♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, February 7, 2012

♥ blog kena remove ♥

Semalam terkejut opocottt tahap hantu mak lemah terjah suda...alkisah lepas ai update N3 kat SINI tetiba ai perasan yang profile pic ai tak de kat blog sekali pic then tetiba jer kuar warning ni bila ai nak login kat blogger.com.


ni maknanyer blog ai dah kena remove 




sebab duduk japan solution nyer lain sekali dari yang ader....banyak tips ai selongkar dalam gugel tadi but tak banyak membantu sebab semuanya cara mesia. Then ai  tukar country Mesia letak no hp mesia sampai code tue tapi sebab voice call umie tak perasan last ai terfikir why not kat email add tue ai letak num hp nihon...so try buat last sekali dapat juga verity code from voice call. Perhhhh lap peluh ni 1st time kena...dan ai noticed ramai yang dah kena khen. Memang confuse sangat bila arahan tak sama ngan jawapan yang kiter nak. If nak num hp jangan la letak email address kat situ...sigh. Ai dah complaint kat gugel pasal ni tunggu respond macam mana nanti.



So kat column email add tue uols letak no keitai  nihon yang lain biasa je...selalu akan received call lepas 10 second uols send number tue. Alhamdulliah dah recover balik blog kesayangan ai ni...then ader yang perasan yang blog ai not available that time. IA tengah plan nak guna domain sendiri for safely lepas ni penat nak stress macam semalam uwaaaaa!


nota ibu jari manis ai:: arigatou ketat2 pada tomodachi yang try nak solve this prob yesterday @_@. Sorry pada yang tak sempat ai BW semalam sebab ada prob ni nak view apa pun tak boley :((






31 comments:

ieda said...

uishh buat debar kan dik
dah lah macam2 kisah dlm blog kita nie
jgn dia buat hal sudah
sib baikk dah recover .. huuh kalau tidak mauu nangiss kan ..

Hanamiko Sakura said...

alhamdulillah... kalau tak... tak boleh nak jenguk blog akak yang comel lotey... hehe

Kamalia said...

alhamdulillah..
takut naa, kalau ai konpem tak sennag duduk,pecah kepala nak pikir camne nak settle kan..

هانيم إرشاد said...

huhu. penah kena jugak camney. ney sume kes spam.. huhu..

happyichigo♥ said...

haish boleh pengsan klu jadi mende mcm ni! nasib baik ayu terer dan cari solution!

hazila said...

Cepat cepat ayu buat domain sendiri....

Juwita Jamaludin said...

Alhamdulillah dah settle ye Ayu.. Mahu x pitam mcm2 ada kan..

cik norai said...

yeke..mine pon semalam ada prob jugak..sama la ye

Nadzirah K. said...

Kite pun pernah kene mcm ni jugak,tp ok balik lps tu,btw,lama dh kite tak singgah sini sbb bz sesangat,hehehe :)

Asmara said...

kan! akk haritu dah berderau darah. haha.. byk memory gambar dlm blog, sayang kalau hilang mcm tu je kan! huhu..

Sue @ Nenie said...

Salam..uuiiihhh memang berpeluh kalau kena macam ni...

ainnoraini said...

Alhamdulillah dh ok..
Pernah gak kene mcm tu..rasa mcm nk nangis jer..nasib dh ok semula..

kasihredha said...

akak pun pernah jadi mcm ni...rasa macam nak pitam...hihi

Cik TeN10 said...

Perghh mmg kecut perut kl terjadik cmni.. Segala2nya tersimpan kt blog kenangan pahit manis segala mak nenek.. Kl hilang i mmg nanges tak hengat dunia la..huhu..alhmdllah dh settle..pasni bw kencang2.. Hihi

P/s : tuan yg menaip ni lmbat lg kot.. Hihi

cik fadh said...

perghh kalo cik fadh kene ni maun kelam kabut . hehe..

syukur da recover balik sume..

Fatin Mraz said...

ai bace pun teperanjat nih...=}

seb bek oke..

azam said...

huh...nasib baik la...hehehe

Hanis MY said...

uish mmg berdebar.. kenapa leh jd mcm tu eh, takutnya kalau jadi kat blog i wuwuwu....

ajumohit said...

Pernah kene jugak mcm ni dulu Ayu, lega pas dah ok sml kan

jemarisuri said...

lega dh OK..hepi blogging..

sabar kagawa japan said...

kalo terjadi kt kite maunyee tak tido malam ni kak ayuu

jeBateja said...

den ponah kono...ngelabah ooooo....tapi guna domain sendiri adalah peyelesaian nya ke..?...den tak taw plak...ahakz

EZAD AMIR said...

dah kena dh dlu skali..cuak giler..hihi

LYAfrina said...

mau x gelebahkan..sdangkan n3 y kt tulis slama ni hilang pon gelabah.. pnah jd kes g2.. x slap thn 2010 g2 r, n3 hilang..sbb time tu google update apa ntah... tp mujur dpt balik.. tu pon sbb folo tutorial utk dptkan n3 tu..mmg cerewet.. tp sygnya..komen2 y diterima smuanya dah xde..

Munnafendy said...

pernah kena ni sekali..fuhh menggelabah!

Juliet_iRa~" said...

ira pernah kena dlu..

tp ira kena letak no fon tau kak..bkn email..pelik plak nama y ni emai...huuu

Juliet_iRa~" said...

psss : nt akk blk msia jom gathering..ngeeee

YONG JIAO XIU said...

hooaaa mmg kecut perut tu! hehe, voice mail? huhu mmg pyh la.
lagi best time nak buka gmail, dia htr msg je bg pasword. mudah kan. dr voice mail tu.

PinQib said...

akak.. memang akak paham eh tulisan jepon satu3???

akak keje ape kat jepon.. saya x tau..... =) u r sooo lucky

CikUna said...

huhu Alhamdulillah la kan.. hope next time x jd cm ni lg kan.. nanti rindu pule kitaorg... \\( ^_^ )//

Papa Mifz said...

pernah sekali dpt warning mcm tuh..mmg kelam kabut di buek nyer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...