♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, April 27, 2012

♥ Golden Week & Happy Holiday ♥

Nak type laju² sebab banyak keja nak setel lepas ni, esok bermula la cuti golden week seluruh 日本 selama 9 hari.....hip hip horayyyy!! Ikut juga kaisha/company ada yang cuti sket...but alhamdulliah darl start cuti esok but still kena standby if ada prob kat kaisha dia kena turun setel nanti.  Sebab apa panjang sebab dalam minggu tue banyak event penting jadi macam emperor's bufday(天皇誕生日 Tennō tanjōbi) , Constitution Memorial Day (憲法記念日 Kenpō kinenbi),  Children's Day (こどもの日 Kodomo no hi) etc penat nak list. But shogakko still belajar 1&2 May ni *2 hari boley berdating sakan ngan darl la...ai loikeee* Ramai yang plan gi merata but ai rasa jejalan dekat² jer sebab jalan akan jadi jammed sampai 30KM selalunya...stress ooo. Semua tempat penuh ngan umat manusia dah macam semut nanti...dah rasa 3 kali cuti GW ni dah tahu macam mana situasi nyer.


nak buat tarian hindustan kat sini nanti lalalalala ...*____^


Esok bermula cuti mean blog pun akan yasumi gak la hikhik...esok gak ader trip mencari tulip,nano hana & nemophlia ngan geng Sendai iaitu Hanis , Iryd and da geng. But tadi dah jumpa Iryd & Pitt sebelum hantar theyols ke eki/train station nak ke embassy. So nanti blog update akan di penuhi ngan tulip & flowers...Tomodachi in 日本 happy holiday oke....!! 




38 comments:

Cik Awin said...

indah sungguh ciptaan Tuhan kak...

Munnafendy said...

wahhhh bestnya cuti 9 hari! nak tulip! nak tulip!!

cik ika said...

wah..bestnye..nk nt bunga tulip..hehehe

Hanamiko Sakura said...

have a happy holiday..

#guling2 atas bunga nanti jangan lupa saya ke kak.. ahaks ;)

azam said...

cantik lah.....sukanya......angin sejuk sepoi²...pemandangan indah

pergh...terbaik ni

Asmara said...

jumpa esok! InsyaAllah.. ;)

Zana Adieyza said...

lamanya cuti.... sgt jeles ok!!!! lepas tu nak gie dating lak kan.. seronoknya.......

slmt bercuti dear!

yatie chomeyl said...

happy holiday 2 u too ;)

yatie chomeyl said...

selamat jln2 u olss

laskar pelangi said...

seronok ni guling2;)

kasihredha said...

cantiknya bungaaaa
nanti guling2 kat bunga tu ye :)

Asrul "iLham" Sany said...

gile cuti panjang... selamat bersuke-rie ~

So Shy Lady (SSL) said...

alaaaa nk tulip gak! happy holiday... so tht mean 9 hari ayu t. bblog? lama tu

Hanis MY said...

weee semoga i tak semput la nak jalan hik2... tapi i takde cuti pun beb masuk lab jugak ada seminar lg ha wuwuwuwuwu...

Amie said...

Selamat bercuti Ayu... jangan lupa lari2 & menari2 kat taman ye...

ieda said...

aah akk dah duk berangan nie .. sape lak nak jadi partner nie ekekek ;)

Aju Mohit said...

selamat bercuti jugak!! dun forget my tulip tau hehehhee

mamaNoriz said...

wah, dipanggil golden week ek?
grand betul nak menyebut,

msti syok cari tulip tu...jeles nyeee

Aziela said...

Happy jalan2 yer...hihihihi. Jangan lupa honeymoon puas2.

sitiezahim said...

wah wah selamat bercuti...bes la en husben u keje, orang cuti leh dia bercuti..en husben i, orang cuti pon dia keje ekekek

sabar dubai said...

happy golden week kak ayu..waaa sonoknyeee nk jalan2 mnae niii....syoknyeee kite golden week laa paling kite tgu..cuti 9 hari xdek ngr lgg kite pnh dgr..arab ni...hari merdeka die pon xcuti tauu jelessss

yongfarehah said...

yay! tulip! tulip! XD happy holiday!

tiefazatie said...

wah..sgt best tue!
take care sis!

ADEEYA said...

Ahhh itu my fav flower! :D besttt

Nadiah Sidek said...

oh, mak buyung hanis pun ikut juga ye? hehe. saya kenal pitt. sekampus dulu (tak tau dia ingat ke tak. haha..) dan dia memang kawan suami saya :).

have fun! ambil gambar banyak-banyak. kirim salam kat hanis dan iryd (saya ikuti blog dia) walaupun iryd tak kenal saya :)

~Sweet Honesty~ said...

indahnye tpt tu...(^_^)

CikUna said...

Waaaaa!!!!!! jealous u.... hehe

Ijah EmoTemo said...

aaaaaaaa....sila buat guling2 hindustan puhlease! hahahah

Cik TeN10 said...

Kitorang kat sini baru berhanami..semalam ke kitakami area iwate berhanami sehari suntuk..cuaca agak panas la..esok or lusa misi mencari tulip plak..insyaAllah akan sampai ke sendai !! Yeayy dpt balik ke sendai..leh la shopping jgak ngeeee :p

jemarisuri said...

sgt cantik ...ayu duk kt mana di jepun ye..kalau blh tau..manalah tau kot2 ada rezeki blh ke sana...haha..

**waaa berangan plak js kan...hehe..

Teratak Hami said...

Happy holidays .... cuti panjang yg ditunggu. Klu kat M'sia, penuh acara kenduri kahwin

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

patut la manga diorng on break huhu

mizzkechique said...

wuuuuu..indahnya!!!

Athirah Rosli said...

waahhhh...bestnya!!! bila agaknye sy bleh smpai sni ek..hehehe..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaa... ni kalo buat ala2 citer hindustan ni..mmg best.. hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

selamat bercuti...

cer buat video tngk....boleh juga kita play-play...

imie fatiema © said...

wee nama pun golden week kelass u

EmpayarUtama said...

Cantik gambar tu. Eh header pun tuka lagi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...