♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, April 16, 2012

♥ Mission Mencari Sakura & Nanohana ♥

Cherita semalam kononnya nak berhanami la di bawah pohon sakura so weols terjah la Gongendo kouen Saitama b4 terjah memang darl dah cakap yang kat situ tulis sakura dah start gugur but weols gi gak sebab secara rasminya weols tak berhanami lagi sebab sakura mankai /kembang tengah² minggu memang wrong timing la sakura mankai kali ni. Then weather last week dua hari memang panas terik so sakura cepat la mankai...FYI sakura ni cuma bertahan around 2 weeks gituew sebab tue kena timing betul² if nak tengok sebab sakura bukan jenis bunga yang tahan lama.


Kuar pukul 8am sampai kat Gongendo kouen pukul 8.45am masak masuk parking kena bayar ¥500 then bila tengok pokok sakura macam nak nangess sebab dah luruh then ada pokok dah naik daun taw. Sebabkan keadaan gituew weols tak bawa turun foods pun just bawa onigiri for breakfast. So layan la pics yang tak seberapa ni.


awak nampak kuning la ngeeee....kouen ni memang luas...penuh nanohana & sakura....perasan tak yang kat pokok putih² ala² 雪/snow tue ituew la sakura yang tengah gugur rasa macam musim 秋/ autumn gituew ahaks! nak buat adegan hindustan kat situew malu plak sebab orang ramai....*tersipu² malu...DUSH*


si kecik ni dah GIAN nak `tembak` guna DSLR...tengok budak² nihongin semua kat neck tergantung DSLR uwaaa nangesss...budak² sakarang ni terlalu cerdik ekkk!


mr bijan family

finally my weight dah turun jadi 50kg from 53kg now my target 47kg....ureshiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


Lepas puas snap pics weols gerak balik 小山 then singgah kat kouen yang selalu weols lepak but apalah nasib kemarin tue kat situ theyols buat marathon la plak...ngan parking dah full ...hentak kaki sebab kena parking jauh....nangesss!


kat sini plak baru kuar sakura pink but tak mankai lagi....tengok kat situ orang dok marathon!


 menu orang pemalas just buat keropok goreng, marble cheese brownies, muffin & sushi *beli kat kombini jer ngeee*     


  disebabkan orang marathon so tak boleh lepak kat pohon sakura yang rendang² tue....nangessss lagik!!!











36 comments:

Anum said...

gambar last
so sweet

azam said...

cantiknya...dah musim bunga ye....NICE

bilalah nak musim bunga kat KL ni...hehehe

ieda said...

Cantikknya dikkkk
Musimmm bunga yeee, adoiiii sakura tuuu permandangan dia sgt2 cantik, nak2 model x leh hinggat ekekkeke, posing mautt tuuu
Siapa yg take pic nie dikk :-)

Ria said...

kak ayu..cantik ny..pemandangan tuh..kak ayu pon cantik gak..hehe..bile la dapat p jepang ni..romantik ny gambo berdua tu..mcm kite n hubby je..sorg tnggi sorg rendah..tp sweet je kn..hehe..kak ayu nk tips kurus lg..nk nanges dengar berat kak ayu da 50..huhu

yatie chomeyl said...

maboi romantiknya gambaq laga2 perut tu ehehehe

Kamsiah said...

ayu...cantiknya hamparan kuning tu..rasa mcm nak bergolek2 mcm heroin hindustan la...

ohhh baju awak pink sama kaler dgn bunga tu la ayu heheh

mizzkechique said...

auww...auww..lomantiknya uols..

lieyalatif said...

subhanallah sis!!!! cantik sangat2..... bestnye dpt rase suasane tu sendiri...lieya tumpang tgk gambar jek laa heheeheheh...

paling mengancam gambar kat sakura tu...auwwww...so suweet tau sis...ala cite jopun dah hah....

et said...

wut..wut...romatis gitu...feeling2 hindustan..hahaha...tapi subhanallah cantik sungguh bunga2 tu...tq for sharing

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

gambar yg last tu.....

WOW.....suka..suka..sukanyaaa....

pasangan yang curlasttt..gitu...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

a'aaa...lupa nak tanya yg pict ayu n ciksuami adam ka yg snap?

aanie said...

kawaiii la gambar....:)

stail la adam pegang kamera....gambar ayu n hubby adam ek yg snap?

share la tips kurus uolsss.....

Ijah EmoTemo said...

shantek nya uols!!

noks jgn lupa musim tulip keluar nnt snap gambo byk2 ye.. nanges pesanan dr org yg xleh nk tgk tulip dpn mata meraungg hahah..

p/s: shantek header :p

Hanis MY said...

lawanyaaaa.... nasib baik sakura sempat tgk, takpelah park jauh sikit pun.. posing2 very d romantika i loikeee.... kasut biru u tu i suka sgt hehe...

Aju Mohit said...

Sukenya tgk those pics!!! Apa rahsia Ayu kurus? Nak kurus jugak ngeeee

Hanamiko Sakura said...

wahhhhhhhhhhh... nak nages sebab sweet dan lawa sangat.. :')

Nisa said...

Pergi bertiga sahaja ke? Then siapa yang ambil gambar pasangan bahagia tu? Adakah si kecil? If yes, then he has the talent!

sabar dubai said...

kak ayu even sakura da nmpk daun...tp pic semua menarik..adam kun yg amik eh.........bijak adam....mmg layan pic nak2 tgk kak ayu yg dah makin slim river..jeles i...uwaaa

Rtp Farra Arisha said...

cantiknya pemandangan! would love to snap such those beautiful flowers...

mamaNoriz said...

subhanaallah, cam gambo poskad...
cantik betul!!!

bila lah dpt ke sana...huhuuu

imie fatiema © said...

mabeles la yang.e eh kat japan ada kepok lah.

sitiezahim said...

cantik kan kalau sakura ni berbaris..gamba u all semua tuh i tak tahan la hihihihi...

LYAfrina said...

cantiknya pic... romantik..sweet.. si kecil k y ambik gambar tu?? pndai la..

Jue said...

eh ko mmg dah kurus skit weh! sgt sesuai ngan ko! suke giler tgk gambo ngan asben..sgt sgt sgt sgt romantik!

Papa Mifz said...

wah kecik2 dah berDSLR yer...hebat..cantek2 gambar tuh semuo...:)

PinQib said...

lawa nyew gmbar3..

huuu.. nagis tengk anak akak pgng dslr.. kite kamera digital pon xde...
hempon jeee ade kamera

Nadiah Sidek said...

kuning tu bunga apa? teringin nak ke jepun masa spring. nak posing juga :p

kasihredha said...

gambar cantikkkkkssss
sakura ituuuuuu...cantikkk
lomantik gambar akhir tu...akak suke

Amie said...

Tengok gambar yang atas bukan main lagi saujana mata memandang, bila tengok yang belah bawah... eee'eeeehhh bukam main lomantikkkkk lagi dia ye...

Aziela said...

Adam dah jadi photographer tegar...bolehlah ambik gambar parents dia yang sweet tu banyak2.. Auuuww....

tiefazatie said...

wah..cantik ah sis..dh kurus dh tue..xyah kurus lg pun dh ok nie..

Kamalia said...

uwaaa..ai is jeles tengok uols dah kuruih jadi 50kg..gulp!kaki pun dah kecik naa..
tahun ni misi ai nak pi cari nanohana jugak..hopefully dapatla tengok.nextyear dah nak balik dah..:(

wa said...

terbaiklaaaaaaa gambar-gambar ni semua.Memang lawaaaa sangat2..jelesnyaa, tak boleh nak jalan time spring , sini tak cuti sekolah...

wah..dah kurus...kena korek balik tips2 kat blog akak ni..:)

Juliet_iRa~" said...

bestnyaaaaa!

romantik gtu..hee

adam ke y snap gambar akk n hubby??wahhh dah pndai..heee

nak sakura!pos kak..ngeee

Hanie Dew said...

*pengsan* tengok gambar buat geram je..huuuuu~~~nak pegiiii~~~..

sweet couple.hehehe.adam pun nak mengasah bakat kan.

waahhh berat dah turun. best nye..maknanya aku lagi berat la nie..oh tidaaakk...kene diet..kene diet..

SEPHIA said...

sweet! adam skodeng parents dating! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...