♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, June 8, 2012

♥ Chenta Vanilla Chocolate!! auch* ♥

AsSalam di hari Jumaat yang indah, hari ni nak cherita pasal chenta vanilla chocolate *tapi bukan drama vanila coklat tue ngeeee*. Tengok paper 2 3 hari lepas nampak weeding nurul & eric deep *ada bau² macang ngan johnny deep ker?? hukhuk* lepas tue nampak la orang sibuk comment macam² biasalah mulut orang terutama orang melayu ada jer yang tak kena di mata theyols. Cuba la pandang dari sudut positif hal dia biarlah, jangan kiter menambah perisa dan berat dosa kiter bertambah plak *feeling macam setazah la plak*


Tapi ai tertarik ngan comment macam ni "gambar nurul ni dah buka flash ke belum??? sambil icon gelak guling²" ya ampun sampai hati ada yang comment gituew...bukan salah dia dah kulit gituew...gelap² pun dapat orang France kau hado ngeeee??? Selalunyer yang kiter jumpa perempuan putih dari lelaki ituew pekara biasa tapi if perempuan coklat sket compare ngan si lelaki yang vanila tue nampak macam pelik ekkk??? Kecuali if both putih baru kira sepadan gituew. Sebab benda ni jadi kat ai juga  uwaaa nangesss guling² nak mengaku hukhuk. Seriously dulu masa zaman sekolah sampai zaman kampus my ex semua kulit sawo matang tak der yang kulit putih sebab bagi ai lelaki melayu kena coklat baru MACHO *sambey kelip² vulu mata pelesu ni* tapi yang kiter tak mau tue la yang dapat. Masa berchenta di YM dulu tak der rasa dia putih sangat tapi bila jumpa haiyoooo dah jadi macam tahi cicak kulit ai ngan dia ngeh ngeh ngeh.



inilah contoh vanilla & chocolate ai & darl *lap peluh tetiba jer hukhuk...x leh tempek full version sebab banyak kena blurkan nanti...saiz pun guna small jer hikhik*


But trust me when u love someone u can accept everything about her/him, soal skin color bukan soalnya janji serasi & bahagia gituew auwww!! Selalu dalam pics weols tak nampak sangat beza  but if jumpa face to face memang terserlah la perbezaan skin color weols ni nangessss lagik!!!! But for sure AI LOVE HIM ketat², perbezaan yang melengkapi both of us ♥♥♥


emuahhhhh MAHAL KITA *tetiba kuar bahasa Filipino plak gara² ada jiran Philippines ni ngeee* mean I LAP U lol ngeee 


Hope tak der yang muntah ijau berjemaah baca n3 yang buat uols loya ni ngeeee * senyum sekmo sambey pintal² rambut♥ *. 










32 comments:

Aju Mohit said...

vanilla coklat sedap apa ayu hihi, aju and hubby pulak kopi susu, ampun bang, kalau laki aii baca ni mesti sentap dia hehehehe

Cik Sara said...

Heee... warna kulit bukan lagi ukuran kak...

Happy always with your family sis!..
(^o,^)

Mulut orang ni bukan buleh tutup dengan penutup tempayan! hahaha..

hazila said...

Akak pun pintal pintal rambut masa baca entry ni. hehehehehehe.....

yongfarehah said...

i pon coklat. lepastu ramai suka tak puas hati. tertanya jugak. 'berdosa ke berkulit coklat?'. kehkehkeh. emo

yatie chomeyl said...

diorg jeles la tu xdpt kawen dgn laki mat saleh...ye dak? ehehehe

ieda said...

choc ke .. black ke ... vanila ke .. maroun ke .. janji kita bahagia sis ! .. itu lebih penting dan dia boleh membimbing kita ke jalan yg benar dan jadikan kita isteri solehah bersamanya .. aminnnnnnnnn ;)

bukan muntah ijoo layie nie dikk , nie akk agak2 dah nak ke muntoh choc nie muahahhahaha ;)

Zana Adieyza said...

sis, zana pun alami kes yg sama ok!! zana hitam, adiey putih.. dlm gmbr nmpk, kat luar lagilah nmpk.. maluuuuuuuuuuu..

penat pakai krim putih, tp x putih2 jugak... tp xpelah, janji suami sayang kan.. kalau putih suami x sayang pun x best kan?? hihihihi..

Kesuma Angsana said...

agree.. klu cinta kita benar2 ikhlas kita akn terima lebih n kurangnya dia...

lieyalatif said...

aduh mmg lemah lieya sis kalo bab2 nie....ye laa kejadian Allah kot nak dipertikaikan...kulit gelap macammanepun tak kisah laa, yg penting hati tu baik dan ikhlas....

lieya ngan hubby pun beza....sorang gelap sorang cerah...yg pentin anak2 keluar tetap comey haahahah....statment muntah darah betol nieh!!

jemarisuri said...

berbeza tidak semestinya tak serasi kan...kadang2 sama colour pun belum tentu kekal bahagia...

js jugak tak brapa nk cerah...hihi...

aanie said...

kami pun taik cicak.....tp x kisah pun janji weolss love each other....

suka la gmbr2 header tu....nmpk romantik la ayu n hubby....suka ketat2....

Hanamiko Sakura said...

astazfirullah.. tak baik betul orang yang komen macam tu kan.. semoga Allah bagi dia hidayah..

kisah cinta kak ayu sungguh sweet ^_~

Asrul "iLham" Sany said...

tu dia pelok2 sayang kuat2...muahaha

kesayangan saya pun gelap gak, ok je...

anie,Nagoya said...

jelez mak.jgn over tau.hahaha...moga kita bahagia.org nak kata,bior kanlah.khen?esok kkanie dtg sini gmba mngkn dah lain dah ni.jelez org free cam dia ni.nak benti keje,duit diperlukn.nak mnta kat ayu le.leh?hehehe....

Cinta Misteri said...

Huhu..baca gak komen2 kt fb, twit, blog psl nurul~eric (mmg confirm sdara mara joni), istghtifar jap..apehaì yg diorg dngkikn pown tk paham. Nmbh dosa je.. BILA NK MINTA MAAP???

Van+Choc+Milk, shake laju2...
Semoga bahagia selalu...

Hanis MY said...

Auww so sweet entry ni... Semoga berbahagia sokmo beb eh terkeluar bahasa kelantan hehe..l

Tentang Kita said...

romantiknyer...jeles adik tgk..^__^

Nadiah Sidek said...

kulit vanilla coklat. hahaha...kelakar!

ADEEYA said...

gmba sweet aww aww :)

MizzTina said...

suwitnya....suwitnya!!!

Hanie Dew said...

shuke sangat tgk pix ni..memandangkan aku segan nak post pix cenggini, gumbira tak terkata dpt tgk gambar korg..

aizamia3 said...

tengok tajuk.. ingatkan coklat ghupa2nye.. ;)

Papa Mifz said...

wah romantik gitu gambar tuh...siap berkilat kilat baju yer...hehe

iKhRam said...

apa la yg ada dengan kulit..
melainkan hati yg lebih bererti..

hari ni kulit kita cantik
esok lusa kecut kendur juga
tp hati
semakin hari semakin sayang

Asmara said...

yg penting bahagia gitu kan. InsyaAllah moga terus berkekalan selamanya.. ;D

LadyBird said...

hitam itu menawan kak..

happyichigo♥ said...

tak muntah pun...hepi je baca entry ni ayu!
baru tau nurul kawen ngn org perancis! jodoh di tangan tuhan, sapa yg bnyk komen kata nurul gelap tu, dengki a tuuu..poorah!

kenapa slalu org akan fikir, pempaun kulit putih mulus lelaki kulit gelap atau sawo matang, baru sepadan..bila vice versa mesti kena kutuk..hai manusia oh manusia!

semuga ayu dan hubby ayu hepi selama-lamanya..cinta vanilla coklay, sweet gituuuu!!

LYAfrina said...

heheh..tersenyum lya baca.. biasalah..kalo dah jodoh tu..selalu dtg y btetangan dgn kt..sbb kt suamistri akan saling melengkapi kekurangan n kelebihan msing2 kan..

cam lya n fain.. lya gelap sikit..fain ceroh sgt2..
dr ktinggian lak..lya tinggi..fain pendek sikit...

CIK Y O N G said...

Cik Yong baca sambil tersenyum senyum kambing comei tgh mkn rumput atas bukit gitew..haaaa

Teratak Hami said...

akak tak jumpa lagi gambar nurul kawen tu.

Asalkan bahagia, udah ler. Negro kat M'sia ni pun laku. Tu pasal M'sian tergila-gila kan dorang.

tiefazatie said...

hehe...sgt comel pe..

♡ a.y.u ♡ said...

u r so romantic couple..wish u happy always wif lovely hubby n children.... **i wish oneday will be like u sis.....hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...