♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, June 28, 2012

♥ Yogurt & Telur Masin La Plak ♥

Orang cakap sayangkan anak beli-beli kan right??? Weols ni even ada hero sorang ni jer tapi weols bukan layan dia bak prince dan weols tak suka manja dia lebih². Banyak benda yang dia request tapi dia tak dapat sebab budak yang senang dapat benda dia tak tahu erti MENGHARGAI. Uols perasan tak zaman kiter dedulu susah benar our parents nak beli toys kan??? sebab tue if dapat SOMETHING kiter sayang dan simpan baik² but habit tue jarang ada kat budak sekarang ni.


But untuk makanan yang bagus untuk dia membesar weols memang tak pernah berkira, macam kat shogakko/sek sekarang ni weols memang request milk for him...monthly bayar ¥3000 (RM120). 2 weeks ago staff dari Meiji ada datang umah promote pakej yogurt for kodomo/kids then darl decide nak langgan la. Baru start last week....sebulan kena caj ¥3000 gak. Yogurt jenis cair dan boleh pilih nak flavor apa...seminggu staff akan datang hantar 2 kali...untuk 小山 shi hari Isnin & Khamis. If nak cuti or nak tukar flavor or nak stop boleh call bagitahu.


dapat free 5 jenis yogurt kat atas tue....yang weols order yang jenis kat bawah tue.


yogurt di simpan dalam box tue...sekali letak dry ice kat dalam tue...box tue letak tepi pintu rumah jer...nanti staff datang ambil bekas lama then letak yogurt baru plak...don`t worry tak akan ada orang curi punya lain la kat mesia kasut kat surau pun boleh hilang....nangessss!!


guna botol kaca so lepas habis minum kena cuci simpan dalam box tue nanti staff ambil...sangat systematic gituew...we love 日本 ngeee!


Habis bab yogurt nak citer pasal telur masin plak...semangat nak buat telur masin since ROS JMC boh kat group SBS...but darl dah pesan jangan letak banyak sangat telur tue...unhealthy makan banyak² *dia sangat jaga permakanan la ni ngeee* so ai dah start buat start June 20 hari tue...now dah kira hari ke 8 la. Insyallah bulan ramadhan nanti boleh la di makan....ai bukan la peminat teloq masin ni but bila hidup kat perantauan yang susah giler nak jumpa teloq masin tue teringin plak nak makan ngeee.


buat 3 biji telur jer...tak der balang so letak dalam bekas cookies (((o(*___*)o)))












25 comments:

MizzTina said...

syioknye mcm tu.. nape la mesia xde..

yatie chomeyl said...

I teringin jugak buat telur masin tu tapi x buat2 lagi huhuhu.harap2 weekend ni rajin la nk buat

Eey said...

Cantik pulak kotak yogurt tu... hehehee...
:p

Aziela said...

Seronoknya ada yang supply yoghurt dan susu nie... Kat Mesia apsal diorang x buat ekk...?

ADEEYA said...

Botol yogurt lawa hehe kot kat MSia letak camtu confirm lesapppp :/

Cho Zila said...

kat rumah adik akak kat ipoh der gak orang supply yogurttu.. dia akan hantar seminggu sekali rasanya ... tengok tajuk macam pelik bila baca baru paham...

Asrul "iLham" Sany said...

suka cara diorang hantar makanan dan recycle tu...

beli menan murah2 kt anak2 takpa kann hahahhaha...

lieyalatif said...

waahhh best2....bagus camtu kan..semua depan mate jek...bekalan pun ontime...anak2 pun dpt mkn bende berkhasiat...

betul tu sis, sipar buruk kat masjid pun boleh ilang...nape laa mentaliti rakyat kite ni tak semaju mentaliti org jepun...eh bukan semua, mane2 yg kutu berahak tu laaa heheheeheheh

Hanie Dew said...

bertambah jatuh cinta kat Japan.ngeee..

wahh buat telur masin manually. nnt kunig fie jadi oren gak ke.

Asmara said...

Batrisya suka sgt yogurt, mmg seminggu 3-4x bwk bentou yogurt meiji gi sekolah tu. tp yg sepapan 4 tu. ichigo perisa kegemaran. yg ni camne ayu, byr 3zen pastu dpt 8 botol seminggu eh? menarik gak kan.

*psst ada silap spelling kot 2x tulis telur manis. memula baca igt betul la buat telur manis. hihi..

Liza Razak said...

coolnye ade delivery yogurt..napelah malaysia x de

Amie said...

Comelnya! Paling suka dengan stok yogurt tu... bestnya Ayu, yogurt banyak khasiat! Wah! Ada telur masin lagi...

Munnafendy said...

telur manis? terkujat ai...hahaha typo :p

Teratak Hami said...

Orang kata jangan kedekut duit pasal makanan, nanti ...

Jepun mmg selamat. Dulu akak kluar rumah, jarang kunci pintu.

Mak Wardah said...

Salam. Akak jeles tengok brg2 Jepun, kenapa kat sini takde...innovatif betul cara menjeruk telur

jemarisuri said...

bestnye teringin nk dpt servis camtu..tp risau plak kalau negara kita...silap2 kejap je ada pastu dh takde...hihi

siti kektus said...

sedapnya yogurt ! tengok kat gambar tu dah mcam botol susu pulak. hehe


kite pernah jugak buat telur masin rendam dalam air masin macam tu, tapi bila jadi tak berapa nak masin. mungkin sebab cepat dah keluarkan. konon eksaited. hehe :D

Nadiah Sidek said...

kami pun ajar anak-anak makan yogurt sebab tahu yogurt bagus

Ria said...

kak ayu, ria ade email kak ayu..rase ny da 2 weeks kot..tp no reply..email yg akak bg tu le gune x??best ny la, rase nk p sane lak..

aizamia3 said...

kalau kat Malaysia confirm hilang dah ni, takpun pecah dikerjakan budak2 nakal..

PinQib said...

japan is daebak!

Cik Eka said...

sistematiknyer...

napela kat msia takde macam ni..
bukan selipar je,ape jela barang bersepah,semua org rembat.uhuhu

happyichigo♥ said...

sedap sedap terliur tgk yogurt tu!! boleh recycle guna bottle sgt2 bagus dan bersistematik!

izz iizza said...

menarik..kalau kt sini sah-sah mau bekas pun hilang..hehe

tiefazatie said...

wah..sgt menarik nie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...