♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, February 17, 2012

♥ RVC & Yuki ♥

Salam di hari Jumaat yang mulia....pecah record n3 cuma di post 3 kali seminggu if not seminggu 5 kali. Mood nak berblog memang makin hari makin menipis ni. Al kisahnya petang semalam teringin nak makan Red Velvet Cake (RVC) dulu dah pernah buat sekali waktu bufday darl but tak berapa nak jadi kali ini ai try lagi kira second time la. Kali ini ikut kat utube step by step dari ingredient sampai la masak kat oven.


But seriously cake ni selalu buat ai tak puas hati sigh....suratan atau kebetulan setiap kali buat RVC ni sure cream cheese tak cukup....arghhh stress oke. But second time much better compare RVC yang 1st dulu...ai kena improve lagi la. Rasa buat cupcake RV lagi senang dari seketul RVC hikhikhik.


tak best tengok ada lubang2 jerawat yang ada kat cake tue....buruk hocayyy! Lepas tue icing kat sebelah tepi tue tetiba jadik sket hikhik....DUSH!


Nanti balik mesia nak try RVC gak sebab tak pernah rasa semua bikin sendiri jer....siler la simpati ...hentak kaki kuat2.......dah la tangan ai keras bab2 deco ni...jangan gelak ekkk tengok deco tue sangatlah vuruk (apa punya bahasa ni)! 


yuki pagi tadi


Around pukul 3am gituew yuki finally turun kat area Oyama ni....pagi tadi bangun darl cakap ada yuki...segar bugar mata ingatkan nak menari-nari hindustan kat luar sambil membuka jendela (ayat sastera form 5) haiyooo sket jer lagipun dah start nak kering dah....now dah ada sket jer kat tanah lapang tue....adeh hajat di hati nak bergolek-golek atas yuki tak kesampaian (siler la simpati lagi). Yalah area kanto ni bukan la yuki selalu turun lain la area nihon kai tue yang yuki sama tinggi ngan umah hikhik. 










39 comments:

azam said...

yum².....sedap...

salji pun nampak sedap...letak cendol skit buat abc

Anum said...

ermmmmm
sedapnya sis.. nak pg cari la lunch nie

lieyalatif said...

rajinnye u sis...cantik la sis RVC u....macam kat bakery tau sis....kemas jek tgk u buat....i tau beli jek laa wakakaakak....

cantik pemandangan tu sis.....mesti nyaman jek kan suasane...

Kamalia said...

bagi ai dah cukup cantik dah kek tu uols..
ai pun actually lagi suka buat Cupcakes RV dari seketui macam tuu..tak terel nak deco..

aanie said...

rajin la uolss ni masak2, bakery2...iols tau makan je.....hehe...
cantik dah tu utk 2nd time buat kan...

Ijah EmoTemo said...

Weeee...nnt kaka ayu balik malaysia ijah belanja RVC ye :p

~M.I.M.I.E~ said...

wow...menariknya RVC tu...nak wat jgk tp xreti..hahah..

sano pun turun yuki tp ciput je...adehh..bru brangan jgk nk wat yuki daruma tp xble..haha

yatie chomeyl said...

fukuoka pun xyuki lebat tp heran jugak sbb thn ni bnyk kali yuki turun kat sini wpon xlebat mcm belah2 atas sana nun

ijayuji said...

hai laling!!! ai dtg niiiii bwk pewut kosong, minum air jer yg byk dgn makan kukis :D eeeeeeee...sedappp RV kita suke! ada lagi tak?? cream2 yg atas tu pun sedapppp! elok sgt dah tu, santek! Sana dah turun yuki ya? egegegege.... kita suke tgk yuki turun tapi tak suke sgt musim yuki turun sejukkk lerrrrrrr :D

Teratak Hami said...

Akak pun x penah mkn rvc. .. Hehe.
Skit benar yuki, takle nak kuch kuch ho ta hei...

シャイマ said...

hehe ni mesti ambik gambar dr tingkap kat tepi kerusi tuh ek?

jemarisuri said...

yummmyyy...cantik dekor kek tu...hehe


***pasti nyaman kan sana...sejuk je mata memandang..salji tu...hehe

cik ika said...

yummy !!

ajumohit said...

nampak sedap sgt kek tu ayu, ayu mana dpt template comel lote ni? sweet sgt

fazilzura said...

kalau suh ai wat terus x menjadi wakakakakakkak.. psl kt msia for sure maleh, lg senang order.. hihihhii .. kebetulan ado kakak yg buat business kek2 ni dekat je dgn umah ..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

okla tue ila ne langsung tak reti buat..

Asmara said...

clap3x. ok la cantik kejadiannya. nampak sponge gitu. akk punya kdg jd bantat, tp dah tau tipsnya kene keluar awal dr loyang. tahniah!

Hanis MY said...

u bab masak2 ni mmg mantap la beb!

Hanamiko Sakura said...

okey lah tu... mesti sedap akak buat... nyum2 ^^

c'axoera ヅ said...

waaahhh nampak sedap ajer kek tu.....lubang jerawat kalau dah masuk perut xnampak tak pe heeh

mamaNoriz said...

ok sgt lah tu... hebat2

klu sya yg uat...confirm bantat...huhuuu

LadyBird said...

nampak sgt cantik..

rasa mesti sedap kan?

happyichigo♥ said...

red velvet cake ayu cantik lah tu, tapi biasa lah, ade je rasa yang tak perfect. klu dira bake pun rasa ade jeee yang tak kena..rvc ayu nampak macam cake kesihatan, sebab rvc yang selalu dira makan merah pekaaat tau!! nak cube juge lah wat rvc!

dela said...

alahai.. kek yg sgguh seksi!..:)

Cik TeN10 said...

lubang2 kek tu ok la.. ade lubang2 tu mknanya kek tu lembut la isinya tak mampat.. betul tak ?.. memandai je.. hahahh

ohh tahun ni cuaca pelik kan.. dekat tokyo pn salji trun lebat ari tu.. kt sni apatah lg.. smpai bengkak la jari kaki ni sejuk terlebih..huhu

Juliet_iRa~" said...

nmpk sedap je kak..:)

ira br je lepas mkn red velvet cake y mcm akk buat..lebih kurang je tgk cuma warnanya merah lg kuat dr akk pnya..heeee

cuba lagi!

LuN@_aiDi said...

nak golek sama-sama kat yuki tuh sis!
sambil makan RVC!! pregghh beshh tuh^^

Munnafendy said...

wpun berlubang2 bjerawat tp nmpk menarik apa? xpe nanti cuba lg, try n error =)

yuki tu xsmpt golek, smpt x buat abc? hahaha

Nadzirah K. said...

sedap nye,rajin betul buat kek :)

aleen aiden said...

terernya terernya! hu3

sama lah kak. alin pun tunggu masa je nak bungkus blog rasanya ni.huuu

imie fatiema © said...

aduss terliur..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

nanti balik mesia buat jgn lupa bg kat kakD sepotong ye....

CikUna said...

alaaa.. sedapnye.. keke tu pun warne favourite sis kan? kan? haha

tak kira post kay sini.. ( sila la simpati juge k dah guling2 nie..hikhik..)

\\( ^_^ )//

Fatin Mraz said...

jd yuki tu snow lah yer..hehee
kalau yukimura?

jeBateja said...

Uikk...lawa lah warna merahnya....menarik betul.....

Ida,Japan said...

cedapnyer RVC...okey, bagi akak dh perfect tu, k'ida pon kadang2 ada gak lubang2 tu..janji sedappp lupakan sumer tu..he,.he

Papa Mifz said...

berlubang takpo..janji raso maintain...:)

Zana Adieyza said...

tgk gmbr pun dh tau mesti sedapppppppp...

Sue @ Nenie said...

Ohhh..Tak lama lagi dapatlah bergolek-golek kat atas yuki tu yaaaa....

Wahhhh..kek tu walau berjerawat tapi still gebussss kan.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...