♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, April 6, 2012

♥ ありがとう ♥

AsSalam di hari Jumaat yang mulia,

Nak ucap ありがとう / TQ kat Sue my kohai/junior sebab sudi tolong belikan barang masa dia balik cuti mesia. Sebab theyols balik masa 春休み / spring break so apa lagi ambil kesempatan la mengORDER barang-barang penting yang dah habis stok kat sini. 


antara barang yang ai perlukan sangat ialah milo ngan laksa kering tue ngeeee.


Dah lama ai tak buat laksa rasanyer last masa bufday darl last January then memang tak merasa la laksa until hanis terjah last Saturday ituew pun pesan kat k.anim. Nafsu nak makan laksa ni membuak-buak taw ngeeee help help!! Milo ituew memang wajib ader sebab milo kat 日本 sangatlah tak sedap hocayyy...tak tipu sebab tak lemak berkrim macam milo mesia tue ngeeee. Lepas tue masa BW kat blog kak ummi teringin plak nak buat nasi bukhari so suruh dia beli rempah bukhari tue...ingatkan 1 bungkus tue jenis kecil2 rupanyer besaq gedabak hambikkk ko...lepas ni hari-hari kena bikin nasi bukhari la jawabnyer wootz wootz. Ini baru dari sue...ader dari Mad & Fify plak lepas ni...but theyols beli sket jer compare ngan sue....total barang yang sue beli ni just 80 hengget *murah kan* memula ingatkan dua ratus lebey sebab rasa macam pesan banyak jer ngeee.


お土産 / souvenir from Hokkaido 


Semalam darl bawa balik kek from Hokkaido sebab dia tahu ai memang suka sebab dulu big boss ada kasi so siap request if boss balik Hokkaido beli la lagik....*dush mula tataw malu betul khen ouch*

cake yang super duper delicious ....terasa macam cake SR jer uols


Cake ituew sumbangan ikhlas dari Hanis yang baek hati kasi kat ai merasa sket ayaq tangan k.ita .... alhamdulliah oishiikata sangat. Tak sangka hanis sudi kasi 2 slice kat weols. If tomodachi kat 日本 nak order cake boleh terjah Simple Homemade Cake macam-macam benda yang k.ita buat yang uols boleh order cuma kat negara 日本 jer yer ngeee....yang hanis kasi kat ai tue tercomot sket rupanyer...if nak tengok rupa asalnyer kat bawah ni.


taraaaaaaaaaaa kawaii khen??? cantek & kemas yang penting rasa sangat malatopppp uols. Pic copy from Simple Homemade cake


Alhamdulliah rezeki ありがとう ketat2 buat yang sudi memberi tue. Bak kata pepatah tangan yang memberi lebih dari dari tangan yang menerima gituew....wootz wootz @_@! 










31 comments:

Ijah EmoTemo said...

woottz woottz!! bestnyaaa uols!! mcm2 hado khenn! hehehe..

tetibe jijah pun feeling nk mkn laksa ni. dah lama xpekena laksa! nangess

Asmara said...

stok milo mmg wajib, horlick kat rumah ni dah setahun lebih tak habis2. ngee.. kek apa dr hokkaido tu Ayu? mcm menarik je. boleh kirim dgn kwn kat hokkaido. :D

yatie chomeyl said...

i ada stok laksa tu jugak, MIL baru pos dr msia. tp kenapa ras akenyal2 keras sikit eh? mmg mcm tu ke or kena rebus lama2 lagi?

imie fatiema © said...

Milo mesia jugakkk yang hakak windu yer..ahaks..

Cikgu Ma said...

la...brg m'sia gak na...hehe

Aju Mohit said...

memang rindu nak makan makanan mesia kan ayu, orang kat sini rindu nak tgk bunga sakura kat sana hehehehhe

Fatin Mraz said...

hai byk order..hehee

Nur Hafiqa Ismail said...

siap keropok kering,holick pun ade tuu :p

Liza Razak said...

ingatkn semua milo kt dunia sama je rasa..rupa-rupanya malaysia punya lagi best

Kamalia said...

ai is jeles tengok usme tu..
suka milo mesia jugak sbb sgt berkrim rasanya..haha
dah lama tak minum horlick..
oh,ade jual ye rempah nasi bukhari tu..aritu ai masak terpaksa guna resipi yg ganti dengan rempah sup dan kari..

azam said...

alhamdulillah ada yg sudi membeli kan.....

xpe jepun punya makan pun ok jugak

Hanis MY said...

laksa hari tu oishikata beb, tak sempat snap gambar je sadisss... eh kek hokkaido tmcm yum2 jer... kek apa tu?

Hanamiko Sakura said...

kawaii sungguh kek itu..
oh! rasanya seperti kek SR..
mesti sodap..

(tiba2 teringin nk makan kek >.<)

aanie said...

memang kawaii sangat la kek tu uolss....

misti rindu giler dgn makanan mesia kan?

fazilzura said...

amboi , byk nye inport brg2 dr msia...
tp tu ler, kdng2 bile kite dh biasa mkn , xde plak kt sanun sure ler nk kene import.. sibbaik ado geng2 yg leh membantu

ijayuji said...

Salam ayu! aaawwww!! terharu dgn pemberian mak yung hanis :D tgk milo terasa mcm nak bat air milo ais pulak ehehe..sini tgh panas meleting!

ieda said...

kek dari hokaido tuu mengancam jiwa lah dik ..
seronok kan leh kirim ngan kawan2 yg balik .. janji ada kan ;) x banyak pun

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

harga barang msia masih murah kan :D

jemarisuri said...

syukur alhamdulillah dpt merasa apa yg ingin dirasa...

sedapnya kek tu...nk sepotong..hihi

Nadiah Sidek said...

nasib baik sini ada jual milo malaysia. milo singapore pun ada juga tapi tak pernah beli. undergrads yang pernah beli kata tak sedap

p/s: spring kat sini tahun ni panas. awal spring dah macam summer. minggu lepas suhu 29-31'C. dalam 2-3 hari ni ok la..suhu berbelas 'C

Woofer Storm said...

milo terbaik dari mlysia ea?eheheee

#teringin nak kesana sis^^

tiefazatie said...

comel gle kek tue!hehe

Zana Adieyza said...

wah, order brgan malaysia gituuuuuuu... lain eh milo kat msia & kat sana? ingatkan sama jer... hihihi..

cake tu nmpk super duper sedappppppppp...

p/s: lama x singgah komen kat sini, rindu kamu dear!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kek tu memang nampak maveles...

wahhh...byk kirim brg ye...

nanti balik mesia kita jumpa ye...

ejulz said...

adehh.. lapar pulak tgk gambar2 ni.. hehe

CikUna said...

hurmmm... sedapnye laksa... glurppp.. tetiba mengidam nie.. eceh mengalah kan kak hanis.. ngeee

Aziela said...

Wah, lepas nie sure terus buat laksa kan..hehehehehhehe. Ngidam ekk Ayu..? Amiinn...hihihihi

Kamsiah said...

sana ada bunga kantan tak,nak buat laksa?

sabar dubai said...

kak ayuu sonoknyeee dpt merasa kekkak ita..mesti best gilerr kaann

Hanie Dew said...

wwoooaa..aku paham perasaan orang yg merantau nak rasa blk makanan dari mesia.hikhik..

laksa,feveret aku tp lepas insiden termakan kuah newspaper jadi mcm urrghh sikit. tapi kalau lady ayu buatkan kompem la aku bedal.

gulp!! kek tu comels. rupa macam chocolate indulgence SC.

Juliet_iRa~" said...

heee best2..

laparr..ngeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...