♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, June 12, 2012

♥ Makan, Makan & Makan ♥

Last weekend memula plan nak gi picnic di koen dekat Utsunomiya tapi 雨/hujan plak now memang dah start musim hujan nak bermula era kepanasan nanti. So last decide masak picnic dalam umah la jawabnya....then baru ai timbang weight semalam dah naik 2kg `*uwaaaaaa hentak kaki tak suka*. Macam mana tak BAMOK ni sebab lately ai rajin benor dok baking. Kek ituew kek ini...now asyik try kek kukus plak .


Ai actually tak kisah sangat bab weight ni but part perut tue yang stress sgt lebihan lemak cepat sangat berkumpul *nangesss lagik*. Gegurlz jer yang paham part ni ngeeeee (((o(*___*)o))) . Hari Sabtu tue ada buat kek black forest kononya nak kasi kat adek kohai yang study kat kosen tue kebetulan bufday dia hari Jumaat tue...gigih ai call kaka ita minta tips bagi...ahalamdulliah menjadi juga. Oishiikata nak recipe tue boley terjah SINI....tq kaka @.@


antara menu weekend yang ai sempat snap.


Nasi hujan panas tue memang our fav if masak nasi tue tak sempat tunggu petang dah habis gara² darl suka ketat², tips nak dapat nasi ni cantek gunalah beras basmathi sepenuhnya if guna beras jenis lain tak berapa nak lawa gituew....yang ai buat ni ai mix beras siam & basmathi sebab stok beras basmathi tak cukup hukhuk. Chicken burger tue feeling makan burger McD la hahaha...gigih homemade nak buat semua penat tapi memang puas hati makan. 


Ada orang tanya ai edit guna apa pics ni?? actually ai upload guna instagram tapi untuk edit selain instagram banyak app yang best² so kena rajin cari kat apple store tue...ai install yang free jer *dasar kedekut*. Yang ada instagram tue boleh la cari ai kat situ ai guna nice ladychenta *wajib la khen sambey pintal² rambut*




Nota ibu jari manis ai::rindu nak borak ngan IDA dulu masa dia kat 日本 weols ni macam teman bicara gituew.....nanti balik cuti boleh la jumpa sebab dia setown *picang ayat* ngan ai ngeee kat aloq staq!!










31 comments:

Aju Mohit said...

sedapnya nasi ujan panas tu ayu, kalau guna beras basmathi mmg sedap kan

Nadiah Sidek said...

tengok gambar burger tiba-tiba rindu burger yang dijual di gerai-gerai tu. sedapnya la...lama tak makan..sobs. tak pernah lagi buat burger sendiri. hajat hati nak buat tapi angin rajin tak sampai lagi :p

MizzTina said...

byknya masak.. meriah dgn makanan..

Juwita Jamaludin said...

Ayu.. Sekua mknan nampak sedap.. Syoknya rasa nak mkn burger juga.. Hijhihi.. Bila la nsk min aur thn ayu ni .. Oishisou

tiefazatie said...

wah..sgts edap la sis..hee

tiefazatie said...

xpe sis..sis kurus lg tue..ifa nie makin gumuk rasa hati..huhu

Kesuma Angsana said...

walla wei,kat sana pun leh wat nasi hujan panas best2 my feveret tu!

Teratak Hami said...

Takde bamok sgt, boleh puluh mkn lagik .. hehe. Entahlah dulu masa akak kat sana, memang susah nak gemok walaupun rajin mkn. Berkat naik basikal kot.

yatie chomeyl said...

gini la babe, next time u masak je...u pos kat I..i xkisah kalu buncit pun sekrang..sbb mmg dh sedia buncit ekekeke

lieyalatif said...

wahhhh nasi ujan panas.....teliur dah ni sis..rajin u sis...macam2 menu ade hah....variety plak tu.....

ala sis 2 kg tapi tgk sis still slim jugak tau...jeles kite...kalo laa lieya tu dah masak mcm2 mmg takleh tahan dah napsu tu...kg jgn kire berape naik, tapi yg pasti perut berlayer2 dah heheeheheheh

Munnafendy said...

adoiyaiiii sy pun serabut tak hengat kalau lemak2 kat perut bkumpul dgn jayanya...huk3

aanie said...

mengancamnya tengok burger u tu ayu.....

Asrul "iLham" Sany said...

kalau dok dekat2 ngan akak, leh dah kita tukar2 dessert kan...hahaha

hazila said...

Akak jarang simpan stok beras basmathi. Baru naik 2 kg, ok lagi tu.... ( ayat nak suruh makan lagi banyak)

Hanamiko Sakura said...

semua makanan nampak menyelerakan.. nyum.. :)

Asmara said...

'picang ayat' tu apa ek. hihi.. baru dgr. ni mesti loghat utarakan.
wah! hari2 tukar banner, cecantik lak tu. jeles aii!

jemarisuri said...

byknye makanan yg mana ye pilihan hati...hihi

Nadzirah K. said...

badan naik tu tandanya senang hati,hehe...
sedap je nampak cake tu...

FnF Simple Life said...

naik sket je...takpe3x...nnt bulan puasa turun la balik tu...hehe...btw...burger tu mengancam sungguh laaa

Liza Razak said...

dah lama tak makan nasi hujan panas..kalau dapat makanan macam ni selalu, memang boleh gumuk saya..hehe

nn lylyn said...

lapar lak rasenye =)

sy dh follow awk..follow sy leh? =) tq

~Sweet Honesty~ said...

lapar je tgk foto2 makanan nee..dah la org diet mlm...huhuhu

aizamia3 said...

ai nampak burger tu aje.. nampak cam sedap.. ;)

sitiezahim said...

basmathi sini murah je...hihihi jeles tak jeles tak? ekekkeke

ieda said...

akk kat sini punn jarang dpt makan nasi ujan panas nie ;)

CIK Y O N G said...

wah...
nanges Cik Yong tengok menu Ayu wehhh.. yummiee..

et said...

huhuhu..bila la i nak pandai msk nasi hujan panas ni...hahaha...lapaq tengok kek..shedap

iKhRam said...

kalau saya pun leh hilang diet kalau tgok makan2 mcm tu.. hahaha..

♡ a.y.u ♡ said...

sis u ni mmg terror la bab masak2 ni...sy pon ske masak tpi ikot mood..tapi da nk kawen ni terpaksa merajinkan diri..hehehe...luv so much u punya masakan..buat sy lapar je....

Zana Adieyza said...

adoiiiiiii, tgk gmbr makanan trs rasa laparrrrrrrrrrrr...

Hanie Dew said...

perrghhh...homeade food mcm kat restoren. rasa rasa nak ambik anak atau adik angkat tak..i tawar diri..huahuahua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...