♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, April 17, 2012

♥ Speedpass ♥

N3 yang agak kejakunan *bahasa apakah ituew????* Last week weols gi isi minyak nak di jadikan cherita tengah dok isi tue staff datang mintak gi ofis kejap sebab nak suruh isi borang apa ntah. FYI weols isi kat tempat self service. Kat sini rega minyak lebih murah if guna self service compare guna orang buat tue. Sebab kat 日本 benda berkaitan ngan manusia memang caj lebih ngeee.


Rupanya staff tue detect weols guna credit card so nak kasi lagi hayaii/laju bila doh minyak dia suruh isi borang guna speedpass. Wah masa dia kasi benda tuew dok belek macam mana nak guna ni hikhik...lepaih dia explain baru paham. So function speedpass ni tak perlu kuar credit card dah sebab guna alat ni dia terus bill masuk kat credit card tue sebab dah register. Ni ala² touch N go gak la ngeee just beza kena ambil resit lepaih tue. Ai tak sure kat Mesia dah ada system macam ni ker belum....



ni la rupanyer if guna speedpass ni


Nak guna alat ni make sure bayar guna credit card la, then boleh guna kat Express punya anak syarikat contoh macam Esso, Mobil & general tue. Even bukan self service pun boleh janji kat 3 cawangan tue la...sebab selalunya if guna self service ni machine tue semua tulis kanji no eng so susah if yang tak tahu baca kanji tue. 


benda ni made in Malaysia uols...bangga kejap ngeee


cara nak guna easy & fast 


So sebab buat speedpass ni weols dapat お土産 / souvenir...dapat coupon ¥1000 car wash, cover alat speedpass tue ngan cover bekas air.


  3 item for お土産 




Yang best about 日本 ni everything theyols buat kasi easy to use....tak menyusahkan orang dan tak perlu tunggu lama sebab `masa ituew emas` hikhik.













37 comments:

hazila said...

Bab dapat free gift ni akak sukeeeee.....

Anum said...

wow canggihnya

azam said...

oh...macam paypass kat Malaysia je lah ni...hehehehe
just tag ccard untuk belian 150 ke bawah....xpayah sign ....cepat

Tentang Kita said...

tersgt la modern nyer.....maju sungguh

Aju Mohit said...

best betul, pantas dan tuntas

mizzkechique said...

va..va..va..klu aiols pun jakun.. hahaha

lieyalatif said...

wah bagus la sis..canggih...so takde la buang mase nak nak tgu card tu dibace then nak sign la ape la.......bagus laaaa.....kat malaysia ade gak nie...tapi ape ntah namenye tapi tak meluas lagi pun sis kegunaannye.....

aanie said...

wah, canggih la...

oo, mesia pun dah ada eh ayahsu?? xtau sb x pakai cc....

Aziela said...

huwaaa...bestnyerrr. Ayu dearie...tq for the concern. Last nite akak dah bayar 'hutang' tidur bersungguh2..hehehehhe

yatie chomeyl said...

bestnya. tp i jarang isi kat Esso, selalu isi kat Eneos or stesen minyak murah je *dasar cheapskate* hahaha

LYAfrina said...

wah..canggih j kat sana

bada said...

canggih gitew..

Teratak Hami said...

Tak sure dah ada kat M'sia ke idak. M'sia slow skit bab2 gini. Entah2 dah ada, akak je yg masih slow .. hehe.

Akak just swipe credit card & ada org Petronas tolong isikan minyak. FOC jek. I LIKE !!!

tiefazatie said...

wah...canggih2..made in malaysia??tp ada ke kat malaysia nie eh..xpernah tau..

Jai Montana said...

pergh..made in Malaysia..bagus2..dasyat barangan buatan malaysia.. ;-)

Kamalia said...

ala, kami sellau isi minyak guna cash je..takpe,pasni suh la guna credit card la pulak naa..sanagt bagusla diorg kan..

Asmara said...

oh baru tau. jimat masa gitu. eh tp kan isi self service ke org buat ke harga minyak tetap sama kan. kami selalu org yg isikan, kdg2 je isi sndiri. guna eneos atau kad members boleh dpt murah 2 sen (dua sen) dari harga yg tertera.

Hanis MY said...

wahh benri eh, dah tu siap dapat free gift lagi i loikee... tak pernah isi guna cc wuwuwu...

jemarisuri said...

bestnye berbelanja pastu dpt gift free plak..js suka...hehe

ieda said...

paling x tahan buatan malaysia
sure kagum dan vangerrr ;))

Juliet_iRa~" said...

wahhh canggih tu..

tp mcm xda lagi je kat malaysia..huu

tp made in malaysia?hebat..heee

So Shy Lady (SSL) said...

snang kan. akk pon t.pasti dh ada ke blum kt mesia. apa2 pun biasanya teknologi jepun 10 thn t kehadapan bbanding ngr lain

Fatin Mraz said...

selamar berspeedpass ya~

imie fatiema © said...

japan mmg sll teknologi terkedepan,tak lama lg sampai mesia le tu

Kamsiah said...

biasa la Jepun ,teknologinya sentiasa mendahului

Diana @ bilakukatacinta said...

super efisyen + canggih kan?..

p/s : tu musti brg2 yg makcik2 kilang wat kat mesia..pastu expoert ke Jepun..tu pasai ada tulis made in maresia...

シャイマ said...

wahh benri gila! nak suruh rizwan buat ah nanti hehe.thank youu for the infos!tapi esso tak penah nampak pon selalu pegi jass or eneos je

Sue @ Nenie said...

Salam Ayu..kat Mesia masih belum ada lagi system gitewwww..either cash/creadit card utk isi minyakkkkk

kasihredha said...

wauuu canggihhh
bila le kat sini nak ada camgini

jeBateja said...

wow.....hebat tul teknologi ni.....kat Malaysia ngak ada...

@tune® said...

selamat ke?
nnt diorang x curi duit kite ke?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaa pantas gak laa ye.. jimat masa...

Hanamiko Sakura said...

canggih betul.. :)

Asrul "iLham" Sany said...

curlast tekno sekarang ~ :D

Hanie Dew said...

hebak..hebak..bile masa aku nak berhijrah kat sana..huhuhu..segalanya auto. tapi mereka masih suka tido atas narita kan. ke tak?

CikUna said...

fuuyoooo.. hebats nye... hehe tengok pun dah macam keychain doh tu rupenye... lalala

Juliet_iRa~" said...

hye kak!

nak bunga sakuraaa..heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...