♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, February 2, 2012

♥ 6 Princess Gamma Class ♥

Minna san konichiwa, hari yang sejuk bila angin dah macam nak datang typhoon ni.....samuiiiii grrrrrgrrr. Dugaan sebab weols tak cihat down with fever, flu & cough, sekarang ni memang musim tak sihat if tak der apa-apa hal better duduk kat dalam umah dari merayap kat luar. Ok citer pasal fesbuk (FB) ni rasanya semua orang dah ada khen??? Ai start ada fb pada 26 July 2008 cewahhh tetiba ingat date plak...bukan apa guna timeline semua boleh check ngeee. Masa tue tak ramai guna fb lagi so if ada orang add masa tue memang approve terus now just yang ai kenal jer...nak ada privacy katanyer...DUSH over mengalahkan retis but yang tak leh lupa gian main farmville ngan cafe world seriyesss nak  kuar umah pun susah sebab dok pikiq benda ni jer but start hujung tahun 2009 ai dah jemu so dah tak main.


weols dahulu kala....13 years ago


Yang best tentang fb ni dia kiter dapat jumpa balik kengkawan lama ekkk....ureshii sangat macam ai juga finally complete sudah classmates ai. Class weols ni tak ramai gegurlz just 6 orang jer yang lain semua noty2 boboyz.. so weols gegurlz ni selalu jadi mangsa buli dan terbuli oleh geng boboyz tue hukhukhuk. If form 1 until form 3 ai ada geng black (pernah buat n3 kat SINI) start form 4 penambahan ahli group dari 4 ke 6 orang di beri nama gamma princess awwww curlastt tak nama tue??? nama ituew baru jer dapat masa type n3 ni hikhikhik. 


gamma princess now...yanti, ai, fiza, ina, liza & ida


Wah biler tengok pic sekarang masing-masing dah berubah dari segi fizikal la...but cara cakap masih sama...still giler-giler. Dalam group weols 6 orang ni 4 orang di lantik jadi prefect 98-99 kali ni pemilihan jadi prefect PELIK sket sebab di lantik di kalangan warga-warga yang AGAK noti diriku termasuk sekali....noti banyak maksud tidak bermaksu noti ituew JAHAT ekkk. Pernah sekali weols buat keja giler sebab malas nak join perhimpunan pagi so weols semubunyi diri kat dalam toilet....issyyy biler ingat balik mashaAllah buruk giler perangai. Age masa tue tahu nak try sometime new dan berseronok jer... memory tue....if orang yang duduk asrama penuh macam darl ada gak kes `FLY` weols pun tak terkecuali gak cuma beza weols tak lompat pagar part tue geng boboyz take over. Memanjang class tinggal separuh sebab theyols fly makan nasi or main dam kat kedai cina tepi sekolah ngeeee. 


Perangai buruk tue dah tak buat since masuk form 5 sebab dah nak SPM khen so kena focus but ada gak boboyz yang still noti. Dalam gamma princess Ina selalu kerap ponteng sekolah dalam seminggu 2 or 3 hari jer dia datang ngeee. Ina boleh geng ngan syed yang suka ponteng gak....(ampun uols tetiba ai teringat kes ni). Weols juga 1st class yang ada t-shirt sendiri...mat bedz tolong buatkan then weols design guna logo gamma  kat belakang ada nama weols semua....NICE!!


tshirt macam ni la...cuma beza weols punya color grey gituew...ader pic tshirt tue just tinggal kat Mesia.


Rasanya kawan waktu sekolah paling best sebab waktu tue semua tak mature lagi tak der istilah control cun or ensem hikhik. If waktu boleh di putar kembali ai nak back tahun 99 la. 


antara noti boboyz gamma class!! now semua terlebey zat...larikkkkkk




♥  FRIENDS FOREVER ♥♥  









31 comments:

Aziela said...

Memang seronok kalau ingat zaman sekolah.....

mizzkechique said...

gamma tuuuu..

kak, apa FB?? nk add..

imie fatiema © said...

windu zaman skolah.. sob sob

LYAfrina said...

SALAM.. best kan mgimbau kenangan dulu.. mmg dah berubah bnyak sgt.. seiring dgn perubahan usia.. dah makin pndai bergaya ..

**saya org terengganu.. hehehe.. duk kat Kemaman.. jemput la dtg sini.. blh belanja otak2 & satar sedap dari Kuala kemaman

ieda said...

bila tgk pic2 lama zaman sek memang rasa macam nak kembali zaman sek kan dik huhuhu
rinduu sgt2 ... akak lak x dpt jumpe mereka .. ada gathering tapi hubby x leh gi .. macam mana nak gi sendiri ..

seronok kan dikk .. kena simpan segala kenangan nie ;)

lieyalatif said...

sayu, gembira mcm2 lagilaa perasaan ade kan sis bile tgk pic lame....pastu jumpe la kawan2 lame....dgn masing2 dah berubahnye....dah beranak pinak....mmg touching la sis heheehehe......tapi yg pasti, kalo ade yg tak berubah same cam dulu, sure kite jeles kan sis heeheheh....lagi2 yg maintain slim tu heheeheheh

Liza said...

mmg best kalau ingat kenangan dulu2 kan ayu....akak pun bnyak kenangan ms dok hostel dulu, kalau lah masa blh diputar kembali, alangkah bahagianya...zaman ngorat2 tu yg best...hihihihii gatal la pulak...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

zaman sekolah memang best kan...
6 princess gamma curlastt ko jahhh...

Teratak Hami said...

Mmg notty ye, babap skit.

Carik gambar Ina yg suka ponteng tu, la ... tgh naik pelamin ghupanya .. hehe. Sorry Ina.

Boboyz notty pulak, alhamdulillah, ada yg dah pulang "ke pangkal jalan". Macam calon pemilihan suami pulak. Hencem jugak abg polis tu :-)

azam said...

:) nice.....hehehehe

kawan lama saya semua larikan diri....hehehe.......malu kot

aanie said...

bab terlebih zat tu memang selalu jadi.....haha..

dulu pun ai gila gak main farmville....siap lawan lagi dgn hubby sape level paling byk...haha...

laskar pelangi said...

mmg zaman sekolah paling dirindui.rindunya alahai...=(
rindu nak pergi sekolah,pakai kasut sekolah:)

So Shy Lady said...

saat pling sweet dlm hidup, kan ;D
baguslah ayu still contact each other tp mac dpn facebook akn dtutup...kna save smua gmbar ;D

Asrul "iLham" Sany said...

semua muka habang2 n akak2 dah muahahaha

Hanie Dew said...

sweet sweet je entry ni. tetibe teringat jugak zaman muda muda dulu.

PinQib said...

weahhhhh bagusnye kalau dapat catch up ngan kawn3 lama dulu.. sekarang sy nn hado.. nk jumpe geng Bff pun susahhh =(

ajumohit said...

Mmg seronok klu diingat2kan, yang paling best pegi skola naik beskal fuh rasa mcm bebas sgt hihi

kasihredha said...

kami pun dah terlebih zat...kalau jumpa sure tegur saiz masing2, hihi

SHAHIDA SHIDA said...

tahun lepas main gak game farmville tu tapi tahun ni dah tak main...

Papa Mifz said...

bilo jumpo kwn2 time sekolah dulu mmg byk yg dah terlebih zat...haha

YONG JIAO XIU said...

zaman sekolah best, takde tanggungjawab selain kena wat keja sekolah. mmg best klo igt zaman2 dulu tu.
hehe yong, dah buat fb,tp satu apa pun takde kat situ kecuali nama, masuk sebab nak tgk pic org je.tp bila nak delete, tak dpt plk, tah kat mana icon delete tu, suh member 1 pejabat pun, suma kata tak jumpa nak tlg deletekan.

Cik TeN10 said...

ahaa.. dalam banyak2 zaman, of course la zaman sekolah paling best.. time tu zaman paling nakal paling banyak kenangan pahit manis.. sekarang bila dah jumpa balik pakat lawan gelak usik hang aku la.. keluar la balik panggilan2 pemes msa kat sekolah dulu.. uwaa dah lama bebeno tak jumpa member2 lama nih.. ramai yang dah tunang and nak kawin dah pun..

Jue said...

wah bc entry ko ni mgingatkan aku sessgt pd zmn aku dulu weh..dulu mn main fb..friendster ade la haha tp fb mmg mcm ko ckp, leh jumpe kwn lama kan..magic!

Hanis MY said...

zaman sekolah kenangan forever n ever gitu... comel je u beb menten smp la ni...

アヌムちゃん said...

zmn skolah ada yg best ada yg x best.heheee.

Cikgu Ma said...

rindu plak kat kawan2 kite!!!...

13 tahun yg lalu ????
errm, saya spm 10 thn yg lalu =)

jemarisuri said...

entry ni membuatkan js rindu dan terkenang zaman skolah..hehe

say to easy=) said...

rindunya zmn sekolah dulu

Juwita Jamaludin said...

salam ayu.. teringat juga zaman sekolah2 dulu.. teringat kawan2 rapat bila baca entry ayu... seronokkkan bila ingat balik.. rasa nak jadi muda balik plak

Kamalia said...

serius,kalau tengok gambar zaman sekolah dengan sekarang,mmg jauh bezakan..kelakar jugak kalau ingat zaman sekolah dulu..

Juliet_iRa~" said...

bdk asrama mmg sll fly..ahah..esp lelaki..;p..

ira dl pon noti2 gak akk..ngee

best kan igt zmn dl..tp kan apsal boy ms skola kurus, bila keje bambam?ahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...