♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, December 24, 2010

♥ jangan obses nak kurus ♥


3hari yang lepas ai ada tengok true story pasal gadis yang bernama Isabel from France.
Umur 28 tahun tinggi 165cm berat cuma 24kg. Kurus giler kan? ingatkan Paris Hilton jer yang kurus melidi tue.Lepas ai tengok terbit rasa simpati kat Isabel ni sebab perngaruh mak dia yang bagi ai ada masalah mental!.
Since kecik lagi mak Isabel bawa dia gi church doa supaya anak dia tak akan besar (mean akan sentiasa kecik) doa tu hari² mak dia minta.Giler bukan...walaupow Isabel dah umur 8 tahun tapi still pakai pampers dan tidur dalam tempat baby yang dulu.
Mak dia tak kasi Isabel keluar main sebab tak nak bagi besar bila terdedah dengan matahari. So dia tak ada kawan
².
Bila Isabel umur 9 tahun dia kuat makan tapi bila dia ingat d
oa mak dia yang tak nak dia besar dia muntahkan balik makanan tu....sebab dia dah set kat mind if dia besar mak dia dah tak sayang kat dia....sedeyyyyy!



habit tu Isabel buat sampai dah dewasa...doctor tu tak boleh buat apa sebab mind dia dah set gitew....gara
² sikap selfish dan giler mak dia, Isabel jadi mangsa....berat badan dia hanya naik sekilo selepas 6 minggu. Paling berat pun 31 kg jer....cian ai tengok pic dia nih.


sebab itew orang cakap doa ibu sangat mujarab so peringatan pada para ibu termasuk ai juga jangan berdoa yang bukan
² kat anak² nanti.

ada buku yang citer life Isabel....masa dia datang Japan, dia orang bawa dia makan kat kedai sushi....dia ambil 2 pinggan sushi jer....nasi sushi dia tak makan just makan ikan yang kat atas tue jer....ai perasan yang tangan dia asyik terketar
² maybe sebab tak cukup makan.

So lepas ni sapa yang nak diet tu jangan diet yang melampu na...takut jadi macam ni pulak dan satu lagi berlajar bersyukur dengan apa yang  uols ada sekarang.Now dia dah mati!





4 comments:

FaiHash said...

gulp! kurusss gila! xnk la jenis mcm tu ...
nangiss

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Kannnnε=ε=ε=ε=ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘
Tak pernah jumpa sekurus gini kt mesia
Mcm tinggai tulang jer
Cian (*`へ´*)
Kamo Ijah jgn diet la ek (=^ェ^=)

Dalyana Salleh said...

ciannya...erm...ruginya makan2 pastu buang...sia2 ja lah...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ana::aku bacer kt paper dia dh maty la
Ngeri ooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...