♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, May 28, 2012

♥ Cherita Lunch With Hanis ♥

Semalam Hanis, Mi & her parents sempat singgah sekejap untuk lunch & solat. Dup dap dup dap nak jumpa parents hanis ni. Alhamdulliah parents hanis sangat la sempoi & friendly. Mak hanis lemah lembut orang nyer sama ngan anaknyer tue auwwwww ai loikeeeee. Abah hanis plak sangat funny....1st words dia cakap ngan ai `somi awak macam hero hindustand la` hahahaha rasa masa tue macam nak gelak guling² sure darl kembang setaman masa tue, but bukan 1st time orang kata gituew dulu masa gi Langkawi staff kat KFC tue cakap eng bagai ngan dia ingat dia orang arab.


Best leh citer macam² ngan mak hanis ni...soft spoken sangat orangnya. Hanis plak lagi +- 2 weeks dah nak bersalin, tengok kaki dah start bengkak dah start sakit pinggang. Biasalah dah hujung² tue memang macam² rasa sakit menjelma. Semoga di permudahkan bersalin nanti yer babe insyallah. Citer bab makan actually ketaq kaki tangan nak masak semalam tue, yealah ai bukan reti masak sangat takut terkurang or terlebih rasa nanti but alhamdulliah berselera betul tengok theyols makan *ker sebab lapar??? ngeeee*


candid semua tekun menjamu selera gituew...siler abaikan suasana SEMAk kat small kitchen ai ituew...umah chomell gini la kejadiannyer ngeeee!

menu simple giler buat ayam masak merah, daging paprik, bayam masak lemak, telur dadar, pudding jagung & cupcake. Yang desert tue memang buat khas kat hanis sebab dia dah lama teringin nak makan just ai memanjang lupa nak buat kat dia.


Saja masak menu kampung sebab ai perasan selalu Hanis & Mi terjah sure ai buat nasik set² macam nasi lemak, nasi carrot, nasi limau purut, nasi ayam penyet etc so kali ni tukar selera sket....then menu pun sikit jer selalu sure ada mee goreng, bihun or laksa ai buat selain nasi cuma semalam perut sakit so buat mana yang mampu jer...sorry babe sebab tak banyak macam selalu ngeeee!!m(._.)m


anak teruna ai MENUMPANG KASIH atuk kejap...atuk rajin layan adam ekkk!! Soklan kelakar from adam `nyapa rambut atuk color ni??` ngeeee haiyooo anakku ni 

bekalan dari Mesia arigatou ketat² kaka anim (kaka kpd hanis) sudi belikan semuanyer dah la FOC katanyer untuk orang jauh di perantauan OUCHHH sungguh terharu baik sungguh hati kaka, moga di murahkan rezeki lagi IA, siap cakap sorry sebab nak letak souvenir untuk adam dah tak muat ...yang paling suka pastinyer kerepek pedas tue...fav ai taw dulu masa sek selalu beli kat koperasi sebungkus 5 kupang (50sen)  orang kedah pangey. TQ juga kat parents hanis sudi bawa sampai bag dah nak over weight dah..kerepek tue dah habis pun semalam..gulp laju giler makan ekkk!(@ p @)



last pose before theyols bertolak balik...pose MANJERRR ai ala² macam umi ai plak ngeee...haipp mak sapa nie hahaha DUSH!!(?-_-?)  si Adam dapat duwet raya arigatou nek @_@




ありがとう ketat² for everything babe terharuuuuuu ni IA kiter jumpa hujang bulan June or early July in Sendai nak tengok akachan nanti. Hugs ketat² muah muah muah muahhhhhhh *____^










27 comments:

kasih.redha said...

hihi soalan adam kenapa rambut atuk colour lain tu memang jelas lurusnya anak2...i like :)
bestnya menu...tetamu sure seronok...terutama akachan Hanis :)

Ijah EmoTemo said...

haha comel sgt soalan adam ekekeke. nmpk sedap jah sume lauk2 tu uols! hihihi.

wah,tak lama ajela lagi ye kaka hanis tu nk bersalin! ngeee..

mizzkechique said...

manjanya dak adam.. nt dh ada adik, acane tu??

yatie chomeyl said...

bila lah i pulak nk merasa air tangan u babe....terliur tgk sayur bayam masak lemak tu...

sabar dubai said...

ahhaha klaka laa adam..family kak hanis pon nmpk mcm sempoi ajee.....kak hanis da xlame dah tu kan...smg selamat semuanyaa

lizz said...

wah bestnyer dapat makan2..sedap nampak puding jagung n cheese vake tu...manjer sangat adam n atuk

Aziela said...

Mesti sebab sedap tu... Kalau lapar pun, tapi x sedap, sure org makan x habis.. Tengok gambar still pun boleh nampak kesedapannya. Alahaii Ayu..akak rasa nak kena beli bayam lah malam nanti... Masak lemak bayam...perghhhh!!

Teratak Hami said...

Parent Hanis datang sebab nak menyambut cucu ke? Sure excited kan?

LadyBird said...

eh.. blog lain.. ke lady slh masuk blog ni? tp blog ni jauh lbh ringan dr blog ritu..

Zana Adieyza said...

seronoknya dpt kumpul mcm tu kan.. mesti meriah.. comel jer soalan adam tu.. hbs atuk tu jawab apa? hihihi..

Cik Awin said...

KAWAI tu apa kak oi?

Nieza said...

syoknya ada tetamu...makanan pun nampak sedap.bila pulak akak nak jadi tetamu Ayu ni..nak juga merasa masakan ayu yg sedap tu..hehe

Hanamiko Sakura said...

yeahh! parents kak hanis datang.. eh! tiba2 pulak ^^

aanie said...

bestnya....kalau camtu menu simple, agaknya menu yg x simple mesti lagi kebabom.....

armouris said...

terjumpa info ni, pasal berpantang selepas bersalin … sharing is caring :) - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

Hanamiko Sakura said...

psssttt ;) UPNM tu universiti pertahanan national malaysia ^^

Hanis MY said...

auwwww sori baru ada masa nk buka tenet, penat tak hilang lg beb... sori i tak sempat beli apa2 nk bg kat u huhu... thanks ketat2 sudi layan i sekeluarga... menu2 malatop, u masak tak pernah tak sedap hokay... syg ketat2 jugak... tak sabar nk tunggu kedatangan u ke sendai!

Rtp Farra Arisha said...

what about a nice little gathering! saya pun suka dengan kerepek pedas, dan kekadang ralit sehingga boleh memakannya sampai habis tanpa disedari! hehehe

ieda said...

seronok gathering macam nie
nak2 ada blogger yg dtg rumah macam nie , x rasa macam duk di bumi asing kan dik ..

kawai ???

Kamalia said...

aritu ai nak tye kat instagram tp lupa..sedapnyela menu uols masak ni,terliuq tengok sume tu..rajin sungguh naa..
nnt kalau nak turun sendaibagitau ek,boleh kita jumpa kat sana jek.kalau uols nak datang rumah ai pun boleh,dijemput datang tau..boleh borak2 lebih mesra gitu..

LYAfrina said...

wah..seronoknyer..sesekali bkumpul mcm ni.. bla duk prantauan ni.. lg meriah bila sesekali bkumpul gni kan

ainnoraini said...

Hahaha kakain nak gelak lagi ni...
Soklan cepu mas ditanya kat atuk tuu...abis tu apa atuk tu jawap ayu...

Nadiah Sidek said...

tergoda tengok kerepek pedas tu! huhu..

Asmara said...

cupcake nmpk simple tp menarik! natchan mmg feveret tu.. eh hanis nmpk kurus plak dlm gmbr tu. hihi..

Juliet_iRa~" said...

alolo comel..hee..

seronok dok perantauan bila kat sn jd rapat sgt kan..

:)

ch000tz axoera ヅ said...

eyh hanis pewooot dia dah besaaaaaauuu :D comey jer

happyichigo♥ said...

eleleh kiut nye perut hanis kan ayu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...