♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, May 11, 2012

♥ GW:: 茨城県自然博物館 ♥

Cherita last Saturday lagi after weols habis main bowling around 9.30am gituew weols decide terjah Ibaraki Nature Museum tempat ni kat bando shi border Tochigi, Saitama & Chiba semua masuk sket kat situ. During last week just Saturday jer weather sangat bagus, sunny day suhu around 25deg. Hari lain if tak 雨/hujan sure cloudy plus windy, weols if tengok  tenki yohou/weather forecast tak elok sure tak kuar umah sebab tak best nak jejalan waktu gituew. Kena tetiba turun batu macam hari tue memang terkezutt opocott sangat ngeeee. So GW yasumi/cuti tak der la jalan sakan sangat sebab weather *voley gituew???*


welcome to Ibaraki Nature Museum @.@


From 小山 nak ke tempat ni almost 45 minutes, sebab sunny memang ramai la umat manusia terjah sini weols sampai pukul 10.30am but parking almost full ituew tera museum ni buka pukul 10am. Nak queue beli ticket pun take time sebab machine and counter penuh ngan orang. Museum ni sangatlah luas terbahagi ke beberapa bahagian then ticket ikut nak masuk kat area mana...weols beli yang boleh masuk semua just bayar ¥720 for adult and for kid ¥580.


Museum ni bukan lah macam museum yang selalu weols terjah kat sini everything ada sebab tue namanya nature museum. Ai & darl 1st time terjah sini but si Adam second time sebab dulu terjah ngan youchien tomodachi. Masa memula sampai si Adam cakap ehhhh Adam dah biasa datang sini ngeeee...dia jadi tour guide weols hari tue hahaha. Just tak sempat terjah mini zoo kat situ sebab nak gi situ almost 2 km plak nak jalan sure tak ralat nak bawa keta jalan jammed dah la orang queue nak masuk parking kat sini sepanjang 3 km *pitam*. Ai recommend tempat ni for family yang nak jejalan lepas tue boleh lepak or picnic kat koen dalam tue...sangatlah besar. Better bawa bento/bekal sebab cafe kat dalam tue langsung tak der benda yang boleh di makan everything put the meat just desert jer ok. 


Adam kenal penyu kat museum jer...cian nanti mama bawa gi tganu tengok penyu real na ngeeee *_____^


dinosaurs land...banyak betul rangka yang theyols buat sendiri ngan saiz asal...sugoi!

glow in the dark room....hahaha nampak gigi jer uols....sebab ai pakai banyak color putih cepat jer nampak kat situew ngeee.


aksi jump from adam :))


antara tempat yang ada di dalam museum ni.

batu yang macam crystal tue actually from the volcano.

di koen/taman luar museum, tak banyak snap pics masa ni sebab tengah hari dan tersangat lah panas...berpeluh habis badan dah macam summer hari tue. *ai ni macam puteri lilin hahaha mati la perasan DUSH larikkkkkk*


souvenir shop wajib terjah b4 berangkat pulang! Si Adam tengok bodek otosan suruh beli hikhikhik.



Nota ibu jari manis ai::keciwa tak leh join satu event yang tomodochi buat esok!! have fun uols.










18 comments:

mizzkechique said...

menakutkan la beruang tu.. heheh

Munnafendy said...

siput babi pun masuk muzium? hebat! hahaha

tiefazatie said...

wahhhh..adui la..best gle sis!..jeles2..huuu

hazila said...

Wah ada dinasor tu... Boleh bawa balik tak? hehehehe

Aju Mohit said...

seronoknya jenjalan penuh gambar2 menarik

Nadzirah K. said...

wow..nice pic...pandai u ambil gambar :)

Hanis MY said...

i loike ur dress, selendang n kasut biru itew...gojes mojes!

fazilzura said...

wahhhh ngeri nye binatg2 tuu

Hanie Dew said...

oh oh..sangat hebat museum theyolss kan. hhmmmm...

Aziela said...

Kat Jepun, buat apa pun semua bersungguh2 kan. Museum jadi satu fun park yg besar. Kalau muzium kat Malaysia, khas utk budak sekolah jer...suraaammm jer...

kasihredha said...

banyaknya rangka dinosour...adam sure seronok kan.
glow in the dark...keep smilinggg :)

Kamalia said...

bestnya kalau duduk area kantou nun..sume tempat boleh terjah naa..
suka jugak bwk ank pi museum,tp kat sini tak banyak choicela..asyik2 pi museum yg sama..sadiskan..

Hanamiko Sakura said...

marvelous.. hehe

jemarisuri said...

mesti seronok si tecik dpt tengok binatang2 kt dlm tu...hehe

Nadiah Sidek said...

menariknya muzium. siap ada glow in the dark room lagi

Nieza said...

syoknya tgk cuaca sana dah panas tu ayu dah mcm Malaysia bestla jln. sini masih kena pakai jacket lagila.:(

CIK JATT said...

menarik betul museum ni. i kalau dengar perkataan museum, agak liat la nak masuk. tapi kalau museuem macam ni, ok sangat:)

Liza Razak said...

menariknya muzium kat sana :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...