♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, June 18, 2012

♥ Biler Adam Kun Bertemu Ngan Dentist ♥

Holla uols,

Memula ingat nak cherita pasal visa extension yang ai gi buat last Friday but ai thing nak hold dulu la n3 tue until ai dapat new visa baru ai story ekkk...plus another 5 years kat sini uwaaaa lama giler....ni dah 3 years mean plus 5 years =8 years la hentak kaki lagikkkkkk *darl suka sangat keja kat sini*!!! Nampaknya zaman kanak² adam di habiskan kat 日本 la hope dia tak jakun balik mesia nanti sebab ragam dah lain kat sana nanti.


Last Saturday weols ada appointment with dentist, dah citer memula check gigi Adam kat N3 ni....then last weekend weols gi dentist dah start cuci dan buang apa yang patut kat gigi adam tu. Adam dah start buat muka kowaii/takut bila tengok nurse bawa macam² alat kat situ. But bukan ai nak puji nurse & doc sangat baik la...everything alat dia nak guna dia tunjuk kat adam...kasi rasa kat tangan sama ada sakit atau tak....tapi genetics mama dia yang penakut nak jumpa dentist ada gak dalam diri si adam ni ngeee...bila dia kowaii sure nampak kat kaki uwaaaa ai pun ketaq juga...buat² berani depan anak jer DUSH. 


memula datang nurse yang kawaii + slim ni cuci gigi Adam dulu....but still dah nampak muka cuak si adam ni ngeee.


turn dentist plak macam² aksi adam buat ni....take time nak explain kat dia nak mau bagi takut....mama masa ni dok lap peluh takuttttttt dengar bunyi gerrrr srrrr uwaaaaa nak balekkkkkkk!!!



Tengok adam bukan main takut bagai bila tanya itai/sakit tak?? dia cakap tak, macam mana tue???? hikhik...actually teringin nak tengok gg dentist ngan nurse ni tapi tak pernah tengok pun sebab theyols selalu pakai face mask jer....tapi dentist ada send postcard kat adam hari tue baru nampak gg dia putih dan tersusun gituew *harus la khen dah keja pun dentist ngeee


postcard from dentist ありがとう 



Ada lagi 5 sesi sebelum habis.....ganbare adam kun (@ p @)







22 comments:

Nadiah Sidek said...

ni mama yang takut ke adam yang takut..? hihi..

kenapa kena duduk sana lagi 5 tahun?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Nadiah::mama yg terlebey over...5yrs max yg blh dpt visa skrng...sbb weols bukan student ...darl ai keja sini *____*

Kesuma Angsana said...

my 1st son & 2nd daughter dulu takut bla part jumpa dentist, but yg no. 3 tu 1st time bawa jumpa dentist boleh borak2 lak dia .. hehehe

Teratak Hami said...

Anak2 akak suker gie dentist. Nanti dapat free gift termasuk gadgets utk check gigi sendiri.

yatie chomeyl said...

dentist kat sini baik..i pun dh xtakut.

ADEEYA said...

Huhuhu saya pun takut dentist , kalau gigi sakit rela lah telan ubat :/

ieda said...

wahhhh background baruuu .. header alwayss baruu .. berkelip2 mata akk masuk sini ekeke ;)

bagusnyaaaaaa adam .. x nangis punn .. rasanya dentist disana sure lebih lemah lembut kan dik ;)

lieyalatif said...

sis....dentist mcm hensem jek sis...tgk rambut pun dah tau hensem hahaahahaha...kalo i pun berani terus he he he....

good job la adam..biase la tu sis kite yg kecut lebih sis....tapi takleh tunjuk kecut tu, nanti anak ikut kecut hihihi....

Liza said...

wowww, siap dpt poskad lg kan, pandai diaorg pujuk bdk2....
akk pun takut jumpa dentist sebenarnya, tp kena control depan anak2....hiihihihii

fazilzura said...

akil still xleh pi dentist, dia fobia x abis lg... myb dia tingt saat2 kene sunat dulu

MizzTina said...

sy paling tkt jmpa dentist.. hahaha

Ijah EmoTemo said...

heee.. jijah pun takut jmp dentist.. wlupun cuma nk cuci gigi je T_T

kasihredha said...

bagus2
good boy

Asmara said...

Ayu buat cuci gigi sekali x? haah kan Batrisya pun lebih 3x jumpa dentist. seriau dgr bunyi mesin tu. ehehe..

jeBateja said...

Anak den siap nak melompat dari kerusi....pehhhh....serammmm

LYAfrina said...

lya pon seriau kalo bab nk jumpa dentist.. tp asya..alhamdulillah..xde takut lgsung walaupon gg kena tampal... 6 bln skali lya bwk jupe dentist

Amie said...

he he hehh Kak Amie yang dah tua berganda2 dari Adam & Ayu pun fikir banyak kali kalau nak jumpa dentist he heh

Papa Mifz said...

mcm mudo jer dentist tuh yer...

Nieza said...

kalau bab jumpa dentist akak pun takut ayu...memang gerun rasa bila kena gerudi kat gigi tu..hehe

lama lagi ler ayu kat sana tu yer?.

Pink Lavender said...

dentist hantar kad?
huhuhu...

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

vi pun jenis penakut kalau jumpa dentist. selagi gigi tak sakit, jgn harap nak jumpa dentist. hehehehe...

adam mmg good boy. takut mcm mana pun, he still went through the treatment. Japan sgt bagus. sgt menitikberat segala hal.

Hanie Dew said...

nampak aadam rilek je mama dia yg ketaq...hahahhaa..best la life kat sana kan .sume serba teratur.. waa...nak jugk tinggal sana...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...