♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, April 10, 2012

♥ Tsukuba Expo Center ♥

Cherita last Saturday but baru hari ni sempat nak update sebab busy sket lately. Plan nak gi Tsukuba ni last minute actually. Malam Jumaat tue darl cakap esok jom kiter jejalan...ai cakap arrrr nak gi jejalan ekkk but dah janji ngan kohai nak buat makan-makan. So terpaksa cancel plan makan-makan ke hari Ahad kebetulan kohai2 ni semua gi berhanami hari sabtu tue kat Tokyo. So sebab plan last minute so baju pun tak vass *felling macam retis fofuler la plak..uweekkkk muntah ngeeee DUSH* rembat mana yang sempat jer.


Main entrance Tsukuba Expo Center (TEC)


Pagi tue darl dah pesan pakai baju tebal sebab suhu around 11-12 deg but bila ai kuar from umah rasa panas so just pakai leather jacket yang nipis tue jer then bila sampai kat Tsukuba ya ampunnnnn angin kuat giler 寒い/cold la...ketaq kaki tangan uwaaaa nyesal pakai jacket nipis ngeeee. 


Nak terjah sini akan masuk area yang di panggil Tsukuba Science City sangat besar ada banyak research center kat sini... opposite ngan  TEC ni ada Tsukuba University so banyak jumpa foreigners kat sini. Nak parking kat sini di caj ¥200 jer nak masuk for adult sorang ¥400 if nak masuk planetarium kena plus lagi ¥400 so total sorang ¥800 for kids ¥400. Dalam planetarium tue ada show yang citer pasal starry sky selama 40 minute. Best sangat terasa macam naik ke angksa yang betul....pening sket. 


ticket yang kawaii ala-ala disneyland gituew ahaks!


antara pics yang sempat di snap.

ni la radiasi tapi jenis yang lemah...selalunyer tak nampak ngan mata kasar....tapi kat sini theyols buat tempat khas kasi orang tengok...don`t worry benda ni safe. 


menu hanami weols cuma sushi ngeee...ngan tikar tak bawah selamber duduk makan jer *____^


Actually plan asal nak gi space center but masa weols terjah lagi 2 hour nak close then parking dah full so guard tue cakap kena parking jauh then sebab tempat parking tue restricted area kena tinggal alien card, driving license etc then cuma orang yang drive jer boleh masuk...so last weols decide tak jadi nak masuk la sebab leceh sangat...inshaallah next time terjah pepagi buta la ngeee. 



nota ibu jari manis ai:: Ini adalah scheduled n3, waktu n3 ni di post ai dah ada kat shogakko/ sekolah rendah...Adam dah masuk darjah 1 ngan rasminyer hari ni @_@. Segala BW ai buat lepas semua setel oke...hugs ketat2!!









26 comments:

azam said...

wah...cantiknya keta.....
nak 1 la camtu......pelik tapi cantik

Anum said...

syoknya jalan2

Aziela said...

Alamak...seronoknyaaa.... Ayu, nampak awak kuruss jer. Dah ok dah tu. Waa...Adam dah besar..Huhuhu..terharunya.

yatie chomeyl said...

vogue je i tgk baju u tu. btw, u makin slim la ;)

lieyalatif said...

best sis....kat sane teknologi 10 tahun maju di hadapan compare ngan malaysia....mmg seronok tgk perkembangan teknologi dieorg...kalo lieyake sane mau jakun tak abis2 ni heehehehe

aduh, lapo tgk sushi...tapi tgh sakit gigi nie...telan ayaq liur jek laa nie huhuhu

imie fatiema © said...

besh.. ticket cumel..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

bila bc n3 kamu kakD rasa mcm kakD plak yg p sana...*perasan*kikikiki...

TAPI entah bila yg nak p sana pun tak tau la....

Hanamiko Sakura said...

oh, kiranya tempat tu macam pusat sains negara dekat mesia ye??

nyonyacyber said...

lama tak komen kat sini.. hehehe ok lagi entry weekend hang lewat sket jer publish. aku punya entry berbulan2 baru sempat publish.. teruk tul aku kan :)

aanie said...

yg kaler biru tu kete ke? cun la....

tahniah adam dah masuk darjah 1...

Kamsiah said...

mak aiii...keta apa cantik dan panjang tu...

Teratak Hami said...

Masa untuk hanami ... bestnya!! Sakura dah ada ke belum?

kasihredha said...

seronoknya ada pengalaman seolah2 berada di angkasa :)

Aju Mohit said...

Jeles tau tgk Ayu kuruih, untuk Adam semoga happy jumpe kawan2 di sekolah ye

Hanis MY said...

syoknya outing babe... cun jer i tgk baju u tu... selamat memulakan sesi persekolahan utk adam kun, mesti dia sonok...

ieda said...

terpegun ngan keter tuu dikk ;)

ijayuji said...

Salam ayu! ic, adam da masuk darjah satu :D omedetou adam kun! Lps ni sure bz dgn bentou ehehehe.... Waaaaa ai jakun lerr tgk tempat2 ni semua :D

Hanie Dew said...

tertarik menarik memang da bomb science center diorang kan. nak pegi sanaaaa...jemput aku segera..

palign menarik yang radiasi tu. mmg baru dpt nampak macam mana bentuk dia.

adam dah masuk sekolah rendah. mak die ikut sekali kew.

Munnafendy said...

camana ye diorang buat bg nmpk radiasi tu?

Liza Razak said...

adam dah masuk darjah satu ek ? good luck adam !! btw...geram tgk sushi tuh..gebu je

LuN@_aiDi said...

bestnyer g jejalan bersuka ria cam ^^_

jemarisuri said...

pasti adam seronok dh msk drj satu...hehe


***suka tengok photo2 sini..tertarik menarik awak...

Nieza said...

tadi dah komen tak tau lepas ke tak...lately ni pc akak problem jer maybe berat gambar byk sgt kot.

bestnyer tgk gambar ayu gi jlnx2 ni...suka tgk kereta biru panjang tu.menarikla:)

Papa Mifz said...

wah terbaik la kereta ala-ala limosin tuh...

jeBateja said...

keto biru tu harga berapa....?...buat pi kojo sure gempakz punyer....ahakz

somuffins said...

assalam
Title entry awak sangatlah nostalgia ..

Pernah kesana satu ketika dulu. Best sangat! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...