♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, May 24, 2012

♥ Medical Check Up & Parcel ♥

AsSalam, konichiwa minna san,

Kejap jer dah masuk Thursday kan, 2 hari lepas dah sampai surat untuk suruh buat medical check up untuk ai....uwaaa rasa macam baru jer jumpa sensei check bagai hari tue ngeeee. FYI ai memang ada medical check up setahun sekali request by kaisha darl & insurance company. Kali ni dah masuk tahun ke 3 buat, kira ok la boleh juga tahu tahap kesihatan diri khennn *feeling macam duduk kat seminar kesihatan jer...DUSH oberrrr* Last year ada cherita kat SINI dan result MCU ai ....last year semua AAAAAA hocayyy!! *macam ambik exam jer gayanyer ngeeee*  


ada list hospital, form yang kena di isi, kena pilih nak buat test apa baru nanti theyols hantar detail...tak banyak hospital yang buat medical up ni weekend.


Yosh ganbare ayu, malaih bab nak kena ambil blood tue sebab ai memang fobia ngan needle & blood ni...rasa macam nak  free kick cocok kaki sensei masa tue ngeeee. Darl plak hari ni buat medical check up but dia tak payah gi hospital sensei gi kaisha dia...si adam plak semalam dah buat alhamdulliah theyols dah setel semuanyer, tinggai ai jer uwaaaaa!!!


Malam semalam ai dapat parcel dari kaka Ira nun di Yokohama, di terbangkan khas from tanjung dawai ikan bilis & ikan talang....bab ikan kering etc ni hat terbaekkk memang mai from situew *sorry terkuaq dah loghat kedah ai ngeee* ありがとう ketat-ketat kaka ira, orang nak bayar tak mau....tomodachi ai semua jenis baik hati taw...terharu dapat kenal even tak pernah jumpa pun dah macam sedara sendiri  (-_-) 


gumbira nyer hati ai...lebey dari dapat coach gituew auwwww



Actually dah lama mengidam nak buat gulai ikan talang ngan nenes but stok ikan talang dah habis *ai ni memang selera orang kampung yer...tak malu nak mengaku* finally dah sampai ikan ni so boleh bikin nanti lalalalala!!!



nota ibu jari manis ai:: nervous nyer nak masak kat parents hanis nanti...uwaaaa dah la ai ni tak reti masak...*lap peluh* m(._.)m 
[BARU PERASAN LUPA NAK LETAK WM KAT PICS TUE, ABAIKAN JER SEBAB MALAS NAK EDIT NGEEE]










19 comments:

Ijah EmoTemo said...

ngeee.. tutup mata jah uols time amik darah tu ekekeke..

wah! sedaaap tu gulai ikan talang dgn nenas! nyumss.. ai suka heheheh

mizzkechique said...

ikan bilis ke tu?? leh buat sambal ikn bilis bebyk..hikhik

Asmara said...

tak pernah masak talang ngan nenas. haritu pun mak bawak ikan talang ngan ikan bilis mcm ni tp dri pangkor. selalu goreng je atau buat nasi goreng ikan masin tu. nnti letak resepi ayu boleh ai tiru. byk lagi ikan ni ada. ;D

c'axoera ヅ said...

xsuka medical check up >_< hehhe

yatie chomeyl said...

oh u jd chef utk parent hanis nanti ke? xyah nervous, u kan terer masak..gambatte babe

imie fatiema © said...

form sume bahasa japan.. bley faham n kena buat2 paham ea..hehe nanti u balik mesia bley buka class base jepun wokey yang

Hanie Dew said...

bagus jgk ada medical checkup ni.boel pantau tahap kesihatan.

selera kampung bukan salah pung. takyah malu malu la..

tak pandai masak??ooohhh..kalau rujuk sume gambar mkanan yg u masak tu kata tak pandai masak, aku ni tahap mana la..wuwuwuwuwuwu..

Teratak Hami said...

berat sure tak jadik masalah kan masa check-up. Dah slim :-)Tutup je mata masa ambil darah tu.

Akak pun suka lauk kampung. Perh, tiba2 teringat siput sedut.

Munnafendy said...

ikan talang tu yg kalau kita goreng, dia rangup macam kopok kan? errr

Hanis MY said...

masakan kg is the best, eh beb takyah la susah2 kitaorg nk singgah solat je pun...

Y O N G said...

belum lagi awak masak, cik yong dah meleleh dah = ikan talang with nenas

Aziela said...

Gulai nenas ikan talang tu memang sedap giler...Ish..kecur akak dah nie. Tapii...please masak and makan lepas medical check-up. Fuhh..lauk tu boleh mengancam result medical check-up tu...

lizz said...

errm sedapnyer ikan talam kan..masak lemak cili api..makan ngan sambal belacan...

fazilzura said...

pening kepala baca surat tu

jemarisuri said...

mesti sedap ayu msk....siap tambah2 lagi...hihi

FnF Simple Life said...

ikan talang...best nyeee...dulu ada gak bawa balik dari msia...habis dah pun...T_T

ainnoraini said...

Wahhh sedap tu ikan talang dgn nenas..
Kesukaan kakain tu tauu..

Hanie Dew said...

ps: wahh...ramai gak retis mcm jue..hahaahhaha

profmie said...

wah..mst sedp tu..hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...