♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, April 5, 2012

♥ Collections ♥

Dulu masa memula kawin then beli umah baru hobi ai selain FM ai suka collect soap, shampoo etc yang hotel kasi dalam small bottle yang cute tue. Ai atur kat bathroom umah weols kebetulan umah weols kat mesia tue ada 3 bathroom so memang best sangat.


Now banyak hotel dah tak kasi bottle macam tue ekkk...plus kat sini tak der tingkap macam kat mesia...nak atur pun tak boleh. Dulu my neighbor terkejut tengok my collection sebab agak pelik bagi dia... plus sebab banyak giler, kebetulan waktu tue darl selalu kena outstation kat obesea dok wajib la dia rembat semua kat ai ngeee. 


ini antara collection ai...banyak dari Sea Lion Hotel Spore sebab darl selalu ke sana every month... paling sayang from San Francisco. 


Waktu ni 2004 baru nak start collect FM so tak banyak sangat but now memang belambak kat mesia...ader dalam 1 bag besar ai simpan taw. Tq ketat2 kat tomodachi yang sudi kat FM kat ai contah Hajar German, K.Nieza Finland, K.As & Cik Peah *dia ni selalu travel merata negara* . Nanti ai balik mesia ai tunjuk collections FM ai plak.  Dulu if ada kawan tanya nak pesan apa dia gi obesea sure yang request 2 benda ni FM or shampoo hotel tue....FM oke la yang shampoo or soap memang orang akan tanya balik really??? oh my gucci pelik sangat ker??? ngeeee ♥♥









29 comments:

MrKeChiKeChi said...

Iols pun suka collect FM ni tapi iols mesti collect bila iols gi sesuatu tempat je. iols tak nak dari pemberian orang lain sebab collection FM iols mesti lah tempat yg iols dah visit je...

Orang rumah iols lak suka rembat sabun shampoo dari hotel. Masalahnya dia suka amik, pastu bukan kata nak susun cantik2 je, tapi ni main sepah2. Sudahnya iols buang je. Dia pun bukan tau. Kekekeke...

mizzkechique said...

rajinnya mengumpul..

yatie chomeyl said...

kalau i kumpul benda2 gitu, karang masa spring cleaning..laki i campak semua. dia cakap suka sgt simpan benda kecik2, lama2 penuh rumah hahahaha

azam said...

saya paling suka FM dgn duit kertas.....i like

Anum said...

rajin sis mengumpul
mempunyai hobi same with me

Liza said...

alamak aiii sama la kita punya citarasa...akk pun suka kumpul fm cmni, sampai penuh kat fridge tu...ekekekekeke
tp yg obersea punya tak bnyak la..sedih la pulok...hihihhii

alongpaktam said...

kita punye minat yg sama..
takat nie FM yg obersea kwn2 yg bagi ar..
masih blum ada kesempatan nak jelajah sndr..hi3..

botol shampoo/soap pon saya suka rembat tiap kali kena outstation,smp kdg2 tue mtk extra lg..hi3..

aanie said...

dulu suka gak kumpul sabun hotel ni...tp skrg dah kurang sb xtau nak simpan mana....

tp kalau fm memang sukerr....:)

Hanamiko Sakura said...

saya suka FM dan duit... colection dri oversea... ^.^ tengok koleksi sampoo and soap akak cam cumel je...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD plak suka simpan koleksi botol pefium....

wow curlasttt ko ayu header yg cun gitu...

sabar dubai said...

rajin kak ayu kumpul....kite ni kumpul je...ade je tangan p tlg buang uwaaaaa

LuN@_aiDi said...

nnt iolls kasi FM from Nz lak ek?
tp kne tunggu ku pulang ke Nz dolu ler ^^_

Munnafendy said...

yg fm tu mmg rmai suka kumpul tp tang shampoo tu mmg 'oh my gucci???' hahahaha


*agak2 kalau pos bunga tulip tu ke malaysia lepas x?hihi

ijayuji said...

Salam ayu! eh? haar eak! tak terpkir pulak nak angkut sabun dr hotel ahahaha... lepas ni haruslah angkut bwk sume :D FM tu minat jugak tp minat biasa2 :D kat sini byk FM dr luar negara, tak yah ssh2 nak g us ke apa, ada jerr org jual kat sini :D

imie fatiema © said...

saya pun ada collection tp sket2 jelah,in case kehabisan sabun,rembat jelah.tp betul la dear,skrg dah jarang hotel bg yg dlm bottle.

lieyalatif said...

boleh tahan gak koleksi sis....seronokkan sis bile belek satu2...setiap satu ade 'cerita' die sendiri...tu yg kenangan tu....

Liza Razak said...

saya pon gila FM ni...kalau boleh nak kasi penuh pintu fridge tu..hehe

Asmara said...

eh sama mcm auntie akk kat msia penuh satu almari dgn botol shampoo, dia mmg selalu travel nak pengsan tgk almari dari atas sampai bawah mcm2 botol shampoo. tp menarik jugak kan buat collection mcm ni.

*500g utk breakfast, minum ptg dan bentou lagi. biasa buat pun 320g, cuma tmbh 180g je lagi. ;)

Teratak Hami said...

Akak pun sama, suka kumpul botol2 syampoo dari hotel. Tapi now banyak yg dah hilang entah ke mana. Rumah sewa ni kecik, takde tempat nak aturkan.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa mmg suka kumpul FM nie.. :)

Nieza said...

Assalam Ayu, sama juga mcm akak suka simpan botol juga tapi botol minyak wangi tu dulula sejak dok pindah randah ni hubby suruh buang berat dan semak katanya terpaksala tukar minat kumpul FM juga.

note: nanti ayu singgah blog akak ambil kad dan bunga yer..tq dear:)

シャイマ said...

kalau syaima mmg tak suka, rizwan suka la nak bwk balik segala, nanti laam2 syaima buang haha. semak je kalau rumah besar tak pe jugak.ni space pun takdak.

Aju Mohit said...

Rajinnya ayu, Aju suke gak kumpul fm, skrg dah kureng skit, katanya boleh sebabkan kanser

Ijah EmoTemo said...

heeeee minat kita sama! hehehe Jijah ni pun dah makin bertambah koleksi pheww!

jeBateja said...

nak tanya jujur ni....ambil syampoo hotel tu tak salah dari segi undang2 kan.....ahakz

tiefazatie said...

comel gle kan fm2 nie..hee

Zana Adieyza said...

zana mmg suka kumpul FM start lepas kahwin, sbb tu first time beli fridge sendiri.. hihihi

bab kumpul shampoo tu, zana jarang dengar org suka kumpul.. hihih.. selalu org bawak balik trs guna or guna trs masa kat hotel... hihihi.. tp xdelah pelik pun hobi kumpul shampoo hotel tu.. just jarang jer org suka kumpul...

nyonyacyber said...

yeahh ni ada lagi koleksi utk ko.. nanti ko balik aku kasi okay :)

Hanie Dew said...

hobi ko sama mcm hobi hubby aku. aku jenis tak suka simpan bende bende cenggini. jadinya aku simpan dalam satu beg je. hihi..nnt ada rumah sendiri letak dalam kabinet jew.

FM tu ok senang nak letak just lekat je kan.,btw bnyk jugak koleksi hotel soap & shampoo tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...