♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, April 2, 2012

♥ Rombongan HanaSakura Ke Teratak LadyChenta ♥

Salam & harloooo uols,

Lately tak sempat nak update blog macam selalu sebab macam-macam aktiviti kena buat since si adam 春休み /spring break ader jer benda dia nak buat. Asal petang kena gi kouen/taman main bola ngan dia....ai yang TERPAKSA jadi player tak bertauliah, nasib la ader boboy sure lain if ader gegurl khen ngeeee. 


Cherita last week Hanasakura aka Hanis terjah ke teratak kecil ai hari Selasa sebab nak gi jemput kak hanim & family then bawa jejalan area Tokyo so theyols parking keta kat umah ai. Rasanyer hanis adalah tomodachi kat nihon yang banyak kali ai jumpa dah masuk 7 kali kot jumpa dia....sekali jer weols jumpa kat luar yang lain semuanya kat umah ai. Warga Sendai memang rajin terjah Oyama just orang Tochigi jer tak buat lawatan rasmi lagi kat sana....tunggu hanis bersalin nanti la insyaAllah. Menu kali ni tertukar sebab masa Hanis & Mi terjah ai buat menu yang banyak then bila k.anim join menu sikit plak sebab ai tak berapa nak sihat.


menu hari Selasa lepas ader nasi ayam penyet, mee bandung, nasi himpit+kuah kacang+rendang ayam, chicken nugget, kuih seri ayu & agar-agar.


Nak citer 1 benda actually ai khen memang jakun tak pernah rasa nasi penyet kat kedai lagi aka kat Mesia selalu buat ikut recipe kat ternet jer...kebetulan juga hanis & mi tak biasa makan juga. Mi citer dia selalu tengok kat ternet jer ...cian kat weols khen??? siler la simpati uwaaaaaaa. Mi suka sambal ayam penyet tue...tambah 2 3 kali gak la. Hanis plak request nak makan chicken nugget then bila dia tengok ai post kat fb kuih seri ayu dia TERINGIN plak...ai bab2 kuih kampung ni tak pandai sangat dah la periuk kukus tak der guna microwave steam oven jer buat apa pun yang perlu kukus...so hasil tak berapa nak best macam periuk kukus la sebab kena gak suhu etc....but dah okasan to be ni teringin ai buat gak la.....penat theyols nak makan last2 tapau bawa gi Tokyo makan sekali ngan k.anim & family.


muka excited + over acting tengok tummy mama hanis ni....kawaii sangat...berseri-seri sangat orang preggy ni...

Adam kun with Aliff kun...aliff muda setahun from adam...memula susah nak tengok theyols main sesama...sorang cakap nihongo sorang cakap BM+BI lelama oke dah siap main & makan sesama lagi. Both ni cekap giler main games...budak2 sekarang khen bukan macam kiter bedulu. Beza sangat budak zaman 80an ngan 2000 ngeeee.  


Taraaaa ini la family k.anim....siler abaikan muka ai yang COMOT ituew tanpa sekeping makeup pong...*adeh word apakah ituew?? dush* beza rite muka hanis and her sista....


menu hari Sabtu...buat set nasi carrot, ayam masak merah+acar mentah, Laksa tapi masa ni laksa tak sampai lagi ngeeee, marble cake, cheese pudding & caramel pudding. 


Ai ni memang jenis suka buat desert *sebab ituew badan cepat BAMOK* hanis & mi suka ngan cheese pudding tue...senang jer nak buat khen. Just tak puas hati sebab terlupa nak buat cupcake kat hanis...macam mana la boleh lupa...inshaAllah next time ai buatkan la.


お土産 / souvenir from Hanis & Mi...dapat mug & pen disneyland *bertambah lagi collection weols* ...ai loikeee mug rabu2 luv luv ♥♥♥ ありがとう  babe buat susah-susah jer.



Terima kasih daun keladi ader rezeki boleh jumpa lagi yer Hanis...if ada tomodachi yang nak turun Tokyo tue jemputlah singgah teratak chenta ai auwwww!










22 comments:

azam said...

nak g jugak....

sponsor tiket kapal tobang ye...hahaha

ijayuji said...

salam ayuu! waaahhhhh jelesnyerrrrrrr!!!! rajinnyer buat makan2 bykkk mcm tuuu, kalau ayu dtg umahai kita masak sama2 eak? aci tak? ehehehe.. hanisssss!! makin comel n ayuuuuu! itu yg pakai spec ayu ke??? ai tak kenal lerrr, mcm cengkung jerr ayu, jgn cengkung2 sgt kurang kecomelan tau! ahaks! ayat jeles :D

hazila said...

Amboiiii banyaknya makanan.....

imie fatiema © said...

besh,ada mkn2 pula mmg besh..ai tengok kan wajah2 cun u olls pun dah mcm japanese..ikut culture erk? eh yeker

Hanamiko Sakura said...

bestnya...
rajin kak ayu masak...
keseronokan di jepun terasa sampai ke mesia... hehe

Munnafendy said...

comelnyaaaa hanis! dah nmpk peyut dah.

tgk makanan tu mcm u oll dating kat malaysia je..haha

mizzkechique said...

bestnya bila ada yg jenguk kite kan.. kemain meriah makanan uols khennn

yatie chomeyl said...

sakannya u masak. lenkali nak roger gi umah u jugak lah kalau mengidam apa2 ehehehe *ckp mcm umah kita dekat je* :p

ieda said...

syoknya bila rakan blogger berunjung rumah .. hurmm surelah menu nye havoq .. pandai LC masak ;)

lieyalatif said...

meriahnye sis....penoh hidangan atas meja tu hah...seronok tetamu dirai mcm nie...moga murah rezeki sis sekeluarga ikhlas jamu tetamu....

sis, ape lagi sis, cepat le bikin bb jepun sorang ekekeekek....tule sis kak, geram tgk org lain preggy....comel jek ngan perut bulat tuh....

QA's ~ mamapapa said...

sangat bestkan live di Nihon :)) saya berangan2 dapat jejak ke sana 1 hari nti :)

Teratak Hami said...

Sesekali tetamu datang, kena prepare masak sedap2 kan. Jamu tetamu dapat pahala lebih tau.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sodapnya laksaaaa....perghhhh..

Asrul "iLham" Sany said...

2 blogger femes...curlast <3 ~

Aziela said...

Aduhhh...nampak sodapnyaaaa... Even telur rebus ayu tu pun nampak sangat menyelerakan....

ainnoraini said...

nak gi sana jugak la mcm ni boleh kite jumpe kann...berangan jer laa...

ada laksa tuu...

ajumohit said...

Klu Ayu dekat dah lama terjah kekeke, terbaik menu2 tu ayu

kasihredha said...

wauuu banyaknya menu
sure akachan hanis suka.

hanis nampak besar sikit dah :)

Juliet_iRa~" said...

nak dtg umah akk!heeee

jauhnyaa..tp bestnya tgk makanan y akk msk..hehehee ;)

k.ayu nak blaja msk dgn k.ayu..ngeeee

jeBateja said...

alamak...lawanya mug.....mcm nak ambil jerk....buat harta sendiri...ahakz

Hanis MY said...

arigatou beb... hanya Allah mampu balas budi baik u, rasa bersalah susahkan u. tapi masakan u mmg bombastic dan yummylicios. teringat2... harap2 jadi la projek golden week hehe.. haish terjah lagi sshkan u... nanti u wajib turun sendai tau...hugs!

Kamalia said...

uols..rajinnya masak byk camtu..ai pun suka sambal ayam penyet uols tau.sama jugak,kat malaysia tak tahu pun apa itu nasi ayam penyet ni,dah sampai sini baru makan,itupun ken abuat sndirik kan.pastu dpaat jugak rasa uols punya ayam penyet..sanagt sedap,teringat-ingat sampai la ni..
eh,cheese pudding tu pun sedap.ai dah buat,siap bagi kat obaachan kat bwh ni lagi..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...