♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, April 12, 2012

♥ Nyugaku Shiki ♥

Alhamdulliah hari Selasa lepas Adam secara rasmi dah masuk shogakko/sek rendah now dia dah ichi nen se / darjah satu. Hari ni baru 2 hari dia gi shogakko, nampaknya dia seronok gi shogakko walaupun dia rindu tomodachi youchien dulu. But dalam class dia ada 3 orang yang from youchien yang sama. Simple sangat majlis nya, b4 masuk dalam hall weols kena terjah class dia dulu kenal ngan sensei/teacher then letak buku etc kat situ. Untuk ichi nen se cuma ada 2 class jer...dalam satu class ada 34 orang mean total just 68 orang jer...sikit khen?? if kat Mesia mau ada 5 class.


untuk event  ni weols kena beli set baju ni yang rega ¥7000 (RM256)  plus kasut hitam tu ¥3000 (RM113) pakai just half day jer....rugi giler...sapa yang ada lelaki nak masuk shogakko next year mintak kat ai jer baju ni na...rugi beli mahai2 pakai kejap jer....but smart ekkk hahahaha *mati la dok bebel bukan2 dan lagi puji ngeee*


 suasana dalam class....nasib baik Adam punya meja depan sekali betul2 depan sensei ngee...lucky dia tahu nihongo so dia tak perlu attend extra class nihongo for foreigners. Before this sensei memang ada kasi test macam-macam kat dia nak tahu level dia kat mana. Alhamdulliah dia pass. 


my kakkoi boy auwww!

with classmate & sensei

Adam kun tomodachi from Umegahara Youchien now @ Oyama Jjou Hoku shogakko & okasan yang skinny kecuali ai yang bamok....hentak kaki nangessss. 




Yang pasti rutin harian ai pun dah change sebab lepas subuh kena buat bento kat Adam & darl then si adam ni gi shogakko kul 7.30am. Terasa anak dah besar sangat baru nak masuk 3 series anak dah umur 7 tahun but my friend yang same age ngan ai anak dia dah umur 11 tahun tue lagi best sebab kawen lepas SPM. Tak rugi kawen muda ngeeee. 





nota ibu jari manis ai:: busy sket hari ni....sorry uols yang terjah sini tak sempat nak BW la...inshaAllah petang2 sket ai free ai buat lawatan rasmi kat umah uols na....!!! sayang ketat2 ♥













31 comments:

Anum said...

untung kan kahwin muda

lieyalatif said...

seronok plak lieya bace sis.....suke tgk budaya sekolah kat negara jepun...cute n comel2 jek tgk....beruntung anak u sis dpt menimba ilmu kat negara org....

azam said...

tingginya kos kat sini kan??

barang mahal²......hehehe

Hanamiko Sakura said...

wahh!! seronoknya.. tiba2 teringin nak dengar adam-kun cakap nihongo.. :)

yatie chomeyl said...

muda lg anak dh masuk skolah. i ni umur sebaya u pun, anak baru masuk nursery huhuhuh

Kamsiah said...

seagaknya...sekali tgk mcm ahli parlimen malaysia pulak hehe

yaNa said...

smart tue uniform skoll dorg..
kecik2 lg dh dibudayakan berpakaian koprat gnie.. ;)

Umie Artoqiemie said...

adam semakin remaja auw ^__^

Aziela said...

Yey..lepas nie mesti ada banyak entry gambar bento Adam. Yumm... Hensemnyer Adam...dah jadi anak teruna dah...

Asrul "iLham" Sany said...

encem Adam ~ :D

Kamalia said...

sangat smart adam kun itu..i pun suka tau bila tengok bebudak pakai baju camtu,terasa kehenseman nya..hehe
p/s:uols ni bagus tau,mana2 ada event mesti uols pakai baju kurung naa..bagus,ai suka..:))

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa..saya plak yg sangat teruja tgk pic nie.. hehe


xpenah tau budaya pembelajaran kat jepun nie.. hehe

Zana Adieyza said...

smart la Adam pakai baju tu..

untung jugak sbb nak masuk 3 series anak dah darjah 1.. zana ni anak pun belum ada lagi.. hihihihi...

Hanis MY said...

wahhh malatop model baju biru bawa beg C tu...wewitt... adam kun kawai pakai suit...

ieda said...

mak ai .. satu baju 256 dikk huhuhu nangis2 ...
di sana mata wang dia tinggi ye .. gaji sana ok tak dik ??
kalau kena ngan rege2 macam nie dsini mauu x sek budak2 kat mesia nie huhuhu

So Shy Lady (SSL) said...

odaijini ewah dh pndai ckp jepun hehe

adam mmng kacak pkai lah baju apa pon ngeh3x

bestlah tngok sek mrk. smua pkai blazer n bw bento hehe

Asmara said...

kakkoi Adam kun!

シャイマ said...

wahh rajin berbaju kurung. syaima tak ingat last bila ntah pakai baju kurung haha sadis.

imie fatiema © said...

uniform di sana masih bershort pants cumel jer .kat mesia dah xde shortpant rasanya std 1 pun dah slur panjang.cepat adam dpt geng

Teratak Hami said...

Wah, ayu gitu mak adam. Pakai baju kurung lagik. Tak sejuk ke dik oiii??

Adam nampak happy jek massuk gakkou, takde adegan nanges2 eh?

et said...

adam hensem boy....

ijayuji said...

Salam ayu! aaawww!hensemmm dah adam kun ;-) dpt kwn baru, baju baru seme baru mak ngan ayah ttp lama ehehe.... alahaiiii geram betul ler tgk munga sakura, cantekkkkk!

jemarisuri said...

smart plak si adam pakai baju tu..tp kalau kt malaysia mau panas budak2 kan...


***tengok muka adam pun dh cam anak jepun plak...hihi...

Tentang Kita said...

agak mahal jgk kan barang2 sekolah kat sana

Nadiah Sidek said...

kot tu kira uniform ke? memang kena pakai hari-hari ye?

Zaza Fakharuldin said...

bertuahnya adam dapat sekolah di jepon. huhu. saya bila lagi ye? hurm..

nyonyacyber said...

wahh hensemnya adam! ayu.. tak per la mahal pun baju tu.. simpan la buat kenangan.. sayang lah.. nanti leh tunjuk kat anak2 cucu tau..

Juliet_iRa~" said...

heee..smart adam!:)

wahh adam dah mcm anak jepun da..heee

Jue said...

ayah dia seyes bebno tu..siap diri kat tepi..ayah yg bgs! hohoho

tiefazatie said...

alahai..comel je adam nie..=)

Hanie Dew said...

wahhh...teratur je event penyerahan peralatan..hehehe..

mmg smart baju tu. pakai 1/2 day jew.ouhh...

best la tahu nihongo. best bestbest..
*berangan nak fasih nihongo jugek*..

wahh subuh subuh dah bizi. sihat la cenggitu. patut la senang nak kurus. heheh..

adam sekolah sampai pukul berapa kat sana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...