♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, May 17, 2012

♥ SEBAK gara² KOIZORA & APRIL BRIDE ♥

Cherita last week ai marathon tengok drama Koizora *恋空 / Sky of Love*  & movie April Bride * 余命1ヶ月の花嫁 / Yomei Ikkagetsu no Hanayome* dua cherita ni sangat la memberi erti mendalam bila ai tengok...air mata tak reti nak stop...dah la ai ni hati senipis tisu uwaaaaa sobs!!


darl cakap lepaih ni kena pindah duduk tepi kilang tisu la....uwaaaa hentak kaki...kijammmm taw *____^


Koizora nie drama di buat tahun 2008 but baru sekarang ai tergerak nak tengok, memula kuar movie before drama but ai start ngan drama so bila tengok movie plak ai asyik compare jer. But ai prefer koizora versi drama lagi even pelakon dalam tue tak sefofuler pelakon koizora movie! Citer start bila Hiro fall in love with mika...hiro yang pemes ngan gengster nyer sanggup berubah demi mika, sampai satu tahap theyols terlanjur dan mika preggy. Sebab theyols masih sekolah so jadi isu yang besar di sini, family mika tentang habis-habisan but hiro & mika agree nak jaga akachan tue. Kesabaran hiro yang sangat telus berubah & ingin menjaga mika akhirnya berbuah hasil bila mika otosan/ayah finally agree. Tapi di sebabkan satu kejadian mika miscarriage dan harapan nak berkeluarga ngan hiro juga musnah bila hiro minta putus. Sedangkan hiro tak nak mika tahu dia sebenarnya ada cancer *uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa*. Sangat sedih citer ni bila part hiro mati tue...drama ni pendek jer cuma 6 episode. Skit jer review nak tahu detail sila la tengok ekkkk m(._.)m.



koizora versi drama...same poster ngan movie cuma beza pelakon jer!

terserlah muka notti si hiro ni...kakkoii hanak ikan mamat ni ngeee



Movie April bride plak ai tataw nyapa dia letak april bride tue actually tajuk dalam nihongo  余命1ヶ月の花嫁 / Yomei Ikkagetsu no Hanayome bermaksud *pengantin yang hidup hanya sebulan*. FYI pilem ni ai tahu masa memula sampai 日本 April 2009...masa tue theyols buat dokumentari pasal citer ni. Actually ni movie ni base on the true story of Chie & Taro....citer tentang seorang wanita muda yang di kesan ada breast cancer di usia 24 tahun dan macam mana di melawan penyakit & kekurangan diri bila terpaksa membuang sebelah breast. Dan bertemu ngan true love nyer taro....taro yang berada di sini chie di saat² suka dan duka....seriously susah nak jumpa lelaki macam ni dalam dunia hari ni...but taro buktikan dia adalah lelaki terbaik buat chie. Cuma  dalam pilem tue theyols tak masukkan part chie & her blog....actually dalam real life chie ni antara blogger tegar dia selalu update blog tentang keadaan nyer. Ai tengok theyols tunjuk blog dia dulu dan ai juga tengok rupa sebenar chie, taro & family. Chie & Taro sangat kawaii & kakkoii kira theyols sepadan sangat. Cuma nak tempek kat sini pic sebenarnya theyols ai try search tak jumpa plak. Citer ni agak slow but last part banyak tisu habis la..........nangessssssss lagik!!! (´-`)。。。。。




taro yang sanggup BERUMAH di hospital untuk temankan chie....so lucky chie dapat bf/husband sebaik taro.




So persamaan citer ni both theyols punya partner mati....sobs!









31 comments:

yatie chomeyl said...

kalau tgk cite2 mati ni i pun mesti habis tisu jugak la,xmo tgk la takut baby dlm perut pun join sedih sekali hehe

Tentang Kita said...

huhuhu...saya selalu nangis tgk citer korea tp klu citer melayu xde la nak nangis2 bagai...

Teratak Hami said...

dua2 cerita pasal pesakit cancer... sad ending? Patut le banyak tisu habis. Mmg kena pindah sebelah kilang tisu .. hehe

So Shy Lady (SSL) said...

hadoi t.klua gmba, stress i! anyway jgn sdih2 ye Ayu

~M.I.M.I.E~ said...

cite koizora tu mmg sedih... nangis jugak bila tgok dulu..hahha..

Aziela said...

Samalah kita dikk.. Kalau akak pun sah2 sampai pening kepala sebab nanges bnyk sgt. Ini baru baca review pun dah sedey nieh..huhuhu

lizz said...

hero & heroin nyer hensem & cantikkan...

Jue said...

wah mcm best je! 6 episode? kjap gak tu ye..ke sbb satu episod tu lama
#pasni soh Hanie cari drama neh hohoho

#sorry dear lama x p cni..bz skit huhu

laskar pelangi said...

amboi banyak tisu abisss..hihi:))
sweetnyaaa header:)

ADEEYA said...

Mak aih banyaknyaa tisu huhuhu :/

jemarisuri said...

js tak blh tengok citer sedih pasti jiwa meronta nk kluar air mata...hehe

ieda said...

aduhh mati ???

sure sedihh konpermm ko kena duk sebelah kilang tisuu dikk lepas nie.. so moral dia , toksah tgk lah ekekek ;)

Asmara said...

bestnya banyak masa nak tengok movie2 drama. biasa kalau dpt tengok sambil buat kerja, atau mlm lepas bdk2 tido, takpun weekend tgk ramai2. hehe..
*gyoza kene tnya org chiba beli kedai mana. gomen nasai.. :)

Kamsiah said...

tu dia aih....habis sekotak tisu...lain kali guna towel pulak ya ayu..:)

アヌムちゃん said...

kak ayuu..drama ape baru2 yang best kat tv? huhu

FnF Simple Life said...

Gyoza tu saya beli kat masjid. Masjid chiba nih sewa rumah kedai utk solat sambil tu buat jualan barang2 halal utk tampung sewa bulanan... selalu buka time solat je...saya jarang beli kat baticrom...selalu brg2 keperluan ada kat masjid. kalau turun Tokyo singgah le ke Chiba... nnt sy belikan... kalau ada rezeki... takut lak out of stock...ngeee...

Hanamiko Sakura said...

cerita sky of love saya tengok pilem je.. memang sebak betul.. tak sangka boleh saya nanges tengok cerita ni.. huwaaaa~

tiefazatie said...

best kan cte nie..nangis2 lagi kan..

ABU said...

waaaahhh kemain lagi layan sampai ngis ngis bagai.. siap nak pindah kat tepi kilang tisu hahahaha
ada masa gak tengok story ni semua.. emm untungla...:)

Diana @ BKKC said...

darling..koizora ni ada dua versi kan? filem ngan dorama.. yg filem tu pelakon dia sgtlah comey..n encem.. yg dorama tu mcm kurang jek.. Tp yg pasti dua2 sedih tu...huhuh..... ai menangis tau tengok citer ni

Nieza said...

tu dia penangan ceter korea sampai abis tisu yer ayu..akak kalau tgk tak berasap la dapur sebab kalau start susah nk stop kalau layan movie ni..:)

Nadiah Sidek said...

"darl cakap lepaih ni kena pindah duduk tepi kilang tisu la". hihi..kelakar baca part ni

Hanis MY said...

baca pun dah sadis kalau tgk mesti nangis beria punyalah wuwuwuwu... pastu kompem kena perli dgn en suami ku itew

et said...

uwaa..nak kena tengok cerita nie..mesti best

happyichigo♥ said...

aduhai mesti syok menangiiiis lah!!

Elysa Sofia said...

Banyaknya tisu!!! :DD

Mishter Izwän said...

mcm iklan unifi lah . tgk drama korea smpai nangis2

aizamia3 said...

dah lama tak layan cite Korea sebab kalau sekali dah terjebak, memang tak lepas dah.. ;)

Langkawi Ink.Com said...

Dah layan.Memang mabeles !!!!:)

Cik TeN10 said...

Oloooo hero mati ke..sad ending la ni..xmo la tgk nt i nanges..nk tgk yg happy ending je..bolehh pulak

Hanie Dew said...

baca part drama/movie pertama dan kedua aku rasa sebak plak.tak tahan woo citer citer sedih cenggini. bila baca last statement tu aku gelak tepuk tepuk perut.*copy ayat jue*.. ending yg sama. ishh..kalau aku mau ambik towel terus hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...