♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, June 27, 2012

♥ Yang Di Sangka Biasa Rupanyer Jadi Luar Biasa ♥

AsSalam, konichiwa minna san,

Lamanyer tak main ketuk² keyboard ni...ader yang rindu ai tak??? *feeling macam retis muntahhhhh ngee*. Ok tengok title tue panjang kemain ekkk? Susualan dari n3 last friday *ewahhh ayat* memula ingatkan sakit tekak biasa jer then kebetulan memang ada ubat demam ngan sakit tekak kat umah...makan yang tue jer but start tengah hari Jumaat tue sakit makin teruk sampai nangesss guling² tak tahan sakit. Darl bawa jumpa sensei/doc petang tue then bila sensei check dia cakap limpa/kelenjar (saliva) air lioq ai ni dah bengkak teruk...siap sensei tue cakap etaiii ne/sakit kan??? DUSH nangesss.


Ini antara penyakit kedua paling sakit ai rasa sepanjang hidup di muka bumi ni selepas sakit bersalin *nak cakap bertapa sakit giler...speechless ngeee*. Kelenjar air lioq tue bengkak siap sakit sekali ngan telinga dan kepala sebelah kanan. Kacau sarat telinga dan kepala sebab benda ni berkaitan.....bengkak tue ada besar biji guli if pegang kat leher memang boleh rasa ...perit dan sakitnyer hanya Allah jer tahu. bengkak tue hampir nak tutup anak tekak ai...kiranyer  sebelah kiri jer yang ada ruang. So uols bayangkan macam mana la ai nak buka mulut even nak telan air lioq pun rasa macam telan benda berduri...sakitttttttttttttt。


yang sedap cuma ubat green color yang manaih tue jer...yang lain hampessss...


Then sensei kasi 6 jenis ubat yang kena makan...if tak makan kena masuk ubat guna jarum *oh my gucci lagi tak sanggup* dalam terpaksa rela ai telan gak...menangis sebab tak tahan sakit sangat...sakit tue masih terawang² rasa until now. Puncak kesakitan adalah seawal bangun pagi masa memula nak makan tue...3 hari start sabtu, ahad adalah hari paling MAHA SAKIT. Masa sakit tue boleh kira berapa butir nasi jer yang ai mampu telan...rasa sepanjang ai sakit teruk tue tak sampai 50 patah perkataan ai sebut...banyak guna body language jer...sora jadi sengau yang teruk. Lepas bengkak tue pecah baru la sakit tue kurang...pelik giler rasa air lioq masa benda tue pecah..macam abu.


Mood jangan cakap la asyik nak marah jer sebab sakit sangat....sorry pada tomodachi yang call tapi ai tak mampu nak cakap uwaaaaaa. Nikmat hidup dah makin kurang masa sakit tue...tengok my heroes minum air pun dah jealous sebab NIKMAT tue ai tak rasa. Sampai darl tegur susahnya nak tengok ai senyum ngeeee....ai ni memang jenis happy go lucky orangnya...mulut dah seropa ngan popcorn sekali jadi BISU kejap suram jer umah tue...darl cakap cepatlah sihat sebab rindu nak sembang ngeee.....*voley gituew???* Alhamdulliah today dah sihat cuma sakit tue still terasa cuma tak sesakit memula kena, esok kena jumpa sensei lagi. Sorry la tak sempat nak BW etc sebab masa sakit tue apa satu benda pun ai tak buat semua darl kena setel termasuk ryori/masak ngeee....nampak macam ai ceria tak sakit khen...sebab tak perlu cakap just type jer ngeeee.


Darl plak kena outstation ke Singapore since last Monday night...kena gi 3 days 2 nights, berat hati actually nak kasi dia pergi but sebab dia gi nak elak kaisha/company rugi berjuta² yen terpaksa lepaskan juga *ayat tak boleh blah ngee* lagipun memang dia handle bab customer ni. Tonight IA dia kembali ke sisi weols auwww can`t wait....hope sempat dia beli KFC gak nanti hahahaha. Ai ni memang jenis manja after 3 years kat sini kira 1st time dia berjauhan ngan weols...dulu masa kat Mesia lain la selalu jer outstation but tak terasa sebab weols balik aloq staq then si adam pun kecil lagi masa tue. Now Adam dah besar but nampak macam dia lagi STRONG compare ngan ai...that my boy....sebab si papa pesan " ADAM JAGA MAMA TAW" bukan mama jaga adam ngeee DUSH.


TQVM pada semua yang mendoakan kesihatan ai...rasa terharu sangat...even tak update apa-apa still uols sudi terjah nak leave comment...ありがとう sayang uols ketat-ketat ♥♥









34 comments:

Aju Mohit said...

siannya ayu, moga segera sihat, patutla demam dan sakit tekak ye, mmg perit kan, moga segera surut bengkaknya tu, jangan lupe makan ubat and rest

Juwita Jamaludin said...

Assalam ayu.. banyaknya ubat.. gomen tak smpat tejah sini.. kadang terjah blog akak pun kadang2 j.. skadar masuk entry.. moga cepat sembuh ye.. takpe hari ini darl ayu balikkan tntu sihat pasni..:)

ADEEYA said...

Get well soon! :)

Nadiah Sidek said...

huu..banyak ubat! sakit tekak biasa pun dah rasa perit inikan bengkak sangat macam tu. semoga bengkak tu cepat surut dan cepat sihat..ameen..

Cik Awin said...

semoga cepat sembuh ye kak...gerun saya tgk ubt yg bnyk tu...

Zana Adieyza said...

ujian dari Allah utk hamba-Nya yg dikasihi.. zana doakan sis cepat sembuh yer.. jgn lupa makan ubat ikut jadual yg betul.. if ada pantang larang pun jgn cuba2 langgar ok..

take care sis!

MizzTina said...

alorr, kena tinggai pulak..

tiefazatie said...

sakit tue..sian sis..
take care ye sis..

Kesuma Angsana said...

rindu N3 u... still jgk blog u n happy to c u dah kembali sembuh .. neway tetap jaga diri ye... syangkan istrei tinggal2kan kan betul tak !

Ibu Lala said...

semoga cepat sembuh ye..

Anum said...

baca entry sis
dapat rasakan kesakitan nya
take care sis

yatie chomeyl said...

sesekali sakit mmg rasa xtahan sgt kan..plus klu org yg mulu tbnyk cam kita ni sakit, mmg sunyi la rumah kan. hopefully ujian sakit tu menghapus dosa2 silam kita :)

ieda said...

ye dikk bila batuk dan selsema memang x leh ambil mudah ..
silap hb memang akan bengkak tonsil dan boleh jadi luka
sbb tuu bila akk selsema bersama batuk akk amik antibiotik utk cepat baik .. x leh ngan ubat biasa huhuh

sib baikk x berlarutan kan ..
sayuu je adam cakap macam tuu , anak2 nie kadang2 sgt2 memahami ;)

Asmara said...

Alhamdulillah dah bertambah sihat, boleh istirehat lama sikit masa hubby xde. Odaijini!;)

Asrul "iLham" Sany said...

curlast u cam retis kannn...

seb baik u ada anak yg cute leh jaga u :D

hazila said...

Amboi macam macam bentuk ubat. Dah rasa macam makan gula gula la pulak kan..

aanie said...

bila baca ni memang terasa sakitnya tu....
ubat kemain banyak....camno nak telan tu?

Mishter Izwän said...

bnyk nye ubat dyer . mkn ke semua tuh .
pape pun hope cpat sembuh k . take a rest enough

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

get well soon, sis =0).

Eey said...

Banyak nyer ubat kena makan...
Moga cepat sembuh & jgn lupa mkn ubat2 tu sume , ya!
:p

AzuraFazil DIN said...

jaga kesihatan tau dear ...
emm kalau bengkak gitu , ada ala2 cm kene tongsil ke?

aduyai ngeri betui .. bykkan minum air msk key

Kamalia said...

maknanya lepas ari khamis tula uols sakit teruk ek?patutla dah lama xnampak kat instagram..
Alhamdulillah,dah sihat sikit ye.
sensei bagitau ke kenapa kelenjar tu bengkak?takut jugak ai ni sebab skrg ni ada terasa sakit tekak sikit..
rindu nak tengok gambar uols kat instagram tu..haha.
p/s:dah boleh makan kfc ke ni?hehe..

Afasz said...

semoga cpt sembuh. byk nye ubat kene makan???kalau sy satu ubat amik masa sejam...kalau 2 3 4 biji cmne la ek????

sy susah nak telan pil.... jenis minum pon. uwaaaaa..kene belajar makan ubat dr skrang. >_<

Hanie Dew said...

baca pun dah dpt bygkan kesakitan tu sbb relate dgn tekak, telinga kepala ni mmg la mmmg tak bole tahan.

aloloo..pesan KFC je..hehehhe..

bagus la dah beransur sihat.rajin rajin makan ubat ye..take k...

LuN@_aiDi said...

Ngerinyer baca sal kelenjer kat tekak tuh.
kecian uolls...tp bukan maen byk ubotdie kasi ek?
hohoho..
hopefully cepat2 sembuh^^_

Shahriah Abdullah Novelis said...

As'kum get well soon... seksanya baca N3 ni... seram sejuk jadinya.. take care yaa...

FnF Simple Life said...

Semoga cepat sembuh Ayu...jgn mlas2 mkn ubat ye... alolo syedey nye hubby outstation ye... lagi plak firt time berjauhan...sure sedey giler... hmmm betul laaa... kat Nihon ni tak sanggup rasanya berjauhan ngn suami...

Teratak Hami said...

bukan kat rumah je sunyi, blog pun sunyi. Nasib baik ayu dah recover. Berat byk turun tak time sakit gini?

siti kektus said...

sebesar biji guli ? adoi, terasa dah sakitnya kak. sampai kena telan ubat yg banyak. boleh pengsan. hehe :D


tak pe, nanti dah dapat kfc, komfirn lagi cepat baiknya kan. hewhew :p

sudipVSsenduk said...

kalau sakit tekak mesti ada ubat hijau mcm donat tu... sedap

get well soon, rajin2 makan ubat

LYAfrina said...

sian awak...
moga awk beransur embuh ye..rajin2 makan ubat.. ermm..byk gaknk telan tu... tp lya dh biasa kalo bab2 mkn ubat ni.. hubby ke singapore..dh dekat dgn malaysia ni..x singgah ke?

IDA said...

moga semakin sihat ye.jgn lupa telan ubat2 tu semua :-)

lizz said...

saya pun samer tak sihat...baru jer lepas makan ubat...moga cepat sembuh yer...

izz iizza said...

pasti dh sembuh sekarang kan..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...