♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, May 7, 2012

♥ GW::Tulips ♥

AsSalam, hola & konichiwa mina san,

Lamanyer ai tak update blog ni almost 10 days sepi tanpa berita *ader yang rindukan ai pot pet pot pet x??? last week memang tak der new n3 langsung...pecah record gituew * hikhik...maklum la golden week (GW) yasumi/cuti so rest and spend time with my heroes la. Memula plan nak jejalan merata nak tengok flowers but weather sangat tak menentu lately asyik 雨/hujan jer. Sangat pelik uols sebab GW sebelum ni memang cerah jer,  ituew namanya kiter merancang Allah yang tentukan. So weols pasrah jer la dah la hari Khamis ngan Jumaat sesetengah shi/dearah kat Tochigi ni banjir.


Plan nak tengok tulip ni dah lama actually weols discuss nak terjah alhamdulliah 28 April yang lepas weols dah terjah ke Hitachi Kaihin koen aka hitachinaka seaside park dalam eng nyer! Sepatutnya k.ita pun nak join but di sebabkan jauh dan takut jammed dia terpaksa cancel *tak merasa bento k.ita la jawabnyer ngeee* so yang join kali ni ramai warga Sendai iaitu Hanis, Mi, Iryd, Pitt, Su & Lee. Ai ngan geng Sendai BFF gituew hahaha...tak der la kebetulan theyols free then ai terharu *lap ayaq mata kejap* sebab theyols sudi drive lebih 4 jam nak ke koen ni....Hanis & geng bertolak from Sendai pukul 6am gituew then ai & Iryd+Pitt pukul 8.45am gara² keta Pitt ada prob nak kuar from parking berlif kat hotel pagi tue *cian thyeols macam-macam dugaan*....Gomen ne Hanis sebab weols late almost 2 hours from plan asal. Weols ikut jalan biasa bukan highway....sampai kat koen pukul 11 gurai. Parking ¥500 then masuk for adult ¥400 child ¥200....Now thyeols kasi diskaun ¥100 for parking until Sep nanti.


 sesampai jer snap pic dulu...terblur plak sebab salah focus ni ngeeee


Weols dah sampai waktu lunch hour so b4 jejalan tour koen weols berpicnic makan bento yang weols buat...ai buat menu jer simple giler hari tue... chicken sandwich *feeling macam sandwich kat konbini ngeee*, bihun goreng, karipap, brownies marble cheese & cheese pudding, Su plak bawa muffin *pic lupa nak snap plak* then hanis bawa berjenis² air...cian nak suruh akasan to be ni ryori/masak plak *___^


models aka DIVA yang over  rajin pose macam² style ngee....pics ni ader yang ai copy from fb pitt & su! abaikan mulut mucung 14 ai ituew ..ituew nama nyer style mucung jer uols *pitt suka snap pic dekat muka dah la muka ai kembang setaman plus lebaq ni uwaaa nangess hentak kaki ...ouch!!!


biler Mesians berjalan penuh jalan cian nihonjin tue kena follow gak ngeee....ai loike pic adam & ai chan tue but susah giler nak snap pic thyeols both yang pandang camera :(


Jeritan histeria from theyols bila tengok lautan tulips kat situ....ai pong tumpang sekaki nak jerit gak *lompat ala-ala pom pom gurl* hahaha DUSH! Alhamdulliah koen ni makin pames ramai tomodachi in 日本 yang dah terjah masa GW lepas ngeeee. Ai kali ni dah masuk ke 6 ke sini bukan waktu 春/spring jer ai terjah if ai gi area Oarai or Ajigaura sure ai singgah sini.


colorful tulips....heaven+kirei

lovely, mood romantic tetiba jer rasa biler tengok lautan tulips ni.♥♥♥♥♥♥


dulu ada bentuk ♥ kat situ kali ni theyols buat ayam plak...si iryd cakap tak aci ada ayam nak ♥ jugak ngeee...every year memang bertukar design kat situ.


feeling macam kat Holland bila tengok tulips gini...nak berguling² ataih tue rasanyer....pitt cakap if cabut sebatang agak² ada orang perasan tak hahaha... statement mesian memang gituew larikkkkkkk!! 


candid otosan & okasan to be...so suwitttt 

pose retis semuanyer auwwww! pitam!


Ok done part tulips, actully banyak giler pics so terpaksa pilih mana yang ok...diri ai ni pemalas nk tempek 1 by 1 so terpaksa mix gini la baru ok sket. So next n3 ai buat tentang lautan biru plak na.




nota ibu jari manis ai::sorry uols yang comment etc ai tak sempat nak reply back sebab baru masuk blog hari ni jer...nanti ai buat lawatan rasmi beryellow carpet na ....hugs ketat-ketat♥♥














28 comments:

azam said...

gile cantik...jeles aaa......

nak tulip 1

Aju Mohit said...

alamak bestnya!!! i luv tulip biru tu ayu!! seronoknya uols, pengalaman paling berharga di negara org kan...nanti bleh nyanyi dan menari mcm para2 sakura tu hehehehehe

Anum said...

happynya tgk gambar2
semua ceria2

yatie chomeyl said...

canteknya tulips kat situ..best lah u jln2 dgn geng retiss semua eheh

Hanamiko Sakura said...

kak ayu dan hubby so swueet.. hehehe,
kak hanis and her hubby pun sama.. hihihi >_<

nampak bunga tulip tu.. wow! terbeliak biji mata.. subhanallah.. cantiknya.. XD

Nadzirah K. said...

cantiknye...
serius jealous..hehe

mizzkechique said...

menggelupur tgk gmbr² uols tu.. tantek!!!! poskan tulip sekuntum voley?? hehehe

Tentang Kita said...

cantiknyer bunga tu..tu bunga tulip kan?

Munnafendy said...

akak...rasa nak nangis sy tgk gmbr akak dgn selautan tulip ni...cantiknyeee...serious sy sgt teringin nk pgg, nk tgk tulip T.T

*perut nis dah bsr! =)

aanie said...

waaa....cantiknya tulip tu.....
rasa macam nak terjun atas bunga2 tu semua.....

hazila said...

Geramnya tengok bunga semua tu....

QA's ~ mamapapa said...

mashaAllah...indahnyaaaa....doakn sya juga akn pasti ke sana 1 hri nti..teringin sangat2 ,...

Hanis MY said...

gambar cun2 semuanya kecuali gambar i ada i haha..pengsan tgk diri sendiri... thank u beb ajak g koen ni masak macam2 yg best2 karipap bihun bagai i loikeee... hugs ketat2! mmg takkan lupa sampai bila2... tahun depan takde peluang dah wuwuwu...

Teratak Hami said...

klu cabut ada org perasan ke? Boleh tanam dekat belakang rumah. Memang cantik !!!

Kamsiah said...

ni yg jeles kalau masuk sini...juling mata tgk depa nak posing

Asmara said...

waa.. ruginya. dah nak pergi tp tak smpt sbb ada appointment lain kat tokyo petang tu, takut jln jammed. tengok kat sini pun jadilah. ;)

Azian Elias said...

Aduiiiii..lagi cantiknyaaaaa...


macam teringin lah pulak ke sana tuuu..hee


Mak yung tuu..makin comel lahh..

Aziela said...

Fine...sangat jeles...huhuhuhu... Aura love is in the air tu sampai ke Malaysia nie tau... jelesss jugak...huhuhuhu

ADEEYA said...

Aaaaa my fav flower!!! :D

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wahhhhhh...terkesima ku melihat tulips2 itu + model2nya....

pict2 semua cun2 mak bebeh...

santeeekkkk looo....

jemarisuri said...

adui serius jeles ngan tulip tu...cantik..hehe

LYAfrina said...

tak terkata.. sbb view mmg cun sgt2..kalerful..wah..teringin nk ke situ gak..cantiknyer..

kasihredha said...

bestnya dpt kumpul2 dgn teman2
ya Allah cantikssss sgt bunga2 tu

tiefazatie said...

hye sis!wahhh..sgt2 best!cantik2..heee

Nadiah Sidek said...

subhanallah...cantiknya! rasa nak terbang ke sana semata-mata nak ambil gambar. huhu..

Nieza said...

tu dia tulip nihon dah keluar dah...cantikla ayu.depa buat mcm suasana tulip kat Holland juga yer. akak rasa mcm tak puas jer tgk tulip masa pergi holland hari tu..sebab masa pergi tu bunga tak byk sgt kembang kalau time sekrng ni ok sgt la.Kat Finland ni tak byk sgt bunga.

Stylista.Collection said...

wah bestnye kalau dapat g sini cantik betol la tempat2 kt sana.
jom follow blog ni plak tq
http://stylistacollection.blogspot.com

Hanie Dew said...

cantek nya...mcm gambar je tulip tu.mcm tak pecaya je.

*pengsan lagi*....nak pegiii..-.-'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...