♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, June 19, 2012

♥ Sushi Owh Sushi ♥

Dulu b4 ai tinggal kat 日本 ai tak suka Japanese food sebab bagi ai tak suka makan benda yang tak cukup sifat ni sebab mentah dan masak ngan betul². But bila duduk 日本 now ai falling in love ngan japanese food tak kisah apa pun terutama sushi, soba, udon etc. Dulu masa memula sampai darl selalu bawa makan kat Sushi-Ro seminggu sekali sebab nasi sushi kat situew sangat sedap compare ngan kedai sushi lain. But since tahu shouyu/kicap kat sushi ro tue HARAM so dah lama sangat tak terjah situew. Bukan shouyu jer tapi kuah udon jugak...ok dulu makan sebab tataw haram tak per la but if dah tahu tak kan nak cari nahas gi makan lagik kan...but if nak makan sushi tue boleh jer cuma kena bawa shouyu dari umah la. *tataw dah banyak mana makan shouyu ni....nangessss uwaaaa*


tq serikaya indonesia yang tolong jawab soklan ai dulu....theyols ni memang rajin check ing setiap product...so di war² kepada tomodachi yang lain...hope ni membantu gak yang nak travel ke 日本 nanti. Macam ai cakap sushi boleh makan cuma shouyu jer tak boleh...tapi tak sedap la makan sushi tak boh shouyu khen....nangess lagik.




So last weekend darl ajak gi makan sushi...yipeee dah lama sangat tak makan rasanya, kali ni weols terjah kappa sushi, even sushi dia tak sesedap sushi kat sushi ro tapi boleh la janji lepas gian nak makan sushi hikhik...bunyi macam makan banyak tapi makan tak lebih dari 20 piring pun ngeee!!!


sampai² terus sambar salmon ngeee...ai punya *tamokkkk haloba ni*


dah penuh meja....if order sushi, akan di hantar ngan shikansen....adam jakun hahaha dulu masa terjah dia kecik lagi...tak ingat kot. 


Ingat nak try unagi sushi tapi kat kappa not available la pula...sebab now rega ungai memang mahai la.

ni plak side dish weols order...ada french fries, ikan goreng gelup tepung, choco cake & cheese cake....= BAMOK lagik ai...seriyess cheese cake tue sedap la ¥210 jer satu slice. 






Total bil just ¥2047 (RM82) jer...memang if weols makan sushi tak pernah lebih dari ¥2500 tahu.(((o(*___*)o)))   









26 comments:

yatie chomeyl said...

banyak jugak desserts u all makan, kitorg kalau dh makan sushi 20 piring, memang x leh nak makan dessert dah...perut dh penuh hehe

Kesuma Angsana said...

x leh makan sushi ni x leh telanlah walau dah cuba byk kali.. hihihi tekak x leh terima gamaknyer

Teratak Hami said...

Salmon mmg terbaik !!! Unagi tu belut kan. Kat sini jarang jumpa.

♡ a.y.u ♡ said...

wahh..choco cake..my favorite...nyumm..nyum...arini buka puasa nak pi terjah la..hehehee...sushi skank da xbape nak makn da..sebab tekak xnak bagi masok..hehehe

MizzTina said...

ai love sushi!!!

Asrul "iLham" Sany said...

sy pandai wat sushi... tapi nak wat die lagi mahal dari beli kannn hahaha

Asmara said...

haah kan tu la tau jugak dah lama pasal shoyu sushiro tu, kek coklat dia pun xleh mkn sbb ada gelatin. hukhuk.. lama gak tak terjah kappa ni, kene tunggu menu baru yg special baru best. ;D tgk gmbr ayu ni teringin pulak nk mkn sushi. hihi..

Nadiah Sidek said...

saya tak lalu tengok makanan jepun. nak telan pun macam mustahil kot :p. kalau setakat udang tempura ok la. yang lain macam tak lalu je

nn lylyn said...

convert RM jadi berape kak?

LadyBird said...

pertama kali lady rs shusi.. habis isi perut lady keluar.. dahsyat rsnye.. lidah lady x mampu nk trm..

ieda said...

hurmmm bila dah tahu x leh makan , memang kita kena hindarkan kan .. bukan nye dia tulis haram ke halal ke kan dik .. eh ke akk salah ??
;))

jemarisuri said...

la smpi 10 piring ayu mkn..js 2 piring pun dh tak brapa nk lalu...hehe

kasihredha said...

akak x begitu suka sushi, tp makan juga...dan selalu buat unk anak2

Aju Mohit said...

Aju ni tak suke sgt mkn shushi ni, tp ye kan klu dh duduk Japan pasti falling in love with shushi hihihi

LuN@_aiDi said...

my hubby suka sangat mkn sushi..
sbb tuh asek ajak mkn kat susi king..
tp iolls, tak gemar mkn sushi
klu g sushi king makan udon jer..
cedapkan udon..hehehe

siti kektus said...

sushi !

Kite kalau teringin, beli 2,3 ketul je kat jusco. kalau lebih, rasa mua pulak. heheee :D

jeBateja said...

Wo...wo....den dulu makan sushie selamba jerk makan dgn kicapnya...kalau tak de...mcm tak leh nak telan der.....aisehhhh

anie,Nagoya said...

yuhuuuu....jom men ujan.ngerr..lari taifu.

sushi ya.kkanie suka ikan.tp smpi skrg tak minat maguro.sbb cam mkn daging mentah.tp kalo maguro yg mahal ai telan.hahaha....sedpkn mkn sushi @ sashimi.nak habak sikit.kedai mkn jpn ada kedai yg tak terima brg luar tuk wat masuk kekdai mereka.kira syoyu ni gak le.kene mnta izin n terang kat tuan kedai.sbb tgk kat lam tv ni.kalo kita kat mesia men bedai je.sampai tak ksh perasaan tuan kedai.

LYAfrina said...

sedapnyer...
dh bertahun xmkn sushi.. ikan salmon mmg best

ainnoraini said...

Anak kakin mmg minat sangat mkn sushi nii..

Nieza said...

Akak suka mkn sushi tapi selalu buat sushi sendiri jer..memang hubby akak pun ckp shouyu tu ada alkohol sebab dia biasa pergi jepun dan ada mak angkat Jepun kat sana.tapi benda ni ramai yg tak tau.

Liza Razak said...

adoi..terliur tengok sushi tu !!

Zana Adieyza said...

side dish yg sungguh menyelerakan.. cheese cake tu menggoda selera sungguh!!

owh, zana x pernah makan sushi.. jakun x??? hahahha

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

terliur vi nengok sushi tu =0)

Hanie Dew said...

sume shoouyu ke tak leh makan..nasib baik tahu dah..pasni bawak kicap jalen..hahahahaha..

cheese cake nampak menyelerakan tp senang je buat kan...

tiefazatie said...

lama dh xmkn sushi nie..rindu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...