♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, June 22, 2012

♥ T@k Cih@T ♥

AsSalam di hari Jumaat yang mulia,

Actually nak letak n3 lain hari ni but di sebabkan kesihatan diri tidak tidak mengizinkan so ai cancel la....sepajang minggu ni whole n3 yang ai post tue memang ai buat scheduled entry pada hari Ahad cuma hari ni ter`gagah` nak type sket.


Ai down with fever & sore throat yang di kira sangat teruk, even nak telan air pun seksa. 1st time juga selama dua hari boleh kira berapa butir nasi ai telan. NIKMAT hidup makin berkurangan bila kiter sakit uwaaaaa....2 hari ni weight ai kurang setengah kg, seriously selera makan ai tak der.

ni weight sehari b4 ai tak sihat....memang ai control makan giler² no cake or desert *if makan pun 1 slice jer & ai tak baking* hasilnyer sangat BERJAYA... ureshiikatta...  actually weight ni dulu normal kat ai b4 datang 日本 taw  around 45-47kg tue biasa but dia dah dok sini asyik makan tidur tue yang boleh naik sampai 52kg...nangesss


nie plak weight last 4 weeks ago 49.5kg...uols nak kuruih boleh jer nafsu makan tue kena control la sket ngeeee.


Doakan ai kembali sihat yer, nasib baik kat sini just type if kena cakap memang ai tak update la...sora dah macam ada emas dalam mulut...nak bersuara pun payah...sunyi sepi umah ngeeee. 2 hari ni lepas darl ngan adam kuar gi kaisha & gakko ai akan neru/tidur start pukul 8.15am - 11.45am bangun then solat zuhur baru masak. Dah lama tak tidur siang selama tue...kira memang tak sihat sangat la. Esok plak si adam kena sekolah plak siap weols kena join sekali...adeh ai dah la tak sihat rasa malas jer nak gi la. 


Thanks yang sudi terjah dan drop comment here really appreciated nanti ai BW ekkk hope tak der kecil hati if terlambat sket. Sedaya upaya nak BW kat semua sebab ai tahu nak comment kat satu² page ambil masa 1min-2mins so kena GIVE & TAKE la....tak de istilah pilih kasih kat ai...*apa yang ai bebel ni????* Oke TC uols...sayang ketat² ♥♥








33 comments:

Kesuma Angsana said...

take care n get well soon ye!

yatie chomeyl said...

odaijini ayu...rest bnyk2...ntah2 ada "isi" x?

jemarisuri said...

didoakan semoga ayu cepat sembuh..

**bestnye dpt kurus..js gak lum lg berubah ni...^^

Liza said...

ciannya Ayu, tapi yg bestnya beratbadan dah turun....yeeaaaaa
akk doakan Ayu cepat sihat ye..

ADEEYA said...

Take care! Cepat sembuh! :)

Asmara said...

odaijini. minum air lemon suam + madu. akk selalu gak kene, sakit tekak bila bangun tidur esp tukar musim ni, perit je. bila minum 2 hari InsyaAllah baik. gambate ne..

*haah la nmpk besar kan. hehe.. size dulu 940x220. yg ayu bg ni 900x450. maybe boleh kecikkan kot. onegaishimasu! :D

Ijah EmoTemo said...

get well soon uols! rehat byk2 k! *hugs*

♡ a.y.u ♡ said...

take care sis...get well soon ya....jgn lupa mkn ubat...

Cik Awin said...

semoga cepat sihat ye kak

** jeles tgk berat akak tu...bila la agknya berat sy nk capai tahap tu :( **

Eey said...

Take a good rest & get well soon.

Teratak Hami said...

perubahan cuaca / musim kot. take care ye!!!

~Sweet Honesty~ said...

moga cepat sembuh yea kak..(^_^)

Hanamiko Sakura said...

semoga cepat sembuh ye kak ayu.. risau pulak kak ayu sakit ni.. sampai berat badan pun.. take care kak :)

Shaofie said...

kiotsukete ne...

kasihredha said...

cepat sembuh ayu
banyak minum air masak
rest betul2

Nadiah Sidek said...

get well soon. rehat cukup & minum air masak banyak ye..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

take care ky :D

siti kektus said...

kesiannya akak. cepat sembuh ye. :D


berat akak 45 kg je ? uihh, kurus nye. :D

Mak Wardah said...

Ya Allah, akak doakan cepat sembuh

Asrul "iLham" Sany said...

wahhh kurusnya...

nn lylyn said...

hikmah sebalik xsihat =)

LadyBird said...

smg cepat sihat yer lady ayu :)

Papa Mifz said...

harap sekarang nih dah sembuh la yer...amin...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kira kuruslah tue... ila? ya ampunnnn

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

sis, berat kita sama! around 46kg! hehehehehe =).
dulu vi gendut...berat 64kg..since march tu diet kontrol makan n konsisten buat work out, Alhamdulillah, from 64kg dah balik ke 46kg...walaupun skrg suka main baking cake kat dapur, tapi makan kek ciput...tapi hubby makan byk..hehehehe =)

MizzTina said...

get well soon uols..

Hanie Dew said...

get well soon dear..tu berat ideal aku 45kg..huhuhu..skrg ni nak mimpi timbang berat tunjuk arah tu pun xdpt..haahha..dak kurang mkn,dah jogs,no sweets,apatah lg tg kurang.

Aziela said...

Rehat sebanyak mungkin yer darling....

Oh...jgn lupa makan ubat. Sore throat teruk...kena habiskan antibiotik taw...

Liza Razak said...

semoga cepat sembuh sis :)

LuN@_aiDi said...

patut ler xder n3 baru dr cni..
rupe2nyer ngh demam..
get well soon yea(: take care!

Aju Mohit said...

Ayu sihat dh ke? Sentap tgk berat Ayu terkini tu, Kena control Makan kan, ni yang Kene jaga betul2, tapi itu yang susan nak buat hihi, get well soon dear!

tiefazatie said...

moag cpt sembuh sis..
alo..kurusnya sis nie..ifa lg berat kot..sob2

izz iizza said...

banyaknya turun...ohh jealousnya..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...