♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, April 20, 2012

♥ No Sexy² ♥

AsSalam / hola / konichiwa minna san,


2 hari tak update blog tak sempat nak BW kat blog² uols just sempat approve comment ituew pun guna iPhone jer...lately busy la mana ngan meeting ngan PTA (parents-teacher association) plak. Ingatkan bila si Adam masuk shogakko PTA tak la active macam kat youchien rupanyer tak same jer. Macam² activity yang theyols plan nak buat siap kena bayar 2sen untuk insurance untuk cover if join nanti jadi apa². If kat Mesia jarang parents involved kecuali PIBG meeting rite. Sini tak... banyak benda theyols invite parents join so perkembangan anak² sama² tahu la. So sebab darl keja terpaksa la ai yang join....feeling macam nihongo cekap tahap dewa dewi ni tapi actually setakat cukup makan jer ngeeee! PITAM.


Kat sini weather makin hari makin panas...mean suhu makin naik la...pagi pun dah 14deg so dah tak sejuk sangat. Baju or jacket tebai² semua kena simpan dah. Kena kuar baju nipis² dah lepaih ni. Citer pasal baju ni teringat bila 夏/summer, kat sini 夏 tersangat² panas bukan rasa macam panas kat Mesia tue yer sini lagi panas. If ader angin pun sure angin panas...if sidai baju sejam dah kering taw...asyik rasa nak mandi jer. Selalu outfit yang pakai masa 夏 , hot pants ngan tube or spaghetti strap top yang ituew memang ai suka pakai dalam umah la *giler nak pakai kat luar macam ni*. But since anak teruna ai makin besar rasa tak elok dah nak pakai macam ni. Last year pun si Adam dah start cakap "mama nyapa pakai sexy sangat ni??? Adam kena tutup mata la macam ni" Sebab ai ajar dia tutup mata if tengok gegurlz pakai sexy²...ai cakap jaga mata jangan tengok benda sexy²  berdosa Allah marah ngeee easy nak ajaq budak kecik macam ni. 



example outfit yang selalu ai pakai masa 夏 *dalam umah yer* hot pants ni selalu group Kpop selalu pakai rite...nampak kaki panjang & montok kuruih gituew!!


If berdua ngan darl jer memang tak kisah nak pakai apa pun but since ada anak penting dia membesar ngan persekitaran yang elok. Even dok obesea tapi hal agama jangan pandang ringan....tak kisah orang lain yang penting diri sendiri !!! Lepas ni maybe kena pakai denim legging yang half kat lutut tue ngan tshirt jer la...if pakai sexy²  risau gak tetiba jishin /earthquake kuat kena kuar umah ngan pakaian separuh vogel tue tak ker naya gituew????  


Owh semalam ai tengok ramai share video ni kat fb...menarik sangat... actually almost video yang JinnyboyTV ni upload kat utube ai suka bangat ... lawak!! dan fakta yang betul tentang mesian ngeee.


 dah 666K orang view...sugoiii


yang ai suka part mat saleh order food tue...sekali kuar menu dari mulut dia speechless theyols dengar...our food rocks ok ngeee then free gift. this video sangat awesome oke!













27 comments:

yatie chomeyl said...

mat salleh tu artis u olls...greyson chance ke hape nama dia...hari tu dia duet dgn najwa latiff. sedap sora budak kecik tu

mizzkechique said...

hehehe..kecik tp bijak.. gud boy adam..

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal. i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

Anum said...

no sexy ok

azam said...

anak dah besar macam nilah....xblh sexy²...nanti kena tegur...hehehe

jemarisuri said...

sy slalu je pakai camtu time kt umah tp anak2 segan plak nk gaya camtu...maknya plak terover ..hehe..nasib baik anak2 lg baik dr maknya...kihkih...

ieda said...

awesome sgt2 kan
padan mukee org malaysian tuu org putih tahu masakan melayu aahahaha

lieyalatif said...

keh keh keh ..comel jek adam..pandai sound mama kalo seksi yeak heeheheh...betul tu sis, ade anak bujang mmg segan dibuatnye heheeheh.....

oo kat sane mcm tu yeak...bagus gak, so cikgu n parents tade gap sgt...kat sini bak kate sis le tgu pibg baru kenal cikgu....

Hanis MY said...

kawaii je adam hehe... pestaim tahu video ni nanti nk tgk.. jgn kena tahan gelak kat lab ni dah la...

Hanie Dew said...

panas gile tu kalau lebih panas dari mesia ni..peerrgghh..

pakai hot pants kat rumah mmg selesa habis. tp mcm keadaan di sana make sense jugak utk fikir segala kemungkinan kalau ada earthquake ke ape ke. unless sediakan la poncho utk kecemasan. ponco ala jubah gitu. hahahha

imie fatiema © said...

dah musim panas ke yang,jgn lupa publish photo2 cantik view kat sana..nak tengok pulak caner rupe pokok2 tu while musim panas

Kamsiah said...

Alhamdulillah...semoga Adam membesar dan menjadi anak yg soleh...yg membanggakan ibu dan ayahnya

Aju Mohit said...

hehehe, pandai pulak adam ngingatkan mama dia ye, good boy

Aziela said...

Bilalaaahhh akak nak merasa pakai hotpants tu..

So Shy Lady (SSL) said...

adam samalah mcm ank akak ;D

mnyeksi dlm rumah tak pe hehe

Ijah EmoTemo said...

ngeee..jijah pun tak berani nk pki seksi2 dlm rumah ni uols... bkn hape xselesa sejak dh besar pnjg ni nanges.. dulu kecik2 pki hentam je pki apa pun hahaha..

ai loikee jgk video tu uols!! haha free gift tu mcm ai selalu buat jah erkk hahaha

sitiezahim said...

hahaha betul2 dah ada anak ni mmg pakaian sendiri kene jaga..dulu emak saya mmg tak kasik pakai suar steng takat lutut tu kat umah sbb still ada abang..so jadi minah kain batik je la i...hahahaha

Asrul "iLham" Sany said...

milo beng tu comel ~

Cikgu Ma said...

saya tak syeksi!!! hehee

bagus Adam :)

ijayuji said...

Salam ayu!! aaaawwwww! sgt jeles dgn kaki2 runcing minah korea nii :D perut dia org pun haish! winduuu lahhh :D ehehe... bagus adam! nmpk owang lelaki pakai spender kat luar pun tutup mata taw!

jeBateja said...

Uikkk...sana boleh jadi lebih panas dari malaysia erk.....tapi tak plak org2 sana jadi sedikit legam erk...erk....ahakz

Nieza said...

Assalam ayu, akak pun bz lately ni tak sempat nk bw. cuaca kat sini masih sejuk lagi..kalau mlm kekadang masih minus lagi.cuma siang jer ok sikit. tak taula summer nanti panas ke tak.

Schajar McFlurry said...

video nie cool! hehe

kasihredha said...

no cekci2 ok
adam good boy la

Teratak Hami said...

Anak-anak dah besar memang segan nak seksi kat rumah. Nanti ada jer suara cakap "ibu ni gedik la"

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

eeemmm...ank2 semakin membesar mcm tu la...lepa dah pandai dah kan....

tiefazatie said...

comel je adam nie..hee..

video only in malaysia tue mmg btol pun apa yg jd kan2..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...