnF Simple Life said...

wah3x bestnye mandi laut...tahun ni kami pi laut kat inage kaigan je... 10 minit dari rumah...hehe. tapi inage kaigan takleh mandi laaa...laut dia kotor sbb dekat tokyo bay...air tak berapa nak mengalir... boleh duduk bercanda je... nak mandi haruslah terjah ke laut yg mengadap lautan pasific tu... seronok sakan tgk korang kelaut...;)

TiranaAduka said...

salam....

alamak ada tulisan jepun tersekat sekat bace...
Nasib baik ada gambar leh tgok pemandangan .....

Afasz said...

sedap la makan kt tepi pantai kan>???

makanan nampak semua sedap/

Munnafendy said...

dress makcik senah kawaii laa!! =D

izz iizza said...

bercanda di tepian pantai..best ni..:)

rasa dh lama x makan agar-agar milo..terpandang kt sini lak agar-agar tu..:)

Sherwieyna Muzzawer said...

bestnya berkelah kat pantai, nampak meriah sekali!

lieyalatif said...

Comel u sis... Cute ngan dress gitu... Betol gak kopok tu same dah kalerpul mcm dress u hihihi....

Sonok tgk... Mmg best aktiviti piknik2 ni... Foods pun sedap2 tu sis.... Rajin u prepare all the foods....

Cantik jugak ye pantai kat jepun sis....

imie fatiema © said...

happening nya,wajib ade kepok..setuju la dear kepok money tu fancy cam dress u..ngeett harus hepy gitu =)

Teratak Hami said...

Akak terdengar2 lagu Bercanda di pasiran pantai bila tengok "makcik Senah" pose :-) Summer memang colorful dik.

hazila said...

Wah dah macam lagu Sudirman ngan Anita Sarawak la kan... Bercanda di tepian pantai.

jeBateja said...

Kat sana panas bangat ke...berapa darjah erk...?? ke panas kering....mcm kat mekah...

SeputihSalju said...

bestnya g mandi laut.... byknya makanan...rajin kak masak... :-)

SEPHIA said...

bestnya uolsss! ai paling jeles part seafood taww..

Asmara said...

awat u tak berendam sekali. hihi.. berkelah mkn nasi lemak mmg best!
*InsyaAllah mmg jadi balik. bila nak mai sini?

CIK Y O N G said...

huwaaa..
makcik senah piknik.
haa..
tak tahan statement keropok sama colour ngan dress mokcik senah.
tapi ape ke hal kan?
engko ade??

Alin Marlini said...

seronok dpt berkelah tepi pantai..release tensi

jemarisuri said...

wah bestnye dpt berpiknik...keropok poni pun adooo...hihi..

pantai kt sana mcm PD kan...^^

Ijah EmoTemo said...

amboiii uols bestnya part makan tu hahahaha... aiols tak gheti mandi laut/pantai.. nangesss

Liza Razak said...

mesti lain kan feeling berkelah kat pantai jepun

♡ a.y.u ♡ said...

wahhh...bestnye..i wish oneday i akan jejak kaki ke sana....wuuuaarrgggg...

Nadiah Sidek said...

di nebraska tak ada pantai..sob sob..

laskar pelangi said...

berpicnic mmg best.hilang stresskan;)

siti kektus said...

manyak syokk berkelah kak. dgn makanan yg byk. last kite mandi pantai tahun lepas kot. hukhuk

Kamalia said...

weols tak pergi lagi ke beach..ank2 dah mula bising ajk pi beach..beach..hehe
syada tu mmg model hitachi kat sini la ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...