♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, June 15, 2012

♥ Tamat Sudah Riwayatmu ♥

Tajuk bukan main lagi ala² macam tajuk novel saster jer bunyi nyer ngeeee. Microwave weols dah rosak kemarin, tak perasan bila rosak bila nak panaskan lauk tetiba bila tekan ON dia tak berfungsi...puas darl check sana sini tataw punca last terpaksa buang la. Ituew microwave kaisha/company yang kasi...dah 3 years weols guna but ai rasa microwave tue dah lama sebab ada kohai/junior datang dulu guna microwave yang sama gak. Macam tahu² jer bulan ni dapat bonus musim panas /summer bonus ada jer yang buat hal nak rosak bagai hukhuk.


dah letak kat balkoni microwave ni...nak buang benda ni kena bayar taw bukan boleh buang sesuka hati jer....nangesss uwaaaaa (o^^o) 


But nasib baik gak weols ada microwave oven steam (MOS)*ni pun beli masa bonus gak tahun 2010 ngeeee* MOS ni function nyer 3 in 1 boleh panaskan lauk, bakar, kukus. Selalu ai guna kukus or bakar jer panaskan lauk tak pernah sebab dah ada microwave yang rosak tue dulu. So semalam darl kena baca manual balik la macam mana nak guna hikhik....nasib baik ok so save ¥ weols hahaha *dasar kedekut khennnn* Bukan apa summer bonus ni memang simpan nak balik cuti kat mesia...balik masa raya harus la pakai duwet yang bukan sikit.. nak guna buat baju raya. kuih raya & duwet raya plus nak sunat si adam lagi memang budget 4K kat situew dah la weols ni sedara mara ramai.m(._.)m  


microwave steam oven weols....ai suka pakai yang ni ...even mahal sket tapi berbaloi sebab banyak function boleh guna...now rasanya dah murah around 2man gurai dah boleh dapat kot....weols beli masa memula kuar dulu 4man gurai juga la.




nota ibu jari manis ai:: ni scheduled n3 waktu uols baca ni ai sedang on da way ke immigration kat Utsunomiya nak buat visa extension...next week ai story mory k...nanti balik ai BW kat umah uols k hugs ketat² ♥♥♥








30 comments:

yatie chomeyl said...

bestnya uoll blk ray atahun ni ..mnesti xsbr2 duk menghitung hari kan?

Nadiah Sidek said...

kenapa nak buang microwave kena bayar?

ch000tz axoera ヅ said...

wahh nak buang benda macam ni pun kena bayar ke....kalau kat mesia benda rosak macam ni pun masih ada harga pun walaupun tak banyak hehehehe

jemarisuri said...

bestnye dpt oven camni blh wat mcm2 kan...js puya yg setkt nk panas makanan je...huhu

Teratak Hami said...

Ada jugak kenangan beli something masa bonus.

Baru teringat nak betulkan microwave kat rumah tu. Bulan pose mmg sgt2 berguna.

Teratak Hami said...

Ada jugak kenangan beli something masa bonus.

Baru teringat nak betulkan microwave kat rumah tu. Bulan pose mmg sgt2 berguna.

kasihredha said...

ohhh nak buang pun kena bayar ye :)
sangat berguna unk akak yg bekerja ni

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

luaran nampak mcm elok lagi microware tu.sis mmg sgt kemas n teliti jaga barang2...serius tak nampak lama microware tu...tapi x pe, guna yg ada dulu. Utamakan duit untuk balik raya! =0).

Asmara said...

eh sama akk pun guna yg microwave steam tu, tp nak panaskan lauk take time la, suka lg panaskan guna microwave lg satu. yg ni buat bakar ayam, kek dan roti je.

jeBateja said...

Pehhhh...itu oven aaa...buleh kukus ke...???...err..kita sama2 dpt bonus erk...erk....

aanie said...

i xde microwave pun....nak beli, tp x terbeli-beli lagi..huhu....

Juwita Jamaludin said...

Ayu akak Pun pakai steam oven cadang nak bawa balik msia terus.. Pakai yg satu ni pun ok .. Akak guna satu je

Kesuma Angsana said...

la sayangnyer.. x leh cuba repair dulu ke !

Fatin Mraz said...

waa..nk buang kne byr?? bape tuh...hehee

sitiezahim said...

microwave umah saya basic giler. dapat free dr kawan en husben yg balik egypt for good..aritu cam rosak so dah eppi igt leh dapat microwave baru, skali en husben godeh2 elok plak...sob sob sob (punah arapan i)

Amie said...

Ingatkan tamat riwayat siapa tadi ha ha hahhh, baru tahu ni nak buang barang pun kena bayar, maknanya digalakkan simpan baranglah tu ye he he ehhh

Ijah EmoTemo said...

wah!!! nnt tak lama je lagi yu nk balik malaysia kannn!! jgn lupa date bulan puasa kita ye hahahah :p

et said...

huhuhu...hilang satu tapi yang masih ada lebih canggih wooo..
pengsan kalau tengok harga dlm RM..gagaga

LYAfrina said...

owhh..nk buang pon kna bayor?

CIK Y O N G said...

wahhh..
tahun nie awak balik raya yea.
tahun nie Cik Yongtak dapek nak balik

iKhRam said...

canggih la periuk kukus dia.. hahaha..

leh masuk utk buat pulut kuning tak..??

FnF Simple Life said...

oh...simpan stor ek...taknak kena bayar...hik3x... sama laaa kita... dulu buang mesin basuh besar gila...kena beribu2 yen...mahal tau...suka lak microwave steam oven tu...kat Msia mcm takde je. sayangnye voltage jepun tak sama dgn voltage supply kat Msia...tak leh beli bw bawa balik msia kan.

Hanamiko Sakura said...

kukus, gril, panggang.. eh! ada gril tak? hehe

LadyBird said...

nak buang brg pun kene byr ke? lady br th.. tp bgs jugakkan.. tuk galakkan org gune brg selagi die x rosak.. dan kalau boleh dikitar semula boleh gune balik kan.. tp kalau mikrowave rosak boleh kitr semula ke ek.. tp kalau yg creatif pasti boleh...

Mishter Izwän said...

rmah ai tak de microwave . micrometer ade lah

Cik Gadis ^^, said...

boleh bake kek banyak2 !!

Langkawi Ink.Com said...

Takut bebenor melihat kepada tajuknya :D

toko baju muslim murah said...

pikiranku cerah bila mampir kesini..senyum deh

azam said...

raya lmbt lagi ni.....balik ke?

ainnoraini said...

kena bayoo jugak ker...baru tahu nii
susah jugakkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...